Bocs, hogy kicsit későn írok.
A magnó lopásnál kapcsiból mi is az ablak-drót effektre gondoltunk. De semmi nyoma nincs az ajtón ilyesminek. És a kesztyűtartót is kinyitották, amin szintén semmi nyoma a babrának. Ettől függetlenül reménykedem benne, hogy még sem saját kullcsal jöttek mentek.
A szakadt spoiler és koszos kocsi, sem biztos védelem. Hiszen akkor gondolja a rablovics, a biztonsági berendezések is hasonló állapotban lehetnek, ergó könnyű préda.
Hogy miért visznek el 8 éves Golfot 2 éves Audi helyett? Mert annak ismerik a zárját, mert azt könnyebben felpapírozzák, mert az kell alkatrésznek, stb.
Az biztos, hogy a mai világban akinek közlekedésre, mindennapos munkára kell a verda, ne vegyen mencsi kocsit, mert lehet, hogy másnap reggel nem tud munkába indulni vele.
3x:
Jól hangzik ez a pedla-lock, és engem is érdekelne, hol kapható. A 20 rongy per pillanat érzékenyen érintene, de ha eltünne a Polom, az még inkább.
Még egy: valaki mondta, hogy le kell cserélni az egyenkulcsos autóknál a tanksapkát. Ez immobiliseres autóra is igaz?
D.
Nézd, ez szerintem olyan, mint az adatvédelem... Vagyis az lenne az igazán jó riasztó, aminek a hatástalanításához nem jelentene sok könnyebbséget a kapcsolás/bekötés/stb. ismerete...
Egyébként mi a véleményetek azokról a matricákról, amit a riasztókhoz adnak, és az ablakra lehet ragasztani? Vannak olyan marhák, akik ki is ragasztják...
OFF
Rendszamgravirozas. Egy haverom a foiskolan csinalta, mert jo zsebpenzt lehetett vele keresni az autopiacokon. O emlitette, hogy sokat nem er, mert azzal a modszerrel eltuntetheto, amivel az elrepedt szelvedoket hozzak helyre.
Rendszám-gravírozás után igen alaposan le kell mosni az autót, sőt, még előtte valamilyen módszerrel (mondjuk kis darab szigetelőszalag) megakadályozni, hogy a garvírozáshoz használt homok a gumi szigetelésre illetve a szigetelés és az ablaküveg közé kerüljön! Ha nem érted, hogy miért, nézd meg az én kocsimat... :-((
Nem tudom, Budapesti kereskedoknel mennyire divat, pl. Opel napokon (ez itt a reklam helye - erre legalabb jok) tobbek kozott ez is ingyenes szolgaltatas. Ha import az aru, eleg hulyen nez ki az eredeti mellett a magyar rendszam.
Javasolt a kulso tukrokbe, az elso-hatso lampakba, sot indexekbe is belegraviroztatni, neha ezek is ernek annyit osszertekben, mint egy garnitura uveg a kocsiba.
1. Valaki említette az olasz ketyerét, nos nekem ilyenem van. Az a neve, hogy "Pedal Lock".
Kb. 20,000 pénz, elég vastag acél (állítólag 1/4 óra körvágóval)
a fék és a kuplungpedált a padlóhoz támasztja (se föl se le). Elég nehéz a körvágóval hozzáférni, zajos, áram kell stb. Hidegvágót el lehet felejteni.
A zárja olyan svájci izé (KESO 2000 - ez e reklám helye), amit ajtókhoz is hirdetnek. A kulcsa olyan kb. tízmilliós számítógépes marógéppel másolható (de azt nem adom ki a kezemből).
A cilinderben rugókkal kitámasztott golyós hornyok (?) vannak, feszítésre a benne lévő golyók (bocs, nem vagyok műszaki) kiesnek és a zár szépen "üresben" forog (persze ekkor én sem tudom leszedni, hívni kell a májsztrót, de legalább van mihez:-)))
Egyelőre még hiszek benne...
2. Az én autóm is több helyen törött, szerintem is jó riasztó effekt a törött spoiler, karcolt ajtók, rozsdás kasztni, stb.
3. Az én indexlámpáimat is ellopták kompletten bal-jobb elsőt.
4. Volt egy pacák, aki valami robbanóketyerét rakott be a tolvajok örömére, csakhogy kicsit feledékeny volt és életveszélyes égési sérülésekkel vitték el a mentők. Ha jól tudom, ez Magyarországon történt.
Üdv
A saját kerékbilincs a közterületfenntartó gorillákkal való ellentétet ez azért nem oldja meg, mert amíg te ráteszed az egyszem kerékbilincsedet az autódra, 3 kerék szabadon marad. Ez nekik elég.
bocs, elôbb copyztam át egy másik topicból, amit írtam, aztán olvastam csak el ezt a topicot - látom, csak ismételtem.... :-)
Senhor PocoLoco, kerékbilincset valahol láttam árulni, nem emléxem, mennyiért, de q drága volt, de imho megéri. Egyrészt biztonságos, másrészt ha parkolsz a Körúton és felteszed, a közterületesek biztosan nem tesznek oda egy másikat.... :-))) Érdemes inkább szerintem egy ügyes lakatossal megcsináltatni, valami tuti zárbetéttel. Az egyedi megoldások amúgy is biztonságosabbak, a rablovics úr nem tud tipizálni, lehet, hogy nem ismeri a rendszert, és ez már önmagában védelem.
Natybratyó öccse elég menô lakatos a FÉG-ben, a házra csinált bejárati rácsot, de valami olyat, hogy nem láttatok effélét... :-) négyszögacélból van hegesztve a rács, de minden rúd közepében bele van ejtve egy 5 mm acéldrót. Fűrészelni tehát nem lehet, mer ha átvágod a négyszögacélt, elforog a drót. A zár ojjan, hogy egy nagy acélhenger közepébe van a saválló cilinder. Annyira mélyen van, hogy nem ér bele a kulcs, ezért a kul fejét lefűrészelte, és egy hagyományos kulcs hosszú szárára hegesztette, amivel el lehet érni a cilindert. Brutál. :-)))
Sajna mint szenvedő alany szólok hozzá. A héten ellopták a 8 éves, majdnem 200000 kilométert futott kettes Golfomat. Éjjel vitték el a házunk elől. Mul-T-Lock volt benne, de nem hatotta meg a tolvajokat.
Két dologra tudok gondolni:
1. Valahogy leberhelték a Multilockot (nem lehetett egyszerű dolog)
2. Elvontatták kinyomott kuplunggal.
Tanulságok: Semmilyen védelem nem ér semmit, mert legfeljebb felteszik trélerre vagy elvontatják. Esetleg meg lehet próbálni esténként egyes karosszériaelemeket odahegeszteni a lámpaoszlophoz. :-)
A tolvajokat nem hiszem, hogy különösebben zavarnák a rendőrök. Ami a yardot illeti, tőlük nyugodtan utazhat egy szirénázó kocsi tréleren az éjszaka közepén. Legfeljebb tartják a markukat, mint rendesen. Tulajdonképpen még meg is tudom érteni őket, hiszen teljesen felesleges elkapni a tolvajt. A tolvaj ugyanis a magyar jog szerint nem ellopta a kocsit, hanem csak önkényesen használatba vette (vagy valami ilyesmi, nem vagyok jogász). Tehát nem is követett el bűncselekményt, hanem csak vétséget. Igazítsatok ki, ha tévedek. Amíg nem lesz egy elkapott tolvaj leültetve minimum 8 évre, semmi esély.
Talán az egyetlen megoldás, amit a másik aotólopós topicban (amit hagyni kellene elsüllyedni) felvetett egy sorstárs, nevezetesen egy olyan riasztó, ami nem a kocsiban, hanem a lakásban riaszt, ha babrálják az kocsit. Sajnos ekkor is csak az önbíráskodás marad (AK-47 rulez), abban ugyanis botorság lenne bízni, hogy a tolvajok megvárják a riasztott zsarukat.
Egyébként pedig mindenki kössön biztosítást (ha tud).
Meg csak annyit, hogy szerintem a sebessegvaltot blokkolo modszerek (MulTLock, felvitt sebvalto) nem ernek sz*rt sem: beul a lopo a kocsiba, nyomja a kuplungot, mikozben a masik mar vontatja is. Nem is kell treler, csak egy vontatokotel... Aztan egy zart muhelyben mar barmilyen zarat le lehet szedni...
Kedves Zak (vagy barki)
A kerekbilincset viccbol mondtad, vagy tenyleg lehet szerezni??
Tud valaki ilyesmirol??
Azt megvennem!!
Mar arra is gondoltam, hogy csinalok/csinaltatok egyet, csak nem tudom, hogy mukodik.
1 ötlet:
Egyszer a mi autónkat el akarták lopni a ház elől. Volt risztó + kormányzár. Az nem sokat ért. Risztó nem szólalt meg, a kormányzárat meg lepattintották. Viszont a kedves férjem, minden este, mikor kiszállt az autóból a motortérben kihúzott egy kábelt, ezáltal nem indult be az autó. Beletörtek valamit, amikor próbálták beindítani, de mivel nem indult, ezért nem álltak neki megbütykölni, hogy megnézzék, minden kábel a helyén van-e. Így megmaradt az autó! Vesszen az összes szemét tolvaj!
a.) sebváltózárat (Mul-T-Lock vagy mi, de télleg yo)
b.) a kormányt teljesen lefedô kormányzárat
c.) olyan kerékbilincset, amit a közterületfelügyelôk (FUUUUJ!!!) használnak
e.) olyan vinnyogót, ami nem az autót vinnyogtatja, hanem a mobil része a te kis szobádban a fejed mellett vinnyog mikor lopik valaki, ha pedig vinnyog, akkor kihajolsz az ablakon az AK-47 -tel, és mézédes hangon távozásra szólítod fel a vendégeket
Sziasztok!
Vettem egy f@sza riasztot, meg egy immobilisert, aztan nyugodva jartam keltem. 1x csak el kellett mennem a szervizbe valami elektromos galiba miatt. A szerelo, akik mit sem tudott sem a riaszto sem az immobi beszereleserol 1 csavarhuzoval kb 32 sec alatt mind a kettot deaktivalta (nem tett tonkre semmit). En meg neztem, azota meg aggodok...
Hello vince
Egy autó ajtózár kinyitásához nem kell kulcs. Elég egy jól meghajlított hegesztődrót is. Egyszer próbaként hajlítottam egy ilyen "szerszámot" és megpróbáltam kinyitni egy koléga alfa 164-esét. A poén az, hogy életemben nem próbálkoztam ilyennel és 2 perc alatt nyitva volt az ajtó. Az oldalüveg és az ajtó között elég sok autótípusnál le lehet nyomni egy drótot, amivel fel lehet húzni a zárat. Ez ellen védelem nincs, sőt a központi zár még megkönnyíti a helyzetet.
ui.:nem vagyok craccer
Nekünk csak a rádiónkat vitték el a kocsiból, de az is nagyon fájt. Bár hálasaknak kéne lennünk, mert nagyon tisztán dolgoztak. Semmi törés, eröltetés. Nagyon profi munka volt. De akkor most mi legyen? Zár csere? Mert valakinek van kulcsa a kocsinkhoz? Vagy nem kulccsal nyitották? Semmi nyom nem látszik se az ajtón, se a kesztyűtartón.
Ja a kocsi egy 13 éves passat. Lehet, hogy az már nem eladható darab?
hello károsultak és autót megtartani vágyók
sajnos nem tudok baró ötletekkel szolgálni, inkább az "amit el akarnak lopni, azt úgyis ellopják" oldalon állok
történt ugyanis, hogy kb 1.5 éve a főnök kocsijában elromlott a riasztó
egy frod mondeo-ról van szó, 1.8-as TD
kissé különleges változat, glx(?) kivitel, minden extrával, de nyugat európai kiadású
a magyar változatok nem ilyenek
első generációs járgányról van szó
szóval elromlott a riasztó
persze a főnök laza csávó és nem csináltatta meg
persze a riasztó benne volt a kocsiban, biztosítós szempontból tuti volt, védelemmel ellátott
telt múlt az idő, a 1,5 évből eltelt legalább 1 év és most már 4 hónap
szóval tavaly én vettem át tőle az autót, én meg baromira nem foglalkoztam a riasztó megjavíttatásával
és jártam vele kemény 6 hónapot, ezalatt itthon parkoltam vele
az autóhoz nem nyúlt hozzá senki
mígnem egy szép őszi napon lenyúlták a disznók
hogy mit csináltak vele, az máig rejtély hiszen az autó agyon volt hajtva, 150.000 km volt benne és legnagyobb sebessége 120 és 130 km/h között mozgott
hidegen a váltó szinte kapcsolhatatlan volt, és a motorja már egyszer széttört
szóval másfél év riasztó nélküli korszak után elvitték
és lukszusautónak számít hétköznapi szemmel nézve, amit visznek mint a cukrot
valahol azt hallottam a tolvaj azt az autót viszi el, ami a legkisebb rizikóval a legnagyobb hasznot hozza
azt hiszem ez jó végszó, köszönöm hogy végig hallgattatok
-n-