Keresés

Részletes keresés

Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8422
Már csak 3 van... :(
Előzmény: Rencsa-baba (8420)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8421

Szia Reni,

 

Hát a feketének még 4 kölyke él. Reggel az egyik mintha már sovánkább lett volna, de a többi úgy tűnik eszik... remélem hamar kinyílik a szemük, és akkor anyuka nem menekül.. :))

Lógófülü kölykök hogy vannak? :)

 

Üdv

Moncsi

Előzmény: Rencsa-baba (8420)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8420
Szia Moncsi!

Nyugodtan levághatjátok a fekete nyulat.Attól hogy szoptat meg lehet enni.Max ha levágjátok lesz a hasán ilyen fehér rész,amibe ugye a tej.De az lejön a bundájával együtt.Csak óvatosabban kell nyuzni.De mivel valószinű nem szoptat nem biztos hogy olyan nagy mennyiségű lesz....Tényleg mi van a maradék kölyökkel?
Előzmény: Moncsi077 (8412)
förike Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8419
A Tsz-ek sok embernek adott munkát!Csak ugye ott a fejesek mindig okosak voltak és a hülye parasztnak meg nem hittek!Apukámnak 2 szakmája van, az egyik kertész másik, szak orvos(állat) ! A lóhoz,szarvasmarhához ért.1x dolgozott Tsz-ben de soha többet!Amit ott műveltek................
Előzmény: Pet89 (8417)
förike Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8418
Kétszer el olvastam, hogy értsem!És amit le írtál mind mind igaz!Írtad hogy a bio nők körében veszélyes lesz!Ez ÍGY van, volt egy tanárom aki csak bio ételeket evett!Meg vette a kecske tejet 1300ft/L nálam meg, meg tudta volna venni azt 300ft/L!Addig ette a sok bio cuccokat még fogamzó képtelen lett!!Intézetből vettek ki egy kislányt!Az egész nő fehér volt!Ja és hogy le éltük ezt a Bolygót, abban mindenki benne volt!
Előzmény: Pet89 (8417)
Pet89 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8417
Az lehet, hogy megtermelte, de milyen áron:- vajon miért mentek tönkre a TSZ-ek, nem verte azokat senki se szét, egyszerűen akkora pazarlással termeltek, hogy lehetetlen volt működtetni őket azután, hogy az állam a későbbiekben már tömte őket pénzzel. Óriási pénznyelők voltak, sokkal több pénzt vittek, mint hoztak, nem beszélve az óriási környezetterhelésről, a műtrágya ész nélküli használatáról meg a vegyszerezésről (pl. DDT), boldog boldogtalan használta azt se tudta mire való meg mennyi kell belőle inkább fehér volt tőle a burgonyatábla az a biztos felkiáltással...
Ennyit a 30 millió embernek való termelésről.
Azért termelnek jóval többet mert mára a nagy országok is mint Kína, India igyekeznek önellátóak lenni élelmiszerből és az eddigi importőreik nem tudják hová levezetni a felesleget. A mezőgazd. népesség csökkent, koncentráció ment végbe, (persze ez nem elsősorban Magyarország), így aki kizárólag ebből él egyértelmű, hogy fog a termés/állatállomány növelés illetve megmentés érdekében vegyszereket/gyógyszereket alkalmazni.
Az amcsik pazarlása az tényleg durva, pl. egy átlagos elektronikai cikk élettartama, 6 hónap utána kidobják vesznek újat. De ez a szemlélet bele lett már ültetve az európai emberekbe is. Annó ez az USA-ban a gazdaságélénkítést szolgálta volna de csúnyán elharapódzott, a minél nagyobb fogyasztásra való biztatás pl. innen jönnek azok a dolgok amik a divatban megjelentek, minden évben, évszakban más szín, más anyag csak azért, hogy ne mondják rád mások, hogy ciki vagy, sokan persze nem mindenki szerencsére, szalad a boltba új ruhát venni. Ha belegondol bárki is hány felesleges ruhája van otthon? Legalább a fele olyan, hogy meglenne nélküle is, régen hány ruhája volt az embereknek? Hát nem ennyi az tuti.
A húsevésről, annyit vannak olyan irányzatok melyek szerint ha nem lenne hústermelés nem lenne környezetszennyezés. Jah de ha már hagyták az államok, hogy ennyi ember legyen a Földön kb 7 milliárd akkor már enni is kell nekik tudni adni, márpedig növényekből nem lehet annyi tápanyagot főleg fehérjét bevinni, szépen éhenhalnának a nagyvárosok. Nem beszélve arról, hogy a sok természetre mutogató ember, jobban tenné ha belenézne a saját szájába és elmondaná mit lát, milyen fogai vannak. Olyanok mint a növényevőknek? Hát nem, hanem mindenevőkre jellemző gumós zápfogai vannak, nem véletlen nőtt az agytérfogat az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának növekedésével párhuzamosan.
Az a baj, hogy oly sokan mint te is sosem voltál takarmánykeverőben, nem tudod mi az hogy táp. Mindenki azt egy misztikus rossz gonosz dolognak gondolja. Halvány lila foggggalma nincs az egészről, abban csak olyan gabonák illetve takarmányok vannak amit az állat amúgy is megenne csak ez egy homogén anyag aminek a beltartalma optimalizálva van. Lehet még benne vitamin, aminosav és a táp típusától, függően gyógyszer is.

Kapirgáló tyúk húsa nem a takarmányozás miatt jobb, hanem a hely,a mozgás és a későbbi vágás miatt. Próbáld ki egyszer, hogy veszel húshibrideket tápot adsz nekik és hagyod kapirgálni és várj velük vagy 3 hónapot míg levágod. Annak lesz íze, mert a zsírban vannak az ízanyagok és addigra megfelelő lesz a zsírbeépülés, addigra kellően kialakul a hús kívánatos szerkezete, csirkétől annál jobb ízt nem kívánhatsz.

40 éve lakosságnak jóval nagyobb része lakott vidéken, és tudott háztájiban termelni, de pontosan az anyagi okok miatt (nem fizették meg rendesen) sokan a városokba költöztek, csökkent a szabadidő, elszoktak az állattartástól az emberek. Nem véletlen, hogy már vidéken is büdös ha a szomszédnak állatai vannak. Például itt nálunk körben a közvetett és közvetlen szomszédaink közül mind a 10-nek volt sertése, mára sehol egy fél disznó sincs....

A kendermagos tyúk keltetőben történő keltetése nem tudom, miért "tenné tönkre" a fajtát. Nem gondolod tán' komolyan, hogy bárhol is kotlóval keltetnek nagy mennyiségben, nem beszélve arról, hogy a kotló törheti a tojást, taposhatja a csirkét, elhagyhatja a fészket. Ha valamiből amiből kevés van és rövid idő alatt kell sokat csinálni akkor ez pont optimális, majd amikor kikerülnek azok a csirkék a külvilágba akkor megválasztja az őket. Látatlanba mondom, de biztos fognak azok a csirkék még gyógyszert is kapni, de az sem csodaszer csak segíti az életben maradást, amelyik képes ennek segítségével életben maradni az meg is érdemli, hogy éljen.
Az emberi tudatlanság végtelen, a háztéjis tartásban is ha bármi baja volt régebben az állatoknak, az emberek szaladtak "kokasos port" venni (Neotesol) és minden marhaságra adták nyakra főre, ezért mára kb. annyit ér mintha málnaszörpöt adnának a jószágnak.
Mindenki odáig van a bioért, de azt sem tudják az emberek, hogy mi az és annak legalább akkora veszélyei vannak csak sokkal hosszabb távon fognak mutatkozni, majd amikor egy generáció felnő rajta főleg a nők körében nagyon meglepő eredménye lesz.
Előzmény: krezidiesel (8415)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8416
Sziasztok!

Tegnap született 14 kis nyuszink,de 5 elpusztult szerencsére nem nekem kellett selejtezni!

Szép napot mindenkinek!!!
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8415

Mo-gon az 50-es években is megtermeltek kb 30 mil embernek elegendő élelmiszert.

Ma a fogyasztói világ minimum kétszeresét termeli a szükséges élelmiszernek és a megvásárolt élelmiszer kb 1/3-a a kukában végzi.

Csak a jenkik annyi kaját dobnak ki amivel meg lehetne szüntetni Afrikában az éhezést.

A húsevés meg luxus, csak a kőolaj tette lehetővé, hogy ennyi húst zabáljunk, ahogy a világ népességének megháromszorozódását is az elmúlt 50 évben.

A világ antibiotikum termelésének fele az állattartásban kerül felhasználásra.

Ha egy hobbitartó hasonló technológiával, gyógyszerezéssel tart állatot mint egy nagyüzemi akkor csont felesleges állatot tartania, semmivel se lesz különb az előállitott hús mint a bolti, és valószinű olcsóbb se lesz.

Ha már háztájiban tartok jószágot , és dolgozok vele, akkor azt azért teszem, mert olyasmit szeretnék előállitani, ami nem hasonlitható a nagyüzemihez.

Pl .egy kapirgáló tyúk húsa , tojása nem emlithető egy napon a nagyüzemivel.

Mo-gon az emberek nagyrésze leszokott a háztájiról, holott a hazai élelmiszer szükséglet nagyrészét 40 évvel ezelőtt még ott termelték meg.

Sok ember nem tudja milyen ize van a tejnek, a kenyérnek, stb, csak azt ismeri amit az üzletben megvesz.Annak semmi köze nincs a valódihoz.

Én csak azért tartok állatot, hogy valódi kaját ehessek, műkaja, vegyszerezett cucc  nem kell. 

Az egészségügyi várakozási idők betartása súlyos veszteségeket okoz, amit a túlkinálattal terhelt piac, a hiteleik, magas közterheik miatt a legtöbb gazdálkodó nem tud elviselni.

Ha az őshonos fajtákat a gazdaságtalan voltuk miatt senki se tartaná, a kihalásuk óriási veszteséget jelentene, nem csak kultúrálisan.

Akik profitorientáltan, nagyüzemben tartanak állatot nem alkalmasak az őshonos fajták tartására, mert azok nagyüzemi körülmények közötti tartással elkorcsosulnak.

Ha háztájiban nagyüzemihez hasonlóan tartasz őshonos állatot az szintén elvesziti a több ezer éves genetikai örökségét, mert a selejt is meg fog maradni.

Röhej, olvastam hogy pl keltetőgéppel keltetnek őshonos kendermagos tyúk tojásait, pont azért hogy megőrizzék a fajtát. Ezzel teszik tönkre a fajtát... 

Az ember sokszor belenyúlt már a természetbe, és egy rendesen pusztuló bolygó lett az eredménye... Nem lehet mindent a saját önző érdekeink alapján megerőszakolni.

 

Előzmény: Pet89 (8414)
Pet89 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8414
Azért baromság, mert
- megfelelő mennyiségű, választékú élelmiszerhez való jog emberi jog (ÉK), márpedig ha ezen a Földön bárki is előállít őshonos fajtával annyi élelmiszert amennyire a lakosságnak szüksége van akkor szóljon...persze a minőség sem lenne elhanyagolható, de azért fizetni is kellene
- ha láttál már állattartó telepet ahol nem 3 állat van akkor tudod, hogy az állatsűrűség miatt egy akármilyen gyenge vírus, baktérium vagy gomba óriási károkat okozhat anyagilag is, ami akár az üzem bezárásához is vezetne és ez bárhol bármikor bekövetkezhetne, így senki nem termelne élelmiszer ipari alapanyagokat, a boltok üresek lennének
- az, hogy nem várják ki az élelmezésügyi-várakozási időt, az ember függő, azért nem a gyógyszerek a hibásak
- ez pont, hogy nem tenyésztői perspektíva, mert a tenyésztő amellett, hogy állatokat tart odafigyel arra is, hogy számára ez megérje. Ha megeszi a takarmányt az állat te meg hagyod elpusztulni hát az nem éppen gazdaságos. Nem is beszélve arról, hogy ez a legjobb szöveg a hanyagságot leplezni...
- sokan szokták a természetre fogni, hogy az a kisnyúl, amelyiket kirántja az anyja a fészekből szoptatáskor az életképtelen, meg megérdemelte, meg hasonló állatságok, pedig ha az illetőnek volna egy csepp esze és belegondolna akkor rájönne, hogy pont az a legélelmesebb, mert annyira rászívta magát a csecsbimbóra, hogy a saját tömegét elbírta... ami nem semmi - nem véletlen, hogy mindig a legnagyobbak járnak így, nem beszélve arról, hogy ez is csak a gazda hibája
- a hobbi állattartók egyáltalán nem teszik tönkre az állatok immunrendszerét, nem tudom feltűnt-e, hogy ép értelmű ember nem hagy meg beteg állatot továbbtenyésztésre, ebből következően van ellenálló képessége a rendesen tenyésztett állományoknak és azt egyetlen normális ember sem várhatja el, hogy hagyja a tenyésztő elpusztulni az (helyenként nagy értékű) állatait. Nagy tételben annál sokkal szigorúbb állategészségügyi előírásokat kell betartani, mint 100 nyúlnál otthon, akinek nincs köze hozzá annak fogalma sincs róla, csak azt hiszi, hogy olyan mint otthon csak nagyobb kiadásban, pedig még véletlen sem.
Persze az is igaz, hogy vannak állatok, amiket nincs értelme kezelgetni, azoknak is tudni kell a sorsát megoldani.
Előzmény: Jesu (8398)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8413
Én se adnék a gyereknek egyből gyógyszert ha köhint,de vannak határok amikor már kell.Ez igy van az állatnál is.Én se adok neki egyből,de van hogy muszály.Egyébként nem csak hobby tartó vagyok,mert vágásra is tartok nyulat.Pl a multkor is volt egy nyuszikám 2 hónapos felpuffadt,hasmenése volt,nem evett.Adtam neki gyógyszert hátha helyre jön másnapra jobban lett,de estére még rosszabbul kett,Igy kupán vágtam hogy ne szenvdejen.De ha vannak esélyei annak hogy meggyógyuljon akkor inkább adok neki esélyt.De pl gyógyszerestápot nem kapnak egy időbe adtam,de már nem.Sok zöldet kapnak.És egyéb kaját.De ritkán fordul elő betegség.3 év ota ez volt az első betegség a nyulaimnál....:((De amugy szépek nem látni rajtuk semmi bajt.És higiénikusan tartom őket....:)))Én se veszekedni akarok.Csak nem mindenben értünk egyet.....
Előzmény: Jesu (8402)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8412

SZia Zoli!

 

Jaj, nagyon sajnálom, pedig olyan gyönyörűek voltak.. :(((

 

Enyémek szépen nődögélnek, du-estig kint vannak a füben. fél8kor mielőtt jönnek a szunyik beteszem anyukákhoz őket, adok friss vizet, kaját, stb.. és a szúnyoghálót visszateszem körben az ólra.. És pesrze békén hagyom azt a pár pókot az ólakban a plafonon :) Ők is jól laknak és a nyusziknak is segítenek ezzel, hogy a bent ragadt szunyikat megzabálják :)

 

Oltani elvileg 5 hetes kortól lehet, de itt többen oltottak már 3-4 hetes korban, én kivárom a 4 hetet.. Elvileg volt osztálytársam már írt is nekem egy receptet, csak a posta el ne baltázza megint.. (a múltkorit visszaküdték, hogy ismeretlen címzett) :(

Szal most hétvégén 20db nyuszit fogok megszurizni :) Kicsit olcsóbb, mintha állatorvosra bíznám.. nem mindegy, hogy 60ezerFt vagy 3ezer :))))

 

A fekete meg meg lesz kajálva :)))

Amúgy tényleg úgy van, hogy ha szoptatott a nyúl, akkor már pár hetet várni kell mielőtt levágod?? Anyós fárasztott ilyennel, hogy nem szabad azonnal levágni, várni kell pár hetet. Tehát tegyük fel, ha elpusztulnak a kölykei pénteken, szombaton még nem vághatom le.. de remélem azt a megmaradt 4 kölyköt még 2 hétig képes szopatni, és akkor még adok neki 1-2 hetet, szal max egy hónap múlva megy kés alá, addig még élvezheti a vendégszeretetem. :)))

 

Üdv,

Moncsi

Előzmény: G.Zoli (8411)
G.Zoli Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8411
Szia

De sajna azok! Elmentem egy hétre nyaralni és mire hazaértem már csak kettő haldoklott és estére azok is kimúltak. Megint a kutyák laktak jól. Már bánom hogy nem vittem el állatorvoshoz boncoltatni hogy mi volt a bajuk. Most megint van a fészekben kisnyúl. Lassan előjönnek. Ezek már a vasderes magyar óriás apától lesznek. Kíváncsi vagyok mennyi lesz.
Mikor lehet legkorábban leoltani őket?
Már unom hogy lassan nyulat kell vennem ha enni szeretnék :s
Tényleg lehet hogy csak télen kellene nekem is nyulat pároztatni. Azokkal semmi gond nem volt....
Remélem Te szerencsésebb leszel a kis nyuszikkal!
A fekete anyát meg meg kell enni :)
Előzmény: Moncsi077 (8389)
VGyurka Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8410
Jaja.kivcsi leszek a nyufikra,,..
Előzmény: nddori (8409)
nddori Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8409
Köszi! Csak a holnap miatt...
Előzmény: VGyurka (8408)
VGyurka Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8408
06706039487 guppy
Előzmény: nddori (8406)
VGyurka Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8407
Sziasztok! Szerintem az arany középút a tuti.tömni nem kell őket nyilván,de kialakult betegségre szérum,gyógyszer indokolt,némi megelőzésre vitamin,vakcina.A minuszvariáns 1edeket a tenyésztői szem szelektálja.magánügy ki hogyan kezeli az állományt.a szélsőségek szerintem csak speciális fajtáknál helyes.PL: Magyar szürke marha" semmit "sem igényel.Újzélandi fehér nyúl igényli a plusszt.( nem a pezsgőtablettát).:-)))
Előzmény: Isssti84 (8405)
nddori Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8406
Nem tudja valaki véletlenül Gupppy tel számát?
Isssti84 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8405
Szerintem ennek a vitának ebben a formában nem sok értelme van, mindkét megközelítés helyes csak ütközik egymással. Belegondolt valaki, hogy egy fajta kitenyésztésénél mennyi selejt szép aranyos állatka születik, amiket likvidálnak a cél érdekében?
A hobbitartóknak tényleg az ő egy nyula a legfontosabb, amit próbál a lehető legjobban megvédeni mindentől, aki gazdasági szempontból közelíti a dolgot és azt mondja, ezek a fajták erre lettek kitalálva, régen ezt tudták, bírták génjeikben még kódolva van, annak pedig igaza van, hogy nem kellene selejteket megtartani belőlük és az életképteleneket is életben tartani, mert hosszú távon ezzel tesszük tönkre a fajtát! Fel lehet hozni rengeteg érvet ellene, mellette, de szerintem kár ennyire keményre venni a figurát, egy hobbi tartó és egy tenyésztő/szelektálónak teljesen más az értékrendje de nem lehet elítélni egyik felet sem.

Még egy gondolat, csak részlegesen vág ide de azért leírom. A nagyüzemi húsokkal és csirkékkel kapcsolatban, kaparom a fejem amikor mondják a brojler tartók, hogy legalább ez "házi csirke" és ugyanazokat a brojler fajtákat neveljük mi is mint nagyüzemben, ugyanazt a gyógyszeres tápot adjuk nekik 5 hetes korukig mint nagyüzemben, ekkora korukig ugyanazokat az oltásokat és felitatókat kapják meg mint nagyüzemben és az utolsó héten adjuk mi is nekik a gyógyszermentes befejezőt mint nagyüzemben, akkor hogy is van ez?
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8404
Latom mar miert van alapveto velemenykulonbseg koztunk es miert reszedrol az erzelmi szal. Te hobbyallatot "tenyesztesz" en pedig haszonallatkent tekintek a nyulra.
Előzmény: Rencsa-baba (8400)
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8403
"elkurták a temészetet már régen,helyre nem nagyon lehet hozni...........Nem most kellene ezen elgondolkodni......."
Ez a felfogas vezetett ide es vezet tovabbi melysegekbe a jovoben. Nem arra kell varni, hogy majd a masik elkezd maskent viselkedni, tenni. Te magad is tehetsz ellene es kell is tenned ellene.
Előzmény: Rencsa-baba (8400)
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8402
Elnezest, bizonyara en olvastam rosszul a topic cimet...
Azert vicces, hogy rogton gyerekekkel vagdalkoztok olyan dolgokban, ami normalis felfogasu embereknek tok evidens. Igen, kepzeld, nem tomom antibiotikummal a gyerekeimet ha kohintenek egyet.
Hadd kerdezzek vissza: megeszed a gyerekeidet?
Azert remelem erzed, hogy tulreagalod a dolgokat... Nem tamadtalak, csak elmondtam a velemenyem. Mint tapasztalt TENYESZTO.
Előzmény: Rencsa-baba (8400)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8401
Egyébként szerintem mindenkinek saját dolga hogy ad-e gyógyszert vagy oltja az állatait..............Nem hiszem hogy ezt birálnia kellene akárkinek is.....
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8400
Jó majd akkor hagyjuk hogy a drága állataink elpusztuljanak valami betegségtől vagy ragadozótol elvégre a természet megoldja.Kiváncsi lennék a saját gyerekeitekkel is ezt csinálnátok??????????????????????????????????Valakinek a nyul vagy a másik állat olyan mint a gyereke....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mert én ugy szeretem őket,és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.Sajna elkurták a temészetet már régen,helyre nem nagyon lehet hozni...........Nem most kellene ezen elgondolkodni.......
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8399
.. Elnezest. Megkergult az index.
Előzmény: Jesu (8398)
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8398
Mar mer lenne baromsag? Ketrecekben, izolalva, teljes ellatassal neveltek allatokat. Kiiktatva minden termeszetes szelekciot, betegseget, ragadozot. Es megy a csodalkozas, hogy egyre tobb a betegseg, elhullanak az allatok. O legalabbb tenyesztoi szemmel kozeliti meg a problemat. Mind az allatoknak, mind a jovot tekintve az o szemlelete az eletkepesebb.
En galambokat tenyesztettem sokaig. Dijak, elismeresek, kiallitasokon versenyeken dobogos helyek szulettek. Kerdeztek hogy csinalom. En nem bezartam a galambjaimat, amikor jott a ragadozomadar, hanem hagytam a termeszetet dolgozni. Elvegre jol csinalja tobb millio eve. Mig masok mergeztek meg a ragadozokat a kozelukben, nehogy elvigye a "draga" peldanyokat.
Aki hobbiallatot tart, az nem segiti elo egy fajta tuleleset. Haszonalatnal pedig ezzel a tulgondoskodassal magunkat es a termeszetet hozzuk lehetetlen helyzetbe.
SZVSZ.
Előzmény: Pet89 (8395)
Jesu Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8397
Mar mer lenne baromsag? Ketrecekben, izolalva, teljes ellatassal neveltek allatokat. Kiiktatva minden termeszetes szelekciot, betegseget, ragadozot. Es megy a csodalkozas, hogy egyre tobb a betegseg, elhullanak az allatok. O legalabbb tenyesztoi szemmel kozeliti meg a problemat. Mind az allatoknak, mind a jovot tekintve az o szemlelete az eletkepesebb.
En galambokat tenyesztettem sokaig. Dijak, elismeresek, kiallitasokon versenyeken dobogos helyek szulettek. Kerdeztek hogy csinalom. En nem bezartam a galambjaimat, amikor jott a ragadozomadar, hanem hagytam a termeszetet dolgozni. Elvegre jol csinalja tobb millio eve. Mig masok mergeztek meg a ragadozokat a kozelukben, nehogy elvigye a "draga" peldanyokat.
Aki hobbiallatot tart, az nem segiti elo egy fajta tuleleset. Haszonalatnal pedig ezzel a tulgondoskodassal magunkat es a termeszetet hozzuk lehetetlen helyzetbe.
SZVSZ.
Előzmény: Pet89 (8395)
Moncsi077 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 8396

Sziasztok...

 

A fekete anyám megint katasztrófális... a 9 kölyökből már csak 4 él... mondjuk azok viszonylag jól néznek ki.. számolom a napokat, és bízom benne, hogy ahogy telik az idő, nő az esélyük... de ahogy ezt befejezi a fekete, megy a tepsibe... legalább nem fog lelkiismereti problémát okozni, hogy végre levágjuk és megegyük az első nyulat. :))))

 

Szép napot mndenkinek!

 

Üdv,

Moncsi

Pet89 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8395
Stia
Ekkora baromságot.... nem semmi!!!
Előzmény: krezidiesel (8353)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8394
Én próbáltam a tököt,de nem nagyon ették,de persze ez minden nyulnál más.Nálam van olyan kaja mit az egyik megeszik a másik nem.Nálam pl a sárga dinnye meg az őszibarack nagyon menő,persze nem kapnak naponta.Mikor éppen.Azért a sok gyümi hizlaló lenne.De sok mindent megesznek ám....:)))
Előzmény: skolikagi (8393)
skolikagi Creative Commons License 2010.07.05 0 0 8393
Köszi a választ mindkettőtöknek:-)
A borsószár már totál száraz, mint a széna, a tököt meg akkor vagy megeszik vagy nem...próba cseresznye:-))
Előzmény: Gupppy (8392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!