Keresés

Részletes keresés

TTQ Creative Commons License 2009.07.13 0 0 419
Már bocsánat hogy írok,de ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a sajátságos megközelítést.Ezt te írtad:-"Nem véletlen tehát,hogy Isten megútálta hetedik napi ünneplésüket a szombatot,mert azon a napon Szaturnusz istennek hódoltak."Ha szeretnéd tudni,Isten nem a szombatot utálta meg,hanem azt ahogyan a szombatot megrontva,más isteneknek hódoltak,áldoztak.Hogy is utálhatná meg,mikor te is leírtad,-csak lehet figyelmen kívül hagytad-,"-És adám nékik szombataimat is,hogy legyenek jegyül közöttem és ő közöttök."Ha Ő adta jegyül közte,és népe között,akkor mért utálná meg?Ha te adsz ajándékba feleségednek valamilyen ajándékot,1,vagy két hét múlva megutálod?Szintén te írtad:-"Mivelhogy törvényeimet megvetették és parancsolataimban nem jártak,és szombatjaimat megfertőztették,mert bálványaiik útján jár vala szivök."Ez. 20:12,16.-,20:-" És az én szombatjaimat megszenteljétek, hogy legyenek jegyül én köztem és tiköztetek, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek."Én úgy tudom hogy nem csak itt kéri az Úr hogy a szombatot meg kell szentelni,hanem a tízparancsolatban is.Tehát idáig azt írtad,hogy az Úr adta jegyül a szombatot,és késöbb viszont már azt hogy aki összegyül szombaton az egyházba,az fertőzteti meg a szombatot.Te írtad ezt is"Hasonló módon jönnek össze szombatról szombatra a H.N. Adventisták,hogy emberi tanításaikkal,amelyeket Isten nem parancsolt megfertőztessék a szombatnapot ".Te figyelj!Hogy is van ez,mert szerintem ezt összekeverted valahogy.Egyszer azt írod hogy az Úr adta,aztán meg azt hogy megfertőzik ha szombaton gyűlnek össze?Ezt te biztos érted miről van itt szó?Már ne is haragudj,de ki csúfolja meg jobban az Isten igéjét,aki azt mondja hogy azt kell tenni amit ír az ige,vagy aki azt mondja-pl itt ebben az esetben te-hogy mégsem szombaton kell ünnepelni,mert azt írod,-"és az Isten Igéjének a megcsúfolása céljából létrehozta számukra bálványszervezetüket".Mond akkor légy szíves,akkor melyik napon kell ünnepelni?Melyik az Isten által adott nap?Kérlek válaszolj mert érdekel a téma.De az igazat mond nem ami kényelmes másoknak,mert azt írja az ige a Jelenések könyvében,22,18:-" Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
19. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak. "
Előzmény: Leslie07 (393)
TTQ Creative Commons License 2009.07.13 0 0 418
Helo mindenkinek.
1000év Creative Commons License 2009.07.13 0 0 417
Igen félre értettem. Azok a gyülekezetek viszont, amelyeket írsz a Jelenések2.és3.fejezetében, azok egyszerre voltak Jézus korában létező gyülekezetek, és egyszerre a történelem folyamán lévő kereszténység. A mi korunk a laodiczeabeli kereszténység. Semmi jó sincs róla írva.Jel.3:14-22.
Előzmény: ösztöke (349)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 416
Tévedsz, mert éppen úgymond " Megvédtem ".....
Előzmény: Törölt nick (414)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 415
Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy nálam jobban, avagy bárkinél is jobban ismered a bibliát, ám a józan ész és az igazság feljebb való minden bibliaismeretnél!

Egyébként Isten nem termékenyítette meg Máriát, még csak gondolatában sem volt ez!

Milyen Isten is lenne, aki alantas módon tenné ennyire mocskos és önkontroll hijjával, bármilyen inszemiáló módon?

Ha én tőlem távol áll az igazság, mennyire távol lehet azoknál, akik azt vallják, hogy szűz feleségnek, Máriának gyermeket nemzett egy magasságos Isten?

Azért mert ezt az olvasatot kell kiböngészni az írásokból, hogy igazolva legyen egy ószövetségi prófécia, ami éppen nem Jézusra vonatkozott, hanem Ésaiásban tovaolvasva be is teljesedett még akkoriban?

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 414
Azért írtam ilyen keményen, és szidtalak, mert te káromoltad Istent.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 413
Paleokrites, neked hiányos a tudásod a Bibliát illetően, még te állítod, h.
fáj az igazság. Távol áll tőled az igazság! Nem is ismered a Bibliát.
Előzmény: Paleokrites (409)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 412
Jézus emberi testben született, fizikailag József és Mária gyermekeként.
Előzmény: Paleokrites (409)
1000év Creative Commons License 2009.07.13 0 0 411
Isten nem büntet senkit ártatlanúl, hanem a bűnnek van kihatása az utódokra is, és ezt nem tartotta vissza. Ha valaki alkoholista, akkor annak a gyereke is könnyebben lessz alkoholista, mert örökli a hajlamot. Ez ennek a bűnnek a következménye, amit Isten nem vesz el, de az illető felelős érte, mert hajlama ellenére Isten erőt ad neki, ha kéri a segítségét.
Előzmény: szelíd galamb (368)
1000év Creative Commons License 2009.07.13 0 0 410
Ugyanazok, mint akik az uj szövetségben, akik hitben jártak. A nem zsidók közül a biblia megemlíti Ábelt, Énokhot, Noét, Ráhábot. A látható egyházból is csak azok üdvözülnek, akik hitből teszik amit tesznek. A Szent Írás a zsidók közül megemlíti,Ábrahámot, Izsákot, Jákobot,,Sárát, Józsefet, Mózest, Gedeont, Bárákot, Sámsont, Jeftét, Dávidot, Sámuelt.(zsidók 11.fejezet).
Előzmény: Törölt nick (406)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 409
Ha Istenről feltételezed, hogy egy emberi nőszemélyt, aki egy másik emberi férfiszemélynek volt a párja, megkörnyékezett és gyermeket nemzet neki....., hogy is mondjam szavaiddal, mocskolódik, köcsög és gyalázza az Istenét!
Előzmény: Törölt nick (405)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 408
Most nem ellened vok Leslie, de én nemrég jártam az Adventistáknál,
minden rendben van, a tanításuk igaz, Károli Bibliát használnak.
Nem találtam kivetnivalót tanításuk között, sokat beszélgettem a vezetőkkel.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 407
Tafkó, ebben tökéletesen egyetértünk!!!!!!
A JT-i azt hiszik, h. a törvény el van törölve, de mi tudjuk, h. NINCS
ELTÖRÖLVE, HANEM BE VAN TÖLTVE JÉZUS KRISZTUS SZERETETE ÁLTAL.
Előzmény: Tafkó Birgut (400)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 406
Az Ószövetségben kik alkották a láthatatlan egyházat?
Előzmény: 1000év (404)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 405
Ami belőled jön, az minden, csak nem igazság, mindenki így reagálna, ha
mocskolódnál. Te egy átkozott köcsög vagy, egy ÁTKOZOTT pöcs!
Előzmény: Paleokrites (399)
1000év Creative Commons License 2009.07.13 0 0 404
Ne világolj már mindig azzal a tizeddel. Istenek mindig két egyháza van. Egy látható és egy láthatatlan. Az ó-szövetségben a zsidók voltak Isten látható egyháza. De ki volt a láthatatlan? Akiknek a neve bevan írva a menybe, mint Ráhábé. Mindig volt Istennek látható egyháza, amely a jelenvaló igazságot hirdeti. A valdensek, husziták, hugenották, Luther és kálvin követő azok voltak. A láthatatlant azok alkották, akik nem tartoztak ezekhez, de mindig úgy éltek, ahogy a jó lelkiismeretük diktálta. Abba ne mórikáztasd magad, hogy a te egyházakon való kívüliséged, az az Isten élő egyháza.
Előzmény: Leslie07 (356)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 403
Akkor most a hetedik vagy a nyolcadik nap a dies Solis...?
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 402
Azt akarod mondani, hogy a szombat a fenevad bélyege...?
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 401
A többiek nem mondják, nem mondják, nem mondják a magukét, hanem bólogatnak és ugye az a kibírható ember, aki legalább helyesel is és elismer minden fórumozót felettéb okosnak és tudósnak?
Előzmény: kongruens kenguru (390)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 400

"A legtöbb antikrisztusi tant russel az adventistáktól vette át."

Miféle antikrisztusi tanokra gondolsz? Úgy tudom, a JT-i kávéznak, alkoholizálnak, esznek polipot, s azt állítják, hogy a Tízparancsolat el van törölve, és különbenis csak a zsidóknak adatott, ráadásul azt állítják, hogy Jézus nem láthatóan jön el...

Előzmény: Leslie07 (365)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 399
Valami baj van?

Nem tetszik az igazság?
Előzmény: Törölt nick (385)
Paleokrites Creative Commons License 2009.07.13 0 0 398
Tudod kedves kereszténykém!

Istent azok mocskolják, akik kijelentik, hogy Máriát felcsinálta és tök mindegy, hogy milyen módszerrel, ez a mocskos hazugság barátom és nem az, hogy én legalább Istenről nem feltételezek ilyet, még jóhiszeműleg sem!

" Nem megy az olyan könnyen,ezért a sok szándékos Istent gyalázó szólásaidért
sokat fogsz még könyörögni hozzá megbocsátásért,ha kiad a Sátán kényekedvének. "

Szerintem te nem vagy az ítélőképességed birtokában!

Előzmény: Leslie07 (384)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 397

"Mivel Izrael fiai beszennyezték a szombatot,ezért Isten megútálta a szombatjaikat.
És. 1:13,14.-"

Megútálta azt a fajta szombatünneplést, amit ők míveltek, ez tagadhatatlan...

Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 396

"De kirekesztitek,mert azt állítjátok a megtévesztett embereknek,hogy csak a H.N. Adventista Egyház azaz a "maradék egyház tagjai" idvezülnek."

Hogy a h. n. adventisták iylet hrdetnének, arról nem tudok...

Előzmény: Leslie07 (319)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 395
Isten nem kívánta és nem fogadta el az erjedt löttyöt áldozatul. Szent ünnepein sem rendelte el, hogy erjedt löttyel tivornyázzon a nép...
Előzmény: ösztöke (253)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.07.13 0 0 394

Mikor is ivott erjedt löttyöt Jézus? Oinost természetesen - Jánossal szemben - ivott...

Előzmény: ösztöke (253)
Leslie07 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 393
KÍGYÓS,KÍGYÓS,nem én hanem Ellen White és H.N. Adventisták találták ki,hogy aki
vasárnap ünnepel az a fenevad bélyegét hordozza.

Meg azt is,hogy a vasárnap a Nap isten imádata.

Szerintem az Ige sem Ellen White,sem pedig az Ige helyett erre az elmezavarodott
prófétanőnek kikiáltott spiritsizta személyre hallgató H.N. Adventista "maradék
egyház" tanait nem támogatja.

Mert ugyebár,ha azt állítja valaki,hogy a vasárnap a Nap isten napja,akkor ugyanezen
összehasonlítás alapján a szombat a Szaturnália isten napja.

És ha felvetette spiritiszta anyukád E.White a vasárnappal kapcsolatban ezt az
elpecsételés fenevados dolgot,akkor a Jelenések könyvének 666-ra vonatkozó kijelentését semmiképpen nem lehet a vasárnapra rászabni,de a hetedik napra
igen.

Ha már adventista történészek képesek voltak visszamenni az időben a vasárnap
miatt,hogy összehasonlítsák a babiloniak hogyan nevezték az első napot
dies Solis-nak azaz ahogyan azt Szigeti Jenő írja Napisten ünnepének,akkor
felmerül a kérdés,hogy vajon összhangban lehet-e hozni a Nap isten napját
a vasárnapot a Jelenések könyvében szereplő fenevad bélyegével a 666-val?

A kérdés megvizsgálva arra a következtetésre jutottam,hogy nem.

De amikor megnéztem,hogy vajon a hetedik nap babiloniai módon való
megnevezéséből azaz a die Saturni-ből nem következik-e valamilyen
kapcsolat a 666-val kapcsolatban-megdöbbenve tapasztaltam,hogy IGEN.

A káldok numerologiájában a Szaturnuszt (káldul:STUR) 666-al jelölték.

S=6, T=400, U=6, R=200 = 666

Ezek szerint nem az 1. Nap- dies Solaris,hanem a hetedik nap-dies Saturni,
kapcsolható a fenevad bélyegéhez a 666-hoz.

Bizonyos zsidó források szerint Káin bélyege megegyezett Salamon csillagával
és a fenevad bélyegének prototípusa volt.

Az közismert,hogy a pogány népek hatágú csillaggal jelölik Szaturnuszt,
Dagon a halisten fején szintén hatágú csillag volt.(A Merovingok a "halisten"
leszármazottainak tartjották magukat),jelük szintén hatágú csillag.

A merovingok leszármazottjának tartja magát Rothchild is.

Amikor Salamon bálványimádásba esett és magaslatokra épített Astarténak
(a csillagnak)2.Kir. 23:13 .-

Az Igéből megtudjuk,hogy az Izrael népe imádta az ég összes csillagait,
köztük a hetedik nappal összekapcsolt Szarturnuszt is.

Nem véletlen tehát,hogy Isten megútálta hetedik napi ünneplésüket a szombatot,
mert azon a napon Szaturnusz istennek hódoltak.

Mivel Izrael fiai beszennyezték a szombatot,ezért Isten megútálta a szombatjaikat.
És. 1:13,14.-

" És adám nékik szombataimat is,hogy legyenek jegyül közöttem és ő közöttök.

Mivelhogy törvényeimet megvetették és parancsolataimban nem jártak,és
szombatjaimat megfertőztették,mert bálványaiik útján jár vala szivök."
Ez. 20:12,16.-

Hasonló módon jönnek össze szombatról szombatra a H.N. Adventisták,
hogy emberi tanításaikkal,amelyeket Isten nem parancsolt megfertőztessék
a szombatnapot,amelynek tiszteletére egyházukat létrehozták,bálványozva
spiritiszta halottidéző Ellen White prófétanőjüket,aki önnön maga bálványozása,
és az Isten Igéjének a megcsúfolása céljából létrehozta számukra bálványszervezetüket,ahol imádják a hetedik napot azaz a dies Saturni-nevű
káldul STUR istenüket,amelynek száma 666.-
Előzmény: KÍGYÓS (386)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.12 0 0 392
:-((((
Előzmény: Törölt nick (385)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.12 0 0 391

"Büntetni csak azt lehet, aki tudja, hogy miért kapja a büntetését.

Ha te nem tudod, hogy most miért vagy szegény és elnyomott akkor lázadni fogsz a büntetés ellen.

Ha te nem tudod, hogy most miért vagy nagyon gazdag, akkor megint elköveted azokat a hibákat, amiért a következő életedben szegény és elnyomott leszel." 

nagyon jól látod! :))))) 

bazeg te tökre megértessz engem!

ebből tökre nincs kiút nem?  :)

mondjuk ennél árnyaltabb a kép, meg még van sokminden, ami nem is lett megemlítve, de nem akarom agyonoffolni a topikot mégjobban

Előzmény: szelíd galamb (369)
kongruens kenguru Creative Commons License 2009.07.12 0 0 390
Mindenkivel előfordul. Paleo néha tényleg kibírhatatlan, olyan mint egy házsártos nőszemély: csak mondja, mondja...
Előzmény: Biga Cubensis (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!