Minel tobbet hallgatom, annal jobban bejon az uj anyag. Van par "slageres" tema es egy csomo zuzda, regies hangszerelesben, tokos modon eloadva. Igazan franko. Tudom, ez nem az a topic de ha a Metallica adna ki egy hasonlo iranyba folyo albumot, akkor mindenki a Metal ujjaeledeserol es a Tallica dicsosegerol regelne. Hat nem. Dave Mustaine drogok ide drogok oda egymaga tobbet ert mindig is, mint a teljes Metallica legenyseg. Mondom ezt ugy, hogy tojok az egesz konfliktusra, nem is tudtam az egeszrol amig netkozelbe nem kerultem, csak hallgattam a lemezeket. A Metallica is jo volt, de amit Mustaine tud azt nem tudja senki.
Nézd... ezen nem fogunk összeveszni, de Poland és Samuelson is bénák, mint a ház. Technikailag korlátozottak, messze nem technikás játékosok. Mezei amatőr garázszenészek.
Igaz mindketten pontosan azt játszották, amit Mustaine előírt, ahogyan megírta, ezért ebben Dave papa is nagyon bűnös.
Ott van ezzel szemben Friedman. Technikás, virtuóz, igazi egyéniség. Szólóit hallván Dave-nek leesett az álla és egy idő után nem csak úgy írta magában a szólókat, hanem elkezdte átvenni szólóíráskor Friedman profizmusát, együtt próbáltak, stb.
Ez áll Menza-ra is. Ők kupálták is Dave-et, nem csak eljátszották amit kér.
Juniort nem tudom megítélni, a basszereket nem tartom sokra, de emberileg ő is kiegyensúlyozta Dave-et, lehűtötte néha a forró fejét, stb.
Poland, Samuelson nem tudott ilyet felmutatni, noha előbbinek két korszakban is lehetősége lett volna rá.
igen, ezt én is tudom/tudtam, pont azért vártam volna el, h most lesz kép, hiszen mustaine minden fórumon az elmúlt hónapokban azt hangoztatta a megjelenés előtt, hogy most nagyon együtt van a csapat, újra csapatban is érzi magát és hogy minden a legnagyobb rendben... persze nála már tudjuk, h ezkre a kijelentesekre mennyire lehet/kell adni...
A So Far-t én nagyon szeretem, első perctől kezdve megfogott az a dühös, nihilista, önpusztító hangulata. Hangzással, mindennel együtt az egyik kedvencem tőlük.
Az előző lemeznél mondjuk nem volt stabil felállás, vendégekkel vette fel a lemezt Dave, a turnézó felállás - ami majdnem azonos a mostanival, mínusz a basszusgitáros arc - csak később állt össze, szóval ott a fotó hiánya végül is érthető.
Az előző lemeznél mondjuk nem volt stabil felállás, vendégekel vette fel a lemezt Dave, a turnézó felállás - ami majdnem azonos a mostanival, mínusz a basszusgitáros arc -, szóval ott a fotó hiánya végül is érthető.
oh, mustaine mindenkit magasztal először, akivel valaha is játszott, aztán ha kell olyan szépen kibassza a zenekarból, mint menza-t vagy junior-t (hirtelen most nem tudom melyiket a kettő közül) aki a kórházban feküdt, amikor dave mester közölte vele telefonon, hogy nem, te már nem vagy a zenekar tagja!
persze elfogadom, h nincs csapatkép az új felállásról a cd könyvben, de azért az furcsa, hogy már két lemez jelenik meg egymás után, amiben sehol egy kép. persze, nem mintha nem tudnám, hogy néznek ki (meg mustaine-t sem kell már bemutatni senkinek), meg ott a hivatalos weblap elvégre, de mivel ez egy teljesen új felállás úgy gondoltam, h az új tagok talán megérdemeltek volna ennyi tiszteletet.
Egy kicsit hasonlít a One-ra, de ez csak véletlen. Inkább a fő riffet készíti elő azzal a bevillámlós effekttel, jól kontrasztolja azt a hangulatot ami utána jön. A dal az iraki háborúról szól, míg 'talcsikáéké általában a háborúban megsérültekről.
A szám a közepén (a szóló előtt) és végén lévő bejátszások Peter Arnett és Bernard Shaw CNN-es közvetítései a helyszínről, amikor az amcsik 1991. január 16-án megkezdték Bagdad bombázását.
Ennek pont most néztem utána, már a pontos szövege is majdnem megvan azoknak bejátszásoknak. Azért nézek ezeknek utána, mert elhatároztam, hogy azokat a Megadeth háttérszövegeket is lejegyzem, amik nincsenek benne a szövegkönyvekben, hogy teljes legyen a dalok mondanivalója.
Ha technikailag (gitárosként-dobosként) nézzük, akkor szerintem a RIP a legjobb albumuk.
De a Coundown kiegyensúlyozottabb: jobb a hangzás minősége, profibb a vokál, érettebb az egész.
A SFSGSW albumban pont az tetszik, hogy olyan magasan fémesen "cincognak" benne a gitárok. Ott inkább a primkó monoton dob idegesít. Ha azt újra felvennék egy profi dobossal, itt-ott módosítanának, az is nagy királyság lenne.
Sőt a Peace Sells-el is ez a helyzet: ha újra átírnák, felvennék profi zenészekkel, akkor nagyon nagyot ütne.
Kep nincs a konyvecskeben, de a Greetings rovatnal igen igen megdicseri az uj tagokat Dave, szoval nem lehet panasz... :)
Egyebkent egeszen jo lett az uj anyag, nekem tetszik. A TWNAH es System albumoknal ez egy hagyomanyosabb lemez, de jo. A hangzas lehetne egy kicsit zuzosabb es zuzhatnanak egy kicsit jobban rajta a sracok, de alapvetoen azert jo ez igy.
Mondjuk a The World Needs... frontborítóján a földön fekvő fickó maga MegaDave, szóval ott azért elcsattant az egó rendesen ezügyben.:-) Az előbb ez nem jutott eszembe, bocs.
Hát ja! Én is pont azt akartam mondani, hogy ha csak Dave lett volna rajta, akkor valami, de mondjuk speciel én akkor sem csodálkoztam volna! De nekem meg a Scenes jutott eszembe, ahol semmi kép nincs a tagokról.
Mondjuk Ozzy esete egy kicsit más, mert ő úgymond szólóénekes, tehát nem Ozzy Band, hanem csak Ozzy.
Azért nem szoktam "haragudni", ha egy klipben nem szerepel más, mint az énekes, ha szólóról van szó, de ha a nevük is egy csapatot mutat, akkor legyenek benne! Mondjuk a maximu, ha a story is megkívánja, az a Chilinek a taxis klipje, mert az poén, hogy például a dobos csak a végén szerepel.
Ha már a harmadik számról van szó, akkor inkább azt magyarázza meg nekem (dobosnak) valaki (mondjuk egy gitáros), hogy hogy is van a kezdésnél a riff, illetve a beszállás??? (Ha valaki nem érti a kérdést, az csak 3 dolog miatt lehet: 1: mert teljesen egyértelmű neki (azt irigylem:), 2: mert fel sem tűnt, hogy az valami különleges, mástól elütő ritkaság, 3: nem hallotta még:)
Mert például ha hallgatom, be tudok lépni, de attól még nem értem a riffet, hisz a dob bejövetelétől kezdve már nem lehet ugyanúgy szemlélni, mint amikor még csak egyedül megy!
Sok zenekar csinál olyat (na jó, a "sok" azért túlzás), hogy elkezd egy riffet, aztán mikor az ember már jól megjegyezte, beléptetik a dobot felütésre! Azt jó trükknek tartottam mindig, de ami itt van, az egyedülálló számomra, megjelenés óta ismerem, és akkor is doboltam már, de azóta sem fejtettem meg a kérdést! Azért gondolom, hogy inkább a gitárosok érthetik, hogy mi van.
Ugyan már, egy csomó lemezborító jelenik meg zenekari fotó nélkül (most hirtelen az utolsó Judas Priest, Iced Earth és Deep Purple ugranak be, de van még ezernyi példa). Még mindig jobb így, mintha egyedül csak Dave lenne a fotókon, mint pl. Blackie az utóbbi WASP albumokon, vagy Ozzy a Down To Earth borítójában. Akkor ez így már demokratikusabb. (Mondjuk én is örülnék egy zenekari képnek, szó se róla - de ennek a hiányából messzemenő következtetéseket azért nem szabad levonni.)
a countdown to extinction a szövegéért Doris Day díjat is kapott anno, amit sem előtte, sem utána a mai napig metál zenekar nem zsebelt be...
azt firtatni, hogy mustaine nyúlt volna a metallicatól, az kicsit mókás, hiszen a metallica az összes mustaine riffet lenyúlta a kill 'em all albumhoz... sőt, még a the call of ktulu ötletét is, ami meg már a metallica második nagylemeze... és amiért a metallica gramy díjat kapott 1999-ben, miután a szimfónikusokkal előadták... ennyit arról, hogy ki kitől nyúlt!
én nagyon lesarkítva, nagyon leegyszerüsítve azt szoktam mondani, h a metallicanak nagyon jót tett mustaine kezdeti jelenléte (csak sok elvakult metallica fan ezt képtelen belátni!!) és sokat köszönhetnek neki, mert ha nincs a kezdeti nagy áttörés, siker a kill 'em all-al, akkor nem biztos, h ma ott tartanának ahol. rengeteg múlik egy jó debütáláson, ami nagyban megalapozhatja a későbbi sikereket.
A Countdown nem csak válasz volt a Black albumra, de sokkal jobban sikerült. Sőt, szerintem máig a 2. legjobb albumuk (A Rust in Peace után természetesen), bár, ha sikerülne újból felvenni a So Far albumot mai hangzással, akkor esetleg megváltozna a véleményem, mert az az album iszonyat király, csak hiányzik a gitárból a dög (illetve van benne, csak kevés, mert eldrogozta Mustaine a pénzt, így nem futotta a hangzásra...)
Egyébként nem hiszem, hogy Metallica koppintás lenne, az pusztán egy háborús dalocska (mellesleg kurvajó szám, csak kár, hogy viszonylag rövid). A haverodtól meg kérdezd meg, hogy a Metallicának miért nincs olyan jó száma, mint az Ashes in your Mouth? :-)
amúgy az ilyen elfogult rajongókkal meghallgattatnám egymás után mondjuk a Mastert és a Reload-ot, aztán röhögnék azon, ahogy bizonygatják, hogy a Reload is mennyire jó
szerintem semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz amúgy a falra tudok mászni, ha valaki azzal jön, hogy a Megadeth albumok Mustaine Metallicával kapcsolatos megfelelési vágyának és az abból fakadó frusztrációnak az eredményei próbáld a Megadeth albumokat a Metallicától függetlenül értékelni, meg fogsz lepődni elég annyi szerintem, hogy Mustaine tagcsere, miegymás ide vagy oda, olyan mélyre nem süllyedt, mint a Metallica a Load/Reload párossal
Nos, de igen. Valójában ugyebár a Megadeth/Metallica sztori a kezdetekben nagyon összefonódik, Mustaine folyamatosan próbálta überelni Talicskáékat. Ezt csak azért írom le, mert tulképpen az album a Black Albumra próbált vmiféle választ adni. A Marduk más... Nem is ez a lényeg. IMÁDOM a Countdown, de ez a dolog nagyon régóta foglalkoztat, az egyik elfogult Metallica-rajongó haverom állandóan ezzel a számmal vág fel, hogy Mustaine koppintott/ötletet vett. Azért talán van benne valami....vagy nem??? :)
Üdv Minden Megadeth Fannak! Egy kérdésem lenne, remélem minnél többen elmondjátok a véleményeteket! Nem az új UA-val kapcsolatos. 1992: Countdown to Extinction 3. száma: Architecture of Aggression. Ez a szám egy háborús "intro-félével" indul. Szerintetek ez nem a Metallica/Justice/One introjának a másolása/koppintása????