Keresés

Részletes keresés

Lefty Creative Commons License 1999.11.12 0 0 81
Lassíts.
robicsek Creative Commons License 1999.11.12 0 0 80
hát éccaka sok minden nem történik ugyse, reggel is OK, nem?
Előzmény: freeze flash (79)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.12 0 0 79
Hívjalak most, vagy lyó lesz délelőtt is?! ;-))))
Előzmény: robicsek (78)
robicsek Creative Commons License 1999.11.12 0 0 78
freeze_flash, irtam neked mailt hóttmélre.
Előzmény: freeze flash (77)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 77
Uraim, uraim! Ne durvuljunk... Csak szépen, laza gúnnyal... ;-))))))
fargo Creative Commons License 1999.11.11 0 0 76
Simicska a Joszip Tottal jár. Meg a másikkal, azzal a Kaja Ibrahimmal, vagy mi. Ezek szerint vagy a Simicska tart fiúkból álló háremet (pfúj), vagy több retkesfarkú albánnak ô a nôje. (Pfúj-pfúj)
Előzmény: Blindmouse (74)
fargo Creative Commons License 1999.11.11 0 0 75
Ez a gyorshajtás dolog eléggé relatív, mint tudjuk. Például az M7 fészkesfehérvári -- a Shell kútnál lévô -- lehajtója után 2x2 sávos, nyílegyenes szakaszon 50 km/h korlátozás van, ott ez irreálisan alacsony, pláne akkor, ha az ember épp az M7-rôl jön, alig lehet normálisan betartani. 60-nál meg persze villan a traffipax -- ott bezzeg szinte mindig vannak zsaruk.

A gyorshajtás az mindig az adott helyzetben egyedileg megítélendô dolog. Én pl. a megállóban álló busz mellett is sokszor csak lépésben haladok el, még ha lehetne 80-nal is menni, mert egy rokon egyszer annak ellenére, hogy lassított, elütött egy kislányt egy busz mellett, kb 20-szal ment csak (80 helyett), de a gyerek olyan szerencsétlenül esett, hogy meghalt. Az illetô rokon is belehalt, annyira megviselte a dolog. Aki meg a zebrán üt el egy családot 120-szal, azt a helyszínen lôjék fôbe, ez a legkevesebb.

De a közúton alkalomadtán lehet 100-120-140-nel haladni, ha ezt a körülmények megengedik. Csak ezt megfelelô óvatossággal tegye az ember, gondolkozzon kicsit elôre. Váratlan helyzetben 80-nal sem tudsz megállni, egy 15 méterrel elôtted lelépô gyalogost, ha ötvennel mész, szépen elütsz, mire a fékre tennéd a lábad. Maximum kikerülni tudod, ha jók a reflexeid. Vannak országok, ahol sokkal magasabbak a határok. (Ausztria talán? Ahol nekünk 80, ott nekik 100, ha jól emlékszem? Akkor most Sopronnál gyilkos gyorshajtó vagy, 10 kilométerrel odébb meg tök szabályos?) Szerintem ezeket a sebességlimiteket úgy állapíthatták meg valaha, hogy az autóállomány alját vették viszonyítási alapul, szóval azt, hogy azon az úton egy Trabi / Wartyogó / Kispolák is biztonságosan közlekedhessen az adott sebességgel. Egy ngyságrendekkel modernebb és biztonságosabb autóval bátran mehetsz 120-szal ott, ahol a Trabik 80-nal tépnek. Valószínűleg rövidebb is a féktávod, mint egy Trabinak...

Valaki azt mondta, hogy:
"A szabályok azért vannak, hogy korlátok között tartsák az arctalan senkiket, és utat mutassanak az arra érdemeseknek" -- Ez így elsôre persze kissé durván hangzik, de néha bizony el kell ismernem az igazát. Fôleg akkor, ha a szabályokról ordít az eszetlenség.

De ha vállalja az ember, hogy alkalomadtán áthágja a szabályokat, (majdnem azt írtam: meghágja, haha! Ezek a hormonok! ;-) akkor alkalomadtán azt is vállalja, hogy ezért elô is vehetik. Ez a kettô együtt jár, valamit valamiért.

Kivéve persze, ha a törvények megalkotói maguk is tesznek a szabályokra, lásd parlamenti képviselôk, akik pár nappal azután, hogy meghozták az ismert dohányzás ellenes törvényt, már nagy arccal újságolták, hogy ôk bizony a mentelmi joguk mögé fognak bújni ezen törvény elôl. Nos, amíg ilyen szarházi gerinctelen férgek alkotják a törvényeket és vezetik az országot, addig nekem senki ne papoljon arról, hogy mit és hol kellene betartanom, ezt majd én jól eldöntöm magamnak.

Az meg megint egy más dolog, hogy a saját jól felfogott érdekemben, no meg gerincem megôrzése végett *általában* betartom a szabályokat...

Bocs, ha hosszú voltam...

Blindmouse Creative Commons License 1999.11.11 0 0 74
Fogadjunk hogy te lóval jársz :)
Előzmény: Simicska (71)
antforce Creative Commons License 1999.11.11 0 0 73
jajj annyira felizgatott a dolog,hogy forditva irtam
ott parkolo autobol a helyes szorend
antforce Creative Commons License 1999.11.11 0 0 72
En meg visszalovok az egyik ott auto parkolobol mert imadom nezniahogy bukfencezik lefele az elettelen tested a haztetorol..
Simicska Creative Commons License 1999.11.11 0 0 71
Primitiv allatok...

Ennyi erovel legkozelebb kiallok a haztetore egy puskaval, es elkezdek az utcara lovoldozni. Persze akkor, amikor senkit _nem latok_ ott.

Remelem pont ti, kedves "miertnemennexazhusszalhajolvezetek" barataim, fogtok ugy arra setalni, hogy nem veszlek eszre. Mert ugye attol, hogy jol lovok...

Valasz nem erdekel, mert ezt a rakas szart, amit irogattok, nem fogom ugyse olvasni.

antforce Creative Commons License 1999.11.11 0 0 70
A zold felicia mert be a lagymanyosin de elotte a renault baumgartner elott allt egy fehermar nememlekszem auto, meg meg a XI-ben volt aznap egy feher felicia is.. Szoval 3 auto volt 2 ora alatt a XI kerben.
pont ma volt 1 hete.
fargo Creative Commons License 1999.11.11 0 0 69
A XI-ben még működik egy fehér VW Transporter busz is, fóliázott oldalsó meg hátsó ablakokkal. Az ám a lepetés...
Előzmény: fuego (68)
fuego Creative Commons License 1999.11.11 0 0 68
Gratula, 4 traffit még nem értem el.
Viszont nyáron M5-ön 170-el megyek, fehér astra menet közben bemér. Tárgyalás után ( cca. három órával később ) hazafele, astra a külső sávban. Áááá, ez biztos nem az....:(( sutty, el mellettük.
De azért az is durva, mikor 190-nél meglátod az M1-en a trrafipaxot, előtted jobbra állva cca. 100 m-re. Padlófék. ABS be. Rendőr vihog, amint 119,5-el elgurulsz mellette.
Amúgy XI-ben zöld felicia mér.:)) Elég azt figyelni.
Előzmény: antforce (65)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 67
Kopasz.... ;-)))))))
Előzmény: antforce (65)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 66
Stimmel. ;-( Annak is szántam, meg egy kissé provokatívnak.

Teljesen igazad van, de nem szeretem, mikor valaki vizesnyolcas nekiáll álszenteskedni, meg köpködni. A dolgok - sajnos - nem feketék és fehérek. Van köztük egy csomó szürkeárnyalat.

A múltkor itt a lakótelepen száguldozott két ifjú titán. Majdnem elütöttek pár gyereket, a vége az lett, hogy odarohantam, ajtó elkap, de autóstól kiszakították magukat a kezemből. Hivatalosan feljelentést tettem, az ő rendszámuk, az én adataim stb. Pont a garázsnál álltam, utána még követtem is őket egy darabig, és beszóltam az ügyeletre kétszer. Na, mit gondoltok, mi történt?! Nyertetek. Semmi. Ha legközelebb megint ide jönnek, azt hiszem, némi önbíráskodást fogok elkövetni, külsérelmi nyomok nélkül.

Én általában megyek, mint golyó, _ahol_lehet_, de lakótelepen pl. nem szoktam száguldozni. Meg sem mozdul az órám, annyival csorgok. Az én lányomat, mikor 4 éves volt, egy vén trotty majdnem elütötte a járdán. Mindig ott parkolt ti. és úgy hosszában ment ki róla. Gyerek balról állt a szemetes mellett, a fazon meg jobbra, kifele az úttestre bámult, mert ott ment egy ismerőse, akit utol akart érni... belehúzott. A lányom hál' Istennek megúszta annyival, hogy koszos lett a ruhája, mert az autó éppen elment a háta mögött!!! Ha kell, leírom részletesen. Erre mit mondott a vén fasz, mikor kihúztam az ablakon keresztül?! Ő nem érzi hibásnak magát, miért nem vigyázok a gyerekre, meg ő különben is csak hétvégén vezet, hagyjam békén. Mire felhívtam egy-két apróságra a figyelmét: 1. Ez egy játszótér. 2. A játszótér mellett, a járdán parkolt. 3. A lányom a járdán bármit tehet, az ő autója nem mehet oda. Főleg úgy, hogy ott rodeózik.
Még a vén barom volt felháborodva... Meg tudtam volna ölni. De annyit nem ért meg.

Előzmény: pancho (60)
antforce Creative Commons License 1999.11.11 0 0 65
Engem csak 100-al alagymanyosi hidon... De nem allitottak meg (nincs hol) majd megy valamelyik csaladtag helyettem.. :)) A csaladban senki se tud vezetni de jogsi van..
De nem hittem volna hogy 1 nap alatt elkapnom a 4. trafipaxot, raadasul azt, amelyik elott mar aznap egyszer (mashol) sikerult elmennem..

fuego Creative Commons License 1999.11.11 0 0 64
:)))))))))))))))))))))))
Előzmény: freeze flash (63)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 63
Ez így igaz, a szabályokat mindig az átlag /alattra/ szablyák.
Mérni pedig nem ott mérnek, ahol az tényleg indokolt lenne...

Elég sokat járok Győr-Sopron megyében... Pl.: Csorna, város közepén kintfelejtett útjavításos 30-as tábla, félig befordulva a járdára. Utat nem javítják, régen befejezték, korlátok, terelések felszedve, sávok felfestve kb. már egy hónapja a sztori előtt. /Nem most történt./ Megyek komótosan 50-nel, mert ismerem azoknak a kedves embereknek a stílusát. No, a következő sarkon vigyorogva leterel az út mellé, az előttem álló kb. 16-17 autóból álló sor végére...
Miután sorra kerültem - úgy fél óra múlva, a q%!"%!+!% ... - vigyorogva közli, hogy milyen kár, hogy nem láttam a táblát... Ő is tudja, hogy már nincs útjavítás, de a tábla azóta is kint van, ergo: az az érvényes. Igaz, hogy be van fordulva, meg nem látni, de akkor is. Ezek után van pofája megfenyegetni, hogy bevonja a jogosítványomat, mert 60 %-al !!!!!! túlléptem a megengedett sebességhatárt.... Menjen oda, ahova gondolom... Nehogy itt is valaki okostojás kitalálja, hogy a 30-hoz képest az 50 az egy akkora eltérés, hogy főbe kell lőni???!!!
Az, hogy Csorna és Farád között egy baromi rossz útszakaszon a 80 helyett mindenki 130-cal megy, az nem érdekli őket. Csak a kasza. Na, nyazsgem...

Ugyanezek a jóemberek akarták egyszer bebizonyítani, hogy /Csorna előtt/ egy enyhe balkanyarban, záróvonalon előztem. Ráadásul tényleg nem volt igaz !!! Bent álltak az erdei út lejárójában, a fejük nagyjából az úttest síkjában, a "tett" helyszínétől kb. 320 m-re, a hátuk mögül sütött a Nap, és zivatar utáni, tök fényes, esős volt az úttest. A meccset nem írom le, de a kekeckedő fölényességük az egeket súrolta. Nekem úgy általában semmi bajom nincs a rendőrökkel, sőt. De ez a kettő olyan sötét volt, hogy a napfény elhajlott a homlokuk mellett... Aztán persze feljelentettek,és minden !!!!! paramétert beleírtak a fecnibe. Többek között azt is, hogy én a záróvonal vége előtt 5 m-rel elkezdtem előzni. Elolvastam, röhögtem egy jót, aztán aláírtam.

Ti.: miután az emberi szem felbontóképessége - de távcsövük az nem volt ;-)))) - a sas, és a sólyom szeménél csak kb. 8x jobb /szerintük/, miután kijött a papír, bementem a kerületi előadóhoz, és csak annyit kértem Tőle, számoljon egy kicsit, aztán esetleg pereskedhetünk. Röhögött egy hatalmasat, aztán megbírságolt 400,- Ft -ra.

fuego Creative Commons License 1999.11.11 0 0 62
Örömhír az autósok megnevelőinek : 50 helyett 70-80, 80 helyett 100-110. Ha sietek.
Pl. ma a Lágymányosi hídon 120-al csak harmadik lettem :))
Na, lehet bunkózni...
Aksi Creative Commons License 1999.11.11 0 0 61
Nem halaistennek :)

Egyebkent meg a 120 teljesen normalis lakott teruleten kivul. Nem ebbol vannak a gondok...
Az 50-et altalaban betartom en is varosban (kiv. nehol Bp), sot nagyon sokszor nem megyek meg 30-al sem, ha olyan belathatatlan az utca...

Ami inkabb gazos az, hogy megyunk vagy 5-en 50 korul nyugati tip. autoinkkal (ennyi volt egyebkent a kockazatmentes max. is), es balfasz Trabantos 80-al eloz ra a tarsasagra nulla fekkel. Es ez nem egyszer tortent meg!

Előzmény: freeze flash (58)
pancho Creative Commons License 1999.11.11 0 0 60
Bocs, freeze flash, de ez egy nagyon hülye reagálás. Valóban akkor is így éreznél, ha valamelyik hozzátartozódat elcsapta volna, mert 80 helyett 120-szal ment? (a fékút ekkor már 2,25-szoros a 80-hoz képest, meg a reakcióidő alatt megtett út is 1,5-szeres, tehát kb. 2,75-szor akkora úton áll meg, mint 80-nál.)
Előzmény: freeze flash (56)
Degeczi Creative Commons License 1999.11.11 0 0 59
Persze, hogy nagyon kevesnek van olyan fekrendszere. Ezt csak egy masik vegletnek szantam mondjuk egy dobfekes Trabant-al szemben, mikozben a korlatozasok megis azonosak mindkettore. Azt en is irtam, hogy ertheto, ha a szabalyok mar csak ilyenek - de a torkanak ugras nem az, es engem csak az zavart.
Előzmény: pancho (57)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 58
Ezeket be is mérték Nálad? .-DDDDD
;-)))))
Előzmény: Aksi (55)
pancho Creative Commons License 1999.11.11 0 0 57
Degeczi:

Valóban azt mondta, hogy nem volt senki. De 120-nál 1 perc alatt 2 km-t megy, meg közben telefonál is, odakerülhet ám elé bárki. És ne azt nézd, hogy 40 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet, hanem hogy 50%-kal. Ez már jogsi szokott lenni. Valahol jogos is.
(Mondom én, pedig ahol lehet, én se szoktam 80-nal menni, de 100 fölött ritkán).
Ja, az a 4 hűtött tárcsafék, az szép. Csak nyugati verdák közül is kevésben van, és a sebességkorlátozást nem lehet az autóstársadalom 2%-ára szabni, hanem inkább a maradék 98-ra. Ez így demokratikus (tudod, a többség akaratát elfogadja a kisebbség).

Jövőre állítólag módosul a KRESZ, és egyes útszakaszokon a 80 helyett 90-et vagy 100-at is megengednek (útminőség és beláthatóság függvényében).

freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 56
Marha gyorsan küldj nekem egy emilt egy telefonszámmal, ahol el tudlak érni! /Praktice a mobilod;-))))))/
A többi elintézhető....

A sok álszentnek meg: bebebebebebeeeeeee!!!!!! ;-))))))))))))))

Előzmény: naxtra (-)
Aksi Creative Commons License 1999.11.11 0 0 55
Meg valami. Nektek mennyi a rekord tullepesre?
Vallalva a megkovezest leirom:
(30) -> 120
(50) -> ??
(70) -> 160
(120) -> 260 /ennyit birt az auto :)

Azert mielott izekre szedtek leirom, hogy ilyenkor nem volt senki a kornyeken...

freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 54
Előbbi véleményem rád is vonatkozik... :-|
Előzmény: gabek (45)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.11 0 0 53
Nyald ki a seggem!
Előzmény: keson_ero (4)
Aksi Creative Commons License 1999.11.11 0 0 52
Semmi gond, ezt ki lehet dumalni. Mellesleg ha 120-al mertek be, akkor Neked 130-at mutatott az ora.
Egyebkent meg a helyszinen le kellett volna tenni nekik a lovet. Az esetek 90%-ban elfogadjak (tokmindegy, hogy negyen vannak ugyis osztozkodnak a vegen).
Előzmény: naxtra (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!