Kb. 20 éve lőtér az a lőtér(én legalább is azóta járok Gyenesre és a felette lévő rétre), csak mostanság felújították(2010-ben). A szemben lévő ingatlanon is van egy lőterem, egyebek. Egy lövészklubb működik az adott helyen. Nemrég voltan én is arra, akkor is edzés volt, elég érdekes érzéseink támadtak az elhaladáskor. Ráadásul ott állt a kapuban egy ember, aki nem mondott semmit: menjünk-mehetünk-nem mehetünk...
Mosásnál főleg a színes ruháknál van gond vele, mert hajlamos kiszedni a szinét, így egy az egyben nem ajánlott használni.
Amit én használtam az a natur mosószappan, esetleg 15-20% mosószódával vegyítve. Ez bevált nálam, természetes, lebomlik. Lereszeltem a mosószappant, azt kevertem mosószódával, és vittem az útra.
Ha meg illatozni is akarsz, lehet adni hozzá pár csepp illóolajat. ;-)
Végül úgy döntöttem megoldom hazajövősen, másnap majd kibuszozunk. Egyszer majd a baráti társasággal azért csinálunk egy 2-3 napos pilisi/visegrádi barangolást.
Ha nem lesz világvége időjárás, holnap a Rozi-Dobogókő szakaszon leszek megtalálható (felfelé), ha esetleg valaki arra jár nyugodtan "csapjon hátba" :) Elég feltűnő leszek, kék póló, khaki nadrág, fekete táska, pántján Dakota, botok...
Vasárnap ugyanez a jelenség várható a Lukács-árok, Rám-szakadék környékén :)
Bár biztos nemes a szándék, de az a kék hullám tanösvény igen megtévesztő a kéktúrásoknak. Sokan mennek el mindenfelé emiatt :-(. Én is lehet, csak azért nem kolbászoltam el, mert már tudtam előtte a jelenségről és utánanéztem, ne egyéni útvonallal teljesítsem az OKT-t ;-).
Dobokókő és környékén 1 személyre tud valaki olcsó szállást?
Jó lenne hétvégén menni egy kéket, baráti társaság viszont rámszakadékozni szeretne vasárnap... (a szurdok40 utolsó 10es körét néztem ki a társaságnak)
Hát pedig tegnap, amikor ránéztem, nem volt ott, csak egy másik. Most megnéztem megint, most valóban ott van. Ha esetleg cache hiba volt, akkor bocs, úgy visszavonom. A tartalmát viszont továbbra is fenntartom.
Felhívnám figyelmét, hogy valótlant állít, a Turista Magazin Facebook-oldalán nem törölték sem az Ön, sem más hozzászólását. Csúsztatása érthetetlen és rosszindulatú.
Nem politikai céllal linkelem be, de mindentől függetlenül az előnyös, ha egy magas rangú politikai vezető támogatásáról biztosít egy szakmai szervezetet. Az, hogy mi valósul meg, az más kérdés, de biztos több figyelmet kap a természetjárás.
"Nem kell az egesz Okt, kedvcsinalonak boven eleg egy-ket "romantikusabb" "mutatos" reszt vegigjarni.
pl. Nagyhideghegy-Csovanyos vagy mondjuk Sirok-Kékestetö"
Én úgy gondolom, bármelyik OKT szakasz lehet romantikus, még a Lesenceistvánd-Tapolca is, minden attól függ, kivel járod végig az adott kilométereket! :-)
Jó, hogy újra felvetésre került a téma, mert már meg is feledkeztem róla. Akkoriban nem hagyott nyugodni a dolog, ezért kompetens személytől érdeklődtem. Íme az eredmény:
Múlt hét kedden (június 25) elhagyott a telefonom, Jásd és Zirc között. Jásdon a szálláson (Vadvirág vendégház) még megvolt, de ott nem találta a szállásadó, és sajnos még aznap délután lemerülhetett. Van készülékem már új, de jó lenne, ha meglenne legalább a kártya belőle.