Szarakodik a fórum, most futok másodszorra neki. Pár hozzászólást olvastam, köszi az infokat. Kb. én is 1000 eurot saccoltam kaja + albira ( cigi pluszba ). Nekem egy gondom van hogy írni nehézkésen tudok, mert eljöttünk ebbe a szar országba :S Nekilátok beszerezni valami francia nyelvű könyvet olvasgatni. Érdekes mert nyelvtant nem tanultam sose és nem is értem, de bennem van h hogy megy a ragozás, igeidő stb.. Veszek egy francia könyvet, és olvasok 2-3 hónapig. 1 millát akkor érdemes vinni legalább, bár úgy tudom hogy koldulásból is jobban élsz mint ebbe a züllött országban. Amúgy alapvetően nem szeretik a franciák az angolt, elvárják h beszéld a nyelvüket. Keresek egy partnert aki jonne szeptemberbe, elsodlegesen lányok a befutók... Szóval ha picit beszélsz franciául privizz rám. Én amit tudok kint segítek. La verité ces't que j'aime pas vivre a Hongrie, c'est vraiment impossible de vivre ici. Merde
Pedig érdemes lemenni a Katakombàkba, mert érdekes làtvànyossàg !
A légcsatornàrol meg : Még nem dolgoztam rézzel, de àlltalàban olyankor szoktak ilyen "kûlônleges" csatornàkat alkalmazni, mikor meg kell felelni valamilyen épitészeti követelménynek, mint példàul egy muzeàlis épületfelujitàsnàl meg kell tartani a tetö vizuàlis hatàsàt, etc....
Viszont nekem is lenne egy kérdésem és mivel a munkáddal kapcsolatos így talán tudsz segíteni! Mi értelme van a tetőn lévő klímarendszerek csöveit? (nem cső,mert négyzet alakú,nem tudom a magyar nevét,conduit d'air) rézből készíteni? Pár napig a lausannei Opera épülő új szárnyán dolgoztunk és ott láttam, hogy részből van a tetőn minden ilyen dolog.
Én munkát keresve nézegetem a topikokat, és íly módon szoktam benézni a franciaországi topikba is. Csak meg tudom erősíteni a véleményedet. Emmek a sch Billinek és a MmeErrantnak most már valóban rendet kéne tenni a topikolási szokásaikban, ha már a fejükben nem lehet.
Eszter vagyok ,21 éves. Június végén költözöm ki Montpellierbe és érdeklődnék ,hogy angol nyelvtudással (franciát most kezdtem el tanulni) mennyire van esélyem munkát találni? Legfőképpen lovardánál szeretnék elhelyezkedni ,lovasedző a végzettségem.
A TB-t jobban járok ,ha itthonra fizetem és azzal érvényesítem az EU-s TB-kártyám ,vagy ott kössek biztosítást ?
Én jogkövető egyszerű halandóként (Apeh állásfoglalást kértem az adóbevalláshoz) természetesen ilyen csúnya kihágásot nem követtem el. De nagyon érdekese lent a világ és mindenkinek javaslom megtekinteni. Döbbenetes élmény! Szóval aki még nem volt mars katakombát nézni
A Neveles egy dolog, de szerintem egy bizonyos szinten ez is genek kerdese, hogy van-e ra hajlamod. Es erre irtam, hogy akinel ebbol a genbol sok volt az hamarabb meghalt, ergo nem orokitette tovabb
Az onzetlenseg genjevel rendelkezok nagyobb szamban haltak meg az ehinsegekbel, csatakban, jarvanyoknal tehat mara sokkal kevesebb emberben van meg ez a gen
Az emberek mindig is tobbe-kevesbe onzoek voltak, lesznek ezen nem tudsz valtoztatni, legfeljebb megvalogatni azokat az embereket akikkel leeled az eletedet. Onzo modon en is feltem azt amit elertem, sot buszke is vagyok ra, de csak azert mert valaki ugyanabban az orszagban szuletett mint en, azert mert magyarul beszel nem lesz a legjobb puszipajtasom, elso keresre nem fogom befogadni, etetni, itatni. Szivesen adok tanacsot, megosztom a tapasztalataimat, elmondom a velemenyemet, segitek ha tudok de csak bizonyos hatarokon belul, amit a sajat ertekrendem alapjan allitottam fel. Tudom te ezzel nem ertesz egyet, de szerintem az emberiseg 90%-a azt vallja, hogy igazan csak magadra szamithatsz. Par ezer evvel ezelott neked kellet elmenni vadaszni, halaszni gyujtogetni ha enni akartal, most pedig el kell menni a gyarba, az irodaba, hogy penzt adjanak a munkadert. Az hogy ki a vezer annyiban valtozott, hogy mig korabban a fizikai ero szamitott, most a befolyasossag az vezerelv. A demokracia pedig arrol szol hogy korabban azert lettel vezer mert eros voltal, vagy mert Habsburgnak hivtak, most pedig azert mert 20 millio ember hisz abban, hogy konnyebb lesz az elete amig Hollande ul az elnoki szekben. Abban hinni, hogy szeressuk egymast gyerekek, es minden jobb lesz szerintem ugyanugy csak utopia...
Hogy minek mi az értelme az egy másik kérdés, de tény,hogy Holllande programjában több olyan elem is volt, ami a gazdagok számára hátrányos, míg Sárközinél ilyen nem volt. Ez elég jelentős különbség és abszolút a hagyományos jobb és baloldal vonulatba illik. Ahol nincs értelme ennek az Magyarország, ahol a jobb oldal államosít és a baloldal privatizál (bár az is téyn, hogy a jobb oldala a gazdagoknak kedvező adórendszert vezetett be, míg a baloldal inkább a gazdagok számára hátrányosat).
Azert ez a bal nagyon mas mint a mi baloldalunk, mint ahogy a magyar jobb is mas mint az itteni. Pl egy itteni (vagy nyugati) jobb oldal sose allamositana semmit, sot. Szoval ennyire nem egyszeru. A valsag pedig kulon bekavar. Ilyenkor az emberek az ismert kisebbik rosszra szavaznak (es nem kiserleteznek).
Igenyeidtol fugg, szerintem kb napi 10€ alatt sok a lemondas, kiveve a bejutsz olcso kajaldaba (nalunk a ceges menzan kb 4€ a 3 fogas, de ehhez a ceg 7€-t rak hozza).
Ehhez jon havi 60€ berlet, 30€ internet (fele) +mobil, es barmi extra. Ez igy mondjuk havi 900€, de inkabb szamolj 1000€rel.(de mindenki mas, en ha nincs itt a csalad naoi egyszer eszem legtobbszor es ezert kb 5€ megy el, aztan bejon egy sorozes+vacsi a haverokkal es 10napnyi kajapenz eltunik).
Szoval barmi lehet, de szerintem 1000 alatt nagy csoda/lemondas kell.
Ja es ebben nincs cigi.
Je ne comprends pas le Français. Choisir la gauche... Nous les Hongrois, nous le savons bien, ce que ça veut dire... Salut l'Espagne, salut la Grèce! On vous rejoint bientôt!
Kajavasarlasra egy negyfos csaladnak (2 felnott, 2 gyerek) mi heti 100€ korul koltunk. Egy doboz cigi 5-6€ kozott mozog hivatalos arfolyamon. A bolt ahol vasarolok nem a legolcsobb, de nem is a legdragabb, mindez Parizstol 70 km-re videken. Egy kollegam majdnem egyedulallokent aki Parizsban lakik 50-60 € korul kolt szinten nem a legsporolosabb helyeken vasarolva.
szerintem, ha az anyanyelved francia, akkor semmi nehézségbe nem fogsz ütközni, és a tanàcsokat is hamaabb megtalàlod az erre szakosodott honlapokon franciàul, mint itt....
Je suis certain, que les Hongrois d'ici recontent beaucoup de plus d'emmerdes que toi, et que leur préoccupation est autre que les tiens ! Si tu est décidé de venir à Paris, tu dois savoir, que la vie est très chère ici, les locatoins assez rares, ou mal situées, les transports commun sont biens, mais chères....
En ce qui concerne les boulots : il y a en pagaille, mais il faut pas être trôp fier, il faut accepter les jobs occassionnelles aussi...