Keresés

Részletes keresés

sz.t.b. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 153

ez engem is érdekelne refluxom van ugyan szedem rá a gyógyszereket 5 hónapja, sav az csökkent de a gyomrom mág mindig fáj ha eszem valamit.

doki semmit nem bir mondani, pedig már nem eszem semmi "károsat"

Előzmény: Ma 6 MA (152)
Ma 6 MA Creative Commons License 2005.07.03 0 0 152

Mi okozhatja a hónapok óta változó mértékű gyomorhurutot ?

 

A nyelvem soxor foltos ,a szám íze kellemetlen ?

 

mosogepesz@freemail.hu

TamásD Creative Commons License 2005.05.20 0 0 151

Konkrét orvost nem tudok ajánlani, mert nem vagyok pesti. De. A gastros szakorvos is írhat fel nyugodtan receptet, nem tilos neki, sőt egyes gyógyszereket csak az adott szakorvos írhat fel támogatással. Kétségtelenül az a szokás, hogy az intézeti orvos csak javasol, és a körzeti írja fel amit kell, de ez nem törvényszerű. Tehát menjetek el hozzá és mondjátok el, hogy ez a probléma, legyen már szíves mégis felírni. Persze ez attól is függ, hogy mennyire vagy asztalborogatós típus. A másik, hogy ha ennyire nem vagytok megelégedve a körorvossal, akkor keressetek egy másikat. Szabad orvosválasztás van (még egyelőre).

Ha konkrétan leírod, hogy mit találtak, milyen vizsgálatokat végeztek és milyen gyógyszereket javasoltak, akkor szívesen próbálok virtuálisan segíteni, de azért az nem ugyanaz.

 

TamásD

Előzmény: Kollag (150)
Kollag Creative Commons License 2005.05.18 0 0 150
Sziasztok,
a segitsegetekre lenne szuksegem.
A baratnom nagyon komoly gyomorproblemakkal kuzd, olyan szinten, hogy mar nem egyszer ejszaka be kellett vinnem az ugyeletre, hogy adjanak valami fajdalomcsillapitot, mert egyszeruen az ajulas hataran volt a fajdalomtol, remeg mint a nyarfalevel es hat alig tud a labara allni, mar a gorcsoldok ( pl Nospa ) is alig segitenek.
A inkompetens haziorvosa szerint gyomorfekelye van, es ez alapjan mar 4fele gyogyszeres kezelest irt fel neki, hasztalan.
Elment Ujpesten egy klinikara, ott a gasztroenterologus felperces beszelgetes es semmifele vizsgalat nelkul azt mondta, hogy "epe, mikor muthetjuk".Na jo, hagytuk.
Aztan elment egy normalisabb SZTKba a belvarosban, ahol gyomortukrozest vegeztek meg szovetmintat vettek a gyomrabol meg minden, gyomorfekelynek nyoma sincs, megallapitottak nala egy komoly gyomorgyulladast es elkuldtek a haziorvosahoz, hogy az irjon fel gyomorgyulladas-csokkento gyogyszert.Az inkompetensnek meg halvany lila goze sem volt, hogy milyen gyogyszert kellene felirnia, talalomra felirt olyan gyomorgyogyszert, aminek semmilyen hatasa nincs es sokkal gyengebb, mint amit addig felirt.Meg visszakuldte a kivizsgalo gasztroenterologushoz, hogy az tanacsoljon gyogyszert - erre az azt mondta, hogy o nem ir fel semmi gyogyszert mert az a haziorvos dolga.Es igy lefutottunk egy par kort, es hat ma reggel tetozodott a dolog, amikor is az inkompetens haziorvos az asztalt csapkodta (!!) es kijelentette, hogy o mar nem tud mit kezdeni.A gasztroenterologus meg nem ir fel gyogyszert, mert az nem az o dolga.Sakk-matt, es a baratnom szenved tovabb.
Szoval ha valakinek van valamifele tapasztlata, hogy hol lehet folytatni vagy akar ujrakezdeni a vizsgalatokat stb - esetleg tud egy olyan szakorvost, akihez erdemes lenne elmenni, akkor megkoszonnem a segitseget.

Kollag
- ja es bocs, ha hosszu voltam :-)
DUJITLI Creative Commons License 2005.05.13 0 0 149
Pedig szerintem, nagyon sok embernek vannak emésztési ill. gyomorproblémái. Legalábbis a szakrendelések ezt mutatják. Akkor miért nem tesztek fel kérdéseket?
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.08 0 0 148
Ebben a topikban olyan gasztroenterológiai kérdésekről esik szó, melyekre még nem nyitottak külön topikot.
háj bye Creative Commons License 2005.04.13 0 0 147
Savra érdemes csinálni egy Neurosan kurát. Ezt bioboltokban lehet kapni 500forintér és honapokig elég. Mellékhatása nincs mert természetes anyag. Nagyon ajánlom! Fekélyre szintén a Neurosant ajánlom ... A feloldott Neurosanhoz egy mokkáskanál ecetet(!) érdemes rakni, úgy sokkal hatásosabb! Ezt egy mádi természetgyógyász javasolta, kipróbáltam, bejött. A zeller minden változata (a gumó és a halványító v. francia) a leginkább lúgosító a nyers zöldségek közül. A paradicsom is lúgosít nyersen, ámde hőkezelve a leginkább savasítók egyike! Összességében elmondható hogy a nem nyers ételek savasítanak, ami a rák táptalaja.
Előzmény: Törölt nick (102)
Pepin Creative Commons License 2004.11.21 0 0 146

Emellett többen ajánlották a minőségi száraz vörösbor fogyasztását is (esténként 1-1,5 deci), de ezt csak most kezdtük, kiváncsi vagyok a hatására.

 

Ezzel én nagyon vigyáznék. A vörösbor tanninjában úgy tudom hisztamin van és az erősen savkeltő. (Tannin a minőségi borokban is van, sőt...)

Én pont tegnap jártam úgy, hogy - majd egy éves kihagyás után - délután megittam egy pohár vörösbort... utána a fél éjszakát fürdőkádban ülve töltöttem kamillateát kortyolgatva.


 

Előzmény: Zool2107 (145)
Zool2107 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 145
Sziasztok!

Nos nekem is a páromnak is van gondunk ezzel a puffadásos dologgal :(

Úgy vettem észre régebben, hogy majonézes dolog elfogyasztása után puffadtam fel iszonyat módon. Anno elmentem kivizsgálásra (vérvizsgálat, ultrahangm, röntgen) és azt mutatták ki a véremből, hogy helicobakter (helikopternek mondom mindig :)) fertőzésem van.

A doki a freyya által is említett controloc-ot írta fel + jó darabig szedtem antibiotikumot + még valamit (talán cerucal?) ami elméletileg kipusztította a baktériumokat a gyomromból. A controloc leállítja a gyomorsav-termelést az antibiotikumok meg a plusz gyógyszer (amiben nem vagyok biztos) pedig elbántak a kis dögökkel :) A doki szerint csak így együtt alkalmazva lehet elérni a hatást, mert ha van gyomorsav akkor nem tudnak "dolgozni" a többi gyógyszerek.

El is múltak a panaszaim, de sajnos mostanában megint előjöttek, de már nem majonéz evése után, hanem össze-vissza :( Pár hete a barátnőm is folyamatosan szenved. Amikkel próbálkozunk: Cerucal (ez jó, mert jókat lehet tőle büfögni és fingani - bocs :) - ami jól esik puffadság esetén), Meteospasmil (remélem jól írtam) ezt kajálás után, meg még valami 3. féle cucc ami megint nem jut eszembe. Emellett többen ajánlották a minőségi száraz vörösbor fogyasztását is (esténként 1-1,5 deci), de ezt csak most kezdtük, kiváncsi vagyok a hatására.

Az IBS (irritábilis bél szindróma) is elég esélyesnek tűnik, anyám adott egy újságot amiben egy cikk erről szólt. A leírás alapján a tünetek ezt mutatják (görcsök, kavargó belek, puffadás, rendszertelen (hol nehezen, hol hígan) széklet). Oda az volt írva, hogy általában idegi alapú, de még nem tudják a pontosan a kiváltó okokat, és sajnos nem lehet véglegesen gyógyítani :(
Hana79 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 144

Szia!

Engem erdekelne, mert a paromnak is igen gyakran eg a gyomra es olyankor nagyon szenved... Leirod, hogy mi ez a Sunrider?

Koszi!

Előzmény: pesza5 (143)
pesza5 Creative Commons License 2004.08.08 0 0 143

Sziasztok!

 

Egészen véletlenül keveredtem ide, de talán segít valamit, amit leírok. A férjem küzdött gyomorproblémával. Ha valami nehezet vagy fűszereset evett, rögtön égett a gyomra, ami tavaly télen olyan mértékű lett, hogy síelni voltunk egy hétig, és végig csak virslit tudott enni. Akkor találkoztunk a Sunrider készítményekkel. Nem emlékszem, mikor fájt utoljára a gyomra. A teszt babgulyás és birkapörkölt volt. Ha bárkit bővebben érdekel, szívesen állok rendelkezésre.

freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 142
Semmilyen mellékhatása nem volt a gyógyszernek. Amúgy a doki már a tünetek leírásakor rögtön megmondta mi a baj, az ultrahangot én akartam, mert már tököm tele volt a mindenféle találgatásokkal meg kísérletezgetésekkel, és tuti biztosra akartam menni. De gyomortükrözésbe én sem mentem volna bele.
Előzmény: Dickens (141)
Dickens Creative Commons License 2004.07.23 0 0 141
Világos. Már olyan rég küszködök vele, hogy ez szerintem megér nekem 2 hónap gyógyszerszedést, még rémes 3 nappal is...Persze egy ilyen ultrahangot kipróbálok, én is nagyon vékony vagyok, de az tuti, hogy gyomortükrözést nem engedek. Mellékhatások nem voltak a gyógyszertől? (Bár, ha neked nem, attól nekem még lehetnek...)
Előzmény: freyya (140)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 140

Ultrahanggal ez egyébként nem mindig látszik, eredetileg csövet is akartak velem nyeletni, aztán mondták, hogy mázlim van, mert vékony testalkatú vagyok, sehol egy deka zsír a belső szerveimen, ezért nagyon szépen látszik minden az ultrahangon. De mondták, hogy ez nagyon ritka.

A kórházi dokitól - anyám rögtön szakorvoshoz vitt - egy Zantac nevű gyógyszert kaptam, ami csak a savtermelődést szabályozza, és állandóan szedni kell, egy hónapig szedtem is, aztán elfogyott, elmentem felíratni a körzetihez, ő kérdezte, mi a francért akarok én ilyen fiatalon életem végéig mérgeket nyelni, mikor ez a betegség véglegesen is gyógyítható.

A Controloc egyébként nem hat azonnal, nem szabad megijedni. Az első hónapban szinte nem is csökkentek a tüneteim, már teljesen kétségbe voltam esve, a második doboznál kezdtem rendbe jönni. Ráadásul mikor abbahagytam, kb. három napig szarabb volt mint valaha. Azt hittem, hiába volt az egész. Gondolom a gyomromnak magára kellett találnia, meg belőnie a savtermelést külső segítség nélkül, mert utána egyik napról a másikra minden ok lett, és azóta is az.

Előzmény: freyya (139)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 139

Megvizsgáltak ultrahanggal, ők mondták, hogy nem zár rendesen a gyomorszáj, visszaáramlik a sav, attól ég a nyelőcsövem.

Előzmény: Dickens (137)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 138
A doki egyébként azt mondta, hogy ez elsősorban pszichés alapú betegség, volt egy eléggé idegeskedős időszakom, akkor borult fel a savtermelés, és hiába lett vége a gondoknak, a szervezetem nem tudta magát regenerálni. Ehhez kellett a gyógyszer. Ez már lassan 2 éve volt, így kétségek nélkül kijelenthetem, hogy a kezelés véglegesen megoldotta a problémát.
Előzmény: freyya (136)
Dickens Creative Commons License 2004.07.23 0 0 137
Jaj, de jó hír, le is jegyzeteltem gyorsan a nevét. Anyu nekem a Quamatelt javasolta, de igazából azt már próbáltam és teljesen hatástalan. A gyomorszájad nem záródott rendesen ezek szerint, vagy csak tippelt az orvos?
Előzmény: freyya (136)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 136
Gyomorsavval nekem is voltak problémáim, hónapokig próbálkoztam mindenféle diétával, rendszeres evéssel, nemkávézással, savkötőkkel stb., aztán meguntam, elmentem dokihoz, ő felírt nekem egy Controloc nevű gyógyszert, ami egyrészt szabályozza a gyomorsav működését, másrész megerősíti a gyomorszáj körüli izmokat, hogy újra rendesen zárjanak. Két hónapig kellett szednem, és teljesen rendbe jöttem. Most már ehetek is bármit, meg kávézhatok is nyugodtan, kutya bajom nincs.
Előzmény: Dickens (132)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 135

Ugyebár a terhesség előtt volt egy elég erős puffadásom, pont olyan mértékű, mintha pár hónapos terhes lennék, az alhasamtól egészen a köldökömig keményre fel voltam puffadva. Aztán terhes lettem és még a méhem is hozzá dagadt, úgyhogy mondhatnám, hogy rosszabb lett, de igazából nem tudom. Csinálom a laktózmentes diétát, talán jobb is a hasam, de a munkahelyemen már 6 hetesen kiszúrták, hogy terhes vagyok, nem tudtam takargatni 3 hónapos koráig (ahogy szokták), mert annyira látszott. (Akkor még szerintem csak a puffadás.) Viszont rendesen eszem, nincs kávé, cigi, édesség, a tejet elhagytam, úgyhogy az emésztésem jobb. De hogy ténylegesen el fog-e múlni a puffadás, csak szülés után jóval, mikorra vissza fogom tudni nyerni az eredeti formám, csak akkor fog kiderülni, hogy megszűnt-e a bajom vagy sem. Addig egy rejtély marad.....

Előzmény: Cicunyatka (134)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 134

Gratulálok!!

Te akkor nem fogsz fülig pirulni, ha a buszon átadják a helyet! :-))

Mi /ha minden jól megy/ ősszel tervezünk majd próbálkozni babával; addig szeretném helyrerakni az emésztésem némelyest, ha sikerül... Azt mondta a barátnőm, hogy a terhesség ront a puffadás-helyzeten (neki is volt előtte is). te is ezt tapasztaltad?

Előzmény: Bridzsi28 (133)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 133

HG

 

a tej nem is annyira, a tejföl annál inkább hiányzik, de jó tipp, hogy abból is van laktózmentes nem csak tejből. Tuti kipróbálom. köszi

 

Cicunyatka

Igazából nem tudom, és most jó ideig nem is fogom tudni megmondani neked/tek, hogy beválik-e a diéta, és megszűnik-e a puffadás, mert 2.5 hónapos terhes vagyok és most aztán végképp nem tudom eldönteni, hogy mitől nagyobb a hasam.

De legalább már ráfoghatom arra, hogy hát én gyermeket várok... :-)))

Remélem, hogy szülés után, ha már úgyis regenerálódik a szervezetem, és betartom a laktóz diétát, meg fognak szűnni a bajaim, de igazából ez csak max 1 év múlva derül ki.

addig is mindenkinek sok szerencsét! (tudom mennyire rossz ilyennel együttélni és tudom, milyen diszkomfort érzést tud adni egy felpuffadt has!)

Előzmény: H_G (128)
Dickens Creative Commons License 2004.07.22 0 0 132

Úgy látom, sajna jó sokan küszködünk ilyen gondokkal :o(( Tegnap beszélgettem anyukámmal a nem jól záró gyomorszáj-kérdésről, és azt mondta, népbetegség, de az egyéb miatti puffadások is :o((( Viszont azt mondta, gyógyszerekkel még a nyitott gyomorszáj is tökéletesen kezelhető, majd ma beszélgetek vele bővebben a kérdésről, ésrögtön megosztom veletek. Nem akarom elkiabálni, de az Activiva "terápia" nekem nagyon bejött, bár még nem tudom, attól javult-e a helyzet vagy mástól, de mióta eszem, nem volt komolyabb gondom a puffadással. Ez a buszos helyátadós sztori sajna ismerős, én is vékony vagyok, és soxor én is terhesnek látszom :o((

Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 131
bocs, az előző írásakor lefagyott a gép, és úgy tűnt, nem küldte el, és 2x írtam meg majdnem ugyanazt....:-(
Előzmény: Cicunyatka (130)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 130

Szia Bridzsi!

 

Magamra ismertem a puffadásban; amúgy vékony alkat vagyok, és volt már, hogy úgy felpuffadtam estére, hogy átadták a buszon a helyet...

 

Kíváncsi vagyok, hogy beválik-e Neked a laktózmentes diéta. Lehet, hogy nekem is meg kéne próbálnom még 1x, alaposan.../anyámnak durva laktóz-intoleranciája van, és ez génhiba.../

 

A Candida-diétával ugyanazok a tapasztalataim, mint neked. Folyamatosan csak kóvályogtam az alacsony vércukorszint miatt, és nagyon fáradt voltam; amúgy sokat sportolok, de akkor képtelen voltam edzeni. És nem használt a puffadásra. Azzal egyetértek, hogy jó, ha az ember nem tömi magát tele édességgel meg cukros üdítőkkel, valamint a barna kenyér jobb, mint a fehér, de azért nem jó túlzásba vinni a szénhidrátmentes diétát.

 

Én magamra vonatkozólag még mindig az irritábilis bél szindróma-diagnózissal értek legjobban egyet; abban nagyon jellemző a 20-30 év közötti megjelenés és jobb-rosszabb szakaszok váltakozása. /bár mostanában nekem is csak rosszabb van, úgy tűnik/

Előzmény: Bridzsi28 (126)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 129

Szia Bridzsi!

Úgy látom, teljesen egy cipőben járunk; a tünetek ugyanazok. Amúgy vékony vagyok, és volt, mikor annyira felpuffadt a hasam, hogy a buszon átadták a helyet...

 

Várom a fejleményeket, hogy beválik-e a laktózmentes diéta; lehet, hogy nekem is meg kéne próbálni mégegyszer; komolyabban, mint régen. /anyámnak végülis elég súlyos laktózérzékenysége van, és ez génhiba.../

 

A Candida-diétával nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Nem tudom, hogy ez a Candida-dolog mennyiben valós, és mennyiben nem, de az biztos, hogy mikor azt a diétát próbáltam, pocsékul éreztem magam. Állandóan csak kóvályogtam az alacsony vércukorszint miatt, és borzasztóan fáradtnak éreztem magam. A puffadás meg nem javult. Szerintem az jó dolog, ha valaki figyel arra, hogy ne tömje tele magát édességekkel, cukros üdítőkkel, és inkább teljes kiörlésű kenyeret eszik, nem fehéret, de ennél tovább nem biztos, hogy tanácsos menni.

 

 

 

Előzmény: Bridzsi28 (126)
H_G Creative Commons License 2004.07.21 0 0 128
"Kb 2 hete voltam laktóz (tejcukor) vizsgálaton, ami kimutatta, hogy elég nagy mértékben érzékeny vagyok a laktózra. Tehát tejet, tejszínt, tejfölt és az azzal készült ételeket nem ehetem meg."

Sose bánd, a Magic laktózmentes tejföl és natúrjoghurt határozottan jók -- nálunk most már nem kellene laktózmentes diétát tartania az asszonynak, mégis továbbra is ezeket vesszük. Tkp. a laktózmentes tej is iható, bár arra már nem mondanám, hogy finom -- meglepően édes és a színe is olyan világosbarnás a normál tejhez képest.

Előzmény: Bridzsi28 (126)
ColinF Creative Commons License 2004.07.21 0 0 127

Hali,

 

nagyon szívesen, sajnos mind saját tapasztalat :(

Ha reggelire eszed a gyümölcsöt és éhgyomorra, akkor nem, mert a gyümölcs természetes savtartalmáról is értesül a gyomrod, és így kevesebbet fog termelni, mert "beszámítja". A gyümölcsben folsav van, a gyomrod sósavat termel, a PH értékük jelentősen különbözik.

Mielőtt bármi mást ennél a gyümölcs után, várj kb. egy fél órát, és ha étkezés után ennéd, szénhidrát hiányt pótolandó, várj 2-4-6 órát, attól függően, hogy amit előtte ettél tartalmazott-e húst.

Ha olyan édesszájú vagy mint én, akkor próbáld a finomított cukrot tartalmazó készítményeket kicserélni gyümire és csonthéjasokra, és lassan lassan kiiktatni a cukrot.

A záróizom ilyesmitől lazul meg:

- a bevitt ételmennyiség több, mint amit a gyomor el tud raktározni ...

- légnyelés, ami büfiként jelentkezik és "kicsapja" az izom szorítását

- olyan anyagok, amik a kávéban és a csokiban vannak :( izomlazító hatásúak is

 

Érdemes ezt az egészet végigcsinálni és életmódot váltani, mert pl. a nyelőcsőbe jutó gyomorsav nem csak a nyelőcsőbe jut, hanem a szájüregbe is, és marja a fogzománcot... a nyelőcső fekélyesedése meg nagyon fáj.

Szóval hajrá!

Előzmény: Dickens (125)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 126

sziasztok!

 

Kb 1.5 éve egyik napról a másikra megpuffadt a hasam. reggel jobb volt, de estére mindig olyan mértékben megdagadt a hasam, mintha 4 hónapos terhes lennék.  Fájdalmaim egyáltalán nem voltak/vannak, de sajnos nekem nincsenek tünetmentes időszakaim. Végigjártam mindent (röntgen, gyomor-béltükrözés, széklet, vizelet vizsgálata, belgyógyász, gasztroenterológus, helikobakter vizsgálat, candida stb) már sokszor azt mondták az orvosok, hogy csak beképzelem az egészet, és hiúsági kérdést csinálok az egészből, de csak én tudtam, hogy valami nincs rendben, hogy 1 számmal nagyobb ruhákba (azok sem szűkek) férek csak bele. Elég elkeserítő volt. 

Kb 2 hete voltam laktóz (tejcukor) vizsgálaton, ami kimutatta, hogy elég nagy mértékben érzékeny vagyok a laktózra. Tehát tejet, tejszínt, tejfölt és az azzal készült ételeket nem ehetem meg. Remélem, hogy ez segíteni fog és ezúttal megtaláltam a bajom okát.  Meglátom.

 

Cicunyatka elég jól felsorolta, hogy mi lehet haspuffadás esetén, amit azzal egészítenék ki:

-helikobakter vizsgálat (gasztroenterológus utal be) egyfajta baktérium a bélben ugyancsak okozhat puffadást

-ha a vastagbél rosszul záródik, felenged bizonyos baktériumokat a vékonybélbe és azok okozhatnak puffadást (belgyógyász, gasztroenterológus nézi, talán hasi röntgennel)

-candida: most már hiszem, hogy egy hülyeség! csináltam a diétát, de semmi javulás nem történt. Rengeteg orvos és ismerős is mondta, hogy semmi értelme, mert leginkább pénzlevételről szól. Hiszem, hogy még káros is egy ilyen diéta, mert annyira kevés dolgot tud enni az ember, főleg az első 2-3 hónapban, hogy más, a szervezet számára igenis fontos tápanyagokhoz, vitaminokhoz sem jut hozzá az ember.

 

Remélem tudtam valakinek segíteni...

Dickens Creative Commons License 2004.07.21 0 0 125

Köszi a tippeket, elolvasgatom jól. Szomorúan tapasztaltam, hogy az általad felsorolt nem kívánatos cuccokat mind imádom :o((( (Kivéve a fogyókúrát, azt nem kell szerencsére) Nem is tudtam, hogy csokit se szabad enni! Mitől lazul meg az izom?

ha reggelire gyümölcsöt eszem, az nem okoz savtúltengést? Mindig natúr joghurtot eszem, szerencsére csak azt szeretem :o) Igazad van naplóügyben, nem árt, ha tovább csinálom, bár nem is gondoltam, hogy annyira ciklushoz lenne kötve a dolog.

Előzmény: ColinF (123)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 124

A menszesz szerintem is számít; nekem előtte egyértelműen rosszabb. A cigiről meg a kávéról annyit: sose cigiztem, kávé max. 1 cappucino/nap, alkohol meg nulla. Zsírosat sem eszem. Szóval nem tudom, mi a fenétől van. :-(

De a kávé+cigi duett szerintem is biztos csak ront a helyzeten.

Előzmény: Dickens (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!