Úgy tűnik igen, de az én olvasatomban is csak az SW modellre vonatkozóan! De majd meglátjuk! Bár ha az importőrön múlik....... Azt sem értem, hogy hozzánk miért nem hozzák jelenleg a benzines 1,6 LX felszereltséget ???
Épp a közelmúltban hosszabbítottam meg a klubtagságom. :) Onnan kirúgnak, ha beírok..:) Hogy mi lesz vele? A Katámnak Yarist vettünk, én mega Ceed-be estem bele, így hát jeget va karhatok a tags. kártyával. A Mégane a nyáron veszett oda, szemből jött egy Matiz. :( Mind megúsztuk, csak a kocsi nem. Azóta kölcsön Wagon. :( már nem bírom cérnával, a pénz meg csak folyik. A 150 lovas dCi-is is berepültrem, de nem merném ismét megkockáztatni. Kezdjem az ülés átalakítással? A többi faja, jól viselkedett, de ismét nem.
Mikuláskor olvastam először a Ceed riportot, akkor álmomban sem gondoltam rá. Mióta kipróbáltam....:) sőt, ha leülök számolni, akkor pláne bejön. Racionális döntés alapján számomra a legjobb választás. Ráadásul Made in Hungary! Kár, hogy nem sikerült Tatabányára a gyárat telepíteni. :(
Csatlakozom. Testre nem szabad fúvatni hideg levegőt, főleg arcra ne, mert azt belélegzed. Akkor garantált a megfázás. A másik, hogy lassan fokozatosan, és nem túl nagy hőmérséklet külömbségre hűtsd le a benti levegőt. Tehát ha kinn 48 fok van, akkor benn 26 alá nem ajánlott hűteni. A páramentes langyos levegő más önmagában kellemes közérzetet teremt. A klíama nem arról szól , hogy jó hűvösre behűtsd magad.
Az automata elvégzi az otimális keringetést, de a hőfokot magadnak kell beállítani. A PSA típusokban jó az auzomata klíma, jól dolgozik. ( Picasso, 206, 307, C5 )
Most 3000 km van a vasban! Szólj ha aktuális a dolog!
Tankolás!
Túl vagyok a 4. tank elfogyasztásán.Utolsó tankolás a Shellnél volt 46 lityi ment bele. (1.6 CRDI LX)
A megtett távolság kb 500 km autópálya-autóút a többi város, összesen 760 km. Ekkor a fedcomp szerint az átlagfogyasztásom 5.6 liter/100km. Ami viszont kicsit "zavar", hogy szubjektív, de nekem nagyon hamar gyullad ki a sárga "tankolni kéne" lámpa. Azért mondom, hogy szerintem hamar, mert amikor kigyulladt 756 km megtétele után, akkor szintén a fedcomp szerint még 110 (!!!!!!!!) km volt az üres tankig megtehető távolság. Amikor most a szokásos hétvégi bevásárlás után leállítottam a gépet 760 km volt a megtett távolság a fedcomp pedig még "mindig" 102 km megtételét jósolta az üres tankig.
És a man klímát hogy lehet belőni? (azon túl, hogy 1-es ventifokozat, levegő ablakokra. Természetesen csak hosszú úton, mert a 2 percenkénti ki-beszállás...
Ez így igaz. Anno a 307 automata klímája tetszett nekem, igen okosan dolgozott. Izületi bántalmaim nem lettek tőle, a rossz beállítással lehet csak ilyesmit produkálni. Hideg levegő, rossz helyre irányítva, az gonosz munkát csinál.
Ülés: ez a "gumó" probléma nekem is bajom. Még a wagonban is jobb a pozíció, mert magas. A Mégane üléssínje alá ezért építettem be 2 cm emelést, mert elzsibbadt a "farpofám" (Forrest Gump :) A ceed nekem kissé felemelve tökéletes.
Amint ott tartok, hopgy átvszem a vasat, megejtünk egy tesztet, és csere. Én nem szeretem a 16-os gumikat, anak ellenére sem, hogy stabilabb egy kicsit.
szép volt a kereskedés teszt. Ha jól emlékszem a karáncsonyi-nagy volt a legfelkészültebb. Azért nem ártana, a legalább a kereskedők tudnák hogy mit árulnak.
Beruháztam 226 Ft-ot az Auto2 újságba, szerintem érdemes. Egyrészt a KIA-Mazda-Astra összehasonlító teszt miatt, másrészt van benne egy cikk, amiben körbekérdezték a Kia kereskedőket. Persze más cikkek is vannak benne.
Nem csak megfázásveszély van, az izületekre sincs jótékony hatással a klima. Sok-sok évvel ezelőtt, amikor először ültem klimás kocsiban, 200 km-es útat követően alig bírtam kiszállni a kocsiból, mert a térdizületeim kikészültek...
Ülés: én 182 cm vagyok, tehát a kilátással általában nekem sincs bajom, én mégis azok közé tartozom, akik a lehető legmagasabb pozicióba állítják az ülést. Nem szeretm ugyanis a sámli effektust, hiszen hiába van normális hosszúságú ülőlap, alacsony helyzetben nem fekszik fel rendesen az ember combja és csak a farpofák tartják a súlyt - kiábrándítóan kényelmetlen. Mindig értetlenkedem, amikor magas emberek direkt alacsony pozicióban ülnek - no meg a másik, a háttámla... "Bírom" a 45 fokban döntött háttámlákat - nem tartja az ember hátát, csak görnyedve ülnek, de azért így a menő... Gratula. :)
A klímát lehet okosan használni, először én is megfáztam. Egyszer. Az a lényeg, hogy nem szabad túl nagy hő külömbséget beállítani. Tikkasztó hőségben pld 24-26 celsius alá nem ajánlott, mert garantált a megfázás.
Hihi :))) Na ezaz!! Sógorom szintén 185 körüli neki meg a miénk fura. Neki is az olyan jó ami lejt hátrafelé. Biztos a magasaknak igy kényelmes.
Kiáék csináljanak egy olyan ülést, amiben az ülőlap dőlésszögét is és az ülés magasságát is lehet állitani, aztán mindenki meg fogja találni az ideális üléspoziciót :)
Én csak 165 vagyok, és szintén jól jönne a magasságállítás. Nem olyan nagy szám és mégis minden gépben felár vagy magasabb felszereltség.
Amúgy az alappal is úgy mentem, mintha mindíg ezt vezettem volna. A klímásat drágállom, mert a nyarak forróak (végülis márciustól októberig üvegház az autó). Vagy csak az 1. megfázásig, ugyanis sosem volt klímás autóm, ülni ültem már, észnél kell lenni.
Én úgy emlékszem, hogy a kettes verzió, tehát ahogy emelkedik, úgy az üléslap dőlésszöge is fokozatosan. Ha jóll emlékszem csak az üléslap dőlésszöget külön nem lehet állítani. 185 magas vagyok, olyan "nyakigláb" alkat, és nekem megfelelő. A Mégane esetében be kellett avatkoznom, a sínek alá 2 cm emelést elől. Ritka az az autó, ami jó nekem, ezek közé tartozik a Ceed.
Igen, valóban repitette a motor az autót. Cukros zsiroskenyér projekt elindult? :-)
Mesélnétek az ülésmagasság állításról, hogy mi módon lehet állitani? Az első ülések ülőlapja hátrafelé dől, amolyan "németesen" :-(
Ha állitom az ülés magasságát, ez a dőlésszög megmarad, csak emelkedik az ülőlap, vagy a hátulja is feljebb kerül, közeledve az általam kivánatos sik ülőlaphoz?
Lehet-e külön állitani az ülőlap hátulját, hogy vizszintes lehessen rajta ülni? Mintha a Riós fórumon emlitettétek volna, hogy az ülőlap hátát is külön lehet állitani....
Az ülésmagasság állítás remekül megoldja a gondod!
Ma repültem én is egy 5.500km-t fufott példánnyal. Irgalmatlanul húzott a verda, élmény vele gyorsulni, kívül lelassulnak ez események. Érezhetően egy kis kis bejáratás után még jobban húz, pedig 18!-as "fakerekek " voltak rajta. Tudjuk, hogy kissé visszafogja a kocsit. Azt kell mondjam, ismét fellobbant a "szerelem" lángja.
Innen nincs visszaút, ha szárazkenyéren is élek, megrendelem az EX-et elektromos csomaggal. Nekem jó lenne 15-ös kerekekkel is, az komfortosabb a hazai utakon. Majd cserélek lehet valakivel, akinek a 16-os kell az LX-re.
Kicsit off, de megvan az Auris alapára: az 5 ajtós 3845e 1.4-es 97LE-s motorral,manuálklimával, ami igy önmaagában még nem is lenne sok. Az viszont röhej, hogy az 1.6-os benzines 124LE-s felára 410e Ft, ráadásul dizel sincs olcsón normális, a 90LE-s 1.4-es kisdizel felára 490e. Az Auris beltere elég szép lett (legalábbis fotón) de kivülről nem nagy durranás, külsőre a Cee'd jobban bejön. Igaz, a belseje meg Cee'd-nek nem nagy eresztés. A kettőt őssze kéne gyúrni. :)
Azt mondta, a Yokohamával jók a tapasztalatai. Ennyi. A lényeg, hogy nem gagyi nóném 8 éves fejlesztésű gumit tettek a gépre, hanem egy új téligumit. Ez mindenképp pozitivum. Ennek a Yokónak a mintázata szerintem jó, a gumiösszetételéről a gumisokat kéne megkérdezni, de úgy tudom, hogy egész jók ezek az abroncsok.
Egy a biztos, hogy téli gumi volt rajta, minek a márkája Yokohama. Megismertem a mintázatáról, hogy Yokohama, ez már beteges, nem? :))) mindjárt megnézem milyen tipus lehetett, valami 601-es talán. Mi is a gumi mérete?
Csak röviden irok, mert fáradt a szemem a 6 órán át tartó vezetéstől... Nos hát... Tegnap voltam tesztvezetni a Ceed-et. A kazincbarcikai autókereskedő sajnálkozott, hogy csak az 1.6-os dizelt tudjuk kipróbálni, a benzineseket nem, mert már a tesztautókat is megvették és ez az utolsó tesztautó. :-) 4810 km-t mutatott a fed. komp. amikor beleültem. Üzemmelegen ültem bele, épp aaz előbb jött vissza tesztútról. A beinditást alig hallani, a kereskedő szerint a benzines méghalkabb. Semmi rázás, félelmetes. Ámulatbaejtő, hogy 120-ig semmi hangja a motornak (fölötte nem volt alkalmam kipróbálni), és csak a Yokohama gumit hallani... elképesztő. Rossz útburkolaton sincs zörgés, cak a kerekek felőli halk rázkódást hallani. A kinti történésekből szinte semmi nem jön be az utastérbe. Ahogy húz az egy álom, szinte röpíti NÉMÁN az autót. Montam is, mint egy vonat. 80-120 gyorsulásnál nem győztem pislogni, hogy milyen gyorsan kúszott felfelé a mutató. Egyetlen dologba tudnék csak belekötni, az az ülés. Az egyterűek kényelmét megszoktam, fura volt a mély ülés. Olyan modellt teszteltem, amiben nem volt állitható az ülésmagasság, és nekem alacsonyan volt az üléspozíció (170cm vagyok). Egy ülésmagasság állitás gondolom ezen segit. Hátul jó volt ülni, kényelmesebb, mint elől, bár a renault után kicsit szokatlan volt a kemény ülőlap, de megszokható. És ennyi amit negatívumként felróhattam neki. Vesszőparipám a sik ülőlap és a magasra állitható üléspozició, nekem úgy kényelmes hosszútávon vezetni. Ha az ülésmagasságálítás ezt lehetővé teszi, semmilyen "rossz"-at nem tudok mondani a Ceed-ről. Feleségem is elámult a ceed-től :-)) Kia tényleg jót alkotott, maradjon is ez igy, hátha rájönnének a német márkákat favorizálók, hogy a kiával számolni kell.
a Cee'd fogazottszíjas, most mi az igazság? Én láncosnak néztem.
A Twinport sztem nem a változó szívócsőhosszat alakítja, hanem az egyik szívószelep előtt lezár és ezáltal örvénylés, stb jobb égés részfordulat-terhelésen.
Lehet bowdenes, tehát nem elektromos gáz?-nem tudom, ma szinte minden EU4 elektromos.?
Mért is igényesebb a rudazatos (Opel) váltó? mert jobban érződnek rezgések-hajtási befolyások a váltókaron.
Saját tesztképeket 1 perc alatt elkészítettem volna (műszerfal-egész-közepe, lámpál hely elöl-hátul-csomitér, ennyi). És mért GAstra? Amúgy Opel láncos, utca végén is hallani. Többinél mért nem? No a precíz újságról és tesztről ennyit.
Mind a VW, mind az Opel műszaki szintjénék feljebb áll a Kia motor-futómű megoldásokban, nagyon precíz kormánnyal. Lehet nem jobb, de cseppet sem rosszab azoknál. Meg fókára is vonatkozik, igaz GolfV Fóka ha jól tudom hátul több lengőkaros futóműves.