Keresés

Részletes keresés

liptakrobi Creative Commons License 2014.01.01 0 0 681

Na nekem tegnap volt olyan hogy leállt és csak fekete képernyő volt, hirtelen úgy tűnt kikapcsolt a tv, de nem, és megcsinálta ezt 2x is, másodjára gyors néztem a speedtesten egy sebességmérést és csak 5 mega volt a netem :S

Amúgy a konyhában piáltunk és a mobillal irányitottuk a TV-n a Youtubeot és ugy hallgattunk zenét :) ha már lehet ilyent is csinálni, akkor használjuk ki, és ekkor volt, hogy egyszerűen nem akart a következő számra menni.

De azóta meg semmi baja.

Nem lehet, hogy nálad is lelassul a net időnként?

Előzmény: pingipang (680)
pingipang Creative Commons License 2013.12.30 0 0 680

Bocsi,azt nem vettem észre!
Wifiről használom,és nekem wpa2-n van alapból,és nem a lassúsággal van a baj,hanem egyzerűen megáll pár percnél,és se kép-se hang tovább..
Nálam a vezetékes nem igen oldható meg,mivel másik szobában van a router,ezért is használtam volna a wifit.

Előzmény: liptakrobi (677)
Tiborough Creative Commons License 2013.12.30 0 0 679

Üdv!

Létezik olyan program amivel a pc képét ki lehet küldeni wifin a tv-re? Hogy ne kelljen kábellel vacakolni. Vagy pl. a serviio vagy hasonló program amivel silverlight-os videó képét átvarázsolhatom a tv-re?

Új firmware nélékül nem lehet  frissíteni pl. a Youtube klienst? Esetleg a fájlrendszerhez tudja valaki hogyan lehet hozzáférni?

zbacsko Creative Commons License 2013.12.30 0 0 678

A 2 TV teljesen más világ. A 2013 -as Sonykkal szemben a 2011-12 -es modellek egyáltalán nem mindenevők. Feliratot is csak AVI mellett támogatnak, AVI-t viszont csak szigorúan SD felbontásban. Szóval a feliratok igazából csak utólag beégetve engedályezett transzkódolás mellett fognak működni. Ezt engedélyezned kell a serviio-ban. Valamint az sem árt, ha az ANSI kódolású srt fájlt átalakítod UTF-8 -ra pl. notepaddal (mentés másként->kódolás).

 

 

Szvsz feliratok támogatásában a serviionál jelenleg jobb még a PS3 Media Server, lehet érdemes lenne kipróbálnod.

Előzmény: soldika (675)
liptakrobi Creative Commons License 2013.12.30 0 0 677

Én írtam már 1x hogy a wifi miatt vacakolt a Youtube, neked miről megy a net? ha wifi milyen kódolású?

Vagy olvass visszább.

Előzmény: pingipang (674)
liptakrobi Creative Commons License 2013.12.30 0 0 676

Igaz ekem a w650a tipus van, ezen a feliratos film is megy, pendriven egy mappába tettem a lenti 2 fájlt. Majd a médialejátszóval indítottam, ki is írta hogy felirat: ki, kódolás utf-16, stb...

Nyomtam az opciók gombot, ott volt a felirat opciok, azon bekül, hogy felirat ki vagy 1, átraktam 1 re, meg is jelent a felirat, de hibásan, utána még a karakterkodolásnál átraktam ISO-8859-2 re ugy az ékezetek is jók voltak, de nálad lehet másra kel tenni pl UTF-8.

A serviionál is voltak hasonló beállítások, de azt nem teszteltem le.

 

A fájlok ilyen formátumban van:
Sorozatom.S05E01.HDTV.XviD-ASAP.avi
Sorozatom.S05E01.HDTV.XviD-ASAP.srt

soldika Creative Commons License 2013.12.30 0 0 675

Hali kérnék 1 kis segítséget ha van valami ötletetek nagyon megköszönném .

Szóval van egy Sony Kdl-40EX650 tv , gépről serviio val már szépen lejátsza a videókat de feliratot egyszerűen nem rakja rá hiába van a mappába videó fálj nevével megegyező srt.

Próbáltam hogy külön sub mappába rakom eredménytelenül , meg .sub ra átírva hátha rávágja de akkor még a videót se nyitja meg ilyen kamu szöveggel hogy a kiszolgáló nem található.

Usb n is próbáltam ott se megy help plz !!

 

Üdv soldika.

 

pingipang Creative Commons License 2013.12.29 0 0 674

Senki se tudja,hogy mitől lehet ez,hogy pár perc után leáll a youtube? :(

Előzmény: Rykus (668)
liptakrobi Creative Commons License 2013.12.29 0 0 673

Most próbáltam ki és nálam a Homestream nem ment viszont a serviio igen és az még magyar nyelvű is, de lényegében ugyanaz szinte mint az előző csak szerintem újabb verzió (mind2 verzió 1xre nem lehet fent).


Én az átkódolás engedélyezésénél kivettem a pipát, mert szinte minden fájl típust felismert a tv kivéve az .flv fájlt. És azért vettem ki, mert az 1080p 30gigás filmnél szaggatott, nyilván nem győzte írni a winyó a temp mappát, de ahogy az átkódolást nem engedtem neki egyből jó lett.

Ami még fontos, hogy először a számítógépen kell a programot felrakni és elindítani, utána a tv-t ki-be kapcsolni és akkor már megjelent a nagy sárga serviio ikon a tv-n. És lényegében ott volt mindenféle mappanézet, rendezés, kis képes ikonok a filmekhez.

 

 

liptakrobi Creative Commons License 2013.12.29 0 0 672

Én meg a 42w650a tipust vettem, gondolom tökre ugyanaz a 42"-os is mint a 32" -os, csak nagyobb és drágább, de láttam karácsony előtt a 32" -os nagyon jól levolt akciózva egyes helyeken.

Az eddigi tapasztalatom, észrevételem:

Youtube nagyon jó, végre reklámmentes, nem úgy mint a gépen, és a youtubnál a tévéhez való társítás is tökéletes, új élményt ad :)

Usb -ről  szerintem mindent lejátszik, legalábbis kipróbáltam vagy 5db 1080p .mkv fájlt, és tökéletes volt, nem kockásodott be mint a másik jvc tévén.

Wifinél viszont akadt egy kis gond, át kelelt állitani a routeren a kodolást wep -ről wpa2 -re, mert máskép iszonyatos lassu volt a net, és a youtube is folyton pufferelt, meg viszábbvette a felbontást. valamint nálam wifivel nem jelenik meg a SEN gomba megnyomásra az a több 100 ikon, bármit csináltam, viszont ha vezetékes LAN-ra állítom akkor ezek is működnek, pedig direkt azért lenne a wifi hogy ne keljen itt vezetékelni :S
Másnál is?

A böngésző nálam is flash mentes, viszont az usb az egeret felismeri, de csak a böngészéshez lesz kurzor, billentyűzetet már nem.

 

win8 -nál próbálgattam a media playert volt benne lehetőség a tv re, de nem működött tökéletesen, a tv lejátszójánál megjelent egy új ikon azt hiszem médiakiszolgáló néven, ott beletudtam tallozni a számítógép megosztott mappáiba, láttam is a fájlokat, de nem játszotta le, se .avi vagy .mkv se .mp3 formátumot. A windows médiaplayerénél is volt olyan hogy lejátszás a sony tv-n de ugy se menet.
Nemtudjátok hogy nem e kell valami jelszót megadni?
Mint amikor lanon keresztül 2 gépközt is megosztunk fájlokat, akkor is kéri a win felhasználónevet és a jelszót.

Röviden ennyi.

FJ Laszlo Creative Commons License 2013.12.29 0 0 671

Üdv mindenkinek! Egy Sony Bravia KDL32w650a LED-Smart TV-vel kapcsolatban írok egy általános értékelést, a saját tapasztalataimra alapozva.

 

Megvettem a tv-t, a T-Home-os beltérivel összekötöttem egy HDMI kábellel, viszont a korábbi (szintén HD képes) beltérit le kellett cseréltetni a T-Home céggel, mert nem volt beállítva alapból a beltéri box a full HD lejátszáshoz. A tv csomagban lévő 16 HD csatorna lejátszására tehát csak az új box beállítása után volt lehetőség. De nem bántam meg, mivel egy remek boxot kaptam, számtalan új lehetőséggel bír, az egyik legjobb, hogy a távkapcsolóját be lehet állítani úgy, hogy a tv-t is irányítsa, be-, és kikapcsolja, hangerőt állítson, stb...így csak egy távkapcsolóval kell elaludni :)

 

A gépen lévő média wifin keresztüli lejátszásához a laptopra telepítettem a SONY hivatalos oldaláról a Homestream nevű programot. A telepítés után az "Állapot" fülnél beállítotam a tv profilját --> nem a "Generic DLNA profile" beállítás kell, hanem a tv saját profilját kell legördíteni és beállítani. Ez fontos, mert enélkül nem fogja látni a tv a film (avi, mkv) fájlokat, csak a sample mappákat. A "Delivery" fülnél az "Átkódolás engedélyezése" opciót engedélyeztem, és a "Könyvtár" fülnél a megosztott mappáknál kipipáltam a video fájlok elérését is.

 

A tv saját alkalmazásai közül inkább a Youtube-ot használom, remek szórakozást ígér, a saját Youtube fiókomat is megjeleníti, ha a "Sign in" beállításnál a tv-n beállítjuk a saját fiókunkat. A Facebook-ot nem éri meg használni, mert szét spammeli az ismerőseink fiókját a reklámokkal, és akkor kiátkoznak a FB-ról. A böngészőjét is csak emailezésre és a Google használatára éri meg alkalmazni, de elég problémás a visszaugrás az előző oldalra, megőrülsz a navigálástól, nem javaslom.

 

Ha mégis ragszkodsz hozzá, akkor az okostelódra telepítsd a TV Sideview nevű alkalmazást, nekem Androidon remekül működik, tv táirányítóként is, és egérként is remekül lehet használni. A tv megéri a pénzét, gyönyörű képe van már a sima digitális adásoknál is, a full HD meg egy kész csoda, a Youtube-ra feltöltött 1080 felbontású videók is szépek! Nagyon ajánlom!!! Üdv!

Laja73 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 670

Én asszem az első nap böngészőztem vele, gmail, stb, élvezkedtem, hogy a tévén netezek - aztán soha többet :)

Parasztvakításon kívül sokmindenre nem jó a böngésző.

Viszont a youtube tényleg hasznos, lehet döngetni a wurlitzert. De hogy ennyit szarakodnak a szövegbevitellel...viszonylag jó ötlet volt, hogy minden betű alatt megjelent asszem 6 másik (gondolom valamilyen algoritmus szerint, hogy mi jöhet utána), általában el is találták, gyorsan beírogattam amit akartam. Az utolsó frissítés óta viszont ez megszűnt, az egyetlen értelmes funkció :) Lehet újra végiglépkedni a végéről a közepére (persze mobiltelefonnal sokkal könnyebb, de általában lusta vagyok azon is elindítani a youtube alkalmazást).

Előzmény: Tiborough (669)
Tiborough Creative Commons License 2013.12.24 0 0 669

Üdv Mindenkinek!

Régóta nyúzom az EX650-est. Pár észrevétel, és tipp. Internetes tartalomnál van a Youtube és az "Új Youtube" kliens. Az újat nagyon nem szerettem, viszont van egy nagyon hasznos dolog benne. Össze lehet párosítani a Tv-t a youtube fiókkal, ezután a számítógépen nézett youtube videóknál megjelenik egy "Lejátszás a TV-n" gomb. Erre kattintva a tv elkezdi lejátszani teljes képernyőben a számítógépen nézett videót. 

Ami kicsit bosszant a tv-ben az 5.1 átvitele optikai kábelen. Kizárólag akkor megy 5.1-be, ha a hangszóró "audiokimenetre" van állítva. (korábbi braviám akkor is átvitte az 5.1-et ha nem állítottam át, csak simán lehalkítottam a hangerőt.) Továbbá a youtube-on elérhető 5.1-es tartalmakat csak pcm vagy DD 2.0-ban képes átvinni. Jó dolog a távirányítón a betűk bevitele, viszont elég bosszantó hogy a "bevitel" gombra rá kell navigálni, pedig pl. a teljesen indokolatlan exit gomb alkalmas lehetne erre. Firmware frissítést július óta nem adtak ki, lehet hogy ez volt az utolsó frissítés(?).

A 100Hz motionflow-t igazából nem értem. Van a menüben egy "LED mozgás mód" (talán ezzel kapcsolható), viszont ha bekapcsolom élvezhetetlenül leveszi a fényerőt, ugyanakkor mozgás-elmosódás javulást egyáltalán nem érzek.

Internetes tartalomnál frissítették a Fuso-t. Szerintem nagyon elrontották, a régi bár elég egyszerű felhasználói felület sokkal átláthatóbb és gyorsabb volt. Értem én hogy haladni kell a korral, de annak nem kell feltétlenül a felhasználói élmény romlásával együtt járni. (igaz ez nem a tv hibája, de muszály volt kiírni magamból:))

Az internet böngésző az egyszerű oldalakat tudja kezelni, de az elég ciki hogy a kezdőlapnál a nyel választás után már lefagy kevés memoriára hivatkozva. Pedig úgy tudom ezek a tv-k 2Gb rammal vannak szerelve. Ráadásul egy egyszerű  java-s telefonon, még az Opera Mini is megjelenít bármit, ez a nagy tudású tv, linux alapú Operával meg nem? Érdekes (de főleg bosszantó).

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos lesznek még kérdéseim, és én is szívesen válaszolok kérdésekre ha tudok.

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Rykus Creative Commons License 2013.12.22 0 0 668

Pár napja vettem egy KDL-32W650A tipusú TV-t. Aznap még le is játszotta rendesen a youtubos videókat,de azóta kb 10 percnél folyton leáll. Mitől lehet ez,és hogyan lehet javítani?

Zsolnai István Creative Commons License 2013.12.19 0 0 666

Sziasztok!

 

Vásároltam egy Sony bravia KDL-32W650A típusú tv-t de a böngészője nem támogatja a flash playert. Valakinek van erre megoldása?

Segítségeteket előre is köszönöm!

zbacsko Creative Commons License 2013.12.08 0 0 665

Igen, ez az a bizonyos 'Play to' feature amit a háttérben Windows Media Player szolgál ki.

Előzmény: led21 (664)
led21 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 664

Értem!Nekem úgy működött hogy jobb klikk a filmre a legördülő menüből kiválasztottam hogy lejátszás a következőn Sony bravia!És már indúlt is a film!De azért köszi!

 

Előzmény: zbacsko (663)
zbacsko Creative Commons License 2013.12.07 0 0 663

Persze, az is benne volt a hivatkozott posztban hogy alapértelmezettként a windowsban rendelkezésedre áll a beépített windows media player. Ez azonban Sony TV-k esetében eléggé problémás tud lenni a TV korlátozott formátum támogatása miatt.

Előzmény: led21 (662)
led21 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 662

Köszi az infót!De nekem eddig nem kellettek ezek a programok csatlakozott a tv-m a géphez és kész!Semmilyen programot nem kellett letölteni hozzá!Csak val szeg valamit el nyomtam és azt nem tudom mit!

 

Előzmény: zbacsko (661)
zbacsko Creative Commons License 2013.12.06 0 0 661

Huszi_1 mást szeretett volna. Amit te kérdezel az megvalósítható, és már rengetegszer szóba került itt a fórumon. Kezd pl. innen:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118932187&t=9198641

Előzmény: led21 (660)
led21 Creative Commons License 2013.12.04 0 0 660

Szia!Légyszi mond már el hogyan lehet azt meg csinálni amit írtál hogy a számítógépen ami van film lejátsza a tévém!A tipus az olyan mint a te tévéd!Csak nem tom hogyan kell csatlakozni a számítógéphez!Válaszod köszi!

Előzmény: huszi_1 (639)
zsé78 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 659

Nekem most is be van kapcsolva a tűzfal, igaz csak a windows sajátja.

 

HD anyagot próbáltál lejátszani wifin keresztül?

Előzmény: orsolya28 (658)
orsolya28 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 658

Köszön a hozzászólásodat!

 

Sikerült már megoldani csak annyi volt hogy a tűzfalat kellett kikapcsolni és így már rendben van minden:))))

Előzmény: zsé78 (657)
zsé78 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 657

Szia!

 

Szia!

 

Hogyan osztottad meg a képeket és videókat? Valamilyen DLNA programmal?

Én Servio-t használok, és nekem sem látta se wifi-n se kábelen keresztül, majd hagytam az egészet, a gépen folyamatosan futott a program. És egyszer csak talán pár nap múlva amikor újra megpróbáltam, akkor már látta, de hogy mi történt a két alkalom között azt én sem tudom. Úgyhogy próbáld meg késöbb hátha neked is sikerül.

 

Előzmény: orsolya28 (655)
rajmikaa Creative Commons License 2013.11.26 0 0 656

Sziasztok! 

Nem rég vettem egy Sony KDL-32w650A tv-t.

És egy olyan problémám van vele, hogy HDMI kábelen keresztül akarom csatlakoztatni a gépem. A videókártyám gigabyte GT 440 és felismeri a Tv-t. De a tv-n csak fekete háttér van és azt írja, hogy "nem támogatott jel. Ellenőrizze a készülék kimenetét". Már probáltam a felbontást állítani de egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak vele. Beltéri digitálist meg simán rá tudom dugni HDMI-n keresztül. Akinek van tippje vagy tapasztalta, ha tudna nekem segíteni azt nagyon szépen meg köszöném.

orsolya28 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 655

Sziasztok!

Nekem egy olyan nagy kérdésem lenne hogy most vettem egy sony bravia w650 tv-t, és nem tudom azt megcsinálni hogy a tv lássa a laptopon megosztott képeket videókat. A tv wifin csatlakozik internethez a laptop pedig kábelen ugyanahoz a ruterhez amiről a wifi jelet kapja a tv. A laptopon már beállítottam a megosztást sőt a laptop látja is a tv-t de a tv nem látja azokat a dolgokat amiket megosztottam. Valaki segítsen mert nem vagyok én annyira analfabéta de ezekhez már gyenge vagyok! :) Előre is köszönöm!!

Lui999 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 654

Szioaszto

 

nekem KDLW656 tv van minden jó lenne de a Pc-n levő filmekhez nem húzza a feliratot csak kulso usbrol,ez beállítás kérdése vagy ezt nem is fogja tudni soha?

proferry Creative Commons License 2013.11.20 0 0 653

Sziasztok! Vettem  egy KDL42W651 tv-ét egy gondom lenne vele berakom a conax kártyát minden ok rendesen fut vele a kodolt adás .de mikor kikapcsolom a tv-ét és kb fél óra mulva issza kapcsolom ,akkkor már nem ismeri fel a conaxot .Ujra  ki-be kell dugni . Mi lehet a hiba? ha valaki tudd erre megoldást nagyon megkösszöném :)

zbacsko Creative Commons License 2013.11.11 0 0 652

Ha van wifi router az otthoni hálózatodban akkor nem. A TV-t és a Laptopot is a routerre kell bejelentkeztetni. A helyi hálózaton így is fogják látni egymást, a netet meg mindkét eszköz a routeren keresztül éri el.

Előzmény: Kisguzzi (650)
zsé78 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 651

Sziasztok!

 

Érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata a Sony KDL-42w650 típusról? Milyen tévé, képmínősége, a médialejátszója mennyire kényes a különböző formátumokra, az 5.1 -es hangot ki tudja-e küldeni optikai kábelen a házimozira (feltételezem igen, de sosem lehet tudni)? A Smart dolgok mennyire használhatóak?

 

Samsung UE40f6320-al összehasonlítva kb milyen lehet? Áruk nagyjából hasonló.

 

Kösz a válaszokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!