Hurghada, az egyiptomi üdülőhely topicja. Kéretik a weboldal-ajánl ás és az egyéb direkt vagy indirekt marketingtevékenység kerülése. Útitársak (ki-mikor-hová-kivel) a társtopicban lelhetők fel. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179855
A legtöbb szállodáról a fórum látogatói már írtak részletes beszámolót, feltétlenül javasoljuk egy évvel korábbi vagy akár régebbi bejegyzésekig a visszaolvasást és a bal oldali kereső használatát a szálloda nevének beírásával.
Gyomorrontás, "fáraó átka", Antinal, biztosítás, fakultatív program, Kairó, Luxor, Vörös-tenger, sznorkelezés, búvárkodás és pénzváltás, árfolyam stb. kulcsszavakra történő keresés szintén hasznos lehet az előzetes tájékozódásban.
Jó utat és szép nyaralást Hurghadán!
A hotelértékelésekért, fényképet tartalmazó beszámolókért előre is köszönet, ezekben a keresés megkönnyítésére a szálloda nevét minden esetben kérjük feltüntetni.
Engem ugyan nem kért meg, hogy ajánlgassam, de arra gondoltam, hogy mindnyájunknak szüksége lehet egy megbízható taxisra. Korábban az angolok ajánlották az egyik hotelértékelő oldalon, ott kerestem meg levélben őket és megkaptam az elérhetőségét Zizounak, aztán levélváltások voltak, majd továbbadtam nektek. Azóta is irogatunk egymásnak. Szóval, ami nekem jól jöhet, az talán mindenki másnak is, ezért ajánlottam. Természetesen nem kötelező vele utazni, ezért is érdemes szétnézni az árak terén, de lehetőségnek jó.
Úgy gondolom, hogy aki lát rációt benne, az tegye el az elérhetőségét és ha szükséges, akkor használja.
Írtam Zizou nak 30 dolcsit írt a Makadi -Hurgh. távra. Alkudni még nem alkudtam:) Még nem tudom ,hogy egyáltalán be kell e mennünk Hurghadára ,de ha igen jó ha tud az ember taxist. Ősszel akivel voltunk a Makdiból egy bázisra ,az is ajánlgatta magát ,h reklámozzuk ,de ő nem volt szimpi annyira:) Holnap kapok ajánlatot faultatívokra ,tőlük is megkérdezem a taxit:)
Szép estét Neked (Mindenkinek) is:) Nekünk pont 4 hetünk van még ,hurrá:))
Ma voltam bent a KT-nál kiegyenlíteni a számlánkat, mely sikerült és rákérdeztem az indulásokra, de sajna nem tudnak még pontos információt adni. Szóba kerültek az összevonások, amik most nagy erővel mennek, de arról biztosítottak, hogy június 01-től már Air Cairoval utazunk és addigra már elmúlnak az összevonások, így mindenhova külön-külön gép megy majd. Egyelőre még a KT is várja a járatinformációkat, ők sem tudnak korrekt infóval szolgálni, úgyhogy amint megkapják az indulási időpontokat, mi is megtudjuk majd.
Nekünk hónap vége felé kell újra bemennünk a biztosítás megkötése végett, addigra már biztosabb információkat tudok majd mondani.
Mi is a Brigiékkel voltunk valamikor merülni, de mi találtunk egy jobbat, ami szintén magyarok. Jobb a szolgáltatás illetve a merülési helyszínek, meg nem utolsó sorban az árak is, olcsóbb. Most nem régen ott voltunk, van ilyen túra, hogy Giftun-sziget és utána egy merülés - intro, és ez volt 15 euróval olcsóbb, mint a Brigiéknél. Remélem segítettem!
Nagyon nagyon jól tudom, hogy az árak nem mentek fel, simán elvisznek titeket 15 euróért, az a helyi iroda, amiről meséltem illetve küldtem elérhetőséget nekik is van több kocsi és rendeznek ilyen transzfereket.
Móló sajnos nincs, cipő biztosan kell. Legközelebb a Premier Le Reve szállodánál van móló, de nem tudom mennyire van messze. A térképen közelnek tűnik....:-))) Lassan indul az első csapat fecske, majd felderítik a terepet, és referálnak. Mi már ezt választottuk, tehát bármit írnak, megyünk. De remélem jót írnak.
Nem változik a súlyhatár, marad a 20 kg... és a kézi 5 kg
A weben lévő dolog egyenlőre nem érvényes, és remélhetőleg nem is lesz később sem....
A csomagok súlya pedig nemzetközi tendencia, sok helyen 15 kg a feladható és a többit ezen felül meg kell fizetni, nincs összefüggésben a szállítható személyekkel, sokkal inkább a profittal :)))
Egyiptomba utazóknak felhívnám a figyelmét akinek csak repjegyre van szüksége, keresse a
LiliomDivers-Brigittát ő tud nektek Hurghada és Sharmba is repjegyet...
Igen tudsz merülni, ha a Liliomdivers-Brigitta-t keresed, az ő programjukban ez adott. És magasan jók, sokan meg vannak velük elégedve.... kint él és a merülés a mindene, át is adja az össze élményét :))
Megtalálod őt a Facebookon LiliomDivers-BRigitta, meg emailben is diving@liliomdivers.com
Remélem nektek is beválik és jó élményekkel térsz vissza
A képeket nézegetve nekem korallosnak tűnik a part a Tropitel Sahl Hasheesh-nél. Be lehet menni vagy csak cipőben egyensúlyozva? Nem látok ott stéget sem a képeken. Voltam Sahl Hasheshben nagyon szép a sétány tele pálmafákkal, néhány üzlet, kiépülőben. Aki járt ott legyen szíves írja meg: milyen a partra és hogy a taxi kb. mennyi volt a központba.
Mi augusztus végén megyünk az Albatros Palace-ba, és lenne pár kérdésem, hátha tudsz segíteni nekem. Sokan írták, hogy egy kis csúszópénzt kell adni a recepción, és akkor jobb szobát adnak. Ez igaz, Ti adtatok, vagy enélkül is szép szobát kaptatok? Mi biztosan fogunk búvárkodni, csak azt nem tudom, hogy például a Giftun szigetnél van-e lehetőség erre, vagy csak sznorizni lehet ott?
mi júliusba megyünk Marsa Alamba, a Sentido Oriental Dreambe, 15napra. Itt még nem jártunk, de fantaszikusakat olvastam róla, szóval biztos nagyon jó lesz:-)
A képet azért kértem tőle, mert nekem is kellett, hogy majd ott megismerjem. Rettentő aranyos a fickó és valamennyit enged az árból. Én ugyan nem, de már ketten is voltak, akik alkudtak nála és sikeresen. Amikor nekem megírta az árakat, utánakérdeztem a kint élő ismerőseimnél és ők azt mondták, hogy ez teljesen reális ár, ennél olcsóbban nem fogok találni, szóval ha mégis enged, akkor ezt majd ott meglátjuk.
Nekünk is csak 29 napunk van már, alig várom az indulást és még jobban az érkezést. A Tropitel egy kíváló szálloda, de erről nemsokára lesz beszámoló, mert barbi98-ék épp a héten mennek oda, ők lesznek az elsők innen a fórumról. A Tripadvisoron azóta is olvasom a visszajöttek beszámolóit és nincs csalódás, úgyhogy még így látatlanba is csak ajánlani tudom.
Zizou jó fej és, hogy itt a fórumon híre megy, az neki jó, legalábbis megismeri a normális magyar mentalitást, merthogy közöttünk is él a jobb fajtából és a rosszabból is, amit ugye nem mi válogatunk meg (akár mint a többi ország vendégei). Nemcsak a Tropitel és Hurghada között tud fuvarozni, hanem máshonnan is, csak egyeztetni kell vele levélben, hogy mi az elképzelés. Tegnap matez1-nek kérdeztem meg, hogy a Mamlouk és Hurghada között közlekedne-e velük, és igent mondott.
Most búcsúzom, további szép napot!
üdv.: macclode
Kathy8!
Írd majd meg, hogy mit alkudtál ki, kiváncsian várom.
Jaj bocs, elfelejtettem, hogy azok a nefertitik intéznek transzfert is, bárhonnan bármikor bárhova és elfogadható áron, a dzsungelek kizárva, csak ennyit szerettem volna még!
Természetesen elérhetőségek vannak, nem reklámozom őket, de mi magyarok megnézzük, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak és persze nem utolsó sorban milyenek az árak. Hidd el nekem, hogy ilyen szolgáltatásban még nem volt részünk és ténylegesen olcsóbb, mint bárki. Adok elérhetőséget most Neked és mindenkinek: emailcím: nefertititravelservice@gmail.com,
telefon: 002-01022060242 sőt facebookon is található ezen az email címen. Szerintem magyarok, mert aki felvette a nekünk a telefont magyar hölgy volt. Csak idézem nagyon egyszerű volt az egész és kellemesen csalódtunk.
Utánajártam a Tropitel Shal Hasis hotelnek, sikerült megtudnom, hogy ez egy nagyon nagyon jó szálloda, képeket nem tudtam szerezni, de azt mondták akik ott voltak, hogy mégy egy ici pici különbség sincs ami az iterneten van és a valóság között. Mivel az ismerősöm, amennyire ismerem szokott keresni hibákat és erről a szállodáról azt mondja, hogy tökéletes, akkkor ez tényleg az! :)
Azt is hallottam hogy drágább és nincs minden utazási irodánál. Remélem ezzel tudtam segíteni valamennyit.