nálunk kiplakátolva sem volt nemhogy üzletkötő járt volna erre..csak tudtam hogy 1x lesz a környéken lan aztán húzták be a kábelt és aszerelőktől kérdeztem ez lesz az? aztán a honlapon a címlistát néztem 2 hónapig amig megjelent..másnap go megkötni a szerződést :)
azóta sem járt a házban senki ezügyben és plakát sincs.
Beszéltem az üf-el, azt mondják, hogy valami szerverre várnak a LAN-hoz, és kb. még egy-két hét, hogy beinduljon. Állítólag automatikusan jön az üzletkötő, nem kell bemenni hozzájuk személyesen. Kíváncsi leszek...
köszi szépen! az egyszerűbbik módszer tökéletesen bevált. (mondjuk a mostanra egész jól kikupált tech support mai embere is elárulhatta volna ugyanezt ahelyett, hogy „hát én nem tudom, miért nem működik, ennek mennie kell”.)
01., Lépjbe a Webmail-re az http://www.digikabel.hu/webmail-belepes-2.html web oldalon. Majd lépj ki a kilépssel. Ha ki léptél akkor a következő oldalon válaszd az ujra belépést! Ekkor a következő web oldal jelenik meg: https://ssl.hdsnet.hu/mail/src/login.php na itt ird be a felhasználói neved, majd nyomd meg a Jelszó megváltoztatása gombot!
Ekkor a https://ssl.hdsnet.hu/mailpassword/ web oldal jelenik meg! Majd itt ad meg a felhasználó neved újra és utána a jelszót kétszer! És kész ennyi!
sziasztok! ti át tudjátok állítani a webmail jelszavát? nekem a http://www.digikabel.hu/webmail-belepes-2.html oldal betöltődése után az explorer a bal alsó sarokban kiteszi a kis sárga ikont, hogy hibás az oldal, aztán hiába kattintok a jelszóváltoztatós gombra, nem történik semmi.
Na, itt Kispesten, a Petőfi 31-ben ma húzták az optikait. Szerelő srác nem nagyon tuidta megmondani, hogy mikor lesz a kábelben élet, 14 hónapot tippelt.
Igen. Nekem is ismerős a probléma! De én ugy látom, hogy ez sajnos nem egyedi probléma! Van hogy nekem is "meghal" a netem! És ekkor én is ki húzom a modemet az árramból, majd aztán vissza dugom az áramba! S ekkor már megint van netem!
1. Momentán minden rendben, igaz az utóbbi időben össze-vissza volt a "rendelkezésre állás" (dec. 20 környékén +/-1nap) - fél nap internet nélkül a mai világban éhhalál :-) Lehet, hogy valóban egy kis zűr volt HDSNET-éknél...
3. Általában 1,8 körül mozog a letöltésem, a feltöltés pedig 0,9 környékén van (ez szerintem megfelel a szolgáltató által megadott sebességnek, a pingek pedig 20-35 ms között).
4. Néha elgondolkodom, hogy inkább fizetek többet, csak amikor kell, akkor legyen netem! Ez nem annyira bírálat a szolgáltató felé, mert ugye előfordulhatnak kihagyások, de ha épp akkor, amikor nagyon szükség lenne rá, az problémás (pl.: ha valaki a sivatagban menetel, és ígérnek neki 10 kilométerenként egy liter vizet, majd kétszer ez az egy liter kimarad, akkor neki már oly mindegy,hogy következőleg megkapja e). Egyszerűsítve::: Sürgős munka, ftp-n át kell küldeni délig: ha azt mondják reggel nyolckor, hogy majd küldünk egy kollégát, aki megnézi a cuccost, és csak délután négykor lesz netem, akkor az már sz*rt sem ér!
Nálam is az volt, leg először hogy a gépen álitgatott a szerelő valamit. Majd automatikusan látta a gépemet a szolgáltato. Ez még router nélkül volt, egy géppel! Aztán én is vettem egy Router-t és nem kellettet semmit csinálnom. Mert Routeren keresztül is tudok két géppel egyszerre netezni! Tehát routerrel és router nélkül is müködik a Hdsnet modemes internet! Csupán annyi van hogy az internet felé egy ip cimet ad a router. Vagyis mind a két gépet a Digi szervere egy Internet ip cimmen látja! Mivel a net felé csak a routert látja a digi. A többit meg a router dolga. Vagyis a router is oszt ki a gépeknek saját ip cimet.
A lényeg nem kell semmit tenni, ha routert használsz. Mert fog müködni routeren keresztül is!
Nem vagyok nagy hálózati szakértő.. Szerintem már minden valamire való routerben van MAC cím klónozás. Így a hálókártyád címét látja majd a szolgáltató. Nekem így simán működött, nem kellett telefonálgatni, meg ilyesmik. Én valami olyanra emlékszem, hogy 2 gép osztozhat a neten, de ez nem biztos. Egyébként mindenki megosztja, úgyhogy biztos nem fognak szólni, ha véletlenül 5 gép van otthon.. xD Szerintem őket sem nagyon érdekli a dolog.
Most akarok venni egy routert és az lenne a kérdésem ,h majd felkell hívnom megint az ügyfszolgálatot ,h mérjék be (regisztrálják) mint a hálókártyámat annó? Vagy ezt nem kell??? Amúgy engedélyezve van a router?
LAN-osok figyelmébe kérem, hogy kérem iktassanak ki a Microsoft Networks ügyfél-t, fájl- és nyomtatómegosztás-t, topológia feltérképező-t, topológiafelderítési válaszadó-t és valamint NetBIOS-t le kell tiltani ha közvetlenül be van dugva a gépbe az UTP kábel és nem router mögött van. Ez csak elővigyázatosság a switch csomópontok közti túlterhelése elkerülés érdekében, hiszen akár többszörös forgalmát képes generálni. :o
Neked is sem 100%-os az upload kihasználtsági ráta? Vagyis nagyon ritkán előfordul a 2 megás sebesség, leggyakrabban 1 megás.
Mi történt a Kőbányán a többszöri szétesés? Még ma délután 3-kor is volt sebességzuhanás néhány percre (?), de nem bontott szét. Mintha kisgyerek szórakozott volna a központi DHCP szerverrel meg pláne piszkálgathatja a winyót, esetleg túlterhelte a procit. Switch esetén ki-be dugdosgatnak össze-vissza, nem? Talán ott óriási a nagy rendetlenség a pánikszerű rohamos bővítés miatt? :S