Keresés

Részletes keresés

Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 968

nem, az nem a sugohoz fontos, hanem az esztétikai élményhez:)

Igen, az esztetika tenyleg nagyon fontos, a szemmel is kell enni...

 

nem, az nem a sugohoz fontos
Egyebkent a sugo-hoz is fontos, a villaval nyomsz ra olyan csikokat, amelyekbe bemegy a sugo es nem csuszik a tesztarol (olyan a "Penne rigate", vagy minden olyan olasz teszta ami "rigata")

Előzmény: Kanbéka (967)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 967

nem, az nem a sugohoz fontos, hanem az esztétikai élményhez:)

Valóban, én se nagyon méricskélem a lisztet, mert leginkább a krumpli minőségétől függ, mennyi kell.

Előzmény: Antonio Gambadoro (964)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 966
levágsz a tésztakígyóból egy darabkát, gnocchi-formára alakítod, és az egyik felét belenyomod egy homorú villába, amitől domború és recés lesz.
Előzmény: madikar (965)
madikar Creative Commons License 2005.05.30 0 0 965
Bocs, én tudatlan.., mi az a villán hengergetés???
Előzmény: Kanbéka (960)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 964

En is igy szoktam :-))

 

A lisztet nem szoktam lemerni, az alagtol fugg, hogy mennyit tesszek bele.

 

villán hengergetés ez nagyon fontos a sugo-hoz :-)

 

Neha 1 db tojast tesszek.

 

Előzmény: Kanbéka (960)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 963

Tudom mennyi, utananéztem:(((

(De mivel a barataink fizetik nagyjabol az utat - hehe, érdemes kerek születésnaposnak lenni:))) most az egyszer nem fog érdekelni:)))

Előzmény: Kanbéka (962)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 962
...csak hanyatt ne vágd magad a gondolázás árától!:(
Előzmény: adrienne1 (958)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 961
pedig azt kérdezhetted volna, egy hét alatt két kiló nem rossz eredmény:)p
Előzmény: Selket (954)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 960
héjában megfőztem a krumplit, forrón áttörtem, aztán hagytam kihűlni. Most ott várja, hogy a család hazaérjen és éhes legyen. Amikor ez megtörténik, gyúrok hozzá kb. 25 deka lisztet - a krumpli bő 80 deka -, csipetke sót és tésztává gyúrom. Semmi faxni, én tojást se használok hozzá. Aztán jön a kígyóvá formálás, szaggatás, villán hengergetés, kifőzés, tálalás.
Előzmény: Antonio Gambadoro (956)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 959

Buon Viaggio & Buon Appetito :-)

Előzmény: adrienne1 (958)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 958

Köszi, ezt most elmentettem:)

 

Amugy sztem az lesz, hogy az "eredeti velencei reggeli" utan (??? ez mi lehet, majd elmesélem... igy hirdették a B&B-t, ahol lakunk) délben valami péknél veszünk sajtot, mortadellat, fociacciat, paradicsomot, ilyesmit, és este lesznek nagy evések... ahogy gondolom a helyiek is teszik:)

 

Es fiiiiinom gelatokkal fogjuk megkoronazni, meg egyéb dolci-kkal... ui ünneplös utazas lesz:)

 

(Napközben meg majd gyaloglunk és gondolazunk...:))))

Előzmény: Antonio Gambadoro (946)
madikar Creative Commons License 2005.05.30 0 0 957
Előre is köszönöm!!!
Előzmény: Antonio Gambadoro (952)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 956
Bocs, a friss Gnocchi-t hogy fogod csinalni? Megosztanad velunk?
Előzmény: Kanbéka (953)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 955
Nagyon jo valasztas!
Előzmény: Kanbéka (953)
Selket Creative Commons License 2005.05.30 0 0 954
Jóvanna, nem a súlyveszteséget kérdeztem. :-)) (Egyébként én is dióscsigával gzúrtam tegnap...)
Előzmény: Kanbéka (951)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 953
köszönöm, akkor maradok a Gnocchi al Ragu-nál:)
Előzmény: Antonio Gambadoro (950)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 952
A Cannelloni-t le fogom irni majd neked nagyon egyszerusitve, mert kicsit hosszu
Előzmény: madikar (947)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 951
volt kérdés?:)
Előzmény: Selket (949)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 950

Szeretnek segiteni, de tejszines Gnocchi receptet nem nagyon ismerek.

 

Amit szoktunk csinalni:

 

Gnocchi al Pomodoro

 

Gnocchi al Ragu (vagis Sugo di Carne)

 

Gnocchi al Gorgonzola

 

Gnocchi al Pesto

 

Gnocchi alla Romana (nem krumplis hanem di Semolino, vagyis Lenmagos , majd be vajjal es Parmigianoval be a sutobe.

 

Gnocchi alla Sorrentina (koktel paradicsom, Mozzarella, Parmigiano, a sutoben)

 

Gnocchi Gratinatinati (vajjal es Parmigianoval a sutoben)

 

Gnocchi alla Valdostana (a sutoben, Fontina sajttal, nincs itthon :-(( )

 

Gnocchi Burro e Salvia

 

Az olasz (mar elmult) tradicio szerint a Gnocchi-t csutortoki kaja... de jol esik barmelyik nap :-)). Tehat ma csinalhatod, majd csutortokon ismetles lesz :-)))

Előzmény: Kanbéka (948)
Selket Creative Commons License 2005.05.30 0 0 949
Na, én is pont ilyen fogyókúráról álmodom. :-))))
Előzmény: Kanbéka (948)
Kanbéka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 948
Fiúk-lányok, vacsorára gnocchit készítek - kis kezemmel, nem boltit -, valami jó kis sugot tudtok esetleg? Most tejszíneset kívánok...
madikar Creative Commons License 2005.05.30 0 0 947

Kedves Antonio!!

 Így visszaolvasgatva a topicot- a vizsgaidőszak közepén... :-(( -, leírnád nekem azt, a tipikus vasárnapi cannelonitok receptjét (hússal és hús nélkül ;-))  )..

Köszi!!!

Előzmény: Antonio Gambadoro (899)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 946

Mas: megyünk Velencébe nyaron, milyen helyi specialitast kell/lehet megkostolni??:)

 

Baccalá alla Vicentina (talan magyarul Tokehal Vicenzai modra)

 

Fegato alla Veneziana (maj)

 

Barmilyen etel ahol Rizs vagy Radicchio vagy Maj van benne (pl. Risotto al Radicchio, Lasagne alla Trevisana, Risi e Bizi (kevesen tudjak, hogy ez a magyar RiziBizi eredeti elodje), Risi e Figadini)

 

Polenta (talan puliska?)

 

Babos (fagioli) etelek

 

Bigoli teszta

 

Formaggio "Embriaco" (embriaco dialektuson = reszeg)

 

De nyomiatok nyugodtan barmit, ami olasz :-)))

Előzmény: adrienne1 (940)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 945
Megprobalom akkor ugy összeszervezni a dolgaimat... egyelöre azt probalom elképzelni, hogy ennyi kamasznak ugyan hany tepsi is lesz elég:DDDDD
Előzmény: Antonio Gambadoro (943)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 944
Nagyon szivesen, ha tudok segiteni akkor szolj nuygodtan :-)), ezert vagyunk itt...
Előzmény: latsia1 (942)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 943

Szerintem lefagyasztani NEM lesz jo. Nagyon bizonytalan, hogy fog reagal a frissteszta viztartalma, igy tul sok "shock termico"-kat kap az egesz.

 

Egyebkent a Lasagne (mint a Tiramisu :-)) ) finomabb a kovetkezo napon (vagy reggeltol estere). Igy jobban osszeernek az izek. Csinald meg az elozo napon.

 

A kesz Lasagne teszta (pl. Barilla) nem olyan rossz, erdemes ezen is gondolkozni... :-))

 

 

Előzmény: adrienne1 (940)
latsia1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 942
Köszönöm szépen a válaszodat, én nem olvastam figyelmesen mit írtál.
Előzmény: Antonio Gambadoro (941)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.05.30 0 0 941

Bocs Latsia1, de... MIROL BESZELSZ?

 

Ha olvasol egy par hozzaszolasomat akkor a kovetkezo kepet kapod meg:

 

hozzaszolas 924: (Pasta al Pomodoro) "keves fokhagymaval" + "ha lenne (szezonban) friss bazsalikom akkor nem kell fokhagyma"

 

904: "Itt lehet valasztani, hogy keves olajban (+ esetleg fokhagyma) vagy vajban" + "A toltelekhez sem a hagyma sem a fokhagyma nem kell" + "a paradicsom szosz alapja olivaolaj+fokhagyma"

 

862: (Brokkolis teszta) "extraszuz olivaolajban beletesszunk fokhagymat"

 

837: "mi MENNYISEGben nem szoktuk tulzasba vinni a fokhagyma/hagyma hasznalatat"

 

834: a Focaccia-ba "Fokhagymat nem szoktak beletenni,"

 

818: (Ravioli Ricottaa e Spinaci) "+esetleg 1 gerezd fokhagymaval"

 

794: (Dio Szosz) "+ 2 gerezd fokhagymat"

 

792: (Pasta al Pesto di Zucchine) "foKhagyma 1 gerezd"

 

774: (Spaghetti con le Zucchine fritte) "bo eztraszusz olivaolajba egy par gerezd foghagymat piritjuk, majd kiveszuk a foghagymat."

 

768: "neha foghagymaval (vagy hagymaval)"


Arrol nem is beszelve, hogy a Pasta Aglio Olio e Peperoncino-ban van fokhagyma + a Pasto-ba is kell.

 

DE NEM MINDEGY MENNYI, OTT VAN A PROBLEMA

 

Egy 500 g tesztahoz (4 fore) egy paradicsomos szoszba kb. 4 gerezd kell, sot sokszor megpiritjuk es ki is vesszuk, hogy senkinek ne jusson a szajaba mert nagyon kellemetlen lenne. Sokszor hasznaljuk az ugynevezett "aglio in camicia"-t, ennyit jelent, hogy nem hamozuk meg, ugy piritjuk, hogy ne legyen eros ize.

 

Nekem nem kell erdeklodni "egy ismerősömnél is, aki olasz családban él Olaszországban, ők is használják előszeretettel a fokhagymát."
En olasz vagyok, olasz csaladban nottem fel Olaszorszagban, olasz szulok, olasz nagyszulok, stb. stb.: nekem elhihetsz :-))))

 

Előzmény: latsia1 (939)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 940

Antonio, segitség....

 

Lanykaim meghivtak 2-3 napra julius elejére 5 db jo étvagyu serdülöt, és lasagne-t szeretnének enni...

 

En semmi jonak nem vagyok elrontoja, de frissen akkor nem tudom megcsinalni, (8 kamasznak+ két felnöttnek) frissen, ugyhogy arra gondoltam, elöre megcsinalom, lefagyasztom, és csak a sütés marad majd hatra.

 

Mikor jobb lefagyasztani (friss tésztaval, amit nem kell elörefözni): nyersen, avagy süssem meg egyszer és csak melegitsem?

 

Mas: megyünk Velencébe nyaron, milyen helyi specialitast kell/lehet megkostolni??:)

 

 

 

 

latsia1 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 939
Kedves Antonio!

Én megdöbbenve olvastam, amikor azt írtad, hogy az olasz konyha nem használ fokhagymát...többször ettem Olaszországban, nemcsak étteremben, hanem családnál is olyan ételt amiben volt fokhagyma...
Most utána érdeklődtem egy ismerősömnél is, aki olasz családban él Olaszországban, ők is használják előszeretettel a fokhagymát.
Nézegettem a neten is az olasz oldalakat, többek között ezt is:

http://www.cucinait.com/cucinait/Home/Home.asp aminek 247 olasz receptet ad ki olaszul, ha beírom a keresőjébe a fokhagymát, mint hozzávalót.

Most akkor hogy van ez, én értettem valamit félre?
Válaszodat előre is köszönöm szépen, szia Latsia1
Előzmény: Antonio Gambadoro (935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!