Az a vicc az egészben, hogy a hobbiterepjáróik (pl. Sorrento) már régóta jó autónak számítanak. A Rióra sem lehet hallani panaszt. Persze nagyon sok függ attól, ki veszi az autót. Mert az új Logannal sincs sok gond, pedig nem hiszem, hogy a renónál a minőségi alkatrészeket tennék a loganba, és a maradékot a meganeba. Csak arról van szó, hogy öreg taták akik logant vettek, nem hajtják, nem zavarja őket, hogy szar az útfekvése, sőt szerintük jó így, mert nem akad el a tanyán. Persze mivel eddig csak Wartburgot és Moszkvicsot láttak, a logan maga az isten. Csak annyit akarok mondani, hogy minden autó jó a maga nemében, csak annak kell megvennie, aki az előnyeit ki tudja használni, a hátrányai pedig nem érintik. Ehhez viszont nagyon körül kell járni, hogy ki mit vesz. Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy motorban a yamaha R1 totálszar, bezzeg a Honda Varadero az sokkal jobb, pedig csak arról van szó, hogy a Soroksári út annyira szar, hogy azon sportmotorral lehetetlen végigmenni, oda endúró kell.
Budapest Autó finanszirozásracsak 1 KIAszalont találtam, az meg egy kicsit messze van tőlem: http://www.budapestbank.hu/csoport/auto/auto-kereskedok.php#kia
MPG-Caps? Próba jelleggel rendeltem én is pár szemet, de még csak most dobtam bele az elsőt a hétvégi tankoláskor. Kiváncsi vagyok ér-e valamit, bár állítólag kell 2-3 tankolás mire lesz hatása (ha lesz, ha nem meg legalább nem dobtam ki túl sok pénzt az ablakon) Bár egy kicsit azért parázok tőle,mert egy ismeretlen valamit bedobni az üzemanyagtartályba, ki tudja mit csinál...
Az emberek többsége nem szereti azt hallani hogy "látod mekkora sz*r az amit vettél?" Pláne egy több milliós kocsinál. Én a mostani Puntó II-met reálisan kezelem: vettem olcsón egy szép,megbizható motorú kocsit, aminek a kasztnija trehányul van összerakva és emiatt szép lassan szétesik. Városban meg 50km-es távolságokra jó is, mert 100-110-el 5,5l-ből országúton megáll és tisztán városban is max. 6,5l (igaz nem pesten) de amióta hosszabb távokra kell vele mennem főleg autóúton, azóta nem az igazi. (borzasztó zajos 100 fölött)
Az üzembentartási kiadásokba én már szinte mindent belekalkuláltam (súlyadó,kötelező,casco,várható szervizktg, éves tervezett üzaktg, várható értékvesztés stb.) csak túl sok a "ha". Mivel a Punto is dizel lenne, a fogyi valószínűleg hasonló lenne. Illetve lehet hogy a Puntó fogyi valamivel több is lenne, mivel a súly és nyomatékarányokat nézve (ráadásul azt, hogy a Puntó az 1248 cm3 miatt a turbó beindulásáig csak kinlódik) a Ceed még mindig jobb helyzetben van. A másik ami a számolgatás alapján kiderült, hogy a kb. hasonló motorizáltságú és felszereltségű 1.3 MJet 90 LE-s Punto fenntartása egyező hitelparaméterek esetén kb. 3e Ft-al kerülne kevesebbe mint a Ceed 1.6 CRDI LX a komfort és kényelem csomaggal, mivel a Ceed extra csomagjai elég olcsóak SZVSZ. És ha még azt veszem, hogy ha 5-6 évesen eladnám a kocsit, valószinűleg a gari miatt a Ceed jóval többet érne.
A leggtöbbje magának sem vallja be, mennyire elégedetlen azzal amit vett, főleg, ha drága is volt. Cseréről, és hogy mit vennének beszél. (KIA nincs benne :-) Mennyi baja volt vele, benne van a beszélgetésben, hogy hányszor volt trafóscserén 316i), és milyen megoldhatatlan hibái vannak a kocsijának, de nem számít. A kollegám, most maratja az A6-os hengerfejét, és még valami ketyere letörött benne. 100.000-el vette, de csak hazáig jutott vele, onnan a műhelybe. A másiknak a tök újonnan vett BMW-t a 366.napon tréler vitte trafó cserére, kétszer is, harmadszor szerencsére saját lábán is elment a szervízig. Most a vezérlése rossz:) A szomszédom a 4 éves Sharan PDt mittoduménmijét már sokadszor kell diagnosztizáltatni, mert valami szenzor miatt kell megállni vele igen gyakran. Már professzorok tehnikából :-) Ennél még a Mégane-om is jobban bírta 186.000km-ig minden nap! 2 akksi halt bele "csak".
Lesz még fikázás akkor is, ha a KIA bizonyít. Azt pedig nekem teszi, mert én használom, és én fizetek érte KEVESEBBET kategóriájában, menetteljesítményében, kényelmében, biztonságában, cascójáért, javíttatásáért, üzemanyagért. Nem kell senkinek ezt elismernie. Vegyenek franciát, olaszt, németet.
Tegnap voltam az egyik cimborámnál, akinek említettem, hogy a mostani kocsimat vagy Grande Puntóra vagy Cee'd-re akarom cserélni. Na erre persze az volt a reakció hogy koreait ne vegyek mert az sz*r. A srác még az életben nem ült koreai kocsiban ez is csak a szokásos elterjedt felfogás hogy a koreai kocsi az f*s. Hja, mellesleg PUG 307-ese van, néha fogja magát oszt' lefullad a kocsija... Igazából a Puntó az sokkal jobban tetszik, meg kedvezményes 4% THM körüli a hitel futamidőtől függően (www.filease.hu), de a minőségétől nagyon tartok, mert esetleg egy rosszul összerakottat fogok ki. A mostani Puntómmal mázlim volt, csak aprób gondjai vannak (néha 1-1 hibajelző led az esőben bevillan a műszerfalon, meg nyiszorgások innen-onnan, évente rádió 1x nem kapcsol be, ilyenkor biztosíték ki-be) Ha a Ceed-re is lenne valami kedvezményes hitel akkor tényleg egyértelmű lenne a dolog. Ja, és ami még röhej: a Ceed-re nekem olcsóbb casco jönne ki mint a Puntóra...
Sztem töltött motor esetén nem kellene befolyásolnia a motor teljesítményét. Elvileg a turbó tolja befelé a levegőt. Az 1.9 dCi egy húzós motor, a teszt szerint. A turbó lapátok ha kormosak, akkor van ilyen jelenség. Az üzemanyagtól lehetséges. A haverom off Hondájában kellet emiatt cserélni turbót, tökre elkormolódott. Nem tudom hol tankolt.
Megoldás lehet egy szuper üzemanyag, aztán megzavarni a verdát. Van még egy ötletem, de nem merem beírni, mert marketing szaga lesz. Épp azzal gyanúsítgatnak egy üza takarékos fórumban, hogy marketingelek, pedig csak a jó tapasztalataiman írtam be. Fura.
Én a dízelt vezettem. (110 ló) Aaaaz nagyon gyorsul, ne tudd meg, a 2.5-ös Audit lealázza városban. benyást nem próbáltam, olvass Totalcar népítéletet. Ott van frankón, hogy mikell , ill nem kell megvenni. :-)
Nézd meg az új Opel Asztrát, milyen drága... remélem hogy a sok opel(német)párti beleül a ceedbe és megy vele egy kört. Aki annak ellenére is az asztrát választja, megérdemli :)
De az átlag embert nem értem, miért nem megy el tesztvezetni mielőtt vásárol? Sokan nem hiszik el, hogy egy másik autó is jó lehet, csak az a jó amit ő annak hisz, mert addig olyanja volt, vagy tudom is én...
"Kia? Az micsoda?" de sokszor hallottam... hát mindegy, ők ne vegyék meg.
Más... Kia Riot nézegettünk a minap. 1350 köbcentis, 2004 év végit. Meséljétek már el hogy milyen a ceedhez képest. Hangban, méretben, menetteljesítményben, fogyasztásban... van kedve egy (volt)Rio tulajnak leirni?
Ha kell beírkálok nekik, de lehet megköveznek? Nem kell meggyőzni az egész fórumot, klubtagságot, hogy Ceed-et vegyenek Mégane helyett. Semmi értelme. Szerettem a Mégane-t, de azt hiszem óriási mázlim volt, hogy a dízel nem sz@rt be. Alapvetően csak az a baja, hogy francia. Más nem. :-) elektronikai hibák,nem bírja a magyar utakat, üzemanyaggal vigyázni kell, lötyög a sebváltó, rossz az üléspozíció.
Ellenben a koreaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak. Igaz a Ceed Made in Hungary, inkább európai.
Akármilyen racionálisan, és alaposan is számolok, a bizalmat sem kell megelőlegeznem. Bizonyított már itthon, nyugaton, főleg amerikában a KIA. Már a Cerato, az új RIO, a Magentis, meg mindenféle új típusban hibátlanok a dízelek is. A CEED kasztnit pedig jobban testre szabták.
Úgy tűnik igen, de az én olvasatomban is csak az SW modellre vonatkozóan! De majd meglátjuk! Bár ha az importőrön múlik....... Azt sem értem, hogy hozzánk miért nem hozzák jelenleg a benzines 1,6 LX felszereltséget ???
Épp a közelmúltban hosszabbítottam meg a klubtagságom. :) Onnan kirúgnak, ha beírok..:) Hogy mi lesz vele? A Katámnak Yarist vettünk, én mega Ceed-be estem bele, így hát jeget va karhatok a tags. kártyával. A Mégane a nyáron veszett oda, szemből jött egy Matiz. :( Mind megúsztuk, csak a kocsi nem. Azóta kölcsön Wagon. :( már nem bírom cérnával, a pénz meg csak folyik. A 150 lovas dCi-is is berepültrem, de nem merném ismét megkockáztatni. Kezdjem az ülés átalakítással? A többi faja, jól viselkedett, de ismét nem.
Mikuláskor olvastam először a Ceed riportot, akkor álmomban sem gondoltam rá. Mióta kipróbáltam....:) sőt, ha leülök számolni, akkor pláne bejön. Racionális döntés alapján számomra a legjobb választás. Ráadásul Made in Hungary! Kár, hogy nem sikerült Tatabányára a gyárat telepíteni. :(