Remélem igazad van.))Végül is az jó jel,hogy nem ugrottak egymásnak,nem verekedtek össze,nem fujkálnak ellenségesen egymásra,csak kiváncsian szemlélgetik egymást.))Na és persze most már Tinus is bátran előmerészkedik,persze nagyon óvatos.
Nos azt hiszem rövidesen meg fog változni a felállás.Odavittem tinust foltihoz,aki elhúzódott és elkezdett nyervogni.Ebből tina számára kiderült,hogy folti alapvetően jobban tart tőle mint forditva.Most már bátrabban jön elő és egész megközelíti foltit,aki megadóan félrehúzódik.Kiderült,hogy alapvetően egy gyáva kandúr őkelme))
Na már előjött,most a függöny mügül figyeli,hogy folti garázdálkodik a lakásban.
Az elöbb megint felfalta tinus kajáját,és most sirdogál,mert nem tud bemenni a konyhába.Az bizony tabu marad akár hogy is nyercsorog.))Szemmel láthatóan zavarják a becsukott ajtók.)Remélem nem lesz több csomag lepakolva.Megmutattam neki a vécéjét,de nem akart bemenni.))Még a végén kénytelen leszek egy nyitott alomtálcát is kitenni.)Bár jobb lenne,ha nem kellene
en egyszer hazavittem egy talalt fekete koszgombocot,az akkor mar 2 eve egyeduralkodo macska melle../4-5 mosdatas,es bolhairtas utan lett mar macska kinezete,eletemben nem lattam annyi koszt macskarol lejonni.../egy hetig hozza sem ert a kicsihez,csak kerulgettek egymast...aztan egyik nap arra mentem haza,hogy egyutt fetrengtek az agyon,nyujtozkodtak,mire vacsoraido volt,mar egyut vacsiztak.... de erdekes modon a baratnom cicajat a nyaron mar nem fogadta el...mondjuk a fekete fiu volt,a masik cica lany..az en cicam meg lany.../azota kiderult hogy nem a fekete cicanak valo a panel,ugyhogy kivittuk a telekre,ahol nagyon sokaig megvolt,mindig ugy udvozolt,hogy a nyakunkba ugrott,helybol:)))...aztan eltunt..apa aztmondja neha latja a kornyeken...:)/
Az éjszaka teljes nyugalomban telt,egyetlen hang nélkül.)
Reggel arra ébredtem,hogy foltika felfeküdt mellém az ágyba.Tinus viszont változatlanul játsza a hattyú halálát.)Nem jött elő az ágyalól.Reggel odatettem a tálkájában a kaját,de elfordult és bejjebb húzódott.Nagyon meg van bántódva.
Foltika előzékenysége meg már szinte megható.A macska bebújót,amit Tina használt megnézte,de szabadon hagyta.Nyitva van a szállítókosár a sarok ülő mögött és abba ment vissza aludni.A vécét sem használta,inkább elvonult az előszobai bejárati ajtó mögé és oda intézte a dolgot)No ennek annyira nem örültem,de még mindig jobb mint ha a szobában szerte széjjel.)Érdekes mert néha egyre közelebb megy az ágyhoz és benéz mögé,viszont Tinus nem tiltakozik,mint ahogyan azt ilyenkor szokták.De azért mégsem akar előjönni szegénykém.Még a végén éhenpusztul az ágy alatt.Kiszedni sem akarom,ne hogy mégjobban összezavarodjon szegénykém.
Igen köszönöm szépem megkaptam.Ez nagyon fontos adat.
Holnap már túl is esik az első sor szurikon,remélem jól fogja viselni.)Egy kicsit aggódom a Tinusért.Nem gondoltam volna,hogy ő fog félrevonulni.Bízom benne,hogy azért majd éjjel előjön és eszik egy keveset,no meg a dolgát is elrendezi az erre való helyen.)Egyébként Foltika nagyon barátságos,már dorombolt és az ölbe vevést is nagyon jól viselte,egészen egy negyed óráig.Most itt fekszik mellettem a parkettán.Néha oda megy az ágyhoz,benéz alá,majd óvatosan kihátrál egy árva hang nélkül.Persze Tina sem fúj rá,csak nem akar haverkodni.Persze még talán az még korai is lenne.Remélem néhány nap múlva valami változás már lesz kettejük viszonyában.
Hát Tinuska ma még nem jött elő az ágyalól.Na persze Foltika megoldotta a problémát mert az imént megette Tinus vacsoráját is.Így járt,mit játsza a félénket.)
A múlthéten éjjel-nappal egy fiuért visított,mert ugye dolgoztak az ösztönei.Most meg itt játsza durcás öreglányt))Viszont ha legközelebb nem akar lemaradni a vacsiról,akkor kénytelen lesz előjönni.))
Foltika miután kiszunyókálta magát felébredt,nyújtozott egy nagyot és komótosan kijött vacsorázni.A kétrészes etető tálban végig ette a menüsort.Ezekután körbesétált,megnézte mit csinál a párja Tinus.Majd feugrott a hátam mögé a sarokülőre,elnyújtózott,kikényszerített egy kis simit,majd mind aki jól végezte dolgát visszament a foteljébe szunyálni.Meg kell zabálni!!))))
Hát igen,olyanok mint a gyerekek.Mindent elnézünk nekik,mert az embernek nincsen szive rájuk szolni mikor épen rosszaságot csinálnak.)))A kollégáim közül némelyik azt mondja én már fanatikus macska rajongó vagyok,de szerintem még azért ez nem fanatizmus,inkább csak rajongás ezekért a szőrös kis négylábu nyávogók iránt.)
Tina egyenlőre most az ágyalól les kifelé és fel van háborodva,hogy véget ért az egyeduralma a házban.))Viszont az jó jel,hogy nem hallat vészjósló hagokat és nem fuj Foltira.)