Ha pedig egy monumentális, feszültségekkel teli művet akarsz megismerni, ahol KS nemcsak háttér-maszatol, akkor a Dune-t kell meghallgatnod :)
Ami a The Cello-t illeti: szerintem itt nincsenek izgalmak (valahol a Picasso...-nál végképp elvesztek) , Klaus gyorsan fölvázol valamit a háttérben és otthagyja benne a szólistát, csináljon amit akar. A Dune-ben ezzel szembe a Tiepoldal együtt festenek, együtt hozzák létre a feszültséget, egyenlő szerep jut min2ejüknek. KS háttérbeszorulása a Ballett sorozatra is igaz, de ott ez a koncepció része, viszont Ballett-ben több helye van a szólistá(k)nak mint a The Cello-ban, mind térben (nincs annyira agyonvágva szekvencerekkel), mind időben. És ez a Ballett 3-ban jön ki a legjobban, hiszen itt több szólista van, nincs akkora szükség KS-re, Ő csak a háttérben szütyörög. A Ballett az elmúlásról szól, és a The Cello első 2 tétele számomra ilyen. Az utolsó tétel kakukkojás, hiszen KS már szólózgat, eltünnek a világvége vonósok, agresszívabb szekvencerek lépnek fel, szóval olyan Kortárs Munkák-beli darab.
"Az elektronikus zene német ősatyja, Klaus Schulze komplett ruházati kollekciót indított saját neve alatt, az alábbi weboldalon. Látványos dizájn, viszonylag normális árak - és a szokásos termékek, tehát pólók, kabátok, sapkák, bögrék és LP-táskák vannak a kínálatban. Az elektronikus zenészek karácsonyi ajándékozása meg is van oldva ezzel."
Nem reklám, csak érdekesség + én is szeretnék párat belőlük :)
Most szól: KS- The Schulzendorf Groove (F...), Studio 1998.( Ultimate Ed. CD 50.)
Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra.Sok érdekes információt és lemezt találok általatok. Egy kérdésem lenne.Mi az az étlap ahová a zenéket pakoljátok és ,hogy jutok oda? Vagy ez titkos?
Elöször is köcce az up-ot.A kajáldában nincs +kötés,jöhetnek a finomságok:)) Csak amit irtam privátban,ami az idö korlátra vonatkozott,azt tartsd be lécci. Üdv Dream
No kipróbáltam, feltettem a kajáldába KS Mester - 1981 - Stadsgehoorzaal, Leiden, Live lemezét. egész gyorsan fent volt. Van valami megkötés vagy kapacitás limit a feltöltésben?
Ma KS-"Martial Law"-ja teljesen kiütött. Úristen!
Azon gondolkodtam, ez az ember mit élhetett át a saját koncertjein? Nem őrült bele?
Sziasztok! sylon:ebben 1-et értünk,én sem hallgatom "rongyosra" Valahogy úgy vagyok az ilyen zenékkel,hogy amikor elöször hallom,akkor nagyon bejön,utána már nem izgalmas.Általában amik elsöre csak épp hogy tetszenek,azokból lesznek a "favoritok" InTheWoods:Köszönöm. chris:Neked is:) Üdv Dream
Megnéztem este megegyszer, de nem engedett be, időtúllépésre hivatkozva. No majd utánanézek a dolognak. Lehet az a gond, hogy itthon router mögött vagyok?
Vandersont meghllgattam, nagyon tud, nekem az Echoes Of Darkness Part1 jön be tőle nagyon. :))
Ja igen, fasza az uj Rheingold-trailer, Chris, kosz a linket! Szerencsere dupla CD-n is kijon majd az anyag. Ugy tunik, jobban sikerult, mint a Farscape.
Hey, a postom lenyege az volt, hogy tetszett, azert is irtam, kulonben meg sem szolaltam volna ez ugyben. : ) Csak en az ilyen zenekkel ugy vagyok, hogy 'ezt mar hallottam valahol', igy aztan tetszik-tetszik, de par hallgatas utan mar nem erzek ra kenyszert, hogy ujra elovegyem. Akkor mar inkabb az eredetiek - vagy a nagyon jo epigonok, mint pl. Redshift, akik azert kozben valami ujat is mutatnak. : )
Én (mint mindig:)nem értek 1-et,amit Vandersonról irtál.Hogy miért?Nálam már az is pozitivum,ha valaki,ebben a müfajban produkál valamit,és ha ezt jól is teszi az külön öröm.Vanderson sztem jól "teszi":)) Ezért örülök:DDD Persze én is érzem,a TD hangzást a zenéjében,és abban igazad van,hogy semmi eredeti nincs a zenéjében.De ettöl még lehet jó amit csinál. Üdv Dream
New trailer for the first official Klaus Schulze DVD 'Rheingold' feat. Lisa Gerrard (former Dead Can Dance). The DVD will be available from the 28th Nov. on as strictly Ltd. Ed. 4 Disc Set, or as Double DVD or Double Live CD!
Valóban nagyon állat, kösz hogy megmuattad, sokminden még mindig elkerüli a figyelmem, annak ellenére, hogy nálam is szinte csak Klaus Schulze szól egész nap!!
Jol nyomja ez a Vanderson gyerek, vazze... (Nekem az Electronic Night Session 1+2 talan meg jobban bejon tole.) Kicsit egyszeru a zeneje, nem fut annyi szolam/reteg egyszerre, de ez teljesen rendben van ahhoz kepest, hogy egyedul, eloben nyomja.
Kar, hogy pofatlan KS+TD koppintasok a zenei, ha nekem ilyen cuccaim lennenek es igy ertenek hozzajuk, tutira valami massal probalkoznek (persze a mufaj korlatain belul), mert igy par meghallgatas utan sajna o is megy az altalanos 'copycat'-levesbe... : )
Dream007: nekem nincsenek komplett lemezek a Jubilee Edition-bol, csak par szam. (Plusz ha jol latom nalam jelenleg nem is uzemel a kajalda.) A Keep up with the Times peldaul nincs meg, valoszinuleg azert mert nem tetszett (igen, most gyorsan letoltottem es meghallgattam, nalam ez a szam nem nyero). A Signs of Dawn meg szerintem neked tul elvont lenne, ha mar az 'In Cosa...'-t is annak talaltad. : )
De ha valahonnan beszerzed a teljes Ultimate Edition-t, akkor nem lesz tobbe hianyerzeted. : )
Sziasztok! Na most úgy vagyok mint a gyerekek a fagyisnál,csak lesek mint a moziban:)) Jó lenne ha feldobná valaki a kajáldába az emlitett K.Schulze lemezeket.Szivesen +hallgatnám:) Előre is köszönöm. Üdv Dream
A Grammy-jelolesnek en szemely szerint nagyon orulok - megha nem is valoszinu hogy dijra valtozna, azer' jol esik hogy 'magasabb korokben' is elismerik KS munkait, raadasul pont az utobbi idok egyik gyongyszemet. : )
Mind a Mirage bonus track-je, mind a Signs of Dawn bent van nalam a sajat 'best of KS' valogatasomban mar regota, ezzel asszem el is mondtam a velemenyem roluk. : ) Az 'In Cosa...' az egyik legjobb az ujra kiadott CD-k bonuszai kozul, nagyon stilszeru valasztas volt a Mirage-korszakhoz. Mig a Signs of Dawn valami nagyon kulonleges darab, egyedi KS munkassagaban, de talan az egesz zeneiparban, neha ha hallgatom valami olyan 'nem emberi' hangulat kerit hatalmaba, amit csak nagyon keves zene tud kivaltani belolem.
Schulze csaladja: pont a mult heten olvasgattam par KS-interjut, direkt erre a temara rakeresve, de nagyon keveset tudtam meg rola. Soha, sehol nem beszel senki KS csaladjarol, de egy direkt kerdesre egyetlen alkalommal Schulze elarulja, hogy a gyerekei nem szeretik az o zenejet, 'es ez igy termeszetes, en sem szerettem azt amit a szuleim hallgattak' - szoval vannak neki. : ) Plusz legalabb ket felesege mar volt (az elso meg a hetvenes evekben), mivel erre is talaltam utalasokat par interjuban. De ez minden.
Igen van lemeze,amit a kajáldában +találsz,ha keresed:) És sztem is baromi jól nyomatja,csak 1 a gond,hogy nem kötelezte el magát a bs vonalhoz,elég Jarre-os a 2008-ban kiadott lemeze. pl. Üdv Dream