Chow Yun Fat esetében az a mókás, hogy valamikor régen, még jóval a CTHD előtt olvastam vele interjút, amelyben kifejtette, mennyire útálja az ázsiai szuperharcosokról szóló repkedős mozikat. Aztán meg...:-)
Amúgy lazán második hely a King of Cool listán - az első azért Takeshi Kitano, forever.
Hát, a Romeo Must Die nem tudom, miért szórakoztató, vagy miért kurvajó, részemről netto tragédia, elképesztő, milyen rossz. Sőt: idegesítő. Sárkány csókja dettó. Meg volt az a másik, nanemjuteszembe, áááá, a The One!!! Méltatlanul mellőztétek eddig. Na, ez volt a lexarabb, inkább üttetem el magam egy 30 tonnás kamionnal, mint hogy újból megnézzem, pedig a kamion az nagyon fájhat. Mégis jobb szórakozás.
Olyan filmek ezek, amire emlékezni sem nagyon érdemes.
Shit. Jet Li cumira áll. Mit is láttam mostanság, ami yo volt? Hero. Na, igen, a LW4-ben is szerethető volt. Az otthon forgatott cuccait sajnos nem láttam.
És a C2TG sem valami imponáló (Mark Dacascos, szegény, őt nagyon sajnálom, hogy megint ilyenben kell nyomulnia) így első blikkre. A hip-hop muzax részemről kedvelt (vagy, miként egyesek mondják, "rapzene"), de ez az erőltetett párosítás, ez nem nagyon yo. Ez nem sznobizmus. NWA rulez.
nanáhogy. amúgy meg chow yun fat a király. egy olyan színész aki életében nem szagolt harcművészethez, sőt nem is szereti ennyire sikeres wuxia akcióhős legyen...:)
nem lehetne elfelejteni ezt a vérostoba magyarische beívódást, amikor kung fu helyett a nagy tudorok karatét mondanak? Ennek köszönhető a drunken master remek címe is. márpedig a kínaiak ritkán karatéznak.
Amúgy Li színészi képességei az OUATIC sorozatban tettenérhetők. és a lw4-ben valóban nagyon kellemes gonosz. Az amcsi filmjei közül a Sárkány Csókja(ami NEM francia)tényleg nem rossz, de a többi...az Öld emg Rómeot egyenesen katasztrófa, a többi pedig még az alatt...és mindez pusztán azért mert ezek a kedves amerikai rendezők sem Li képességeit, sem az esetleges hk coreographer tudását nem képesek kiaknázni, így csak jellegtelen utánzásokra futja, ráadásul a világ egyik legjobb harcművész-színészének mi a faszért kell a mozdulatait cgi-vel turbósítani? mer az olyan mátrixos?
szerintem meg a old meg romeot kurvajo szorakoztato film, es a sarkany csokja sem volt rossz, masfelol jet legalabb alakit valamit amerikaban, a jackie chan viszont mindket fronton szar. szerettem, vicces volt az istenek fegyverzete 12 éves koromban, de most mar szinte idegesit a bohockodasaval, es legalabb annyira fos szinesz, mint a jet. Na jo, talan egy hajszal. Nem tudom, miert kell azokat az ami filmeket igy lehuzni (na, ki beszél itt sznobságrol?...), amikor a saját müfajukban igenis jok. Sőt. Ha meg valakinek a müfajjal van baja, vagy a rapzenére fujjol (naaaa, .. ki beszél itt sznobságrol?!..), az nem ugyanaz.
Sajnálatos módon kénytelen vagyok jamamurával egyetérteni: a Halálos fegyver 4 kivételével az amerikai filmjei (+ az 1 amerikai-francia) nézhetetlenek (és a HF4 sem jó film, mindössze a Jet Li jó benne - mert még gonoszként is szimpatikus).
Kínában Jet Li talán valóban népszerűbb, mint Jackie (ennek egyetlen oka, hogy Jet Li "mainlander" + Jet Li jó harcművész, de nem egy nagy szinész (lásd fentebb: a csávó mindenki számára szimpatikus), ebből a szempontból Jackie előbbre van, ő sem Oscar-várományos, de tehetséges bohóc), de csak egy hajszálnyival, és mindketten leszorulnak a mozis toplistákról, mikor Chow Sing Chi valamely filmje kerül bemutatásra... :-)
"na ne mondd! imho, a LW4 kivételével az összes hollywoodi filmjét lehúzhatja a klotyón. két ami faszság között meg hazamegy kínába leforgatni egy hero-t." Én ezt egy szóval nem mondtam. A Jackie-t cak úgy mondtam. Az Öld meg Rómeót, Sárkány Csókja(mondjuk az francia) is nagyon tetszett. És megnézem az újfilmjeit is. Amúgy kihagytam, hogy a LW4-ben ismertem *meg*. Ennyi.
na ne mondd! imho, a LW4 kivételével az összes hollywoodi filmjét lehúzhatja a klotyón. két ami faszság között meg hazamegy kínába leforgatni egy hero-t.
a crying freeman pedig jó kis film, kár, hogy 2o forintból készült, így a természetfeletti vonatkozásokat sajna, leginkább csak sejtetni engedték.
Szerintem a Crying Freeman gyenge film, jóformán nincs cselekménye hülyeség az egész. Meg Dacascos csak a végén bunyózott ami kár. ( Mondjuk azért a pillangórúgásért megérte)Jet Li-t én nagyon komázom a Halálos Fegyver 4-ben ismertem és és rohadt jól küzdött. Amúgy Ő sokkal nagyobb sztár Kínában mint Jackie Chan.
A Crying Freeman viszonylag jó film, de szerintem nem Dacascos miatt, hanem a rendezés miatt.
Szerintem Dacascos a Farkasok Szövetségéig egy másodosztájú akciószínészecske volt...
Sajnálom ez van.
Izlések és pofonok...
:)
Én sem voltam tőle elájulva addig, amíg a Farkasok Szövetségét nem láttam...
(node ez egy Jet Li topik és én egyébként is egy barom vagyok, ahogy kungfumester barátunk rávilágított alább)
nem otthon.
en is remenykedtem.
olyan "hetvegi szupermozi sarceneggerrel" szinvonalu volt, egy het alatt mar elfelejtettem a sztorit is. a dacascos sem maradt meg. annyira idegesitoen eroltett dolgokkal volt tele.
tudod, amikor épp megkarcolnak egy autot, arra jon egy benzintank kamion (naná!), aztan felrobban emiatt még két repülőgép, a háztömb (a hös kiszáll karcolás nélkül), épp ott leesik egy kisbolygo is, aztan nagyon izzadtan, a zuhogo esoben száraz inggel leszámolnak..
Hol láttad?
Mozikban még nem megy.
Én még reménykedem. A bemutatója tetszett. És az ellenfele Mark Dacascos, aki a Farkasok Szövetségében zseniálisan, világrengetően jó volt...
nah, nem mondtam, hogy rossz meg ilyen-olyan, hanem egyszeruen untam és kész. kicsit olyan, mintha minden nap galériába mennék festményeket nézni. Néha hullámvasut kell, autósüldözés, vetkőzés meg koktél, hangos zene, _szórakozás. A film végét mondjuk kifejezetten utálom a magasröptü hazugságával. Teljesen irreális. Bérgyilkos harcosok nem adják oda maguk ingyen, nem sétálnak csapdába, hogy hülye hösök legyenek, a király, ha a népe jövője fontos, akkor nem öleti meg magát háttal, stb. Szóval lehet a képeket nézegetni, de a sztori nekem nem.
(en meg tegnap vettem egy olcso donnie yen dvd szart, High Voltage, annyira otvar, hogy na.. es még csak nem is verexik benne, hanem lö, de azt olyan b-hez képest c kategorias budgetü filmben, vhs minoségben, szoval 5 percig ment csak.. kar)
megnéztem a cradle 2 the grave-t ("bölcsöd lesz a koporsód").. azt hittem, olyan jo lesz, mint a romeo must die (szereplok tobbsége, rendezo, rapzene, sztori szinte azonos). Hát, sequel-nek még elment volna, de minden, amitol az első jó (sznoboknak: "elviselheto, ahhoz képest, hogy") volt (RIP Aaliyah..), a poénok, hangulat, románc, szinészet.. ez mind hiányzik ebbol.
Nem lövöm le a poént, de a végén van egy nagy fight. Felrobban vmi helikopter, és a két verekedő körül emiatt pont köralakban lángol a talaj (!!), és zuhog az eső!!! DE csak ott!!! 5 méterrel odébb mindenki száraz. Szóval van a tüzkarika, ahol esik az eso, és ott a harc. Istenem. EEEnnyire hülyének néznek. Szar, fos.
IT'S A SHAME, JET!!!
a soundrack nem rossz, a film legjobb részei: az induláskor a feliratok érdekesen jelennek meg, és van egy jó eminem szám. jet frizurája is jo. aztan csokolom.
Besson csak forg.konyv iro volt, a rendezo elég noname.. sot, rendezesileg nekem inkabb Bartkowiak jott be -romeo must die, vele csinal most amugy uj filmet. De nezd meg a Hero-t.. Repkednek kardoznak ugyan, de a cinematography beautiful, nem véletlen volt golden globe-ra jelölve.
Értem, amit mondasz egyébként, de ennyi erővel a star wars-on sem lehet szórakozni, nem beszélve a kockás fülü nyulról :)
Engem azok a filmek szórakoztatnak és kötnek le, amelyek el tudják velem feledtetni, hogy ez most csak egy film. Hiteles diszletek, hitelesen játszó színészek stb. Bruce Lee volt számomra az egyetlen harcművész "színész" akinek elhittem, hogy képes egy ütéssel bárkit megölni és puszta kézzel gyakorlatilag legyőzhetetlen, olyan karizmája (és karizma is igen biza) volt, hogy teljesen meggyőzött (független attól, hogy a valóságban mit tudott).
A haj-ozó, repkedő kínaiaknak (Beleértve Jackie Chant is egyébként) ezt valahogy soha nem sikerült elérni nálam.
Jet Li az első, aki szerintem talán ismét (Lee-hez) hasonlót tud produkálni, ha egy jó rendezővel összeakad (pl. Besson ugyebár).
De hát valóban az egész dolog szubjektív, izlés dolga, ahogy teccett mondani. :)