Keresés

Részletes keresés

Süni2 Creative Commons License 2023.02.03 -1 3 9376

Ezen túlmenően, ha az ETO nem járult volna hozzá ilyen kölcsönadáshoz, akkor Pál szerződést bonthatott volna az ETO-val, /korábban Planéta, majd Varga Emőke is így tettek/, és kalap-kabát.

 

Ehhez képest Pál 21 tavaszán szerődést hosszabbított az ETO-val. /Csak ő tudhatja, miért./

 

A Fradi Vámost akarta az olimpia után, nem Pált, de Vámos nem ment, /vagy nem engedték./

Előzmény: Vándor777 (9365)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.03 -2 0 9375

Nem értek egyet,de gondolom ezzel nem leplek meg....

Előzmény: Isthy1 (9369)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.03 -2 1 9374

'Csak magyarokkal?.. Ki lenne a balátlövő? Ki lenne a beálló? Ha Tomori leköszön, ki védekezne?'

 

Egy Háfra egy Kácsor esetleg Kuczora de ott van még Szani is,én a válogatott beállókat erre alkalmasnak tartanám....a BL 8 szerintem nem teljesen utópia.

Előzmény: Tonio 2.0 (9366)
btamas70 Creative Commons License 2023.02.03 -2 3 9373

Nyugdíjas irodalomtanár ismerősöm mondja: leülhet, egyes.

Egyébként köszönjük a tökfelesleges "magyarázatot".

Előzmény: RnD (9371)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.02 0 2 9372

Persze, már nem 2009-et írunk, amikor jórészt magyarokra alapozva BL döntőt lehetett játszani. Nem csak azért, mert nincsenek ma Görbiczek, Tomorik (akkori formájukban), hanem mert azóta a BL elit küzdelem lett. Képzelem, amint egy színmagyar csapattal próbálkozunk a Vipers, Odense, Esbjerg, Brest, Metz, Bukarest, Bukarest, Bietigheim stb ellen, hát kb kiröhögnének.

Előzmény: Isthy1 (9369)
RnD Creative Commons License 2023.02.02 -6 9 9371

"Minden titokkal úgy vagyunk, hogy az csak addig titok, amíg senki nem tudja. Mihelyt két ember tudja, mintha már az egész világnak tudomása volna róla." 

 

Hát akkor itt komoly baj lehet az információ áramlással, mert a kézilabdázóink fizetését tuti h kettőnél több ember ismeri, mégsincs róla az 'egész világnak tudomása'. Sőt, nemhogy az egész világnak, de még egy kis részének sincs...

 

Vagy inkább arról van szó h szépíróink kijelentését ne vegyük tényeknek, inkább maradjanak ezek 'írói munkásságuk részei'.

Előzmény: btamas70 (9364)
RnD Creative Commons License 2023.02.02 -6 8 9370

Te nem olvasol figyelmesen. Észrevehetted volna h én azokban az esetekben mondtam h mások 'levegőbe beszélnek' amikor konkrét számokat vagy konkretizálható mennyiségeket írtak ide bizonyos játékosok fizetéséről. ('Háfra megkapta az ETO-ban Amorim fizetését' etc. etc.)

 

Ezt most is fenntartom. Akik ide konkrét összegeket írnak be - ismerve ezeknek a hozzászólóknak a korábbi tevékenységét - egyáltalán nincsenek képben és csak a levegőbe beszélnek.

 

Az h a magyar bajnokságban jobb fizetést kapnak átlagban a magyar játékosok mint mondjuk a szerb, a horvát, a német vagy a svájci bajnokságban azt nem vitatom. Azt h jobb fizetést kapnak mint a román vagy a francia bajnokságban: ezt már így általánosságban nem tartom hihetőnek, bizonyos francia/román csapatokban jó eséllyel jobb bérek vannak mint bizonyos magyar csapatoknál. Azt sem tartom valószínűnek h az NBI-ben minden magyar játékos egyformán jól keres, sokkal valószínűbb h a top-2 csapat sokkal jobban fizet mint az alsó-középházi csapatok, és az sem tűnik valószínűnek h a magyar játékosok a top-csapatokban ugyanannyit keresnének vagy akár többet mint a légiósok (kivéve akik felnőtt válogatottak, ez 20-24 játékos lehet...)

 

Azaz ebből látszik hogyha a játékosok keresetéről van szó erről nem érdemes en bloc beszélni, itt bizony disztingválni kell.

 

'A fizetések hatásából - abból, hogy versenyre késztet-e a nemzetközi elittel - következtethetünk arra, hogy sok elégséges, vagy kevés.....'

 

Különböző fizetések vannak az ETO-ban, a Fradiban, a 3-6. helyen végző csapatoknál, a középháznál, az alsó középháznál és az alsóházban. Nyilvánvaló h ezek a különböző fizetések különböző mértékben fejtik ki hatásukat és különböző mértékben sarkallnak arra h a játékos 'versenyben legyen a nemzetközi elittel'. A közép- és alsóházi csapatok játékosai nincsenek versenyben a nemzetközi kupákban induló csapatok játékosaival, viszont teljesen elképzelhető h a Dunaújváros vagy a Fehérvár játékosai versenyben vannak a francia/német/román alsóházi csapatok játékosaival. (Erről nincs bizonyíték mert ellenük nem játszunk meccseket, de az ellenkezőjéről sincs bizonyíték.)

 

Azaz itt sem lehet általánosságban kijelenteni h a 'magyar játékosok fizetése' a játékosokat 'elkényelmesíti'. Ezt korántsem 'érzékeli mindenki' mert nincs ráírva a játékosokra és a tabella második felében álló csapatok esetében összehasonlítási alapunk sincs. (Nézel te norvég, francia, román alsóházi meccseket? Kétlem.)

 

Szóval jóval összetettebb a helyzet mint azt néhányan elképzelik. Neked van egy prekoncepciód, aztán ehhez igazítasz mindent. De attól az még távol áll a valóságtól...

Előzmény: Vándor777 (9363)
Isthy1 Creative Commons License 2023.02.02 -1 2 9369

Az idézett mondatod bizony tényleg messze van a valóságtól, Sanyesz megint a vágyálmait próbálta kivetíteni a valóságba. A FF-t szóba sem szabadna hozni, a negyeddöntőbe jutásra se lenne sok esély. Egyszerűen nincsenek meg a megfelelő számú és tudású játékosok sem elöl, sem hátul hozzá.

Előzmény: Tonio 2.0 (9366)
Vándor777 Creative Commons License 2023.02.02 0 0 9368

OKÉ!

Előzmény: RnD (9367)
RnD Creative Commons License 2023.02.02 -4 7 9367

Mindössze arra akartam felhívni a figyelmedet h a játékosokkal kötött szerződésekben mindenféle kikötés lehet - és van is - amit mi kívülállók nem ismerünk. És ezek közül néhány bizony befolyásolhatja azt is h valakit melyik csapatba adnak kölcsön és melyikbe nem. De az is lehet h a kölcsönadó klub le sem írja ezt, mert anélkül is érvényesíteni tudja ilyen irányú akaratát.

 

Ergo az h 'X' játékos 'Y' időben nem igazolt 'Z' csapatba nemcsak azon múlik h megkereste-e őt 'Z' csapat vagy sem. Hanem még sokféle más körülményen is, amelyek a megkeresés ellenére lehetetlenné teszik h odaigazoljon.

 

Mivel mi ezeket nem ismerjük, ezért ilyen eseteben semmi értelme elhamarkodott következtetéseket levonni.

Előzmény: Vándor777 (9362)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.02 0 2 9366

Inkább áthozom ide, mert a nemzetközire tartozik Sanyesz #1685 hsz-e az NB1 topikból:

 

Valóban kevés van,de azért akadnak mondjuk csak magyar játékosokkal nem biztos hogy meglenne a F4,de a 8-ba belehetne kerülni egy csak magyarokból álló csapattal.....szerintem!

 

Ez néhány éve talán igaz volt, ma már nem.

1. a tőkekoncentráció miatt van kb 6-8 klub, aki még jobban kiemelkedik.

2. a magyar mezőny gyengült.

 

Nem véletlen, hogy a Fradi is koncepciót váltott (még ha ezt nem is mondták ki, pr, vagy ki tudja, milyen okokból, nem sok mindent kötnek az orrunkra).

 

Persze lehet mondani, hogy Elek miatt nincs FF, de valójában Elek miatt legfeljebb legjobb 8 nem volt, a Final Four sosem volt reális! (Most még kevésbé az.)

Csak magyarokkal?.. Ki lenne a balátlövő? Ki lenne a beálló? Ha Tomori leköszön, ki védekezne?

Kínzó kérdések.

 

Azok a csapatok akik most az EL-ben vannak még profitálhatnak abból hogy most kettős terhelés alatt állnak,főleg az ott játszó fiatalok,akiktől mindenki sokat vár,most bizonyíthatnak!

 

Meglátjuk. 2x3 hét a kettős terhelés (csoportkör), ez szerintem nem hasonlítható a szinte egész éves BL-szerepléshez. Persze ha valaki továbbjutna, az már nagyon szép eredmény lenne.

OK, a csoportkör is több a semminél, és aki itt kiemelkedik, az jó belépő lehet. De csalóka, mert a mezőny sem tűnik olyan acélosnak, néhány csapatot - pl Ikast - leszámítva.

Vándor777 Creative Commons License 2023.02.01 0 4 9365

Teljesen így gondolom én is, ahogy PT metzi ajánlata kitudódott ( és valóban büszke lehet rá, hogy egy BL klubtól kapott ajánlatot), éppen úgy híre ment volna annak "kitudódik", ha a Fraditól érkezett (volna) hozzá ilyen.

Előzmény: btamas70 (9364)
btamas70 Creative Commons License 2023.02.01 -2 3 9364

"Minden titokkal úgy vagyunk, hogy az csak addig titok, amíg senki nem tudja. Mihelyt két ember tudja, mintha már az egész világnak tudomása volna róla." /Krúdy Gyula/

Előzmény: Vándor777 (9363)
Vándor777 Creative Commons License 2023.02.01 -1 3 9363

"Miért, kinek vannak ezen a fórumon biztos információi a játékosok fizetéséről....?"

 

1./ A szerződések titkossága okán nyilván senkinek sem lehet pontos információja - ettől titkos a szerződés -, de soha nem is ez volt a kérdés. Nem olvastam olyat, hogy itt arról ment volna vita 6 millió, vagy 4,8 millió. A minőségi légiósoknál minden bizonnyal több, mint a norvég, francia átlag, lényegtelen. /Ha konkrétan érdekel: Európai országok átlagfizetése. Wiki/

 

A magyar játékosoknál sem a konkrét összeg a lényeges, hanem , hogy kiemelkedő eredményességre sarkall, vagy elkényelmesít? Segít-e felzárkózni a nemzetközi élvonalhoz a kiemelt állami támogatás, vagy annak mértéke és elosztása "versenyidegen" megelégedettséget ad? A fizetések hatásából - abból, hogy versenyre késztet-e a nemzetközi elittel - következtethetünk arra, hogy sok elégséges, vagy kevés. Függetlenül attól, hogy "mindenki csak a levegőbe beszél", azaz nincs tisztában a konkrét összeggel, a lényeget - a kifejtett hatást - mindenki érzékeli, ha van annyi esze.

 

" Ebből azonban legkevésbé sem következik h a magyar játékosokat jobban fizetnék nálunk mint a légiósokat." 

 

Állította-e ezt valaki, mármint rajtad kívűl? Idézd!  Ha nincs ilyen, akkor csak szokásos megoldásod: megcáfolni, amit senki sem állított.

Előzmény: RnD (9360)
Vándor777 Creative Commons License 2023.02.01 0 4 9362

"Terjednek itt hírek arról h az ETO elvből nem engedi kölcsönbe a játékosait az FTC-be."

 

Ennyit az érvelésedről.

Előzmény: RnD (9361)
RnD Creative Commons License 2023.02.01 -7 8 9361

'Talán onnan gondolom, hogy Pál T elfogadta volna, ha megtörténik az ajánlat....'

 

Vagy elfogadta volna, vagy nem. Pontosabban: vagy lett volna erre lehetősége vagy nem.

 

Ne felejtsük el hogy Pál Tamara a 2021/22-es bajnoki évben az ETO játékosa volt, és az MTK-ban kölcsönben szerepelt csak. Azaz Grbic FTC-be igazolása idején (2021 szeptember) Győrben döntöttek arról h engedik-e őt a Fradiban játszani vagy sem. Ez nemcsak rajta múlott, sőt jórészt nem rajta múlott.

 

Terjednek itt hírek arról h az ETO elvből nem engedi kölcsönbe a játékosait az FTC-be. Ha ez így van, jöhetett itt bármilyen ajánlat Elek Gábortól, esélye sem volt annak h ezt elfogadják. Tami hiába fogadta volna el ha Győrben ezt nem akarják.

 

Kérdés persze h volt-e ilyen kitétel Pál Tamara szerződésében az ETO-val (Grbic leigazolása idején az ETO-val kötött szerződés számított még) Ezt persze nem tudjuk, lehet h volt, lehet h nem. De ezt nem zárhatjuk ki, ergo azt sem tudjuk h megkeresés esetén Taminak volt-e lehetősége a Fradiba igazolni...

 

Aki erről biztosat állít vagy ismeri a konkrét dokumentumokat, vagy a levegőbe beszél. Szerintem te nem ismered a dokumentumokat ergo......

Előzmény: Vándor777 (9358)
RnD Creative Commons License 2023.02.01 -6 9 9360

'...Jó példája ennek amikor a játékosok bérezése kerül szóba...'

 

Miért, kinek vannak ezen a fórumon biztos információi a játékosok fizetéséről....? Vagy akárcsak közelítően pontos információi....? Azoknak biztos nem ('Bambi' és társai) akik erről szeretnek óriási összegeket beírni. (Háfráról például.....)

 

Bizony a fizetések esetében itt mindenki a levegőbe beszél.

 

'....Némi deduktív következtetéssel nyilvánvaló, hogy a profi norvég, francia játékosnak több a bére, mint az otthoni átlag....'

 

Valóban, a külföldi játékosokat jobban fizetik itt mint a norvég bajnokságban, a kevésbé jó francia légiósokat valószínűleg jobban mint a francia bajnokságban. Ebből azonban legkevésbé sem következik h a magyar játékosokat jobban fizetnék nálunk mint a légiósokat. Ez maximum a válogatott játékosokra érvényes, a többiekre aligha.

 

Másrészt 'deduktíve' levonhatod h a külföldiek fizetése jobb mint hazájukban. De egyrészt arról sincs fogalmad h ott mennyit kaptak - mert ez sem nyilvános adat - másrészt arról sincs biztos info h itt konkrétan mennyi az annyi, azaz mennyivel kapnak többet.

 

Ergo aki itt konkrét számokat beír, bizony csak a levegőbe beszél.

Előzmény: Vándor777 (9358)
btamas70 Creative Commons License 2023.01.31 -2 4 9359

"mindenki " a levegőbe beszél" "

 

Kivéve, aki egyenesen a világűrbe, csak az a baj, h légmentes közegben az ufonauták sem értik.

(Meg nem értett "zseni" netovábbja)

Előzmény: Vándor777 (9358)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.31 -1 4 9358

"Honnét tudod h nem tettek ajánlatot? (Például a Fradi mielőtt Grbic-et leigazolták.)"

 

Talán onnan gondolom, hogy Pál T elfogadta volna, ha megtörténik az ajánlat, ahogy tette azt a kevésbé nívós román ajánlattal." Bezzeg, a metzi hívást visszautasította" . Bármennyire hihetetlen számodra, fiatal korban (átmenetileg) lehet más prioritás is, nem csak a karrier. 

 

"Egyelőre a levegőbe beszélsz, semmi több..."

 

Természetesen az éritetteken kívül konkrét bizonyossága senkinek sincs, mindenki " a levegőbe beszél", csak maga a játékos tudná elmondani a döntését befolyásoló - reális, vagy akár szürreális - érveket.

Rendszeresen használod ezt a meglehetősen nívótlan, de legalább dehonesztáló szándékú, érvelést /" a levegőbe beszélsz, nem tudsz konkrétumot"/ a fórumon. Jó példája ennek amikor a játékosok bérezése kerül szóba.

 

Természetesen, az éritett feleken kívül senkinek sincs pontos ismerete, de a - mi szempontunkból - lényegtelen is. Némi deduktív következtetéssel nyilvánvaló, hogy a profi norvég, francia játékosnak több a bére, mint az otthoni átlag, ha nem így lenne a hazája bajnokságában játszana és esetleg turistaként keresné fel a"vizek városát".

 

 

Előzmény: RnD (9357)
RnD Creative Commons License 2023.01.31 -6 9 9357

'.....Nem szerintem, de két BL-csapatunk szakmai vezetése szerint sem tud még Tamara BL szintet - ha nem így gondolnák tettek volna ajánlatot...'

 

Bátor kijelentés. Honnét tudod h nem tettek ajánlatot? (Például a Fradi mielőtt Grbic-et leigazolták.) Illetve miért tennének most ajánlatot amikor irányítóból van bőven a Fradiban és Misi is lesz már tavasszal....?

 

Egyelőre a levegőbe beszélsz, semmi több...

Előzmény: Vándor777 (9337)
Ernie McCracken Creative Commons License 2023.01.30 -9 0 9356

Irányítóink a nemzetközi mezőnyben az eurohandball mérőszámai(nem saját adatok) alapján

 

Akciógólok száma szerint:

 

Marincsák N.(Vác) 16

Kuczora Cs.(Vác) 16

Tóth E.(MKC) 9

Vámos P.(DVSC) 7

Tóth N(MKC) 6

Kajdon B.(SKC) 5

Klivinyi K.(SKC) 4

Szabó N.(DVSC) 3

 

Gólérzékenység szerint(támadási idő/akciógólok száma):

?
?
?

 

Lövőhatékonyság szerint(mezőnyből):

 

Tóth N. 66,7%

Marincsák N. 57,1%

Tóth E. 56,3%

Kajdon B. 55,6%

Kuczora Cs. 48,5%

Vámos P. 43,8%

Szabó N. 37,5%

Klivinyi K. 36,4%

 

Társak gólhelyzetbe hozása szerint(GHP/ZP/KP):

?
?
?

 

Hibák száma szerint(belemenések, eladott labdák, lépéshibák,...):

?

?

?

 

.........és így tovább(de csak majd elemzés után, nem ezekkel a számokkal, hanem a valós adatokkal számolva, ha majd munka mellett jut rá idő....jutni fog majd:).

 

 

 

Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.30 -11 1 9355

Azt hittem, hogy egy kicsit túlerőltette, de a bajnokin sem volt, nagyon aggasztónak tűnik.

Sajnálom, ennyi szenvedés után borzasztó lehet ezt mentálisan feldolgozni..

Reméljük segít egy kis pihenés!

Előzmény: fulees (9354)
fulees Creative Commons License 2023.01.30 0 1 9354

Bregar, a Molde elleni mérkőzés előtti interjújában elmondta, hogy megint gond van a vállával...

Előzmény: Bamberg58 (9353)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.30 -11 0 9353

Siófok esetében a kérdés az lesz, tud-e idegenben is egyszer legalább jól játszani. Illetve ahogy egyre több játékosuk visszajön, úgy Bregar képes lesz-e a csapatát forgatni vagy ugyanúgy 4-5 játékost hajt csapágyasra. 

 

 

Egyébként mi van Lakatos Ritával, a kupa után a bajnoki keretben sem volt?

Ismét a válla vagy valami más mert nagyon szurkolok neki?

Előzmény: hatosfalat (9348)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.29 -24 0 9352

látod, megy ez neked... így már rendben van.

Előzmény: DeepSpace (9351)
DeepSpace Creative Commons License 2023.01.29 0 3 9351
Előzmény: van_Persil (9350)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.29 -20 1 9350

Ilyen esetben illik a forrást megjelölni, ahonnét becopypaste-ezted.

Előzmény: DeepSpace (9349)
DeepSpace Creative Commons License 2023.01.29 0 3 9349

TEAM STATISTICS

 

TOP SCORERS
                                 Matches        Shots Goals Efficiency %
1 GER THÜRINGER HC 3                 160     100    62.5
2 DEN IKAST HANDBOLD 3             147      99     67.4
3 FRA ES BESANCON FEMININ 3     139      98     70.5
6 HUN MOSONMAGYAROVARI KC 3 155      90      58.1
8 HUN PRAKTIKER-VAC 3               144      85      59
13 HUN DVSC SCHAEFFLER 3         139      79      56.8
14 HUN SIÓFOK KC 3                    133      78      58.6

 

PLAYER STATISTICS

 

TOP SCORERS
                               Matches        Shots Goals Efficiency %
1 Kuczora Csenge HUN 3                46     27      58.7
2 Glibko Iryna UKR 3                     39      24     61.5
2 Obaidli Mona NOR 3                    38     24      63.2
7 Mavsar Tamara SLO 3                 28     19      67.9
9 Lancz Barbora SVK 3                  23     18      78.3
15 Marincsák Nikolett HUN 3          29     16      55.2
15 Papp Nikoletta HUN 3                23     16      69.6
17 Kácsor Gréta HUN 3                  28     15      53.6
17 Tóth Eszter HUN 3                    22     15      68.2
22 Planeta Szimonetta HUN 3         26     14     53.8
22 Töpfner Alexandra HUN 3          17     14      82.4

 

ASSISTS
                             Matches           Assists  Avg.
1 Frecon Alizée FRA 2                    18          9
2 De Jong Daniela SWE 2               16          8
3 Glibko Iryna UKR 3                     13          4.33
8 Tóth Eszter HUN 3                       8           2.67
12 Marincsák Nikolett HUN 3           6           2
17 Kovacs Patricia AUT 3                 5           1.67
17 Planeta Szimonetta HUN 3          5           1.67
27 Ballai Borbála HUN 3                  4           1.33
27 Ferenczy Fruzsina HUN 3            4           1.33


GOALKEEPER SAVES
                            Matches             Shots   Saves   Efficiency %
1 Duijndam Rinka NED 3                 114       43       37.72
2 Greve Cecilie DEN 3                       97      31        31.96
3 Ten Holte Yara NED 3                     90      30        33.33
4 Rajcic Marina MNE 3                     104      28        26.92
5 Szemerey Zsófia HUN 3                  86       27       31.4
14 Mistina Kitty HUN 3                      58       18       31.03
15 Bukovszky Anna HUN 3                68       17       25
18 Gabriel Catheri FRA 3                   65       14       21.54
22 Giegerich Ann GER 3                    31        9        29.03
22 Pásztor Bettina HUN 2                  39        9        23.08
26 Csizmadia Fanni HUN 3                24        5         20.83

hatosfalat Creative Commons License 2023.01.29 -2 4 9348

Lement az EL első köre, érdemes megnézni hol állunk.

Ami pozitív, hogy a magyar csapatok egyáltalán nem lógnak ki lefelé a mezőnyből, sőt három csapat a játék képe alapján akár ott lehetne a legjobb nyolcban is. Még az egyébként a teljes csoportkör egyik leggyengébb csapatának a Vácnak is sikerült egy meccset nyernie. Ami negatív, hogy felfelé sem lóg ki egyik csapatunk sem, így nem lesz meglepő, ha csak egy klub fog tőlünk bejutni a nyolcba, de az is benne van, hogy egyik sem.

 

A Vác az elmúlt évvel ellentétben jobban küzd. Az ő lehetőségeiket három tényező határolja be:

a három kulcsjátékosuk mellett/mögött óriási a szakadék

emiatt is sok a technikai hiba és ez a gyenge visszarendeződéssel együtt halálos

és még mindig nem sikerült normális védelmet összerakniuk.

 

Debrecen eddig sztem kicsit alulteljesít, sokkal jobbak voltak az ETO vagy a Fradi ellen. Így is tovább tudnak jutni, de nyugodtak akkor lehetnének, ha a Sola ellen itthon legalább hat gólt hoznának. Náluk kicsit olyan érzésem van, hogy túl nagyok a gyorsaságbeli különbségek a belső posztos játékosaik között, amit nem könnyű áthidalni.

 

Siófok esetében a kérdés az lesz, tud-e idegenben is egyszer legalább jól játszani. Illetve ahogy egyre több játékosuk visszajön, úgy Bregar képes lesz-e a csapatát forgatni vagy ugyanúgy 4-5 játékost hajt csapágyasra. 

 

Óvár a másik véglet, ott meg Gyurka néha túlzottan rotálja a csapatot. Nekik az utolsó két meccset be kellene húzniuk, amire az igen ingadozó formájukat figyelembe véve nem látok annyira sok esélyt. Védelmük egyelőre nem állt össze és elől is túl sok a technikai hibájuk.

 

Mindenesetre jó erőfelmérő lesz az utolsó három forduló. Kiderül majd ki bírja jobban az extra terhelést, illetve a nyomást. Az látszik egyelőre, hogy vannak magyar játékosok, akik a második legerősebb kupasorozatban nem lógnak ki lefelé, de jó lenne, ha lenne néhány, akik az EL-ben legjobbak között lesznek. És persze az sem ártana, ha a legjobb támadó játékosaink döntően nem gyenge vagy jobb esetben közepes védekezést hoznának, mert eddig sajnos többnyire ez a helyzet. 

 

És még egy érdekes dolog. A közvélekedés szerint kapus és szélső poszt jó nálunk, szélsőknél a képzés is, vannak/lesznek majd újak is, ha valaki kiesik a válogatottból. Ehhez képest a kapusok tekintetében kifejezetten gyengék vagyunk az óvári hálóőröket leszámítva. Igaz ez Rajcic és Gabriel tekintetében külföldi kapusokat jelent, de ha ők jobbak a magyaroknál, akkor az is beáraz minket. Szélsőink meg sehol nincsenek, alig szereznek gólokat és azt is általában gyenge lövőhatékonysággal. Meglepő módon simán jobb néhány beállónk a saját posztjukon, mint a szélsők.

solozo Creative Commons License 2023.01.27 -8 0 9347

Torgau lesz a következő. :-))

Előzmény: Tonio 2.0 (9341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!