Mi Bakot mar asszonyositott formaban (Lauf Lászlóné), egy gyermek világrahozatala után kaptuk, de a leírás alapján ugyanaz.. :)) (ja, 97-ben végeztem, trágya egy prímszám.. azt hiszem. már rég elvesztettem a négyjegyüt,..)(bocs, Péter!!)
azóta már a második poronty is világra pottyant, ha jók az infóim..
'93-ban végeztem a TFG-ben (az ofőm neve hirtelen nem jut eszembe - kémiát tanított (hölgy)). Abszolút favorit volt Taki és Bujdosó Iván (a DOS renddel kitüntetett DBASE lovag). Külön köszönet Féjáné tanárnőnek, aki megadta az alapját egy sikeres töri felvételihez. Hej, de szép idők voltak...
Sajna a mi oszt.-ban nem nagyon volt élet, lévén a 42 emberből ösz-vissz 7 fiú volt, és ők is inkább a jövőre koncentráltak, mint a jelenre.
Ám van egy öcsém ('82-'86 Géherné), ahol is rengeteg fiú és sok jófej emberke leledzett. Iszonyat zsongás volt még a terem előtt is, hihetetlen krétahoki csaták dúltak a szünetekben. Az oszt termet is tökre átrendezték, pl. a padokat 2-2-es blokkban félkőrben rakták le a katedra köré. Az egyik ilyen blokkban ült tesóm is, 3 másik őrülttel, és ha nagyon unták a sódert, megfogták a padot (olyan kis klasszikus típus volt,ferde lappal), és elindultak stikában. Ez volt a BUSZ. Be is lógattak a plafonról kapaszkodókat amiket a metróról csórtak. Ja, meg a sarokban egy irdatlan pókhálót csináztak kötelekből, a közepén egy tornacipővel. Szóval hihetetlen egy társaság volt, irigyeltem is az öccsöt rendesen... Ha nem jártam volna akkoriban sportolni, és nem lettek volna ott jó arcok, lehet, hogy ki is borulok.
De a Toldyt magát nagyon bírtam... a tanarak miatt is, meg az egésznek volt egy fílingje, na!
Orulok, hogy ratok akadtam draga bajtarsak.
En 91-tol 95-ig jartam a Toldyba. Nagyon szerettem, fajt is a szivem, hogy vege lett.
Taki volt az osztalyfonokunk. (... Emlekszem az osztalyfonoki orakon mindig azt jatszottuk, hogy mikor veszi eszre a Tanar ur! megszolitas helyetti Kanal ur! titululust...sosem...)Hat hirtelenjeben ennyi.
Na, eszembe jutott, hogy egyszer talán a tanáraim is idekerülnek, úgyhogy még egyszer végiggondolva: Tóth Ildikó (angol) neki is köszönök mindent, remélem emlékszik, amikor a szekrényből kizuhanva érkeztem meg angolórára, és ő egy laza "Welcome Gergő, take a seat."-tel köszöntött. :o) Raákné Kiss Erzsébet (kémia, fizika), Varga Laci (rajz-művészet), Erdei Sándor (foci, időre futás, és fekvőtámasz csúnya beszédért :) ja, és egyáltalán nem utolsósorban: Zolnai Zsolt (földrajz, az evolúció elmélete elleni uszitás :)
Mint látható, elképesztő mennyiségű tanárunk volt (voltak még, de én nem birok több nevet felidézni), egyszerűen azért, mert mi voltunk az az osztály, akitől mindenki meg akart szabadulni.
A dolog pedig megtörtént, ilyet én nem tudok kitalálni. Viszont lehet, hogy korábban volt... Talán inkább 90-93 között A papirt magát én sem emlékszem, hogy láttam -e, lehet, hogy csak hallottam róla :)
"Mi, Kővári Zsolt beismerjük, hogy nem Mi vagyunk az élő Isten."
Szia Utóember!!!
Hogy ezt a DOKUMENTUMOT én miért nem láttam? Nagy kár! Én nem vagyok nagy storizós, de az ilyenek mindig érdekelnek. Várom a többit :)
Sziasztok...
Én egy ilyen fiatalka poszttoldys vagyok, 97-es évjárat (Szia Sámat!), bár mi is kivettük a részünket a klasszikusok (Bácskai Katalin ofő, Kővári Zs., Szlávikné, Szaniszló, sőt, részben Freisinger) "elkoptatásából". Egyéb nevek: Bartucz (fizika fakt) Szilágyi K.(matek), Mesterházy M., Novák G. (angol, utóbbinak nagyon hálás vagyok), Harsányi (biosz), Pálfi Á. (magyar), Szakács, Pázmándi (számtech), Nemes Zs. (orosz) és még sokan mások, névmemóriám teljesitménye ennyi, és legtöbben úgysem ismeritek őket.
Bácskai Kati nénit nagyon lefárasztottuk, utolsó osztálya voltunk, de szerencsére távozásunk után rengeteget fiatalodott :o), most is tanit, és jól van. Szlávikné 95-ben vagy 96-ban egyszerre eltűnt, sajnos.
A sztorizás nem értem, miért nem divat errefelé, most egy dolog jut eszembe: kb. a 90-es évek közepe felé Kővárit valamelyik lány (!) megverte sakkban (vagy amőbában?). A játékot fogadás kisérte, és a dolog folyományaként Kővárinak alá kellett irnia, hogy nem ő az élő Isten. A dokumentum valamelyik terem falán évekig megtekinthető volt.
Én is '85-ös vagyok, Bácskai :-))) Néhány név még dereng tőletek. Főleg " Gyulus" ( Gyulai István), aki elsőben hozzánk járt. H. Norbi meg ott lakott tőlünk 1 utcára. Nektek volt tavaly 15éves érettségi tali?
Milyen volt régen?
Hát szerintem egészen más volt mint most, illetve a "ti időtökben".
Sokkal szigorúbb, szóval más volt.
Freisi volt az ofőnk, tulajdonképpen köszönettel tartozunk neki, mert leérettségiztette az osztályt, ami nem kis feladat volt, de az addig vezető út... hát az nem mindig volt valami fényes. A fiúkat folyton piszkálta a hajuk miatt, hogy "csimbókos", mit csináljon az akinek gönör a haja, és olyan? Elzavarta fodrászhoz őket, de az eredménnyel nem volt mindig megelégedve. A lányok hajával nem foglalkozott. Tudjátok abban az időben volt a fiúknak a hosszú - hosszúbb- haja, és azt nemszerette.
Utánunk már nem is kapott több osztályt, kimerítettük eléggé.
Féjjáné, aki egy ideig még Kelemen Lívia néven futott, szerintem nagyon jó tanár volt, én nagyon szerettem, csodáltyam a felkészültségét.
Lotti nénit nagyon szerettem, csak piszokul féltem a felemás korláton. Van ilyen.
Kémia: Dolgosné, nem voltam oda érte, nem volt szerintem közvetlen, szóval mondjuk olyan semleges.
Biológia: BioszLaci - nagyon igyekezett, csak már eléggé idős volt, nem volt rossz.
Német: hát több is volt, Sárkány taná úr, szegény meghalt már. Eckhardt - hát?
Orosz: Mikus Gyula - na az egy jó fej volt, csak ápp az oroszt nem nagyon tudtuk. Első után el is ment valami kollégium igazgatónak. Aztán meg jött mindenféle tanár, és próbálkozott - sikertelenül.
Fizika: Nagy Márta - hú a Freisi odavolt érte, ezt mindenki tudta, de aztán a tanárnő inkább elment a suliból.
Matek: Vigh Jocó bácsi - őt mindenki szerette - szegény már meghalt. Nagyon jó fej volt!!!
Műszakirajz - na erről inkább semmit nem irok azon kívül amit már az elején leírtam - FÚJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ. Soha eszembe se jusson a Dobi tanár úrral(?) együtt. FÚJJJJ.
Na egyenlőre ennyi, ha még valami eszembe jut megírom. Sziasztok.
Nerdy
Ez esetben mi már a megpuhított változatot kaptuk (Taki-light...). Amennyire emlékszem, nálunk már csak a szokásos tornagyakorlatokra összpontosított... Első végén lemondóan nézett az orvosi igazolásomra, és az sem nagyon izgatta, ha a konditeremben magyarra készülök fel :)) (tekintettel az utána következő Freisingeriádákra - ez akkoriban még igen felkészületlenül ért bennünket).
Más. Nemrég belefutottam Kőváriba a TTK-n. Arról már korábban hallottam, hogy otthagyta a sulit (az utolsó években már csak fizikát tanított - bevallása szerint ezt is szerette jobban; egyik órán kiöntötte lelkét(!) arról, mennyire szeretett volna fizikus lenni, de csak a tanárszakra vették fel...). Szóval, figyelem, Kővári2000 következik: simára borotvált arc, pár felszedett kiló, nyugodt és ironikus 'hihihi'-kkel tarkított beszéd...
Amikor egyik alkalommal - még a Toldyban - fogadásból levágta a szakállát, alig ismertünk rá. Közfelháborodásra újra megnövesztette...
Mi elvileg találkozhattunk 87-88-ban, bár engem nem nagyon érdekeltek a "pisis" elsősök. :-))))
Azt mondod, Taki jó fej? Ha így van, valszeg mi tettük ilyenné. Amikor a suliba került, főiskola és katonaság után, eléggé játszotta az eszét, kissé túl komolyan vette az oktatást meg saját magát. Aztán néhány hónap múlva, egy-két keményebb beszólás után visszavett és negyedikre egész tűrhető kapcsolatba került az osztállyal. Azért, amikor a szalagavatónkon behatóbban kezdett foglalkozni az osztály néhány lánytagjával, megint el kellett igazítanunk.
EzüstZoli nekem is megvolt... az óráin majdnem elaludtunk, de amikor az ókori klasszikus művtöriről esett szó, akkor ki híján hasraestünk a trákokból és dákokból képzett drák nép neve hallatán... Hm... nem volt a tudás fellegvára a figura - a rajzoláshoz viszont értett (ellentétben apjával, aki pályázhatna a 'Magyarország legismeretlenebb és legagresszívebb giccsművésze' kategória első helyére...)
A biológiát harmadikban átvette egy Bakó nevezetű terrorista. Fiatal hölgy volt az illető (beugrik valakinek itt a topikból?) - intenzív és a tankönyvből pontosan idézett órákat tartott relációanalitikus tesztekkel kiegészítve. Miután Ficsórnál addigra a stréber kategóriába kerültem (nem volt nehéz...), így az új tanerőnél is bizonyítani kellett (így kerültem majdnem biológiaszakra - csupán az akadályozott meg, hogy akkoriban még nem indult a TTK-n párhuzamos mat-biosz).
A technikára már nem emlékszem, viszont Számtechből Maár Zsuzsa vitt - vad Commodore és ZX Spectrum gépekkel tarkítva.
Ja, és 'akit a híre megelőzött': Szlávikné, az elmaradhatatlan :))) Ezen kívül kiélveztem Szaniszlónál az énekkar minden előnyét (prolongált ötös két évre :)))) ...tesiből meg fel voltam mentve, de Taki lett volna (amúgy a világ legjobb fej tornatanára).
...amúgy élveztem. Azt már kevésbbé, amikor Freisi 'egyenesen állsz, nem povedálsz' és hasonló aranyköpései után minden órán be kellett mutatnom egy - hm... - szóval 'írásképbeli külalaktesztet'.
...Nerdy! Milyen volt ez az egész korábban? (Bocs... Juc! Mikor is végeztél?)
Isten hozott a fedélzeten! Ez itt a Toldy Gimnázium időutazó topicja!
1ébként talán 3kismalac az aki 91-ben érhetett, de bevallom őszintén, nem néztem tüzetesen utána. Bocs...
Hát nem valami széleskörű a listád...írnál még arról, kik tanítottak? Látom Freisi nem tartozott a kedvenceid közé :-P.
Sajna, ha 91-ben értél, nemigen találkozhattunk, de vannak itt páran, meg talán lesznek is...
Neked szem. szerint miért volt élmény a Toldyba járni?