Keresés

Részletes keresés

Zsoldos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 87
Tudom ajánlani a Sopron utcai ált. isk. előtti valszleg maszek fekvőrendőröket.
Előzmény: Mario Brekt (82)
Zsoldos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 86
Kedves AliceCsodaországban!
A topikot azért nyitottam, hogy a politika hullámai nem borítsák el a "másik" Albertfalva-topikot, ami a szívem csücske. :)
Ez persze nem azt jelenti, hogy akik ide írnak, onnan ki lennének tiltva, pusztán a politika, mint téma ott kerülendő.

Előzmény: AliceCsodaországban (16)
Zsoldos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 85
Én azt hittem ez a topik még mindig 4 hozzászólásnál jár... :)

Molnár úr! Ha már erre járt, hadd kérdezzem meg, hogy mi az amit másképp csinálna, mint a 1998/2002-es polgármester. Mik a korábbi időszak előnyei, hátrányai? Mit tud a 41-es villamos jövőjéről?

...egyelőre ennyi. Ha van ideje, kérem szenteljen pár szót a válaszokra.

Zsoldos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 84
:)))
Ne már!
Előzmény: borjúként újkapura bámuló (80)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 83
Tisztelt Molnár Úr!
Örülök, hogy rátalált erre a topikra. Ne vegye kedvét a jelzős szerkezetek, amiket egy-két topiktársunk feltétel nélkül használ, akár jogos, akár nem.
Mint azt olvashatta, elég nagy különbség van a kerület egyes részei között. Albertfalva és Lágymányos legnagyobb problémája most a feltorlódott forgalom. Ez reggel még nem okozna meglepetéseket, hiszen tudjuk, hogy a bevezető utakon munkák folynak. Ennél sokkal aggasztóbb, hogy a délutáni csúcsban sem tudják a járművek elhagyni területünket. Tegnap fél hétkor még az Etele-Budafoki úton volt a sor vége minden irányból. Nekem úgy tűnik az Andor utcai lehetetlen állapot okozza a dugó nagy részét. Mikor kerül pont az esetre, van-e alternatív elképzelése a kerületnek, hogy megoldódjon a probléma?
Persze, tudom, hogy ez igazából a fővárost érinti, de az számunkra nagyon kevés, ha a kerület „szögletre tolja a labdát”.
Előzmény: MolnárGy (81)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 82
Ma, ha lesz időm, egy-két extra „fekvőrendőrt” és kátyút is lefényképezek…
Előzmény: borjúként újkapura bámuló (80)
MolnárGy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 81
Nem tudom mindenki felhőtlenül fog-e örülni, de aktív netezőként ráakadtam erre a topicra és örömmel láttam, hogy van aki a fontos dolgok mellet ismeri az értelmi képességeimet is és persze abszolut csalhatatlanul eligazodik a képviselői fizetésekben.

A tények:
Alapbér:165.000 Ft
Bizottsági alelnöki pótlék:132.000 Ft (80 %)
(ez az informatikai bizottság véletlenül)
Bizottsági tag pótlék:66.000 Ft (külügyi biz.)

Ez összesen: 363.000 Ft a levonások (a 7.hónapi papirjaimat nézem)174.587 Ft. Ami marad az ugye kevesebb mint 1 milla. (Nem kell bocsánatot kérned)

Nos kedves barátom ezek a szikár tények és ezt tekinthetitek vagyonbevallásnak is.
A polgármesteri pénzről nem tudok nyilatkozni, ezt majd 21.-e után megmondom.

ha persze tartalmi kérdések is érdekesek, akkor attól sem zárkozom el. Talán nézzétek meg a www.ujbuda.hu honlapot és kérdezzetek.

Személy szerint úgy gondolom-mint oly sokan ma a magyar parlamentben-hogy egy ekkora "város" mint a XI.kerület megérdemli a méltó képviseletet a nagypolitikában.

na elsőre ennyit. Személyesen az "idiota" Molnár Gyula

borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.09.16 0 0 80
na majd kapsz a pofádra Zsoldoséktól, te paparazzo!

Albertfalván nincs pollen, nincsenek hajléktalanok, ott mindig szép és jó, a villamos is lábujjhegyen jár, te pedig szégyelld magad! :))))

Előzmény: Mario Brekt (79)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.16 0 0 79
„Pollengyár” az Építész-Karcag utca sarkán

Hajléktalan találkozó a Fehérvári út-Zsombor utca sarkán lévő játszótéren, hangulatos szemetessel.
Előzmény: Mario Brekt (78)
Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.16 0 0 78
Gazdagrét csak egy része a kerületnek. Én Albertfalván lakom és a helyzet az, amit leírtam.
Ha ráérsz megmutathatom a lepusztult játszótereket, az elhanyagolt, parlagon heverő, súlyosan fertőzött területeket. Télen elviszlek fakutyázni az Albertfalva utca környékére; autóval ne gyere, mert ott szoktam a kézifékes-fordulót gyakorolni. Ha nem is jössz el, veszem a fáradtságot és lefényképezem neked…
Valóban épült 50 bérlakás (a legnagyobb is 1 szobás), de annak felét, kimondva és leírva (Újbuda) azok kapták, akik az előző kormányhoz hűek voltak.
Előzmény: vizsla24 (70)
borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.09.15 0 0 77
köszönöm a gratulációt, bár nem az én érdemem az a topik
Előzmény: AliceCsodaországban (62)
borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.09.15 0 0 76
"És Sasad-Gazdagréttel mi lesz? "

nyiss neki önáló topikot! :)))))

Előzmény: vizsla24 (48)
borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.09.15 0 0 75
a tiéd dettó! :))))

én maradnék a sajátomnál...

Előzmény: Barnamedve (61)
palpala Creative Commons License 2002.09.15 0 0 74
"Ebben az évben három bérházat adnak át: egy fecskeház a fiatal házasoknak, egy szociális bérház és egy nyugdíjasház. Az önkormányzat saját tulajdonú ingatlankereskedő céggel rendelkezik Budahold néven. A szóban forgó cég a kerületen kívül a szomszédos XXII. kerületben is épít lakásokat. Mindez piaci alapon működik"

A három átadás egy kicsit sántit! Albertfalván valóban épült egy bérlakás de a szociálistól egy kicsit messze ugyanis a lakbér 450 Ft/m2 (szociláis 150 Ft lenne), bár igaz, hogy ez egy albérletnek kb. a fele, a nyugdíjasház nem új beruházás csak a régi részleges felújítása bővítése, a fecskeház még csak papíron létezik, egy kapa vágás sem történt, úgy tudom, hogy fedezet sincs rá, csak a helye van meg.

Előzmény: vizsla24 (70)
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.15 0 0 73
ha meg az mszp kormány tovább folytatja a z előző kormány mocskos önkormányzati támogatás politikáját akkor a Medgyessy kapja be a f.:-))
kéne már valami tuti leszakadás az önkormányzatok számára a kormány emlőiről
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.15 0 0 72
jó duma az álláshalmozásra, hogy könyebben képviselheti a kerület érdekeit, ha így van válaszuk meg gyorsan miniszterelnöknek meg közt. elnöknek meg nato főtitkárnak és akkor aztán tényleg jól fogja képviselni a kerület érdekeit! szerintem két helyről akar fitzetést húzni. nézzük csak ugye kb. 1 milla a képviselői fizetés kb. fél milla a polgármesteri tehát a Gyulus havi másfél millából óhajt vegetálni, szegény ember...
vizsla24 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 71
"a Budaörsi út környéke továbbra is lepusztult állapotban van, hasonlítsd össze pl. a Váci úttal (XII. ker.)."

A kettőt én nem hasonlítanám össze. Az utóbbi alatt szinte teljes hosszában metróvonal jár. Az autóközlekedés jónak mondható. Bőven rendelkezik lepusztult ipari épületekkel, melyeket bagóért lehetett megvenni. Nem szorítja gátak közé a terjeszkedést vasútvonal, laktanya, kollégiumok illetve családi házas övezet sem. A kettőt sem területi adottságokban, sem a közlekedés minőségét tekintve nem lehet összevetni.
A Budaörsin pár éve épült egy irodaház, már évek óta üresen áll, egész egyszerűen nem tudják kiadni. Ennek ellenére a volt posztógyárat teljes egészében felújították és irodaházként funkcionál. A Budaörsi bevezető szakaszán pedig autós márkakereskedések működnek. Legutóbb egy nagy Toyota szalon épült fel az autópiachoz közel.

Előzmény: palpala (68)
vizsla24 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 70
"a játszóterek (parkok) 90 százaléka kritikán aluli, elavult, mocskos, hegyekben áll a szemét. A szemetesek nincsenek ürítve, a játékok életveszélyes állapotban vannak. Mindenütt hajléktalanok…"

Gazdagrétet és a környéket ismerve ez nem állja meg a helyét. Hajléktalanok a Kaisers előtti területet nem számítva a környéken egyáltalán nincsenek. Inkább a XII. kerületi Irhás árok vidékén, illetve a Madárhegy elhagyott hétvégi házaiban húzzák meg magukat.

"A sportpályák és természetes „parkok” nincsenek kaszálva"

Megintcsak Gazdagrétre és környékére pl. Spanyolrétre hivatkozom. Ez sem igaz, legalábbis erre a környékre nem. A Spanyolrét egy természetes parknak mondható, ahol a gyümölcsfák és csipkebokrok közt, igen nagy területen rendszeresen kaszálnak. Én állítom, hogy rendezettebb állapotban van, mint a Városliget (fővárosi kezelés).

"Az önkormányzatnak évek óta nem sikerült nyomvonalat találnia az ún. Egér-úttal kapcsolatban"

Fővárosi hatáskör. Az Andor utcát már régen ki kellett volna szélesíteni. Az iparvágány felszedésével erre hely is lenne. Az egész az ott lakók tiltakozása miatt rekedt meg.

"Télen a mellékutak az olvadásig jégben állnak, nem ritka a félméteres kátyú,"

Sasadon a legeldugottabb mellékutcába is eljutnak a hókotrók. Ha bármilyen problémád van, akkor fordulj a Közterület-fenntartó céghez (fővárosi tulajdon).

"A kerületnek nincs sem lakáskoncepciója"

Ebben az évben három bérházat adnak át: egy fecskeház a fiatal házasoknak, egy szociális bérház és egy nyugdíjasház. Az önkormányzat saját tulajdonú ingatlankereskedő céggel rendelkezik Budahold néven. A szóban forgó cég a kerületen kívül a szomszédos XXII. kerületben is épít lakásokat. Mindez piaci alapon működik.

Előzmény: Mario Brekt (64)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.09.15 0 0 69
"Az "álláshalmozás" ez esetben pozitív is lehet mert így a kerület érdekeit könnyebb érvényesíteni, ráadásul Molnár Gy. nem kezdő és nem ismretlen a közéletben."

Ebben igazad van.
Amennyiben Juhos marad a helyén a kerület menthetetlenül lezüllik az állami támogatás hiánya miatt.
Az MSZP -követve a Fidesz módszerét- az "ellenzéki" kerületeket rendesen elvágja majd a központi támogatások megitélésénél.
Nem mellékesen pedig, Juhos nem az a pártkatona aki képes harcolni a kerület érdekeiért.

Előzmény: palpala (68)
palpala Creative Commons License 2002.09.15 0 0 68
A két dolog nem összeférhetetlen! Az előző parlamenti ciklus is tele volt fideszes polgármester-képviselőkkel. A JUhos féle kerületi vezetés sok mindent elhalasztott, gyakorlatilag semmilyen kerület fejlesztés nem történt. Pl. a lágymányosi öböl adottságát semmilyen módon sem sikerült kihasználni, pedig allami-fővárosi pénzből az öböl bejárátanál út aluljáró is épült, a Budaörsi út környéke továbbra is lepusztult állapotban van, hasonlítsd össze pl. a Váci úttal (XII. ker.). Az "álláshalmozás" ez esetben pozitív is lehet mert így a kerület érdekeit könnyebb érvényesíteni, ráadásul Molnár Gy. nem kezdő és nem ismretlen a közéletben.
Előzmény: Battles In The North (65)
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.15 0 0 67
hát akkor az én szavazatomat biztosan nem kapja meg, ez az álláshalmozó idióta. Inkább akkor a Juhos lány.
Előzmény: AliceCsodaországban (66)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.15 0 0 66
Jó kérdés! Tudtommal nem összeegyeztethetelen a képviselőség és a kerületi - vagy akármilyen polgármesterség, hiszen Demkszky is képviselő lett, csak visszalépett vagy lemondott (?) Mécs javára, szóval nem kell lemondania a képviselőségről. És ha jól szervezi meg a testületet meg az apparátust, egy kerületet vígan el lehet vezetni amellett, hogy képviselő is.

Bár jobb, ha valaki egy seggel csak egy lovat ül meg, ez tény.

Előzmény: Battles In The North (65)
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.15 0 0 65
itt lakom a kerületben. egy kérdés: Molnár Gyula lemond-e a képviselőségről ha megválasztják? nem összeférhetetlen a két állás? vagy álláshalmozó lesz a srác?
Mario Brekt Creative Commons License 2002.09.15 0 0 64
A XI. kerületben volt egypár jó kezdeményezés, de ahhoz képest, hogy a legnagyobb kerülete a fővárosnak, egetverő visszásságok mutatkoznak.
Átadtak egypár új (felújított) játszóteret, ami tényleg szuper, de emellett a játszóterek (parkok) 90 százaléka kritikán aluli, elavult, mocskos, hegyekben áll a szemét. A szemetesek nincsenek ürítve, a játékok életveszélyes állapotban vannak. Mindenütt hajléktalanok…
A sportpályák és természetes „parkok” nincsenek kaszálva (pl. a töltések mentén), és nincsenek rákényszerítve (kényszerkaszálás) azok sem, akik tulajdonában vannak.
Az önkormányzatnak évek óta nem sikerült nyomvonalat találnia az ún. Egér-úttal kapcsolatban, ezért az egész kerület szívja a rákkeltő anyagokat, amit a tehetetlen autósok böfögnek szerte, mivel nincs épkézláb összeköttetés az M7-es és a Lágymányosi-híd között.
Télen a mellékutak az olvadásig jégben állnak, nem ritka a félméteres kátyú, amit csak akkor foltoznak be, ha már a tizedik autós fenyegetőzik perrel. Cserébe, a kátyúkkal vetekedő „fekvőrendőröket” készítettek a mellékutakra, nehogy télen véletlenül fel lehessen kaptatni rájuk, de általában is jó, ha lépésben át lehet menni rajtuk (néhány helyen fel is szedték és újraépítették, persze, gondolom jó pénzért).
A Duna-parton lerobbant gyárak helyén még mindig nincsenek sétáló parkok, kirándulóhelyek, pedig ez természetes kulturált része lehetne a kerületnek.
A kerületnek nincs sem lakáskoncepciója, kulturális rendezvénye alig, bár az is igaz, hogy egy becsületes sport-, vagy kulturális-centruma sincs.
Szomorúan kell nézni, hogy az itt lakók is „átutazók” és „ágyrajárók”, mert gyakorlatilag semmi érdekes nincs a Lágymányoson és Albertfalván…
Barnamedve Creative Commons License 2002.09.15 0 0 63
GIS (23)
Mondd, mire vagy olyan büszke? Mit lobbizott ki a kerület 4-es metró ügyben? Mikor Juhos Kati és szeretett pártja, hogy megnyerje az 1998-as önkormányzati választásokat – Latorczaival az élen – az első helyen jelölte meg a 4-es metró megépítését. Ha az akkori választási igéreteit a Fidesz betartotta volna, jövő évben már utazhattunk volna a 4-es metrón. Meggyöződésem, hogy kevesebben fognak Juhos Katira voksolni, mint Molnár Gyulára.
Előzmény: Törölt nick (23)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.15 0 0 62
Megnyílt az általad elképzelt topic! Gratula!
Üdv: Alice
Előzmény: borjúként újkapura bámuló (57)
Barnamedve Creative Commons License 2002.09.15 0 0 61
OFF
Nagyon gyorsan húzd el a csíkot innen kisfiam. Jobban tennéd, ha anyukád szoknyája mellé ülnél és elkérnéd a tejbepapidat.
ON

Beírásod az értelmi színvonalad tükrözi

Előzmény: borjúként újkapura bámuló (57)
vizsla24 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 60
Ezzel most mit akarsz mondani Alice?
Ott lakott valamikor, ezért újította fel idén az önkormányzat a Beregszász utat?! Ez nagyon, de nagyon gyenge!
Ha jól tudom, akkor idén pár, a Bocskairól nyíló utcát is felújítottak.
Előzmény: AliceCsodaországban (56)
borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.09.14 0 0 59
ezt még valahogy túlélem :))))))
Előzmény: lomu (58)
lomu Creative Commons License 2002.09.14 0 0 58
Nem kotelezo ide irni,meg elolvasni sem!
De ezzel a beirassal te is tokerdektelen lettel!
Előzmény: borjúként újkapura bámuló (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!