Sziasztok!Holnap este erkezem vissza Pragaba.A repuloterrel kapcsolatban lenne egy kerdesem : mivel keson erkezem (ejfel korul) szeretnek a repuloteren eltolteni egy kis idot,ugy 6 orat. Van valakinek friss informacioja a repuloterrol?Ott lehet maradni ,vagy ejjel bezar a repuloter?
"A Szt. Vitusban fizezetős a belépés /125 korona/, viszont már nincs sor."
1. Látod, ezért járok én kocsmákba, azokba ingyen is be lehet menni.
2. És sor általában a kocsmáknál sincs, leszámítva a Tigrist nyitáskor. 3. Illetve az is lehet, hogy félreértettem, amit írtál, mert nem jöttek át rendesen a karakterek, és valójában azt írtad, hogy a "Szt. Vitusban ...már nincs sör". Pedig milyen jó lenne...
Pl. nem mesze, onnan, ahol lakni fogtok, a folyó felé, a yacht kikötő öblével szemben van a Na Dolejí nevű intézmény. Nagyon kellemes kerthelyiség, normális konyha, kevés turista.
Általában olyan helyeket javasolnék, amit szemmel láthatóan inkább a helyiek látogatnak.
És ugyan a Pilsner Urquellnek a tankos verziója viszonylag iható, de hamar rá lehet unni, meg PU-t szinte mindenütt lehet inni, még Németországban is. Én inkább olyan cseh söröket innék, amilyeneket korábban még nem.
Nem annyira rosszak ám. Tankos prazdroj, megfizethető kaja/sör árak, bögyös...izé :) A jelmezbál überciki, de amúgy nem sok baj van velük. Bár jobban belegondolva évek óta nem jártam egyben sem, de régebben így volt.
Az előrejelzések szerint szép idő várható hétvégére, pénteken este már Prágában leszünk, majd iszom egy sört az egészségetekre. Mivel nagy hobbifotós vagyok, majd jelentkezem egy csomó prágai képpel!
Az étlapokon általában külön vagy elől vagy rögtön az asztalon kis táblán fel szokták tüntetni a tradicionális cseh konyha kínálatát vagy az étterem ezirányú javaslatát.
Knédli, krumplis knédli (brambory knedlíky) [remélem jól írtam] , prárolt káposzta, sült kacsa, sült sertéshús, gulyás mely kb. olyasmi náluk mint nálunk a pörkölt , "vadas marha" zsemlegombóccal, rablóhús. Általában ezeket kínálják a leggyakrabban.
Tapasztalat szerint érdemes Original Pilsner Urquell éttermeket keresni.
Németül nagyon sok helyen beszélnek szállodában, étteremben nekem eddig nem volt probléma vele.
Gondoltam a Hotel és egy belváros közeli parkolóház között azért elnavigál egy jó navi, de lehet hogy tévedek. A kocsi azért lenne jó a közelünkben, mert a picur 3-4 óránként szopiziki még. A kocsink sötétitett, abban ez nem gond. Egy zsúfolt belvárosban meg ki tudja hol van erre lehetőség?
Ua. mint Ausztria. 3,5 t ig vignetta 3,5t felett Go-box.
Szlovák matrica szélvédő jobb felső sarok Cseh matrica jobb alsó. Kontroll papírt meg kell tartani. Cseheknél elég komolyan veszik az ellenőrzést (kb. ua. mint az ASFINAG) holott egy két pályán borzalmasan siralmas a burkolat minősége.
Cseszki Budovác meg eredezileg Pilzenhez képest lett leszocreálozva, bár én jobban szeretm Pilzen(it), de Budvár azért sokkal hangulatosabb hely. Semmi esetre sem jutna eszembe róla a szocreál szó. Mondjuk nekem Pilzenről sem Salgótarján jut eszembe.
Ja és a bemegyek a belvárosba parkolok, parkolóház, egyirányú stb. lehet hogy elméletileg kivitelezhető, de a gyakorlatban lényegesen rosszabb megoldás, mint tömegközlekedni. Babakocsival, gyerekkel, mindenhogy.
Ezt a várost ismerő, magamat tapasztalt soförnek definiálóként :) bátran merem mondani.
Ez a jó döntés. Matrica rendszer van szlovákoknál és a cseheknél is. Kb 6000 Ft összesen. Autóklubnál lehet venni, vagy a határ előtti benzinkúton. Van határon is de nekik néha érdekes a váltási árfolyamuk.
A kártyás fizetéssel nincs gond, se a pénzkivéttel, de a váltásnál jelentős kezelési költséget számítanak fel. Megtévesztő, hogy a "nincs kezelési költség" váltási értékhatárhoz kötött, jellemzően 20-40.000 czk!
Tudom mindig van kivétel, de az belvárosi pénzváltók szinte mindegyikére igaz.
A szállodahelyéhez nézve nincs túl messze pl. a Legerova illetve a Sokolska. Ezek több sávos egyirányú utak és a csatlakozó mellékutcákon lehet visszafordulni rájuk. Ezek mentén van több parkolóház is. Illetve a Národni Muzeum (ez gyakorlatilag a Vaclávské Námesti - Vencel Tér vége) "előtt" van nyitott parkoló ahol díj ellenében lehet parkolni.
A nagyon belvárosba (ahová lehet) nem igazán érdemes jobban bemenni kocsival mert ott a helyek már a lakóknak vannak fenntartva. Reserve-s táblák után ne állj meg mert ott kerékbilincselnek. Kurzparkzone-k sincsenek az ilyen helyen. Ahol meg lehet állni ott parkoló óra van. Jellemzően hétfőtől - szombat délig (?) vagy kettőig (?) kell ilyen helyen fizetni de van ahol vasárnap is fizetős az utcai parkoló.