Aha, én is innen kerültem ide. Az a rossz, hogy reggel, mínusz sokban nem marad kedvem a nappaliban található 16-17 fokhoz, ezért maradtam a holnap várható megoldásnál. Beindítom felkelés előtt 1 órával, remélhetőleg visszaáll a nappali hőmérséklet. Ha kevés az 1 óra akkor babrálok még vele.
Időzítőnek jó akármilyen programozható szobatermosztát is (akár egy használt Q3), aminek független relés kimenete van. Nappalra +30 fokot beállítani rajta, éjszakára 15 fokot. A reléjével meg meg lehet szakítani a mostani termosztát jelét, vagy ha van a kazánnak hagyományos termosztátvezérlése, azt is. Ennek a termosztátnak meg nem is kell a szobában lennie, lehet a kazán mellett is, úgyis csak időzítő órának van használva.
az igazi fogyasztói megoldás a programozható termosztát, tényleg. és talán a legolcsóbb is.
ha már mindenképp külön időzítő, akkor nem a kazán tápját kellene vele megszakítani, hanem a szobatermosztát vezetékét. de ehhez már érteni kell. esetleg ha a szobatermosztátnak van rendes hálózati betápja, akkor azt.
Ennek a készüléknek (analóg) 3 szálas vezetéke van. Lángmodulációs a kazán. Villanyszerelő be tud rakni valami megszakítást valamelyik szálba, valamilyen timer kapcsolóval? Így nem állna le a keringető ill a turbó ventilátor. Nem akar kiadni 38 e ft-ot erre a játékra. Állítólag csak a kazán márkájú programozható szabályzó tudja megtartani a lángmodulációt.
Sziasztok! Egy barátom le szeretné állítani a kazánját éjszaka, timer kapcsolóval. Ettől az áram elvonástól nem lehet gondja a turbós készüléknek? Mit tudom én, pl pont melegítési fázis végéhez közel nem lesz ellopva tőle a meleg. Jelenthet ez gondot? Most jött haza németből karácsonykor és arról regélt, hogy kint a távfűtést is lekapcsolják éjszaka, csak kb reggel 5 kor indul újra.
Mivel én a tizediken vagyok, ezért van a radiátor mellett egy áthidaló vezeték is, amin akkor is átmegy a víz, ha a saját radiátoromat elzárom. De egyébként el sem tudom zárni teljesen (legalábbis teljesen lecsavart állapotban is zúg a radiátor, bár nem meleg), ez normális? De teljesen lecsavarni sem tudom (szerintem), mert a szabályzó "hópihe" állása után van még egy szimbólum, de odáig el sem tudom tekerni. A másik szobában lévő szabályzót viszont teljesen el tudom zárni, bár az másmilyen típusú, de annál is van még egy állás a "hópihe" után, ahova el is lehet csavarni a szabályzót.
Az előző tulaj beszereltetett ide egy új radiátort, valószínűleg neki jó volt így. Én még nem hívtam szerelőt, nem is hiszem, hogy így télen megbontanák a radiátort. Vagy igen? És mi lenne a megoldás? Valami szűkítőt kellene betenni? Ugyebár én a legfelső emeleten vagyok, lehet ezért van?
Mennyi padlófűtés esetében az ideális/optimális előremenő vízhőmérséklet? Tudom, hogy ez mindenkinek más lehet, meg függhet az időjárástól is, de azért mégis.
Nemrég költöztem egy 10. emeleti panelből egy másik 10. emeleti panelba, mindkettő központi fűtéses, teljesen egyforma a két lakás (ugyanaz a lakótelep). A régiben egy nagyon régi, öntöttvas radiátor volt, aminek semmi hangja nem volt. Az új lakásban viszont egy új radiátor van, ami nagyon hangos: lehet hallani, ahogy áramlik benne a víz. Pedig eleinte még örültem is, hogy ebben a lakásban legalább ezt már kicserélték, de azóta nem tudok tőle aludni (amúgy biztos, hogy engem jobban zavarnak az ilyen zajok, mint egy átlagembert). Eleinte próbáltam a radiátor szabályzószelepére fogni, vagy arra, hogy nincs jól légtelenítve a rendszer, de aztán kénytelen voltam belátni, hogy maga a radiátor ilyen hangos. Azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan márka, ami ebből a szempontból (is) jobb, mint az átlag, vagyis nem annyira hallatszik ki belőle a víz áramlásának zaja? Pl. a kialakítása miatt.
köszi de nem ezt keresem mert ez a jobb oldalon van a váltómotor+váltószelep, nekem a bal oldalon bypass szelep kellett de köszi,hogy foglakoztál a problémámmal
a piros biztonsági felett rögtön ott van a nyomáskapcsoló fehér a teteje két vezetékes saru megy rá a panelről s az alatt van ami nekem kell sajna igy nem látszik ami kéne de csatolom hogy mi kell
Közben megoldodott a problémám egy alkatrész boltosnál volt robbantott ábra sikerült beazonositani ténylegesen baxi bypass szelep 710048300 cikkszámú. köszönöm a segítségeket