Úgy látszik megszóllítattam. Én vagyok az aki a Corollámat Ceed re cseréltem. Az elsők között, még december végén kipróbáltam és és meg is rendeltem. Most már hat hete használom is. Azt mondhatom nem bántam meg. Én egyébként japán hívő voltam, az előző három autóm japán volt. Most már tudom, hogy a KIA azonos műszaki és minőségi kategória. Persze izlések és pofonok különböznek.
Corollát akartam venni. Többször is kipróbáltam. Utána a Ceed-et is kipróbáltam, majd kezdtem az egészet előlről. Többszöri corolla kontra Ceed TESZTVEZETÉS után is határozotan az utóbbi mellett döntöttem. Miután leültem lalaposan átszámolni minden lehetőséget, csak megerősített a döntésemben.
Egy dolog van, ami a Corolla javára szól. A legenda, ami valóság:a megbízhatósága. A KIA már bizonyított ezen a téren is, más modellejkkel, viszont a Ceed megbízhatóságát még nem ismerjük, tehát nem tudom azt állítani, hogy tuti. De hát erre ott van a másfélszer annyi garancia. Megnyugtató.
Mindenesetre a cori is egy jó kis verda, de most beelőztek neki hihi... örülök, jót tesz a fejlődésnek.
Irtam neked emailt-még a reggel, nekem ugy tünik a te emailed szüz :) Nem akrok belerugni a KIA-ba. Miért ez az ellensznv., nem mondtam hogy a ceed rossz, csak nekünk a corolla jobban bejött, árban a toyotátol ugyanazt megkaptuk, és jobban megbizunk a toyotában, gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Ez természetesen nem a márkát minősíti, csak az ottani alkalmazottakat. Ha most azt a márkakereskedést felvásárolná a Toyota, akkor eladnád, és vennél Golfot? Természetesen egy selejtes márkakereskedés el tudja riasztani az ember a legjobb autótól is, többek között ezért nem veszek én se renót. Nem a renó miatt, hanem az itteni "szak"szervíz miatt.
Járt itt egy volt Corolla tulaj, aki szerint égésföld a különbség a Corolla és a Ceed között, ez utóbbi javára. Ahogy a szólás tartja "erre varrjál gombot!"
Érdekes a hozzászólásod. Soha egyetlen egy fórumon sem voltál az indexen. Egy szűz yahoo-s mail cím?
Az érvek hiányoznak a mondanivalódból "Szerintünki a corolla praktikusabb, megbizhatóbb mint a ceed" Miért? ( LE?...Nm? felszereltség? Ft ????...)kipróbáltad? Semmi érv.
Annak ellenére ,hogy sok helyről hallottam már, hogy a Pesti kereskedők nem túl jók, én úgy gondolom te csak azért jöttél ide, hogy belerúgj a KIA ba? .. vagy inkább egy toyota értékesítő vagy?
Itt Pesten is elég "parasztok"-a kia kereskedők, legalább is ahol mi voltunk a tegnap. Se köszönés fogadás, se kiszolgálás- mi különben elvoltunk Ő meg ült az asztalánál, odamegyünk fel se áll, ....és végül ami meglepett -kérdjük kia vagy toyota-mondjon érveket a ceed mellett,-azt felelte szalon kivül őszintén megmondja...
Hát ennyit nekünk maradt a toyota(persze nem a dilerek miatt :) ), ott le a kalappal a kiszolgálás, minden szuper- Szerintünki a corolla praktikusabb, megbizhatóbb mint a ceed, -
A régi RIO-t csak látásból ismerem nekem nem volt. Ismerek viszont több olyan embert akinek volt vagy van a régi RIÓ. Azt tudom mondani, hogy egy megbízható kellemes fogyasztású autó én is úgy lettem KIA tulaj, hogy ilyen régi RIO tulajokkal beszéltem és meghallgattam a tapsztalataikat. A régiből úgytudom, hogy csak benzines volt. Nekem most egy új CRDi van, remélem nem sokáig mert már nagyon rá vagyok izgulva a Ceed -re.
És mi még a különbség? Nem vagyok RIO szagértő :)) Azt látom kép alapján, hogy a régebbi 2002-es, 2003-as modellek még sárga indexbúrásak voltak, 2004-től már átlátszó.
Valamint a formaterv is módosult. A 2002-es, 2003-asokból még van "tojásfenekű" kombi, 2004 év végi modellekből már csak 5 ajtóst és lépcsőst látok. 2005-öst még nem néztem, másfél milla az árkategória amiben nézelődünk, gondolom a 2005 végi RIO-k inkább a 2 millát "verik", de lehet tévedek :)
Mutatnál képet mi a különbség a régi és új modellek közt, mert a pici formaterv módosuláson, és sárga-átlátszó első indexbúrán kivül mást nem vettem észre.
Azért valjuk be, a szépség egy autónál szerintem elhanyagolható, természetesen egy határig, mert a sangyong rexton vagy mi a bánat az nálam is túltesz mindenen :DDD
Ez igaz, csak nekem ez a kettő kocsi az, ami a jelenlegi kinálatból tetszik. Nekem nem kell feltétlenül alsóközepes méretű kocsi, méretre a Punto is elég lenne. A design szól a Puntó mellett, az ár-érték-teljesítmény arány, praktikusság pedig a Ceed mellett. Puntót már tesztvezettem, megyek valamikor a Ceed-et is, az mindent el fog dönteni.
Az enyém azért eszik ennyit mert nagypapásan vezetek. Meg különben is, hiába nyomnám neki, egyedül kettesben érződik, hogy menni akar, a fölött már taposhatom de minek. Meg azért se merek vele nagyon menni mert ahogy te is irtad instabil, nagyon billeg, az úthibákon össze-vissza nyeklik, nem érzem magam biztonságban benne 110 fölött, csak sima úton, ilyen meg itthon kevés van. Az értékvesztést nem kell mondanod. Tavaly tavasszal már el akartam adni, csak aztán az utolsó pillanatban meggondoltam magam. Szalonban 1,350-1400-ért számították volna be (1.2 60LE ELX, riasztó, 3,5 éves,klimás, 27e km-es volt benne akkor, új ára 2,5m volt akciósan) magánszemélynek se tudtam volna sokkal többért eladni a használtauto.hu böngészése alapján.
A szalon tippet köszi, szerencsére Tatabánya nincs túl messze, mert Fehérváron dolgozom, valamikor meglátogatom őket, meg az összes környező KIA szalont, versenyeztetés jelleggel.
Ne parázz, csak figyelj az adagolásra. Van garancia és biztosítás rá. Egy autó sem ment tönkre még tőle, nem is fog. Nekem a 4. tank, megy a Wagon mint az ördög: nyomatékosabb,csendesebb jobban gyorsul, az első tank óta. A 3.-tól -fél liter.
Tántorog, instabil. Ugyan városban ügyes. Nekem is volt ilyen , 1.2 benyás, 60 le, nem ment 6.2 alá sosem.A tiéd jól eszik.
+3000Ft a Ceed? Nem gondolkodnék egy percig sem! A menetteljesítménye, az úttartása, használhatósága, megjelenése,, biztosnsága fényévekkel a Punto II előtt van. Könnyedén, mert a ceed egyel nagyobb kategória.
Az értékvesztése a Fieténál nagyobb nem lehet, még így tapasztalatok híján is merem állítani. Énnagyot buktam a puntóval anno. egy rakás ...r. bocs. :)