Keresés

Részletes keresés

balivi Creative Commons License 2019.08.16 0 0 22348

Milyen Messiásra vonatkozó kritériumokat nem elégített ki Jézus? Hm? A szövetségközi irodalomban (direkt nem adok hivatkozást, keresgélj:-) a szenvedő és meghaló Messiás képe elfogadott volt. Pált (ha igazak a beszámolói), nem azért püfölték ki a szórványzsidók, mert Jézust szenvedő és meghaló (majd feltámadó) Messiásként hirdette, hiszen ezt az elképzelést már ismerték. Pált azért püfölték meg, mert "átkozottként", a törvény átkát viselőként hirdette a Krisztust. Ha te akkori írástudó zsidó lettél volna, te is belerúgtál volna ezért néhányat, hidd el nekem. 

Mondtam már neked, hogy tájékozódj, mielőtt fantáziálni kezdesz...

Előzmény: kitadimanta (22340)
balivi Creative Commons License 2019.08.16 0 0 22347

Alapvető tévedés. Pál nem hazudott, mert sosem nevezte Jézust a Krisztusnak. Nem ebben hazudott. Keresve sem találod meg Pálnál azt a hitvallást, hogy "Jézus a Krisztus". Egyszer megkértem Ehrmant, hogy mutassa meg, hogy hol mondja Pál ezt a hitvallást, de neki sem sikerült. Neked sem fog:-) De azért szólj, ha mégis:-)

Előzmény: kitadimanta (22340)
balivi Creative Commons License 2019.08.16 0 0 22346
Jézus Krisztus evangéliumát olvasod. Nem azt olvasod, hogy Jézus Krisztust fogadta örökbe Isten. Pál evangéliumát olvasod, Márk tolmácsolásában. Leírtam Pál evangéliumát. Összerakni, megérteni nem tudom helyetted.
Előzmény: almakk (22343)
balivi Creative Commons License 2019.08.16 0 0 22345
Nem adoptálta, nem fogadta örökbe. Kijelentette hogy a fia. Szó sincs adoptálásról. Nem a keresztelés tette fiúvá. Ráadásul nem is nevezte nevén. Ugyanis a fiúnak nem ismerjūk a nevét. Jézus Krisztus evangéliumát olvasod ugyanis. Lehet jogy még nem erted, es ezért vádolsz butasággal?
Előzmény: almakk (22343)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22344

Mikor lettél ennyire hitetlen ateista?

Előzmény: 3x megszólaló kakas (22339)
almakk Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22343

Ezt a feltételezést látszik megerősíteni az is, hogy a Márk evangéliuma nem adopcionista evangélium, tehát nincs benne szó arról, hogy Isten bármikor (akár a János keresztségénél, vagy a feltámadáskor) örökbe fogadta volna Jézust.

Butaságokat beszélsz:

És azonnal feljővén a vízből, látá az egeket megnyilatkozni, és a Lelket mint egy galambot ő reá leszállani;
  11. És szózat lőn az égből: Te vagy az én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

Előzmény: balivi (21931)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22342

"Mindenkié."

Brosúraduma.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta,"

Ettől még nem Messiása a zsidóknak. Sem a pogányoknak...

Előzmény: Törölt nick (22338)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22341

OK.

Előzmény: Törölt nick (22337)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22340

"1.) Ahányszor Krisztusnak nevezi Pál apostol Jézust, annyiszor írja le azt, hogy Jézus a Messiás."

Akár ezerszer is leírhatja, nem lesz a zsidók Messiása, mert NEM AZ! Nem elégíti ki a Messiásra vonatkozó kritériumokat. És ezt Pál - mint hithű zsidó - is pontosan tudta.

- Tehát vagy nem hithű, Törvény-tisztelő  zsidó, s hazudott, mikor ezt állította a megtérése után:

Csel 24:14. "Erről pedig vallást teszek néked, hogy én [Pál] a szerint az út szerint, melyet felekezetnek mondanak, úgy szolgálok az én atyáim Istenének, mint a ki hiszek mindazokban, a mik a törvényben és a prófétákban meg vannak írva." - Mondja ezt, mint Jézus követője!

1Kor9:9 „Mert a Mózes törvényében meg van írva:” – Nem a jézusi Hegyibeszédben, hanem az Ószövben.

Gal5:3 „Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.”  - Nyilván saját magára is értette.

- vagy akkor hazudott, mikor Jézust Messiásnak, Krisztusnak nevezte.

Ez alól van egy mentsége, hiszen tudjuk, hogy a zsidók nem használták a Messiásukra a Krisztus megnevezést, az csak a pogányok Messiására vonatkozott.

Ők (Magdaléna) kenték királlyá, s nem a zsidó főpap. (Bethániai felkenés.)

Részletezzem, vagy elfogadod?

"Ne vitatkozz általam használt brosúrákkal, és ne használj magad se brosúrákat,"

OK, akkor szakadj el a brosúráktól, s gondolkodjunk együtt. (Mint láthatod, én nem követem a brosúrák szövegét)

"A kettessel jelöltre mennyi példát hozol a Bibliából?"

Húszat. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152138313&t=9140994

"Szívesen kutatgatok az egyesre vonatkozó konkrét versek után a Bibliában — neked."

Lekötelezel vele... De közben ne feledkezz meg azokról a versekről sem, melyek ellentmondanak neki.

"Egyértelműen zsidónak írja a Biblia Pétert. 

Egyáltalán nem! Csak eddig nem vetted észre, mint azt sem, amiket eddig leírtam ezzel kapcsolatban:

"Pl. semmi értelme Jézust és a tanítványokat zsidónak feltételezni, mert akkor nem lehet magyarázni a zsidókhoz, a zsidó valláshoz, Jahvéhoz való hozzáállásukat, viszonyukat. Aminek egyébként sem lenne értelme, hiszen hithű zsidó ember nem fog saját vallása ellenében föllépni. Ez baromság, ilyen nincs! Ha meg van, - mert a történelemben van ilyen példa, akkor az nem hithű... A kettő kizárja egymást.

Ugye, nagy kérdés, hogy a hithű zsidó Pál, miként lehet Jézushitű? Nem érzel itt ellentmondást?

Mert  ugye, Jézus Atyja nem azonos Jahvéval, s az mégiscsak fura, ha egy hithű zsidó más Istent imád, nem?

Vagy Neked ez mellékes?

Vagy az is mellékes, hogy olyan területről származnak, ahol nem laktak akkoriban zsidók?"

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152174865&t=9140994

Úgy érzékelem, hogy ezeknek a mondatoknak számodra nincs hír-értéke.

ApCsel 15:10. "Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk?" - Mondotta Péter, igazolva, hogy az apostolok nem voltak körülmetélve, s nem tartották Mózes örvényeit.

ApCsel2:40. „Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti vala őket, mondván: Szakaszszátok el magatokat e gonosz nemzetségtől!”

Itt is a zsidókhoz szól Péter:

ApCsel5:30. "A mi atyáinknak Istene feltámasztotta Jézust, kit ti fára függesztve megölétek".

Itt a „mi” és a „ti” névmásokkal nyomatékosítja az elhatárolódást a zsidóktól.

Péter is Galileai volt, ahol nem éltek zsidók. (legföljebb elvétve...)

Mindig a pogányokkal étkezett együtt, s nem a zsidókkal. Pál (a zsidó) ezt nehezményezte:

Gal 2:11-12. "Mikor pedig Péter Antiókhiába jött, szemtől szembe ellene állottam, mivel panasz volt rá.  Mert mielőtt némelyek oda jöttek Jakabtól, a pogányokkal együtt evett; mikor pedig oda jöttek, félrevonult és elkülönítette magát, félvén a körülmetélkedésből valóktól."

"Ha találsz benne olyat, ahol egyértelműen azt írja, hogy Péter nem zsidó: osszad meg velem, kérlek!""

Lásd a fentieket.

Előzmény: Törölt nick (22336)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22339

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Isten már megint jó kicseszett az emberekkel.

Eddig hiába hitt bárki is Jézusban, mind meghalt, pont úgy mint a hitetlenek.

Ez pont olyan csalás mint amikor valaki pénzt kér egy gazdagságra áhítozó szegény embertől, azzal hitegetve őt, hogy ha megkapja, százszorosan fogja majd visszakapni azt.

Aztán a szerencsétlen nyerészkedő még azt a kevés pénzét is elveszti, ami eddig meg volt neki.

Hát ilyen ez a vallás is, mohón örök életre vágyik, ezért feláldozza ezt a kis rövid életét is ami van, a hittetőnek cserébe, aki aztán nem ad semmit.

"Mt 19,29És a ki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet."

Előzmény: Törölt nick (22338)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22338

Ez rendben van, de nem mindegy kiknek a Messiása a Jézus...

Mindenkié.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Előzmény: kitadimanta (22335)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22337
Vannak zsidók, akik elfogadják. Vannak zsidók, akik nem fogadják el.

Értelmetlenségnek gondolom, hogy tovább beszéljek erről veled.
Előzmény: kitadimanta (22320)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22336
1.) Ahányszor Krisztusnak nevezi Pál apostol Jézust, annyiszor írja le azt, hogy Jézus a Messiás. 2.)Ahányszor azt mondja Pál apostol, hogy Jézus nem a Krisztus/nem a Messiás: annyiszor jelenti ki, hogy ő nem fogadja el Jézus Messiásnak. Ne vitatkozz általam használt brosúrákkal, és ne használj magad se brosúrákat, amikor a Bibliáról beszélünk. A kettessel jelöltre mennyi példát hozol a Bibliából? Szívesen kutatgatok az egyesre vonatkozó konkrét versek után a Bibliában — neked. Ugyanezt kérem tőled, amikor Péterről azt mondod ki, hogy ő nem volr zsidó. Egyértelműen zsidónak írja a Biblia Pétert. Ha találsz benne olyat, ahol egyértelműen azt írja, hogy Péter nem zsidó: osszad meg velem, kérlek! Hagyd el a brosúrákat (mindet), és figyelmeztess engem is erre — miután bemutattad, hogy brosúrákra hivatkozom. Oké?
Előzmény: kitadimanta (22317)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22335

"Messiás=Krisztus (felkent)"

Ez rendben van, de nem mindegy kiknek a Messiása a Jézus...

"Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek."

- Nem is ismerte Jézus evangéliumát:

Gal 2:6 „A tekintélyesektől pedig, (bárminők valának régen, azzal nem törődöm; Isten nem nézi az embernek személyét: mert velem a tekintélyesek semmit sem közöltek;”

Rm2:16 „Azon a napon, melyen az Isten megítéli az emberek titkait az én evangyéliomom szerint a Jézus Krisztus által.”

Gal2:2 „…eléjök adtam az evangyéliomot, melyet hirdetek a pogányok között,”

- Tudjuk, hogy Jézust Magdaléna kente föl, ami nem lehetett zsidó szokás szerinti, tehát nem a zsidók idvességére történt. (El sem fogadták volna - nem is tették)

- Jézus evangéliuma a pogányoknak szól, így a zsidók üdvösségérül nem lehet beszélni, csak a pogányokéról.

- Ha zsidók messiása lett volna, akkor nem üldözték volna gyerekkorától, nem pogányoknak hirdette volna az evangéliumot, s nem tagadta volna Jahvét, a zsidó Törvényt, a körülmetélést, stb...

Ugye, a Törvényt nem lehet megváltoztatnia a zsidó Messiásnak, (mert akkor máris nem zsidó) Jézus egyrészt fölülírta, másrészt az egészet kidobta:

Lk 16:16. "A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának: az időtől fogva az Istennek országa hirdettetik..."

Előzmény: Törölt nick (22332)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22334

"De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul."

Ez a mondat(sem) illeszkedik Jézus szellemiségéhez, akinek Atyja nem imádókat keresett, hanem igaz embereket, akik tisztességesen, becsületesen élik életüket az erkölcsi törvények szerint:

- A pogányoknak nincs írott törvényük, mert az a szívükbe van írva:

Rm2:14-15. „…a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik,… a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe,”

"Mi mindannyian megtartjuk Mózesnak, a mi törvényhozónknak törvényeit, amint azok írva vannak a szentírásban.

És Jézus válaszolt: Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, [létezés] az írás pedig halott." (Esszénus Béke ev.)

- Istentiszteletről, cselekedetről, hitről, megtérésről, amikből kiderül, hogy Jézus Istene nem önimádatot követelt, hanem tisztességes, cselekvő életet:

Jak 1,27 Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.

Lk 15,7 Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilenczvenkilencz igaz emberen, a kinek nincs szüksége megtérésre.

Jak 2:13-14. Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, a ki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen. 14. Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit?

Mt 16:27 „Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.”

"Ti azt imádjátok, amit nem ismertek; mi azt imádjuk, amit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt."

A zsidók ezt a Messiást várták, de nem az jött! Hanem a pogányok, a galileaiak által várt és Ézsaiás által (szintén galileainak)  megjósolt Messiás jött Jézus zsemélyében.

Előzmény: Törölt nick (22330)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22333

"És a nem általános és nem hivatalos nem írhatja fölül az általánost és hivatalost."

Úgy van.

"Ezért célszerűbb a gondolkodást és a logikát az általánoshoz igazítani, amit úgy látszik Pál apostol nem abszolvált sikeresen, mert nem volt eléggé konformista, noha hithű zsidó volt. Ezt állítod?"

Én azt állítom, hogy

- Pál Törvény-tisztelő, hitű zsidó volt az állítólagos megtérése után is!:

1Kor9:9 „Mert a Mózes törvényében meg van írva:” – Nem a jézusi Hegyibeszédben, hanem az Ószövben.

Gal5:3 „Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.”  - Nyilván saját magára is értette.

Csel 24:14 "Erről pedig vallást teszek néked, hogy én [Pál] a szerint az út szerint, melyet felekezetnek mondanak, úgy szolgálok az én atyáim Istenének, mint a ki hiszek mindazokban, a mik a törvényben és a prófétákban meg vannak írva." - Nem a jézusi Hegyibeszédet fogadta e.

- A zsidók nem fogadták el Jézust messiásnak:

Jn:7:52 „Vajjon te is Galileus vagy-é [mint Jézus és követői]? Tudakozódjál és lásd meg, hogy Galileából nem támadt próféta.”

E két premisszából következik, hogy Pál sem fogadta el.

Ha mégis elfogadta volna, akkor nem lenne hithű. Tehát valahol hazudnia kellene.

Előzmény: Törölt nick (22329)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22332

Messiás=Krisztus (felkent)

Pál a Messiásról:

Róma levél:1:16Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek.

Előzmény: kitadimanta (22325)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22331

"Én is ezt mondom> jó lenne, ha nem csak a levegőbe beszélnék"

Nem vitatom...

Előzmény: Törölt nick (22328)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22330

"A János írása szerint való Szent Evangéliom » 4. fejezet"

Ezt a verset meg én citáltam annak igazolására, hogy Jézus saját bevallása szerint a galileaiak/pogányok Messiása. Ez sem baj???

Az a baj. hogy nem azt érted ami le van írva.

Jézus ezt mondta:

Ti azt imádjátok, amit nem ismertek; mi azt imádjuk, amit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt.

De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
24
Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.
25
Monda néki az asszony: Tudom, hogy Messiás jő (aki Krisztusnak mondatik); mikor az eljő, megjelent nékünk mindent.
26
Monda néki Jézus: Én vagyok az, aki veled beszélek.

Előzmény: kitadimanta (22325)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 22329
És a nem általános és nem hivatalos nem írhatja fölül az általánost és hivatalost. Ezért célszerűbb a gondolkodást és a logikát az általánoshoz igazítani, amit úgy látszik Pál apostol nem abszolvált sikeresen, mert nem volt eléggé konformista, noha hithű zsidó volt. Ezt állítod? És ezért mondod, hogy a brosúrák ellentmondásosak? Végiggondoltad te ezt egyáltalán legalább úgy félig?
Előzmény: kitadimanta (22320)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22328
Én is ezt mondom> jó lenne, ha nem csak a levegőbe beszélnék
Előzmény: kitadimanta (22327)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22327

"Javíthatatlan vagy. Ha te valóban csak azt írtad volna le, ami a Bibliában van, nem szóltam volna egy szót sem."

Eddig még semmit nem bizonyítottál az állításaid/vádjaid közül. Jó lenne, ha nem csak a levegőbe beszélnél.

Legalább azt mond meg, hol írtam mást, mint ami a Bibliában van leírva?

Előzmény: Törölt nick (22307)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22326

"Nincs, amíg egyetlen zsidó van, aki elfogadja"

és ez fordítva nem igaz? Érdekes logikád van...:D

Előzmény: Törölt nick (22304)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22325

"Pl: Itt: János Evangéliuma:1:42"

Jó ember, Pálról beszélünk!!! Nem baj???

"A János írása szerint való Szent Evangéliom » 4. fejezet"

Ezt a verset meg én citáltam annak igazolására, hogy Jézus saját bevallása szerint a galileaiak/pogányok Messiása. Ez sem baj???

Előzmény: Törölt nick (22299)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22324

"Na és az mennyire általános szerinted, amit Te képviselsz?"

Nem általános, mert nagyon kevesen olvassák a Bibliát előítélet nélkül. Jelzem, amúgy is.... 

Semmit nem képviselek. Egyszerűen elétek tolom azokat a verseket, amiket a brosúrák meg sem említenek, mert számukra meglehetősen kínos, és nem tudnak rájuk kielégítő, sőt semmilyen választ adni. És ezekből nagyon sok van, és nagyon ellentmondásosak...

"Ja, hogy tudjuk-e mit fogadsz el, persze, a magad igazát"

Nem, nem ... Tévedsz. Nem nekem van igazam, hanem a Bibliának. Csak észre kell venni... El kell olvasni, azt érteni, ami ott le van írva, s nem a brosúrák hazugságát.

Előzmény: Törölt nick (22315)
balivi Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22323

Én nem azért írtam ide, hogy neked válaszolgassak, hanem azért, hogy a "Jézus vagy Pál" dolgozathoz hozzátegyek olyan kutatási eredményeket, amik kétségbe vonták a dolgozat néhány állítását. Erről szól(na) ez a topic, nem dilettáns baromságokról beszélgetni, figyelmen kívül hagyva a topiic témáját. 

Előzmény: balivi (22322)
balivi Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22322

Nem válasz ember:-) Nem válasz. Azt se tudtam, hogy vagy, mikor már leírtam ide:-) Utána kezdtél fantáziálni:-) Keresgélj csak. Ha meg nem, akkor nem. Egyre nevetségesebb dogokat állítasz, de nekem tök mindegy:-)

Előzmény: kitadimanta (22318)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22321

Te a bizonyítékok ellenére állítod, ezzel nem tudok mit kezdeni...

Mivel a Bibliával vitatkozol, így semmiképp nem lehet igazad.

Jézus zsidó volt

Pál zsidó volt.

Jézus zsidó Messiás volt a zsidók ezt nem fogadták el (testületileg) ezért Pál (Saul) üldözte Jézus követőit.

Pál keresztény lett zsidó létére.(Pál forduló)

Előzmény: kitadimanta (22317)
kitadimanta Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22320

"Mindenesetre: előttem nem attól lesz igaz valami, hogy azt a többség képviseli."

Nem igazságról beszéltünk, ne csúsztass! Arról volt szó, hogy a zsidók elfogadják-e Jézust Messiásként? A zsidók nem fogadják el, és 2000 éve sem fogadták el. És itt van pont.

Az egy más dolog, hogy néhányan elfogadták/elfogadják, ez nem általános és nem is hivatalos álláspont. Ha nem látod a különbséget arról nem tehetek.

Előzmény: Törölt nick (22314)
balivi Creative Commons License 2019.08.14 0 0 22319

Nagyon szépen összefoglaltad a zsidó messiás küldetését: egy kiválasztott népet, egy kiválasztott nép érdekében, a többi nem kiválasztott nép fölé helyezni. Ezért felesleges is hinnem, mivel én meg nem vagyok Izraelita:-((( fölösleges időpocsékolás. Nekem annyi a dolgom, hogy szépen megvárom, amíg az egész Izrael üdvözöl, majd uralkodik rajtam:-)) Jó kis terv:-) 

Te figyu! Szólj már a keró tesóidnak is, hogy ez a terv, lehet visszafognak a térítéssel is... kösssssz. (nem kell válaszolnod sem:-)

Előzmény: Törölt nick (22305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!