Én a dízelt vezettem. (110 ló) Aaaaz nagyon gyorsul, ne tudd meg, a 2.5-ös Audit lealázza városban. benyást nem próbáltam, olvass Totalcar népítéletet. Ott van frankón, hogy mikell , ill nem kell megvenni. :-)
Nézd meg az új Opel Asztrát, milyen drága... remélem hogy a sok opel(német)párti beleül a ceedbe és megy vele egy kört. Aki annak ellenére is az asztrát választja, megérdemli :)
De az átlag embert nem értem, miért nem megy el tesztvezetni mielőtt vásárol? Sokan nem hiszik el, hogy egy másik autó is jó lehet, csak az a jó amit ő annak hisz, mert addig olyanja volt, vagy tudom is én...
"Kia? Az micsoda?" de sokszor hallottam... hát mindegy, ők ne vegyék meg.
Más... Kia Riot nézegettünk a minap. 1350 köbcentis, 2004 év végit. Meséljétek már el hogy milyen a ceedhez képest. Hangban, méretben, menetteljesítményben, fogyasztásban... van kedve egy (volt)Rio tulajnak leirni?
Ha kell beírkálok nekik, de lehet megköveznek? Nem kell meggyőzni az egész fórumot, klubtagságot, hogy Ceed-et vegyenek Mégane helyett. Semmi értelme. Szerettem a Mégane-t, de azt hiszem óriási mázlim volt, hogy a dízel nem sz@rt be. Alapvetően csak az a baja, hogy francia. Más nem. :-) elektronikai hibák,nem bírja a magyar utakat, üzemanyaggal vigyázni kell, lötyög a sebváltó, rossz az üléspozíció.
Ellenben a koreaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak. Igaz a Ceed Made in Hungary, inkább európai.
Akármilyen racionálisan, és alaposan is számolok, a bizalmat sem kell megelőlegeznem. Bizonyított már itthon, nyugaton, főleg amerikában a KIA. Már a Cerato, az új RIO, a Magentis, meg mindenféle új típusban hibátlanok a dízelek is. A CEED kasztnit pedig jobban testre szabták.
Úgy tűnik igen, de az én olvasatomban is csak az SW modellre vonatkozóan! De majd meglátjuk! Bár ha az importőrön múlik....... Azt sem értem, hogy hozzánk miért nem hozzák jelenleg a benzines 1,6 LX felszereltséget ???
Épp a közelmúltban hosszabbítottam meg a klubtagságom. :) Onnan kirúgnak, ha beírok..:) Hogy mi lesz vele? A Katámnak Yarist vettünk, én mega Ceed-be estem bele, így hát jeget va karhatok a tags. kártyával. A Mégane a nyáron veszett oda, szemből jött egy Matiz. :( Mind megúsztuk, csak a kocsi nem. Azóta kölcsön Wagon. :( már nem bírom cérnával, a pénz meg csak folyik. A 150 lovas dCi-is is berepültrem, de nem merném ismét megkockáztatni. Kezdjem az ülés átalakítással? A többi faja, jól viselkedett, de ismét nem.
Mikuláskor olvastam először a Ceed riportot, akkor álmomban sem gondoltam rá. Mióta kipróbáltam....:) sőt, ha leülök számolni, akkor pláne bejön. Racionális döntés alapján számomra a legjobb választás. Ráadásul Made in Hungary! Kár, hogy nem sikerült Tatabányára a gyárat telepíteni. :(
Csatlakozom. Testre nem szabad fúvatni hideg levegőt, főleg arcra ne, mert azt belélegzed. Akkor garantált a megfázás. A másik, hogy lassan fokozatosan, és nem túl nagy hőmérséklet külömbségre hűtsd le a benti levegőt. Tehát ha kinn 48 fok van, akkor benn 26 alá nem ajánlott hűteni. A páramentes langyos levegő más önmagában kellemes közérzetet teremt. A klíama nem arról szól , hogy jó hűvösre behűtsd magad.
Az automata elvégzi az otimális keringetést, de a hőfokot magadnak kell beállítani. A PSA típusokban jó az auzomata klíma, jól dolgozik. ( Picasso, 206, 307, C5 )
Most 3000 km van a vasban! Szólj ha aktuális a dolog!
Tankolás!
Túl vagyok a 4. tank elfogyasztásán.Utolsó tankolás a Shellnél volt 46 lityi ment bele. (1.6 CRDI LX)
A megtett távolság kb 500 km autópálya-autóút a többi város, összesen 760 km. Ekkor a fedcomp szerint az átlagfogyasztásom 5.6 liter/100km. Ami viszont kicsit "zavar", hogy szubjektív, de nekem nagyon hamar gyullad ki a sárga "tankolni kéne" lámpa. Azért mondom, hogy szerintem hamar, mert amikor kigyulladt 756 km megtétele után, akkor szintén a fedcomp szerint még 110 (!!!!!!!!) km volt az üres tankig megtehető távolság. Amikor most a szokásos hétvégi bevásárlás után leállítottam a gépet 760 km volt a megtett távolság a fedcomp pedig még "mindig" 102 km megtételét jósolta az üres tankig.
És a man klímát hogy lehet belőni? (azon túl, hogy 1-es ventifokozat, levegő ablakokra. Természetesen csak hosszú úton, mert a 2 percenkénti ki-beszállás...
Ez így igaz. Anno a 307 automata klímája tetszett nekem, igen okosan dolgozott. Izületi bántalmaim nem lettek tőle, a rossz beállítással lehet csak ilyesmit produkálni. Hideg levegő, rossz helyre irányítva, az gonosz munkát csinál.
Ülés: ez a "gumó" probléma nekem is bajom. Még a wagonban is jobb a pozíció, mert magas. A Mégane üléssínje alá ezért építettem be 2 cm emelést, mert elzsibbadt a "farpofám" (Forrest Gump :) A ceed nekem kissé felemelve tökéletes.
Amint ott tartok, hopgy átvszem a vasat, megejtünk egy tesztet, és csere. Én nem szeretem a 16-os gumikat, anak ellenére sem, hogy stabilabb egy kicsit.
szép volt a kereskedés teszt. Ha jól emlékszem a karáncsonyi-nagy volt a legfelkészültebb. Azért nem ártana, a legalább a kereskedők tudnák hogy mit árulnak.
Beruháztam 226 Ft-ot az Auto2 újságba, szerintem érdemes. Egyrészt a KIA-Mazda-Astra összehasonlító teszt miatt, másrészt van benne egy cikk, amiben körbekérdezték a Kia kereskedőket. Persze más cikkek is vannak benne.
Nem csak megfázásveszély van, az izületekre sincs jótékony hatással a klima. Sok-sok évvel ezelőtt, amikor először ültem klimás kocsiban, 200 km-es útat követően alig bírtam kiszállni a kocsiból, mert a térdizületeim kikészültek...
Ülés: én 182 cm vagyok, tehát a kilátással általában nekem sincs bajom, én mégis azok közé tartozom, akik a lehető legmagasabb pozicióba állítják az ülést. Nem szeretm ugyanis a sámli effektust, hiszen hiába van normális hosszúságú ülőlap, alacsony helyzetben nem fekszik fel rendesen az ember combja és csak a farpofák tartják a súlyt - kiábrándítóan kényelmetlen. Mindig értetlenkedem, amikor magas emberek direkt alacsony pozicióban ülnek - no meg a másik, a háttámla... "Bírom" a 45 fokban döntött háttámlákat - nem tartja az ember hátát, csak görnyedve ülnek, de azért így a menő... Gratula. :)
A klímát lehet okosan használni, először én is megfáztam. Egyszer. Az a lényeg, hogy nem szabad túl nagy hő külömbséget beállítani. Tikkasztó hőségben pld 24-26 celsius alá nem ajánlott, mert garantált a megfázás.
Hihi :))) Na ezaz!! Sógorom szintén 185 körüli neki meg a miénk fura. Neki is az olyan jó ami lejt hátrafelé. Biztos a magasaknak igy kényelmes.
Kiáék csináljanak egy olyan ülést, amiben az ülőlap dőlésszögét is és az ülés magasságát is lehet állitani, aztán mindenki meg fogja találni az ideális üléspoziciót :)
Én csak 165 vagyok, és szintén jól jönne a magasságállítás. Nem olyan nagy szám és mégis minden gépben felár vagy magasabb felszereltség.
Amúgy az alappal is úgy mentem, mintha mindíg ezt vezettem volna. A klímásat drágállom, mert a nyarak forróak (végülis márciustól októberig üvegház az autó). Vagy csak az 1. megfázásig, ugyanis sosem volt klímás autóm, ülni ültem már, észnél kell lenni.
Én úgy emlékszem, hogy a kettes verzió, tehát ahogy emelkedik, úgy az üléslap dőlésszöge is fokozatosan. Ha jóll emlékszem csak az üléslap dőlésszöget külön nem lehet állítani. 185 magas vagyok, olyan "nyakigláb" alkat, és nekem megfelelő. A Mégane esetében be kellett avatkoznom, a sínek alá 2 cm emelést elől. Ritka az az autó, ami jó nekem, ezek közé tartozik a Ceed.
Igen, valóban repitette a motor az autót. Cukros zsiroskenyér projekt elindult? :-)
Mesélnétek az ülésmagasság állításról, hogy mi módon lehet állitani? Az első ülések ülőlapja hátrafelé dől, amolyan "németesen" :-(
Ha állitom az ülés magasságát, ez a dőlésszög megmarad, csak emelkedik az ülőlap, vagy a hátulja is feljebb kerül, közeledve az általam kivánatos sik ülőlaphoz?
Lehet-e külön állitani az ülőlap hátulját, hogy vizszintes lehessen rajta ülni? Mintha a Riós fórumon emlitettétek volna, hogy az ülőlap hátát is külön lehet állitani....
Az ülésmagasság állítás remekül megoldja a gondod!
Ma repültem én is egy 5.500km-t fufott példánnyal. Irgalmatlanul húzott a verda, élmény vele gyorsulni, kívül lelassulnak ez események. Érezhetően egy kis kis bejáratás után még jobban húz, pedig 18!-as "fakerekek " voltak rajta. Tudjuk, hogy kissé visszafogja a kocsit. Azt kell mondjam, ismét fellobbant a "szerelem" lángja.
Innen nincs visszaút, ha szárazkenyéren is élek, megrendelem az EX-et elektromos csomaggal. Nekem jó lenne 15-ös kerekekkel is, az komfortosabb a hazai utakon. Majd cserélek lehet valakivel, akinek a 16-os kell az LX-re.
Kicsit off, de megvan az Auris alapára: az 5 ajtós 3845e 1.4-es 97LE-s motorral,manuálklimával, ami igy önmaagában még nem is lenne sok. Az viszont röhej, hogy az 1.6-os benzines 124LE-s felára 410e Ft, ráadásul dizel sincs olcsón normális, a 90LE-s 1.4-es kisdizel felára 490e. Az Auris beltere elég szép lett (legalábbis fotón) de kivülről nem nagy durranás, külsőre a Cee'd jobban bejön. Igaz, a belseje meg Cee'd-nek nem nagy eresztés. A kettőt őssze kéne gyúrni. :)
Azt mondta, a Yokohamával jók a tapasztalatai. Ennyi. A lényeg, hogy nem gagyi nóném 8 éves fejlesztésű gumit tettek a gépre, hanem egy új téligumit. Ez mindenképp pozitivum. Ennek a Yokónak a mintázata szerintem jó, a gumiösszetételéről a gumisokat kéne megkérdezni, de úgy tudom, hogy egész jók ezek az abroncsok.
Egy a biztos, hogy téli gumi volt rajta, minek a márkája Yokohama. Megismertem a mintázatáról, hogy Yokohama, ez már beteges, nem? :))) mindjárt megnézem milyen tipus lehetett, valami 601-es talán. Mi is a gumi mérete?
Csak röviden irok, mert fáradt a szemem a 6 órán át tartó vezetéstől... Nos hát... Tegnap voltam tesztvezetni a Ceed-et. A kazincbarcikai autókereskedő sajnálkozott, hogy csak az 1.6-os dizelt tudjuk kipróbálni, a benzineseket nem, mert már a tesztautókat is megvették és ez az utolsó tesztautó. :-) 4810 km-t mutatott a fed. komp. amikor beleültem. Üzemmelegen ültem bele, épp aaz előbb jött vissza tesztútról. A beinditást alig hallani, a kereskedő szerint a benzines méghalkabb. Semmi rázás, félelmetes. Ámulatbaejtő, hogy 120-ig semmi hangja a motornak (fölötte nem volt alkalmam kipróbálni), és csak a Yokohama gumit hallani... elképesztő. Rossz útburkolaton sincs zörgés, cak a kerekek felőli halk rázkódást hallani. A kinti történésekből szinte semmi nem jön be az utastérbe. Ahogy húz az egy álom, szinte röpíti NÉMÁN az autót. Montam is, mint egy vonat. 80-120 gyorsulásnál nem győztem pislogni, hogy milyen gyorsan kúszott felfelé a mutató. Egyetlen dologba tudnék csak belekötni, az az ülés. Az egyterűek kényelmét megszoktam, fura volt a mély ülés. Olyan modellt teszteltem, amiben nem volt állitható az ülésmagasság, és nekem alacsonyan volt az üléspozíció (170cm vagyok). Egy ülésmagasság állitás gondolom ezen segit. Hátul jó volt ülni, kényelmesebb, mint elől, bár a renault után kicsit szokatlan volt a kemény ülőlap, de megszokható. És ennyi amit negatívumként felróhattam neki. Vesszőparipám a sik ülőlap és a magasra állitható üléspozició, nekem úgy kényelmes hosszútávon vezetni. Ha az ülésmagasságálítás ezt lehetővé teszi, semmilyen "rossz"-at nem tudok mondani a Ceed-ről. Feleségem is elámult a ceed-től :-)) Kia tényleg jót alkotott, maradjon is ez igy, hátha rájönnének a német márkákat favorizálók, hogy a kiával számolni kell.
a Cee'd fogazottszíjas, most mi az igazság? Én láncosnak néztem.
A Twinport sztem nem a változó szívócsőhosszat alakítja, hanem az egyik szívószelep előtt lezár és ezáltal örvénylés, stb jobb égés részfordulat-terhelésen.
Lehet bowdenes, tehát nem elektromos gáz?-nem tudom, ma szinte minden EU4 elektromos.?
Mért is igényesebb a rudazatos (Opel) váltó? mert jobban érződnek rezgések-hajtási befolyások a váltókaron.
Saját tesztképeket 1 perc alatt elkészítettem volna (műszerfal-egész-közepe, lámpál hely elöl-hátul-csomitér, ennyi). És mért GAstra? Amúgy Opel láncos, utca végén is hallani. Többinél mért nem? No a precíz újságról és tesztről ennyit.
Mind a VW, mind az Opel műszaki szintjénék feljebb áll a Kia motor-futómű megoldásokban, nagyon precíz kormánnyal. Lehet nem jobb, de cseppet sem rosszab azoknál. Meg fókára is vonatkozik, igaz GolfV Fóka ha jól tudom hátul több lengőkaros futóműves.
Igen, a németeknél a német autók nyernek az összehasonlításokban...
Ha megnézitek a francia szaksajtót, ott meg a franciák...
Nem tudom feltűnt-e, vannak olyanok európában, akik büszkék arra amit elérnek, és nem majmolják a másikat... persze olyanok is vannak, akik nem így tesznek... nem akarok példát mondani, hogy kik azok a népek, akiknek mindíg a másik kutyája a faxa... de jelenségszámban megy... arról meg már nem is beszélve, hogy ezeket az embereket, milyen faxán ki lehet használni... élnek is vele...
Ugy mellékesen: volt nalam probara 1.7 diesel opel astra h, hogy az mekkora kenyelmetlen, ergonomiatlan halalszar auto... Ugy 6-700 km-t mentunk vele, meg is allapitottuk, h kockaseggueknek valo... akkor epp azt a gepet vmi 5 millaert arultak listaaron. Akkora turbolyuka volt h majdnem beleestem autostul. A muanyag cuccok a 6-8 (man' nememlexem) ekm-t futott autonal mar elkezdtek szetpotyogni a belterben, az elektronikus zaras csomitartot parszor nem tudtam lecsukni tobbszori probalkozas utan sem, neha 3 hengerrel indult be, olyankor mint a windows, ujrainditas! Legkondi (automata): kikapcsolasa masodik v harmadik almenubol lehet.
H Astra miért lenne rossz? nekem az a furcsak mennyire piszkáljátok a többit :)) A Ceed is jó meg a többiek is, és árban szerintem Astra jobb, azaz olcsóbban kapok klimás H Astrát mint Ceed-et, persze ehez kell 1 kis "rést" törni. Különben hajrá Ceed!!! kell a verseny a piacon.
El tudod te képzelni, hogy egy német tesztben megverheti valami az echte dojcs márkákat? A Sat1 tv tesztjében pl úgy nyert egy ponttal a golf a Ceed a nagyobb csomagtartó miatt kapott pont miatt, hogy a tesztben a Golf+ volt. Mindenki tudja, hogy a japánok jobbak a németeknél. Akkor hogyan jobb a mazdánál és mégis rosszabb a németeknél. A Ceed jobb lehet minden japánnál franciánál, na de egy németnél?
Azért az tetszik, hogy ennyire felkavarta az állóvizet. Még a naccságos focvágen is kénytelen volt három évre emelni a garit. (Igaz csak a Porsche Hungária és csak itt Magyarországon)
Az rendben van, hogy a képek Ex ből vannak. A hiba valószínüleg abból adódik, hogy rövid ideig volt náluk a Base és nem fotóztak hanem felhasználták az előző EX teszt képeit. Műszakilag a Base és az Ex azonos csak a felszereltségben van eltérés. Ezért tetteék be a G astrát mert még így is a Ceed az olcsóbb. Ahogy itt irta valaki a Corsa kerül annyiba mint a Ceed. Ha a H astrát teszik be akkor az árak miatt nevetségessé válik az összahsonlítás.
Az igaz, én is észrevetem, sztem ami lényeg, a műszaki tartalom ( tualjdonképen sztem itt emelkedik ki a Cee'd, sztük is ;) ) az felszereltség független, tehát nyugodtan ülhettek volna TX-ben is vagy LX base -ben akkor is ugyna az lett volna. Értem itt a motor( jo TX-ben nincs 1,4) , felfüggesztés, tér. Szóval nem hiszem, hogy annyira unfair lett volna....Ha vki meg egy újság alapján választ autót próba és felszereltség lista nélkül..hát nem tudom sajnálni....
Amúgy sem volt fer a teszt, mert az 1.4 EX-es Cee'd volt a tesztalany nem az LX Base mint ahogy a cikkben irták. Egyrészt mert a cikkben is irták hogy a tesztautóban volt USB csati ,meg a hátsó ülésen kihajtható kartámasz, ráadásul a fotókón is ködlámpás változat szerepelt, ezek pedig csak az EX-ben vannak igy együtt. Mielőtt leanyáznátok nekem tetszik a Cee'd nagyon, de azért a tisztánlátás nem árt.
Azt akartam mondani, hogy milyen drágák az újonnan megjelent autók, mint DCorsa pl. klímás 1.2 3 milla környéke ha jól számolom.
HAstra kis városunkban kb 2-3 hónapja látható jó pár, eddíg 1-2 és kész, pedíg asszem 3 éve gyártják, jön a leárazás, akciók. Ha nem lesz olcsóbb, nem sok lesz. PL nekem sem, pedíg potenciális vásárlónak érzem magam. Ja és a Suzuki a hazai terméket nem igen támogatja (jó fogy másutt, mi meg le vagyunk...), hát azt akarják Fiesta legyen a mi autónk? (Mondjuk abból is közeleg a modellváltás, nem kell hanyattesni.
Amúgy ha így megy (az országban sokunknak, lesz-e még munkahely csak azért várok), feketeév lesz az autókereskedőknek. Sokan vagyunk, akik néhány év óta 1. új autónkat megvettük, és meg tudnánk venni a 2.-at is. De az 1. még nem ment tönkre, ezért nem minden áron.
És még: sokan nem veszünk sem suzukit, sem Kiát 3-3,5 milláért, mert egyszerűen sok pénz. Valahogy a Rio meg nem annyira terjedt el.
Ja, az osztrákok, németek, angolok hány hónapot dolgoznak 1 új autóért ami nem base? és mi?
Katalizátort szvsz aligha mert mire cserélik a kerámia betét már rég távozott a kipufogón keresztül belőlle, max az üres dobot mint fémet.
Akksi téma. Ólomakksik kapacitását már nem nagyon tudják növelni. A spirálcellás kivitel növelei ugyan a max megengedett terhelőáramot, de jobban terheled jobban is emésztődik a szerkezete. NiMH nem alkalmas pufferüzemmódban. Li-ion borzasztó drága, szeret robbani, kigyulladni (by Sony), mélykisütésre ugyanolyan érzékeny mint az ólom, és töltésre kényesebb mint az ólom. Hibrid meghajtásoknál olyan energiatárolókra kellene gondolni mint a kondenzátor, vagy lendkerék (ami közvetlenül mozgási energiát tárol. Maglev csapágyazással csináltak olyan lendkereket ami 1 óra alatt minössze 10% veszti el a beletáplált mozgási energiának.
Mostanság nem sok időm volt netezni, de most pótoltam a visszaolvasással.
Na, ha érdekelne valakit :-) ma tankoltam meg először a gépet, (1,4 benzines) 7,4 l lett a fogyasztása. Hétvégén utazunk, kiváncsi vagyok akkor mennyi lesz. Most gyakorlatilag csak városban mentem vele.
Ha az alkakul alatt azt érted, hogy olcsóbb lesz, az elég valószínütlen. A változás annyi lehet, hogy megszűnik a Base kivitel. Ha megnézel más országokat (osztrák, német, angol...sőt szlovák) akkor aott nincs is Base csak nálunk. Valszeg a bevezetés első időszakára kellett a 3 milla alatti ár. A kereskedésben hallottak szerint egyenlőre csak március végéig rendelhető a Base.
A Totalcaron tesztelték a Civic hibrided http://totalcar.hu/tesztek/ima , idéznék belőle "Azonban az amerikai helyzethez volna itt egy érdekes összevetés. Odakinn a Civic Hybrid alapára 21 850 dollár. Egy Ford Mustang 4.0 V6 csak 19 900 dollár. A kettejük közti különbség 950 dollár. Egy liter benzin odakinn nagyjából 163 Ft. Azaz a különbözetből kijön 1226 liter benzin. Ha a Mustang átlagosan 15 litert fogyaszt, akkor durván 18 000 Km alatt fogyasztja le a Civic felárát. Ez közel egy év boldog benzinmámor." Ez a baj. Az életben nem térül meg. Mert ha nem egy Mustanggal hasonlítod össze, hanem egy dízel Ceed-el, vagy urambocsá Cicid dízellel, sose jön vissza a hibrid ára.
Na ma volt a tesztvez, dízelt kihagytam mert nem tudtam volna kiszállni belőle. Minimális motorhang van (alapon semmi), érdekes, nagyobb fordulaton váltáskor ez is, mintha a gázt tovább nyomtuk volna, nem ejti úgy a fordulatot. Kényelem, kormány, fék, kuplung-váltó (most tűnik úgy, mintha mindíg ebben ültem volna) minőségérzet jó, vagy inkább tökéletes, semmit sem kell szokni. Alapban fogyimérő mintha nem lett volna. SX4 (mert soxor számításba jön) magasabb és nagyobb a tükre, de sokkal inkább a Kiát venném, nem rúg hátba az ülés gyorsításkor, igen alacsony fordulaton is szépen húz. Kiegyensúlyozott. A kisebb fordmérő és a megvilágítás szine fura. Amúgy tökéletes a beltér. Csak a klímás ne lenne ennyire elszállt, de majd alakul. Rosszabb úton sem vészes a futómű. Ajtócsapódás, ülés, műszerfal minőségi. Ajtóborítás elmegy.
Szerintem is ugyanaz a helyzet mint az 1.4 Lx Base és LX között csak fordítva. Az LX Base nél fontos az induló ár ami hirdethető.A lényeg a 2 vel kezdődő ár. Ezt lehet hirdetni, ugyanakkor kevesen vesznek klíma nélkül ilyen autót így nem kerül túl sokba a nyomott ár. Az LX CRDi és az EX között a helyzet hasonló legfeljebb fordítva. Van egy elérhető árú jól felszerelt olajos 4 milla alatt. Valszeg ebből fogy a több. Az a kevés vevő aki már 4.5 fölé mehet az árral az kevésbé árérzékeny így az EX ért tud többet fizetni, sőt vesz akár két ltereset is.
Ez nem így van, mert a Priusznál is: min 5 év, de lehet jóval több az élettartama, nem több száz kiló (vagy elértettem, 1 autóra gondoltam), és visszaszállítják az utolsó darabot is. Újrafeldolgozás.
Amúgy a katalizátorokkal ma mi történik?
A mai hibrid (mondjuk Priusz, esetleg Honda, más nincs forgalomban asszem), városban igen logikus a megtakarítása, országúton szinte 0. De a felárnak meg kell térülnie, ez a gond.Nincs támogatás, kedvezmény, nálunk legalábbis a gépjárműadó kedvezmény csíráját is kiirtották a lóerőadóval. (Öreg gyenge szarok előnyben.)
Amúgy ma be kell a bontásnál minden környezetvédelmi elemet (folyadékok, akksi, gumi és műanyag alkatrészek, stb) tartani, igen sok megy bontóba. PL nem lehet újonnan a keréksúly ólom, tudtátok?
Azért ne gondold, hogy ennyire hülyék. Egyrészt egy kocsiba nem ötszáz kiló akksi kell, másrészt az akksira ugyanúgy van az újrahasznosítási kötelezettség mint minden darbjára az autónak, harmadrészt a mai akksik már nrm három évet bírnak. Ugyanígy kell a katalizátort is cserélni és a katalizátort is újrahsznosítják.
Hoppá kolléga, lehet, hogy megtaláltad a 200000.- HUF-os kérdést... :) Vagy átláttál a marketingesek ökörségén...
Mindenesetre, ha valaki tudja a választ, az engem is érdekelne...
Azért egy tippem van...
Az 1.6CRDI LX árát mesterésgesen lenyomták, hogy, a belépő olajos olcsóbb legyen statisztikailag... és ezt a különbözetet ugyanezen motorral szerelet EX felszereltségen kívánják behozni, lehet, hogy ezért emeltek ezen picit... de ez csak tipp... ahogy az sem reális, hogy az 1.4LX base, és az 1.4LX közt mekkora a különbség, de a base mint belépőmodell statisztikailag így olcsóbb... :)
Arra még egyik hibridnél sem gondoltak, hogy hova a fenébe fogok rakni 3 év múlva ötszáz kilónyi elhasznált akkumulátort. Amíg párszáz hibrid rohangál az utakon, addíg még talán nem feltűnő a mennyiség a többi akksi mellett, de ha tízezrével lennének hibridek, akkor mit csinálnának annyi veszélyes hulladékkal? Szerintem a hibrid ezért nem életképes.
Hát nem vagyok ennyire expert, de mostanában minden komolyabb gyártó csinál, vagy tervez ilyet... akkor valamiféle jól használható technológia csak van...
Az auto2-ben van egy összehasonlítás /Kia Cee'd-Mazda3-Astra/! Érdekes eredmény jött ki (mármint a kérkedőknek)!!! Vajon mikor tudják elfogadni a tényt, hogy a Cee'd új időszámítást nyitott !? Mennyi pozitív vélemény kell még szerintetek egyeseknek??? Ha valaki tud már 1,4-es fogyi adatokat elsőkézből légyszi írja meg!!!
Hibridekkel az gond hogy a puffer áramforrások mind kémiaiak, azok meg elég korlátozott kapacitással bírnak és nehezek, rövid az élettartamuak, tölteni kisütni nem lehet bizonyos áramerősség felett mert detonáció a vége. Sony notebook akksik is szépet szóltak, képzeld el ez 3-400x méretben. Kondenzátor ideális lenne mert gyorsan tölthető és kisüthető, de nagykapcitásúka mind ELKO-k és azok is hajlamosak gázosodni és felrobbani. Ha tud valaki szobahőmérsékletű szupravezetőről az szóljon.
Pár napja másik online magazinban már cikkeztek róla... én azért kíváncsi leszek, mekkora piacot lehet találni a gazdaságos gyártás érdekében egy ilyen vásznasnak...
A hibrid meg nagyon jó lenne, bár fura, hogy alapjában ugyanaz az 1.4-es moci kerül bele, igaz, áthangolva full takarékra... és jó volna tudni fogyiadatokat, persze ha csak elviekben van még, akkor persze korai...
Szerintem 5-10 éven belül lehet reménykedni, hogy új autóként már csak hibridet lehet eladni, nagyon ráfeküdtek most a technológiára... az is kérdés persze, hogyha az össz-károsanyag-kibocsátást nézzük, akkor menynit lehet ezzel spórolni, hisz az elhasznált áramot is meg kell termelni. És igaz, hogy a nagyfogyasztás elvén, ez kevesebb károsanyagot jelent, de azért még az áramot is alapvetően kompromisszumokkal termeli a világ... meglátjuk...
A HVG írt korábban az Il Ferro és a Hartenegro közötti hasonlóságról. http://hvg.hu/cegauto/20061213_hirauto_ilferro_hartenegro_reklamauto.aspx Annyi a különbség, hogy a Hartenegro autóira sosem került fel reklám. Az "Il Ferrós" autókon is csak nagy ritkán láttam egy-egy Penthouse, Diplomata magazin reklámot, többnyire mindenütt az Il Ferro címkéje volt csak fennt.
Ha jól emlékszem, itt is volt olyan, aki reklámszerződéssel akart cee'd-et venni. Óvatosan ezekkel a vásárlásokkal, az Ilferro, máris jelzi, hogy csak márcus végén lesz szemle (ez együtt jár a kifizetések elmaradásával is)
Mármint Shell, OMV-t akartál mondani. Régebben azért jártam az Agiphoz, mert 5-6 forinttal olcsóbb volt ott a benzin, mint máshol a városban. Aztán pár éve már 1 forinton belül van a benzinár eltérés, mindegy hova megyek. Legszívesebben egyébként feljelenteném őket kartellezés gyanújával, mert az ne mondják, hogy Nyíregyházán minden kúton ugyanannyiba kerül a benzin, Debrecenben viszont van ahol 8-10Ft-al olcsóbb.
Ebből nekem az tűnik ki, hogy más lehet annak a gázolajnak a cetánszáma. Húszéves vas elmegy fáradtolajjal is, nincs annyira kihegyezve a tökéletes üzemanyagra. Egy új motor, ahol egy sűrítésre több gázolajbefecskendezés is jut, viszont teljesen jogosan rinyál, hogy nem ehhez a lőréhez találták ki a gyárban a befecskendezési programot. A másik véglet pedig az, hogy akik jártak ki Ukrajnába tankolni (nem hozatták, hanem kimentek érte), állítják, hogy az ukrán gázolajjal jobban megy a gép, mint a magyarral.
a 24 eves kompjutermentes OFF dizel golfomnak semmi baja a tescoval, az egyeves OFF dizel polom viszont reprodukalhatoan elgyengul, megjelenik a kompjutereben valami hibauzenet, amit ha kitorolnek, csak akkor nem jon vissza, ha parszor mashol tankolok. erdekes modon volt korabban egy OFF daewoo lanosom, az is kompjutermentes (asszem) es hat elegge hmm konzervativ teknikaju a motorja, es annak se volt sose semmi baja a tescos benzinnel, egy k. ismeros viszont ugyanezt az elgyengulest szokta tapasztalni (hibakod a kompjuterben) az uj OFF benzines polojaval. mindketten a budaorsi teszkos kutnal tapasztaltuk az esetet, hogy OFF vw specifikus a problema, vagy kompjuterspecifikus, azt nemtom, de a hiba reprodukalhato.
Én 95-öst rendszeresen tankoltam, nem volt vele gondom. Az üzemanyag Cseh országból származik (iletve amikor nyitott a kút, akkor onnan hozták. Most nem tudom ez változott-e.)
Mol-nál évek óta nem jártam, de alapból úgye "mindenki" Százhalombattán vásárol. Sajátjukat csak nem pancsolják össze? ;-)
Én inkább a Jukoli-tól tartok. Igaz, szépen lassan kezdi felfalni a JET hálózatát. De mezitlábas (azaz: ahol korábban nem JET volt) Jukoil kútnál nem mernék üzemanyagot venni. A keleti határszélen az olcsó ukrán naftától döglöttek meg a dízel adagolók.
1. OMV 1/3-ad város 2/3-ad országút átlagfogyasztás 5,8. 2. AGIP full város (Budapest) átlagfogyasztás 6,0. 3. Lukoil (Dunakeszi) 100 km város a többi országút átlag 6,8 (!!!!!!!) 4. Shell még nincs adat (ma tankoltam)
Egy biztos a Tesco gazdaságos kutatkat kerülöm+a Molt!
Javaslatom: messze kerüljétek el a Lukoilt, legalábbis a Dunakeszit, mert nekem ugyan olyan normál használat mellett, több mint egy literrel evett többet az autó, ami a tank kapacitást figyelembe véve kb 100 km-el csökkentette a megtehető távolságot!
mondjuk reális lehet, ha a vonal szimbólumnál, mondjuk még 4-5 liter van a tankban... akkor viszont 2-3 literrel nem tudunk elszámolni, de ez lehet a betöltőnyílástól a tankig vezető cső... (más típusok tapasztalata alapján is erre tippelnék)... :)
rosszabb eset, ha csalnak a kútfejek, és töbet mutat, mint amit kiad... :( Ha nem mindíg ugyanannál a kútnál tankolsz, akkor szerintem ez könnyen kiszúrható egyedi esetekben...
amúgy mit szeret a gép? Mármint üzemanyagot... OMV-fan? Állítólag a RIO-k azt komázzák leginkább... :)
Most tankoltam meg 4. alkalommal a gépet (diesel).
1. Minden egyes eddigi alkalommal úgy tankoltam, hogy fogyasztástól függetlenül megvártam amíg kigyulladt a sárga lámpa.Ez a gépkönyv szerint akkor történik, ha a tankban lévő üzemanyag szint 8 literre csökken. Ekkor - tehát a sárga lámpa kigyulladásakor - még bőven falhatjuk a kilométereket.
2. A kocsi átvételekor külön felhívták a figyelmemet, hogy a fedélzeti számítógép - tankolásig megtehető távolság - kijelzője azt jelenti, hogy amikor az 0, akkor kifogy a tank tehát megáll az autó! Igen ám, de úgy működik a kijelző (gépkönyv), hogy max 50 km-ig mutatja a még megtehető távolságot és ha ez alá "megy", illetve csökken a km-ek száma már nem mutat semmit, hanem egy szaggatott vonal szimbólum üzenet villog a kijelzőn.
3. No tehát ekkor tankoltam én mindig újra tele a kocsit és szinte néhány deci eltéréssel mindig 46 !!!! liter körül ment bele pisztolycsattanásig.
4. Összefoglalva: kigyullad a sárga (maradt 8 lityi üzemanyag, tartalék), megyek még jó sokat a kocsival - a jó sok alatt olyan kb 80-100 km értsetek. Közben már átváltok a fedcompon a tankolásig megtehető távolságmérésre és hajtom egészen addig a kocsit végig égő sárga lámpával, amíg a megtehető távolság 50 km alá csökken és jön a már fentebb hivatkozott villogó szaggatott vonal. Ekkor megtankolom a kocsit és 46 liter megy bele az 53 (!!!!) literes tankba. A különbség 7 liter tehát ennyi maradt volna a tankban???
Most vagy "bő a gatya", vagy a műszerek (itt a tankolásig megtehő távolságra gondolok) nem pontos.
Mi a véleményetek?
Ui.: Egy tippem van csak. A gépkönyv szerint a fedcomp a 6 liter alatti üzemanyagfelvételt, magyarul tankolást nem érzékeli. Lehetséges, hogy a tankban lévő 6 liter alatti üzemanyag mennyiséget sem? Csak így lehet hogy kiírja nekem hogy szaladjak tankolni, miközben - a későbbi teletank alapján tankkapacitás 53 liter - 46 liter bele - még 6-7 liter maradt a tankban amivel én a jó diesellel még bő 100 km-t mehetnék! Ha a hipotézisem igaz akkor ez a 6-7 liter üzemanyag mennyiség a műszerek "holtsávja" amit nem érzékelnek. Így a Riós topikhoz hasonlóan - mert ott sem merte senki szárazra hajtani az autót - lehet sohasem tudjuk meg mennyi valójában a Ceed tartalékszintje és ezzel mennyi km futható.
Szerintem esélytelen. A VW és a Seat is utángyártott boxot rak be. Ott azt az utat választtották, hogy ha már nem tudja visszaszorítani az ilyen bobokat akkor legalább ők keressenek rajta. Igaz mivel az importőr rakja be így a gari megmarad.
Esetleg eressz meg egy e-mail-t a kia motors hungary-nak a témában... én valahogy azt gondolom, hogy ha a kereskedéséek egy csomó infót tőlünk tudnak meg, akkor nem kéne a kommunikációs láncot túlbonyolítani... :)))
Azokhoz a fórumtársakhoz lenne kérésem akik jelenlegi vagy jövőbeni Ceed rendelés miatt szinte napi kapcsolatban vannak a kereskedésekkel!
Kérdezzetek már rá legyetek szívesek, hogy van e a Kianak olyan szolgáltatása Magyarországon, hogy GYÁRI chiptuningot tudnak e csinálni!Ennek lényege, hogy a gyár által adott tól-ig tűréshatárok határok között végeznek egy olyan motoroptimalizálást szoftveresen, amely teljesítménynövekedéssel jár! Hangsúlyozom, hogy csak és kizárólag a gyári szoftveres chiptuning érdekelne az olcsó(bb) és ezért persze kevésbe megbízható tuningboxos megoldások (crdi box, kuberl box) melyek gyakorlatilag csak a motor hideghőmérsékleti érzékelőjét csapják be így érve el teljesítménynövelést nem érdekelnek.
Baráti beszélgetésekből tudom, hogy nálunk (Mo.-n) a Toyota, a Seat, a VW nyújt ilyen szolgáltatást.
Az ilyen gyári chip lényege, hogy "TÜV" minősítéses és megmarad a gyári gari!
Az enyimre azt mondják, hogy úton van... (1.6CRDI EX)... ez aztán bármit jelenthet... :( Elivleg a következő szállítámannyal ígérik, elképzelhető, a Tied is azzal jön, ezt márc elejére ígérték az M6-nak...
Az 1.4-ekről melékesen (ma) azt az infót kaptam, hogy jórészüket még koreában rakták össze, így azok szállítása lehet hosszabb is, főleg, ha csomagot is kértél hozzá... :(
Egy dolog azonban biztos, ha nekem gipsz jakab megígér valamit, aminek függvényében én tót mancinak ígérek, akkor ha gipsz jakab nem tartja be, és emiatt én sem tudom tót mancinak betartani az ígéretemet, akkor én vagyok manci felé 100%-ig felelős... ez nálam az üzleti életben így müx... és ne adja isten, de ha itt én leszek a tót manci, akkor nem leszek szívbajos se... erre mérget vehet bárki... ki lehet engem engesztelni egy esetleges késlekedésért, de az sújos kiegészítőkbe kerül minimum... és hogy ezt hogyan boxolják le "gipsz jakabbal", az már ne az én problémám legyen... :)
Papíron csak annyi szerepel, hogy márciusban vehetem át... szóban azt az ígéretet kaptam, hogy a mostani autómra esedékes márc11-i törlesztőt már nem kell befizessem... kíváncsi leszek...
Ha jól tudom mi egy helyen rendeltük meg a vasat. (M6) Neked mondtak v.mi biztatot? Én hívtam őket mult héten, de azt mondták még nincs az országban. :(( (1.4 LX+kényelmi cs.) Pedig nekem feb. vége márc. elejére ígérték.
Teszteléskor nem feküdtem rá nagyon a témára teszteléskor, de az ajtóhelyek valóban 16 körüliek, de szinte biztos, hogy valamiféle bélelés kel oda, ha valami komolyabbat pakolsz be... mondjuk én nem vágyom túl sokra... van egy aktív csövem, ha minden kötél szakad, bezuttyantom hátra, meg betolok egy jobb komponens-szettet, ha a gyári nagyon gagyinak tűnik... kicsit mindenesetre járatni kell a gyári cumót, hogy ezt kitapasztaljam...
a fej meg olyan amilyen (még nem ítélkeznék, majd ha átvettem), de megkötöm a kompromisszumot adott esetben, mert a közékonzol így szép... ;) Az gyanítható, hogy a gyári 4 hangszórós esetben két csipogó kötelező, és a 6a hangszórósnál is az a kérdés, milyen magas-tartományt lehet kicsikarni... a mélyeken sokkal egyszerűbben lehet segíteni, de ha egy drümmögőt 80-100Hz fölé kell engedni, akkor biza az ajtókban is komolyan be kell avatkozni...
Meglátjuk, akinek már megvan a gép LX/EX 4/6 hangszóró, az nyilatkozzék, mit tapasztal... :)
Agyalt más valaki Hi-Fi építésen? A képekből ítélve, a kerékjárat mögött lehetne egy jó kis mélynyomót építeni. Alig venne el helyet a csomagtartóból. Igazából szinte semmit. A csomagtér tálcában gyönyörűen elférne az erősítő, és a kondi. Az első szett kb 16-os lehet a belevaló, a tükör 3szögben van a magas helye, de én az első oszlopon jobban szeretem a színpadkép miatt.
Ami kérdéses, hogy a gyári fej milyen hangot produkál, és hogy van-e vonal kimenete? Csak reménykedem benne. Gázos lenne kicserélni. :(
A kereskedésnek van egy éves keretszerződése és így jönnek ki ezek a könnyen megjegyezhető számok. Picanto 4.444 Ft Rio 5.555Ft Cerato Ceed 6.666Ft stb. A biztosító egyébként Uniqua. De ha magad kérsz ajánlatot akkor rosszabra jön ki.
6666Ft... ördögi. Melyik biztosító Nekem is Komárom megyei kisváros. Először a biztosítés.hu néztem meg, majd az eredeti céges kalkulátorral. Így jöt tki nekem az Aego a leegolcsóbbnak.
Nekem 6666Ft-ot ajánlottak 10% 50e önrésszel, mindenféle bónusz és együttkötés nélkül. Ja és Komárom megyei lakcímmel. Most a dízel Rio--ra 6000 altt fizetek hasonló önrésszel. A céges p307-re ugyanilyen önrésszel a Casco 11 ezer volt.
Bocs, nem voltam gépközelben. Igen a Swiftet beszámoltattam, ezt sem értékelték sokra. Sajnos a Suzukik nem arról híresek hogy tartják az árukat. Sok bajom ugyan nem volt a Swift-tel, csak a sok bosszató hiba, amit sem a szervíz, sem a gyár nem hajlandó le reagálni. A két autó közti különbség finoman szólva ég és föld.
10% 50.000-es önrésszel. Ez a legalacsonyabb. A C07 az a bónusz, mint a kötelezőnél. Az annyi mint -35% Ha a kötelezővel egyött kötöd, akkor még 10%-ot elengednek a díjból. Így jön ki nekem éves díjfizetéssel 60.000Ft, vagy havonta 5300 banki utalással. Egy Soproni barátom az új Off Jetta PDTDI-re 13.000/ hó fizet. szóval ez a KIA ebből a szempontból is kedvezőbb. Lehet, hogy egy szép napon a KIA-t is lopni fogják? :)
pont úgy értékelik, ahogy a használtautó piac. Illetve az új ára is meglehetősen kedvező. A pár éves használt autók eladásának az a rákfenéje, hogy szinte mindenki hitelre vesz autót, és a használtnak annyival rosszabb a hitele, hogy csak nagyon nyomott áron érdemes új helyett venni.
Nekem csak a Mai Casco ajánlata jött ki a weben, semmi más. Nem értem miért. Esetemben az Aegon cascója sokkal kedvezőbb, együttkötéssel, C07-el 60.000Ft / év! :-) Céges kalkulátorral, nem a weben.
Annyit szoktak még javasolni bejáratáshoz, hogy ne állandó fordulaton. Az első 1000 km lehetőleg ne egy Budapest-Bécs odavissza legyen. Nem szabad tiltásig forgatni, de jó, ha változó fordulatszámon járatod, ahol sűrűn kell váltani, gyorsítani, lassítani. Nekem a motoromra (DL-650) azt írta a bejáratás, hogy az első 800km-en ne forgassam 5000 fölé, a második 800km-en tartódzkodjak a 7500 fölötti fordulattól. Ja, ennek a vége 10500-nál van. Szóval ha ezt nézzük, akkor számolhatsz úgy, hogy az elején 3000, később 4500 fölé nem nagyon hajtod.
Köszi! Ezt a 4000 alatti fordulatot lesz tartani, mert nagyon menne, pillanatok alatt 3000-nél jár a mutató. Ráadásul nagyon húz. 100 környékén is csigatempónak tünik a sebesség. Az 50 km betarthatatlannak látszik. Érdekes hogy a motorhang kicsit mindig hallható, de egyáltalán nem zavaró.
Gratula :) Az első 1500 km-ig óvatosan bánj vele, tegyél tojást a gázpedál alá. 3000-4000 közti tartomány fölés ne forgasd, maradj 4000 alatt. Autópályán szerintem egy tartós 110-120-as tempó biztos nem árt meg neki.
Aztán ha letelt az 1000-1500km akkor húzasd ki. Nézd meg hol a vége... Egy pár perces max. sebességű tempó nem foghat ki rajta. :)))))))))))
Ha jól sejtem benzines, tehát akkor jól bemelegedett motorral mehet egy gyorsulás 3-asba, én bepörgetném 5000-ig, autópályán 10-20 percen át 5000-es fordulaton.
A lényeg, hogy ha letelt a bejáratás, dinamikusan vezesd, huzasd ki jól 2-esben, 3-asban, 4000 körül váltanék vele, ne lustuljon el. Persze nem mindig :)) csak néha.
Hát akkor én már ültem az autódban! A nyílt hétvégén és azóta többször is voltam a szalonban és megcsodáltam kívül belül azt a fekete EX-et ami a szalon belső részében állt. Ugyanis én is Tatabányán a (Karácsonyi-Nagynál) készülök megrendelni. A mostani RIO mat még nem náluk vetten (sajnos) de szervizre már oda járok. Tudod-e hogy nagyon irigyellek azért a fekete paripáért! Balesetmentes és örömteli utat kívánok.
Drakulálok! :-) Őszintén irigyellek, jó értelemben ... én is szívesen vágtatnék egy ilyen fekete lovon! :-)
A járatás? Használd rendeltetésszerűen, néha forgasd meg azt a motort röviden. Egy egy előzés, húzatás nem árt neki, ha lehet 4000 ford alatt. A változatos használat jót tesz neki. Ne kínozdd, ne erőltesd, annál még a hajtás is jobb. Arra gondolok, amikor a kalapos papa hegymenetben 5. fokozatban előz. Ha nagyon "pipiskedsz" vele, akkor ellustul. Forogjon az a motor, ne kínlódjon, dinamikusan, nem túlforgatva, váltzatos sebességgel, közlekedve. Az országúti forgalom normál dinamikus tempóban egészséges egy új autó első néhány ezer km-ének. ha jól tévedek.... :-)
Igen! Mivel szalonautó volt, az 1,4 EX árában kaptam. Nagyon korrektek voltak. Tatabánya környékén mindenkinek ajánlom őket! (Karácsonyi-Nagy) Bár egy kicsit lehettek volna gyorsabbak. A Swiftemet beszámolták, és a frász kerülgetett 1,5 hétig, nehogy valami baja legyen az autónak.
Persze tökéletesen tisztában vagyok vele,hogy nem mi vagyunk az egyetlen piac! De nem tudom,hogy külföldön milyen a fogadtatása az autónak! Azt is tudom, hogy a gyártás teljes felfutásához idő kell ezért is írtam 60%-ot! Azért gondolom a gyártási folyamat korábban tesztelve lett, mert ha mindenféle csipp-csupp problémával kellene bíbelődni, és emiatt nem tudna a gyár szállítani az enyhén szólva kockázatos volna a gyártó szempontjából!!! Nekem meg addíg marad az, hogy "türelmetlenül kivárok" :-)
Gratulálok,sok szerencsét és sok balesetmentes kilómétert kívánok!!! Azért tényleg ne feledkezz el rólunk később és nyomd az infót! Kaptál valami kedvezményt?
miért, szerinted Magyarország az egyetlen felvevőpiac???
Egyenlőre jóval nagyobb a kereslet, mint amennyit a gyár elő tud állítani. Egy termék indulásánál rengeteg nemvárt esemény tud késedelmet okozni, a teljes felfutás és egyenletes maximális gyártási mennyiég csak eztán áll be. A piac is lehiggad, és lehet majd olcsóbban is venni, jönnek az akciók, stb....
Aki okos, kivár, akinek sok a pénze, az lehet türelmetlen :-)
Hát ez nem túl biztató! Azért kíváncsi lennék, hogy az importőr, vagy a gyár hibája ez a hosszú szállítási határidő! Vagy tányleg ekkora lenne a kereslet?! A sajtóközlemény szerint 12500 db cee'd-et tud összerakni a gyár havonta, ha a termelés 100%-on lesz. Ha most 60%-on állnak az akkor is havi 7500 db. Szóval szerintem kicsit sok ez a május vége! Mondjuk egy haverom 6 hónapot várt egy Civic-re! Ahhoz képest ez nem is annyira sok ! /Nem a frászt :-)/
Mától boldog tulajdonosa vagyok egy 1,6 EX-es Cee'd-nek (Black Pearl) Egy 1,5 Suzuki Swift-ről váltottam, és nem bántam meg. A Swift-ben utáltam hogy kattog, mozog az ülés alattam, a féknyereg zörgés meg az agyamra ment, másfél év alatt nem tudtak vele mit kezdeni, a zsirzáson kívül. Tesztvezetésen voltam, megláttam az autót és már nem volt visszaút. Szalon autó volt, de ez nem volt akadály. másfél hét alatt megvolt. Az autó nagyon kellemes, példás az egyenesfutása, és csendes. Sokat még nem mentem vele (110km) de 40% város 60% egyéb (1-es út) az átlag 6,8. Holnap hosszabb úton tesztelem (autópálya) kiváncsi leszek ott hogy viselkedik. Bejáratásra van valami jótanács? Örömmel venném!!
Egy hajszálnyira vagyok a megrendeléstől és folyamatosan érdeklődök, hogy mikorra kaphatnám meg az autót ha most rendelném. Ma a kereskedésben megmutatták az elérhető autók listáját az informatikai rendszerben. Ma délelőtt összesen 1 db ezüst szinü CRDi EX volt szabad készleten. Én Lx et szeretnék de az sajna nincs. amig benn voltam a szalonba érdeklődtek 1.4 LX re két csomaggal. A válasz május végi határidő volt. Ezután olvastam a hozzászólásod az induló Ceed akcióról és betelefonáltam, hogy miért nem mondták az akciót. A kereskedő szerint a mostani KDB bankos hitelakciónak február végén vége és márc 1-től indul egy Budapest Bankos hitel hasonló konstrukcióval. Hát ennyi.
No a klubosdit nem kell bemutatni, azt hiszem nagyképűség nélkül mondhatom, hogy veterán vagyok a témában... :))))))))))) Noha megtaláltam a cee'd fanklubot, mint kezdeményt, de szemre nem igazán müx, egy hónap alatt nem sikerült a regisztrációmat élesíteni... kár... pedig ha így halad a dolgo, lehet kell majd valami saját fórum, tematizált bontással...
Én is ma érdeklődtem, az akció az ugyanaz a hitel lesz ami eddig volt csak most másik bank adja. Ettől nem mentek a falnak. A dolog érthető is mert ha nem tud autót adni a nagy kereslet miatt akkor minek akciózzon. Lehet, hogy téged felültettek?
Úgy tűnik csak megérte várni! Ma beszéltem egy értékesítővel, és információi szerint március 1 után központi tavaszi akció lesz a KIA modellekre! Részleteket még nem tudott de a Cee'd-et biztosan érinti a dolog! Konkrétumok 1 hét múlva!
Valakinek valami új infója van-e? Pl. mazsola11 az 1,4-es fogyasztása, tapasztalatok, gondolom van már a kicsikében pár km?!
Én nem tartottam olyan rossznak (netán ismétlődőnek) MG-Tech kérdését, s Andrew31 - bár sztem részben igaza volt - talán kicsit túlreagálta a dolgot:).
Egyébként az idő előrehaladtával egyre több hasonlóra készülhetünk fel. Mindig lesznek újabb tulajok:), s amíg 1-2-3 ezres egy topic, még vissza lehet olvasni, de pl. az év vége felé már nem biztos, hogy elvárható lesz, hogy mindenki visszaolvasson (nyilván motiváció, idő, ill. alaposság kérdése). Szóval gondolom, problémák, típushibák, stb. + minden egyéb kérdés idővel többször elő fog jönni.
Ilyenkor szoktak aztán a fórumozók komplett honlapokat, netán klubokat létrehozni egy-egy márkához..:)
Köszönöm válaszodat, mely írásod alapján megterhelő volt számodra, így utólag kérek elnézést, amiért raboltam az idődet kérdésemmel.
De már a kérdésem előtt is vettem a fáradságot visszaolvasni a korábbi hozzászólásokban és a hivatalos felszereltségi listát is megtekintettem, de mint majdnem minden autómárka a KIA sem tünteti fel minden tartozékát az autónak a felszereltségi listájában. Gondolom, mert ez részletkérdés, mint például könyöklő, sárfogó, küszöbvédő stb.
Mivel, mint feljebb jeleztem, visszaolvastam és egyik hozzászólásban volt olyan, hogy az egyik kereskedés azt mondta fórumozó társunknak, hogy könyöklő nélkül még nem adtak ki LX-et, mert az része a felszereltségnek. Másrészt sok autómárka az alapfelszereltségbe (esetünkben LX) nem teszi be a sárvédőt, küszöbvédőt, sok még a kalaptartót, a hátsó fejtámlát, hátsó ablaktörlőt stb. sem és ugye ezek is mind többletköltség illetve kellemetlenség.
Szerettem volna információt kapni ezekről, mert a kereskedések igencsak nincsenek képben, és mindegyik mást mond. Gondoltam, hogy egy már LX tulaj ezt kapásból megmondja, ezért fordultam kérdésemmel hozzád, mint fórumozóhoz függetlenül attól, hogy régi vagy új tag vagy.
Mégegyszer elnézést kérek, számodra zavaró kérdésem miatt és egyben köszönöm is válaszod.
Sziasztok! Egy érdekes dolgot vettem észre.... Amikor elhoztam az autót (cerato 1.6 CRDI) akkor a garancia a vasra 3év teljeskörű kilométer korlátozás nélkül, és 6 év átrozsdásodásra. Most felmentem a kiamotors oldalára megnézni a Ceed extra listáját és gondoltam ha már ott vagyok akkor megnézem hátha frissitették a cerato extra listát is, de az negatív lett viszont az árlistában érdekes dolgot vettem észre. Nem tüntettek fel benzines árat és a dieselekre (1,6 CRDI) már 7év/150.000km hajtáslánc, és 5év/teljeskörű és 10 év átrozsdásodás elleni garancia. Akkor ezek szerint az 1,6 CRDI ceratóra is ugyan az a garancia periodus vonatkozik mint a Ceed-re?????
Gratutálok! Én nem hezitálok már, anno off a másik típussal határoztam el az új autó vásárlását! Aztán jött a KIA. Utnna már csak megerősítésnem mentem vissza kipróbálni ezt is, azt is. Nyugodt leszek évekig a KIA-val. Jó választás. Az élmény vezetéssel, a gazdaságossággal és a minőséggel, a mérettel, a felszereléssel biztosan sok vevőt megfog a Ceed. Hajrá!
Gondolom mert PDF-hez vagy nincs telepítve Acrobat reader-ed, vagy a használt böngésződhöz nincs fent a plug-in... innentől nálad a labda, mert amúgy nekem pl müx... :)
Tételezzük fel, hogy beülve az OFF típusba, nagyon bejönne, nem úgy, mint kívülről... :)
Akkor se akarnám kipróbálni, minekutána már rég (a nyílt napon) aláírtam és lefoglalóztam a CRDI EX beige metált... csak azért írtam le, mert láttam őket, én nem hezitálok/tam... :)
Ajánlom, próbáld ki. Én a dízeleket hasonlítottam össze. Biztosra dönöttem, hogy Ceed-et veszek. Napok kérdése, és megrendelem, mert le kell gyárttatni az elekrtomos csomag, és a sötétszürke szín miatt a CRDI EX-et. Abból a másik típusból tegnap kiszerettem végleg. :)
Én nem tudom, ma elhaladtam B.örsön a Toyota Mayer telepe mellett, ki-be jártak a tesztelős új corollák... mivel együtt haladtam az egyikkel, meg szembe is jött, meg előttem is forgolódtak, így alaposan megvizsgáltam kívülről menet közben. Mind lépcsőshátú volt... egy biztos, nekem nem jön be kívülről... persze ez nyilván szubjektív, mert amúgy a toyoták faxa kocsik... csak gondoltam leírom, mert többen rágerjedtek erre az újdonságra is... ;)
Már korábban is kartam írni, hogy legyetek szívesek venni a fáradságot elolvasni (visszaolvasni) a korábbi hozzászólásainkat és a hivatalos felszereltségi listát (BASE,LX,EX,TX) megtekinteni a hivatalos Kia honlapon. (Bár tudom, kényelmesebb és egyszerűbb így feltenni egy-egy kérdést, mint néhány kattintással utánaolvasni.)
Így elkerülhető lenne, hogy a régebbi fórumtagoknak feltegyétek mindig ugyan azon alapkérdéseket.
Így még egyszer sokadszor, de részemről utoljára:
1. Az LX felszereltségnek NEM része a könyöklő, a sárfogó és a műanyag küszöbvédő pedig az alapfelszereltség része.
2. A Kia nem az az autómárka, ahol a metálon kívül a felszereltséget tekintve különösebben bármit alkudozhatnál hogy tegyenek bele, bár folyamatosan igéretet tesznek rá, hogy majd lesz rá lehetőség.
3. Amikor én rendeltem az autót, még nem volt un. komfort és elektronikus csomag rendelési lehetőség ( ha most megkérdezi valaki ez mit tartalmaz nem fogom leírni olvassatok vissza) de ez megoldás lehet a könyöklő, deréktámasz és egyéb problémákra!
Szerintem a gyári riasztó, tolatóradar, ködfényszóró ára viszonylag tűrhető! Még talán a gyári könnyűfémfelni 30-on ezer Ft-os ára is elfogadható. Persze a többi cucc horrorár!Én mindenesetre az LX-ünkbe hosszútávon az előbb felsoroltakat szeretném majd apránként! Első persze a távirányítós riasztó lesz, mert már baromira unom állandóan kézzel nyitogatni a kocsit! Úgy látszik "minden Kiámnál" külön kell ezt megvennem mert a Riónál a 3.3 millás, a Ceednél a 3.991 millás kocsiba nem "fért bele gyárilag"!
Eszembe nem jutna! Hányni tudnék tőle. :-) Lassú is. 50.000-et már buktam azon, hogy 4 munkanapba tartott, míg sz egyéni számlámra könyvelték a zárlati befizetésemet(Mégane II). Közben annyit gyengült éppen a Ft. jól ki....tak velem. egyszer, és utoljára. Soha többé, az biztos.
A K&H-val nekem is jó tapasztalataim vannak. A kamataik a legjobbak közt vannak, Korrekt a lezárási dij, nem basztatnak ha esetleg valami okból egy részletet nem tudsz időben befizetni, és nekem pl (kétszer fordult elő, hogy kéthavit dobtam postára egyszerre) soha nem számitottak fel emiatt büntikamatot, vagy bármi pluszktg-et.
Erste, K&H finanszirozást néztél esetleg? Ha nem próbáld ki őket is.
Van lehetőség néhány banknál (a K&H-nál tuti), hogy cascos legyen a törlesztőrészlet. Hátha élni kivánsz ezzel a lehetőséggel. Előnye, hogy a casco is benne foglaltatik a részletben, viszont jóval olcsóbb igy a casco dija, mint a FULL casco-é. Ha magánszemélyként kötsz X társaságnál cascot (és persze általában csak full kaszkót köthetsz, mert a szerződés ezt megköveteli) akkor a havi dij közel 10ezer is lehet. Mig a cascos részletnél 4-5ezer.
Hátránya, hogy nem olyan sokoldalú a casco mint a full esetén Ki-ki döntse el, mi a jó neki.
Lombard-dal NAGYON VIGYÁZZ !!!!!!! Ha lehet ne náluk kösd meg ! Előző autónk ott volt, szivtunk is vele rendesen!
Nekünk FIX törlesztőnk volt, ilyenbe NE MENJ BELE ! Legyen devizakövető konstrukció. És Lombardot NE! Olyan extra dijai vannak ha majd le akarod záratni a hitel hogy rémes.
ezt tapasztalatból igazolhatom, bár én használt kocsit vásároltam íly módon. Kicsit nem örült neki a kereskedő, dehát a legfontosabb az volt, hogy eladja a kocsit.
csak a kereskedő azokat intézi "helyetted", amelyikkel neki szerződése van. (te erre gondolhattál).
de annak semmi akadálya, hogy valahol / valamelyik hitelintézettel megállapodj, elintézd a papírmunkát (egyébként nem olyan vészes utánajárás), stb. ha aláírtad a hitelszerződést, ők átutalják a kereskedőnek a zsozsót (ugyan úgy, mint ha az általuk javasolt bank esetében lenne), te meg elhozod az autót.
ezzel sok esetben egy halom pénzt lehet megtakarítani. csak időt kell rászánni.
Vajon mi az a 70? Mit kell cserélni 40e km-nél, ami majd 30 ezerbe kerül? Mert gondolom az olaj+szűrők+munkadíj kerül 46 ezerbe. Nekem mondjuk már ez is húzós. Vajon mennyi ebből az óradíj?
ez a hitel dolog nem úgy van, hogy csak azt a bankot vehetem igénybe, amelyikkel a kereskedőnek szerződése van? vagy az általad felsorolt bankokkal mind volt szerződése a kereskedődnek? durván 2 misi hitel esetén 5 évre mennyire jönne ki a törlesztő?
Na, előszedtem a cetlijeimet, amit a szalonban irkáltam, diesel szervizre 1. év 46e, második év 70, harmadik 46. (a benyásét nem írtam fel) 2M hitel (50% kezdő befizetés), 3 éves részletre 64e/hó, 4 évre 55e/hó.
Lombard: :43.891 Budapest Autó :44498 Erste lízing :44871 CIB :45750 HVB :48906 KDB bank :51799
Köszönöm, söröket az öltözőmbe. :-)
A számok természetesen tájékoztató jellegűek, semmiféle felelősséget nem vállalok. A szalonokban az éppen megadott árfolyamon lettek kikalkulálva. Hogy mikor frissítették éppen az aktuális CHF árfolyamra, nem tudom. Tehát lehet, hogy pontatlan. Következtetéseket mindenki vonja le magának. Minden hitelkalhez a cascó megkötésével kötelező. Nekem az Aegonnál a legolcsóbb, de relatív a KIA cascója nem sok.
10% önrésszel fogom megvenni a vasat, részemről a pénzt inkább kamatadó mentes befektetésben tartom, ahol a hitelkamanál jóval magasabb a hozam! Ha nem tudnék átmenetileg törleszteni, akkor a befektetési számlán indítom be azt az opciót. Ez már egy kis off, reklám nekem szakmai ártalom :) ilyeneket tudok nyitni.
"Nem értem miért sorolsz fel ilyeneket. Minden autón elkopika fék, meg a tárcsa, olajat, kopó alkatrészeket cserélni kell."
Nyilván, nem is mondtam, hogy ne kéne.
Viszont szvsz hülyeség úgy kijelenteni a szervíz részéről, hogy 140.000 km-ig csak ezeket a cseréket kell elvégezni, amelyeket felsoroltak, hiszen ha beviszed a garis autót mondjuk 100.000-nél az időszakos szervízre, akkor nem csak olajat, szűrőt, meg azt a pár apróságot fogják esetleg kicserélni, hanem több mindent. És akkor már nem annyira kevés az az összeg, amit otthagy a szervízben az ember.
Nekem a Renaultnál egy értékesítő leegyszerűsítve azt mondta, hogy náluk pl. egy Twingo 30 ezres szervíze 30e Ft körül van, a 60 ezres 60 körül, a 90 ezres 90 körül. Ez végülis korrekt (bár nem kedvelem a Renaultot), mert az esetleges vevő kb.-ra, fel tud készülni, hogy mibe fog neki fájni a márkaszervízbe járás. De csak annyit mondani, hogy olajat, szűrőt, meg pár apróságot kell cserélni mondjuk 100.000 km-nél, az nem teljesen fedi a valóságot szvsz, hiszen manapság a márkaszervízek sok alkatrészt futott km alapján cserélnek, nem úgy nézegetve/mérlegelve, hogy kitart-e mondjuk egy-két ezer km-re még a féktárcsa vagy a gyertya.
Nekem 5 perc a legjobb időm, a motorháztető felől könnyebben ment. A Megane nekem falta az égőt,ha az automata világítást használtam. Volt lehetőségem gyakorolni, talán már csukott szemmel is megy. :-)
Lehet házilag. :-)) Le kell venni a kerék mögötti ivben lévő műanyag burkolatot, és lesz ott egy kis luk ahova ézzel benyúlva elérhető a lámpa feneke. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Többen cseréltek sikeresen lámpát a megane II-esükben :-)))
Nem értem miért sorolsz fel ilyeneket. Minden autón elkopika fék, meg a tárcsa, olajat, kopó alkatrészeket cserélni kell.
Ezt ne tedd ebbe a listába! Hibás a gondolatmeneted. Ismerősömék a BMW-n évente cserélnek kompletten féktárcsát + betéteket. Azt is hozzátennéd ehhez a listához? ó kérem...
Mondjuk az is kérdés, hogy mi az amit kötelező a szervizben cseréltetni. Az egyszerűbb dolgokat pl. izzókat pollenszűrőt lehet sajátkezűleg? Ma az egyik ismerősöm megmutatta a zsir új Megane 1.5 dCI-jét (255Nm, 106LE). Hát a motorházat kinyitva izzót sajátkezűleg abban se lehet cseréli csak szervizben.
Oké, egy két dolog kimaradt. Csak az olajcsere volt bekalkulálva.
Az érét szerettem volna demonstrálni. Nem vészes. Sőt, szokás, hogy ha előírt olajat máshol veszel féláron ,.... persze nem mindenhol, de jellemzően beleteszik.
Tudsz olyan autót, amin nem kell karbantartást végezni? Akkor megveszem azt. Akármilyen kocsit veszel, akkor abban is kell olajat, szűrőket, kopó alkatrészeket cserélni, ez normális.
Úgy néz ki, a KIA fékbetét, és egyebek nem mondhatók drágának. Akkor dréága az is, ami fele ennyibe kerül, ha llandóan cserélik.
Ha jól vezetsz, akkor nem rúgod szét a féket 30.000-nél. Nekem a Peu 307-ben 85.000-nél cseréltettem ki a gyári betétet. Még bírta volna, de nem akartam azért külön szervízbe menni. olajat, és szűrőket cseréltettem benn ezen kívül.
"Figyelem, szervízköltségek! Megvan, hivatalos márkakereskedő árajánlata karbantartási költségekre!"
Azért szvsz ez így elég becsapós. 140.000 km alatt tuti lesz egy féktárcsacsere (szvsz 2 is), egy tárcsa darabja tuti van 10 ezer Ft (így kb. 80 ezer megy el a 2 garnitúra tárcsára, ami nem olyan vészesen sok 140.000 km alatt, dehát mégis csak egy költség). Valószínűleg -főleg Bp-en- lesz egy lengéscsillapító garnitúra csere is, annak ára is biztos van egy 20-as darabonként. Fékfolyadékot nem is kell cserélni? Eddig minden autómnál elő volt írva 2-3 évente, annak is van valamennyi költsége. Hűtőfolyadékcsere se kell 140.000 km alatt egyszer sem? Ha benzinesé a szervíz árlista, akkor még gyertyacsere is kellhet, bár gondolom ez dízeles lista.
Így az első 140.000 km-re csak ezekkel számolva vagy 120.000-160.000 Ft még rájön a szervízköltségre, és mivel a kocsi garis, így ezeket az elég drága cseréket is márkaszervízben kell megcsináltatni.
Szvsz ennek a költségét is érdemes hozzászámítani a szervízköltségekhez.
Én nem várok, holnap lesz valami. Van két cég, akinek van reklá szerződése. A hírautó Pilisvörösváron, akkor irány az Üllői úti KIA, vagy az Ezüstaitó Tatabányán, nem túl bíztató.
Egyszer voltam abban a szalonban. Mintha a szocializmusba repültem volna vissza, a körülmények, a kinézet........ de kedvesek voltak. Egyetlen Ceed volt. éppen eladva, nem lehetett kipróbálni sem.
Miéert ne? Ha 3 millió km-en tesztelték? Itthony is egyre többen használják. Ismerősöm Porsche chayenne-be MB CDI-be teszi. Új, vagy használt, a szernem kindegy. Tökéletesebben ég el a banzin , ez jó az autónak, a környezetnek,a pénztálcának. Ez az egyén érdeke. Nem jó az olaj multiknak, az tény.
Bocs de egy kissé meglepődtem. Én most már a másik tatabányai kereskedés ügyfele vagyok. Náluk javíttatok és ott vezettema a Ceed-et 1.4-es és dízel mocival is. Az, hogy mikor tudom megrendelni a Ceed-et az csak azon múlik, hogy mikor rendeződik egy privát problémám. Január elejém már elkiabáltam itta fórumon, hogy megrendeltem, de az utólsó utáni pillanatban közbejött egy privát gond ezért egyenlőre halasztanom kell a vásárlást , de ami késik nem múlik. Addig meg itt sóvárgok és irigykedem, valamint próbálok kibicelni.
Az ismertetők szerint igen. (google: "MPG-Cap") Általában 500Ft/tabletta . Kérdés hogy be mersz-e tenni egy ilyen ismeretlen cuccot a zsir új kocsidba?
Neeem, dehogy. Én pénzügyi tanácsadó vagyok. AÚgy értettem, hogy pld az egyik szalon a másikat szidja. Lehet rá alapja. Tatabányán a peugeot árul KIA-t A KIA is árul, két külömböző cég. egyik lehet a másiknak riválisa, mert külömböző a tulaj. Mindezek mellett alapos okod van, köszönöm a figyelmeztetést!
Olyan helyen fogok autól venni,ahol van reklámautó szerződés is. Lehet nem TAtabánya lesz, ha ott gáz van. Nekem most kell a kocsi, mert munkaeszköz.
Mi az hogy konkurencia szapulása? Kinek a konkurenciája? Én tavaly több mint három hómapppal vártam többet az autómra mint igárték. Már három hónapja fizettem a törlesztést amire megkaptam az autót. Kellet hozzá fenyegetőzés anyázás és sok egyéb praktika hogy egyáltalán megkapjam. Ha visszanézed a RIO-s topicot a jelőlt időszakra láthatod, hogy nem csak én jártam így. Egyébként más semmi, azóta kerülöm őket . Mai szemmel azt mondom mekkora barom voltam. Nem értem a hozzászólásod, te ott vagy értékesítő?
A konkurencioa szapulása nagyon átlátszó, ócska fogás. Mondhatom ezt értékesítőként. Azt sajnálom, hogy megjártad velük, köszönöm a tanácsot, körültekintő leszek.
Figyelem, szervízköltségek! Megvan, hivatalos márkakereskedő árajánlata karbantartási költségekre!
Szerviz ajánlat (szervízciklus: 20 000 km vagy 1 év) rövidítések: osz: olajszűrő, lev. sz.: levegőszűrő, üza. sz.: üzemanyagszűrő 20 000 km., vagy 1 év: 5.5 liter olaj, osz., 1 óra munka 40 000 km., vagy 2 év: 5.5 liter olaj, osz., 1 óra munka 60 000 km., vagy 3 év: 5.5 liter olaj, osz., lev. sz., üza. sz., 2 óra munka 80 000 km., vagy 4 év: 5.5 liter olaj, osz., 1 óra munka 100 000 km., vagy 5 év: 5.5 liter olaj, osz., 1 óra munka 120 000 km., vagy 6 év: 5.5 liter olaj, osz., lev. sz., üza. sz., 2 óra munka 140 000 km., vagy 7 év: 5.5 liter olaj, osz., 1 óra munka
A felhasznált alkatrészek / motorolaj / munkadíj nettó fogyasztói árai: olajszűrő: 3 054 Ft levegőszűrő: 3 917 Ft üzemanyagszűrő: 7 148 Ft motorolaj: 2 650 Ft / liter munkadíj: 3 800 Ft / óra A fékbetét (16 358 Ft / garnitúra) és a pollenszűrő (5 545 Ft)
Vitának vége, ez nem olyan drága. Se nem 70.000Ft se 50.000Ft
Nézd már meg a petvik. hu-t! A referenciák között amerikai autók és a szomszéd Toyota kererskedés tesztautója. A Petvik Kft az Ezüstautó újabb kész átverés show-ja. Sima piramisjáték! Szerintem hívd fel a KIA-t mielőtt odamész. Már tavaly nyitott egy új kereskedést Tatabányán a KIA. Én sajnos tavaly a RIO-t még az Ezüstautónál vettem, meg is jártam. Azóta kerülöm őket mint a tüzet. A másik Tatabányai kereskedés szerint már a felmondási idejüket töltik.
Számoltam másik irányba, és megnéztem, hogy ha havi 49672Ft törlesztőt 6% THM mellett adott hitelre 72 hónapig fizetsz, akkor pont 3 Millió hitelt vettél fel!!!
A 6%THM cascos hitelnél még nem is számít túl kedvezőnek, mondjuk hogy átlagos!
A 400e Ft különbözet az általad leirt példa esetnén, pont a kereskedés jutaléka a hitel kihelyezése esetén. No ilyenkor szoktak nagy kegyesen kb 200e Ft kedvezményt, vagy +extra felszereltséget ajándékozni.
a kereskedő hazudik és mellébeszél! Jó oka van rá, ha egy ilyen rossz hitelt ki tud helyezni, akkor ő meglehetősen vastag jutalékban részesül! (dolgoztam egy ideig autókereskedésben értékesitőként)
A kereskedő szövege: "A bank erre az ajánlatára 11,74%-os THM-et kommunikál ki, ez valójában 5-6% -kal több, mint a valós THM (vagyis a tényleges THM kb. 6%). A tartozás meg nem fizetése esetén a fenti hiteldíjmutatóval próbálja a kintlévőséget érvényesíteni a bank."
persze, hiszen ez a piramisjáték lényege! És ki ne szeretne hamar, gyorsan meggazdagodni?? Itt befizeted a pénzt, amiből fizetik az előtted belépettek havi "apanázsát", aztán ha kellően jól megy majd a biznisz (értsd: sok balek belépett már), akkor felmondják a szerződést, sok hülyének meg rajta marad a hirdetés az autóján. Sz'l itt megelőlegezel egy kis pénzt, és ha szerencséd van, helyetted fizetik a törlesztőrészletet. Mér' baj ez? Piacgazdaság van.
OK, azt tudom, hogy a THM-ben minden fityfene benne van, nem csak a kamat. Én csak ezt éves tételt hagytam ki a számításból.
Sorry, hogy ilyen laikus vagyok, sohasem vettem fel még hitelt.
Csak most szembesülök azzal hogy ha viszonylag korrekt (tehát nem nulla, nem 10, hanem 30%-os) kezdővel indulok, egy 2.6 milliós tartozásra akkor is horror 3.5 misit kell visszafizetni..:(
A THM azaz a teljes hiteldíj mutató egy százalékban kifejezett díjmutató, mely az ügyfél által a felvett pénz használatáért fizetendő éves díjat mutatja meg.
Nem. A THM az éves hiteldíj mutató. Annyi a könnyebbség, hogy abban már nem csak a kamaty, hanem minden egyéb szarnak is benne kell lennie. Ha felveszel 1 milla hitelt 10% THM-el egy évre, akkor 1.1millát fizetsz vissza. Ha két évre veszed fel, a THM akkor is 10%, mivel évi 10% a kamat+kezelési költség+egyéb kiadás van összesen. De mivel két év, ezért kétszer 10%. Durván számolva 1.2millát fizetsz vissza. Ha tíz évre veszed fel, akkor pedig kábé 2 millát az 1 helyett.
Ha felveszek 10 misit, akkor nyilván más elbírálás alá esek, ha 1 év alatt szeretném visszafizetni és más alá, ha 20 év alatt. Éppen azt mondom, hogy más futamidőhöz értelemszerűen más THM-et adnak a bankok, OK.
De végeredményében az érdekel, hogy a a végén összesen mennyit kell visszafizetnem a törlesztőkkel.
Mondok akkor konkrét példát. 2.600.000 Ft hitelösszegre 60 hónapra 56.705 Ft, 72 hónapra 49.672 Ft havi törlesztőrészlet ajánlottak, s erre azt mondták, hogy kb. 6%-os THM.
A 2.600.000-ra előbbi esetén összesen 3.402.300 Ft-ot fizetek vissza, utóbbi esetben 3.576.384 Ft-ot... Majdnem 1 millióval többet!
A Te elgondolásod alapján, ha velveszek 10.000.000 Ft kölcsönt és 13.000.000 Ft-ot fizetek vissza, akkor 30% a THM akkor is ,ha egy év alatt kell visszafizetnem, és akkor is, ha 20 év alatt.
Az a THM, ami most a THM egészen jól mutatja a hitel terheit. SZERINTEM!
Ez csak egy példa volt. A lényeg az, hogy a feltüntetett THM miért csak egy évre vonatkozik?
Én mindig azt hittem, hogy a THM az a %, amennyivel többet kell visszafizetned a végén, mint amennyi hitelt kaptál. Ez lenne az igazán tájékoztató jellegű %.
A többi szart sem ér.
Természetesen azzal no problem, hogy a futamidő, ill. a hitelösszeg függvényében másmilyen THM-et számolnak, a vevőnek végeredményében úgyis az az érdekes, hogy adott összegre mennyivel többet fizet vissza.
1.5 mill 60hónapra 33333Ft/hó törlesztővel az jó közelitéssel 12%-os THM
Megpróbálom megvilágitani, miért nem olyan egyszerű a számitás, mint ahogy gondoltad:
Ha a felvett hitelből már kifizettél mondjuk két havi törlesztést, akkor a törlesztésnek a tőketörlesztésre forditott részével már csökken az a tőke, ami tovább kamatozik. Ahogy Te számolsz, az csak akkor lenne igaz, ha felvennéd a hitelt, és a lejárat végén egy összegben törlesztenél. Akkor valóban 6,6% lenne a THM.
Ennél bonyolultabb. Amúgy a THM az éves viszonylatra vonatkozik. Ha gondolod minnyá kiszámolom, hogy az 1,5 mill felvét, 5 évre havi 33333Ft törlesztővel milyen THM.
A THM mindig egy évre vonatkozó hiteldíjmutató? Nem a teljes hitelösszegre/futamidőre vonatkozik? Példa: hitelösszeg mondjuk 1.500.000, amire mondjuk 5 év alatt visszafizetek 2.000.000 Ft-ot. Én erre azt hittem, hogy a 33%-os többlet miatt a THM is 33%... De nem, el kell osztani öttel (az 5 éves futamidő miatt) és így 6,6%-os THM jön ki... Ezt az átbaszarintást! Vagy laikusként csak én voltam eddig tudatlan?:)
Ha reklám kell, akkor olyan helyen vedd a kocsit, ahol van reklámszerződés. Tehát kijelölt helyen. Ha magad veszed a kocsit,akkor a reklámért 180-360000-ig kell fizetni.
A boci nyáron odaveszett egy frontális ütközetben. Most anyám Wagonját nyúzom azóta is. Egy kínzókamra. A Ceed-et egy heti nem alvás után választottam. Corolla d4-D a rivális, de drágább, ugyan szebb, és kevésbé felszerelt, kispóroltak ezt-azt.
petvik.hu Tatabánya. Ha érdekel, holnap megyk. Alkudozak, hogy többet is vennénk, ha adnak valami ajándékot? Merthogy lista árban kell venni az autót. A reklámszerződéd csk 30.000Ft
Brossúrát kell keresni, a jobb felső sarokban lesz egy ilyen felirat. Rákattintva egy 40MB-os fájlt tölt le a gépre, asszem ZIP kiterjesztéssel, egy pdf fájl van belecsomagolva. Azt kell megnyitni a kibontás után.
Sőt onnan tettem be ide a nyomaték görbéket is. Tessék visszanézni a görbéket, mert megéri :-)
ez a reklámautó szerződés engem is érdekel. tudnál erről írni egy pár sort? mit ajánlanak ők és ennek fejében mit kell vállalni? esetleg cégnevet is írj, ha nem gond. Köszi!
Ez ijesztő! Holnap megyek tatabányára, 2 helyen is van Ceed, megkérdezem a szervíz költségeket. Ennyi nem lehet, egy mercedes nem kérr ennyit. Mi kerül 90 ezerbe? 5 liter olaj, 2-3 szűrő, max 1 óra munkadíj. 25.000-nél nem lehet több.
Maszekban jött ki ennyibe, hogy én vettemmeg az alkatrészeket. DRÁGA A RENAULT ALKATRÉSZ, AZ VOLT A BAJ. Valamint + vízpumpát is cseréltem, nem kellett volna még. Az dobott rajta majdnem 50.000-et. A munkadíj csak egy tízes volt. A hozzávalót sehol sem tudtam olcsóbban beszerezni, valszeg az országban akkor az én megane-om esett át az első nagy szervízen.
1 év múlva már 5-öd áron megvettem a kitámasztó gömbfejeket úgy, hogy nem kellett az egész trapézzal együtt. Rafkós a Renault, de egy autósboltos túljárt az eszükön :-)
A KIA esetében merek arra tippelni, hogy a szomszédban gyártott alkatrészak miatt nem lesz horror a szervíz. Felvidékre is lehet menni vele, kevesebb a rezsióradíj.
igen azt én is láttam, de a belinkelt honlapon van egy világos szürke, szövet kárpitos. nagyon tetszetős a világos belső. ezt nézném meg vhol, ha elérhető. plusz érdekelne ex-hez alufelni, de a kereskedő akinél voltam nagyon nem volt képben, se a KIA ügyfélszolgálat. azt mondta a központi ügyfélszolgálat, hogy az EX-hez nem lehet rendelni alufelnit. ezt valahogy nem akarom elhinni amikor a papír alapú katalógus legalább 5 alufelnit jelöl meg választhatóként. kicsit sztem még zavartak a srácok...
Az excel táblát az orrom előtt nyitotta meg a srác a Pappas-ban, a 15 ekm nem 100%, de olyan 90 (nincs itt épp a cetli, amire felirkaltam). Ő is mondta, h ezek előzetes, tájékoztató jellegű árak, és az ő szalon-szervizükre érvényes.
"Szerviz-árak: a dieselre 52 és 70 közt voltak, a benzinesre JÓVAL olcsóbbak (34-48 ha jól emléxem)"
Ezt nagyon magasnak találom, szerintem nem jó infót kapál. Nem lehet ennyi, nincs tapasztalat, sztem rossz infót kaptál. Valamint nem 15, hanem 20.000km-né kell a dízelt szervizelni, benne van a katalógusban, valahol olvastam. Nem is logikus, hiszen itt a szomszédban gyártják, és nincs vám az alkatrészekre. Nem kell behajózni egy másik földrészről. A Suzukinak is ettől kerül kevesebbe az alkatrésze.
tud valaki olyan dílert, ahol egy világos kárpitos (egészen világos szürke vagy beige) ceed megnézhető volna? a www.kia-ceed.com honlapon láttam, de kereskedőnél csak a fekete+különböző mintások voltak. lehet egyáltalán rendelni már? és a könnyűfémfelni vajon hogyé van?
Ez van... és 15e-s szervizintervallum. Igaz, ez előzetes tájékoztató ár, és a budai Pappas-nál. Elképzelhető h másutt olcsóbb. Valszeg érdemes lesz utánajárni.
Ilyen márkaszervizt kívánok magamnak karácsonyra. Az Offtopic Punto II-m első két szervize került 21e és 25e Ft-ba és ez 2004-2005-ben volt... Hm, idáig azt hittem hogy a Toyotának nemcsak az ára magas, hanem a szervizköltsége is, e szerint tévedtem. Bár gondolom ez erősen márkakereskedés függő is.
Mit csináltak azon a megane-on neked??? Itt egy megane klubtagnak komplett vezérműszett + vizpuma + hűtővizcsere volt 60ezerbe (igaz nem szaGszervizbe vitte).
Konkrét szervízköltségekről tud valaki a CRDI esetében? Egy olajcserétől nem tartok, de lehet, hogy mégis 70.000et kel otthagynia 2. szervíznél. Valahol ilyen rémhíreket olvastam. Mi van előírva vajon?
Corollás imerősöm dicsekedett, hogy minden szerviz csak 20.000-be kerül. Megnéztem az órát, 34.000 van benne, tehát csak kétszer volt a boxban az autó.:) KIA esetéban vajon mannyibe fáj majd egy nagyszervíz, pld szíj (lánc?) feszítő, pumpa, meg mittudomén minek a cseréje?
Megane dCi esetében ezs 120.000Ft volt. :( Alkatrészár is horror. Igaz, híresek is erről. elég szpmprú.
Az eddigi tapasztalatok alapján egy autó kombi változata általában 100e max 200e Ft-al drágább, mint az alap 5 ajtós. Vannak kivételek, emlékszem olyan focus akcióra, amikor azonos árban volt a sedan, kombi, és az 5ajtós.
A dieselnek lényegesen nagyobb a nyomatéka mint a benzinesnek, sokkal kevesebbet kell kapcsolgatni, országúton visszaváltás nélkül is nyugodtan előzgethetsz. Sztem lassan nem azért vesznek az emberek dieselt, mert alacsonyabb az üzemanyag költség, hanem mert élvezetesebb egy jó diesel, mint egy szívó benzines motor. (néhány autógyár rájött, hogy a benzines is sokkal kelendőbb egy turbóval megspékelve, sorra jönnek ki az európaiak a turbó benzinesekkel)
Amíg az első médiainformációk rendkívüli pozitív véleménye és az újdonság ereje magasabban tartja a keresletet, mint a kínálatot, hiába tudod mennyi az árrése egy kereskedőnek az autón, nem nagyon fogsz belőle árengedményt kisajtolni. Ha nem sürgős a vétel, várj egy fél évet, használd ki a nyári pangást, amikor mindenki nyaralásra költ, s nem kocsivételre. A forint akkor gyengülni is szokott a megnövekedő euro és kuna kereslet miatt, következésképp ha hitelre veszel jobban járhatsz. (ez már erősen spekuláció, privát véleményem)
Szerintem a dízel elönye az alacsonyabb fogyi mellett az élmény. Amúgy jobban kell rá vigyázni, hidegen nem hajtani, melegen hagyni lehülni a turbót leállítás elött, végsebességet nem kihasználni. Egy jó szívó benzinmotor jobban bírja a strapát. Tehát kevés KM/év-nél luxus, de ha belefér......
Sziasztok! követem a hozzászólásokat, de van még egy-két kérdésem, aki tudja a választ lsz írja meg:
1. van arról infótok, h a kombi milyen árban lesz? több mint a sima cee'd? sacc mennyivel?
2. 1.6 benzin és 1.6 dízel között hezitálok. mennyivel több a dízel szervízköltsége? be lehet fogni az alacsonyabb fogyasztással? (max 20 e-t megyek/év). alacsonyabb fogyasztáson kívül mi az előnye még a dízelnek?
3. van arról infótok, hogy egy kereskedő hány %ot rak a nagyker árra? nektek mennyit sikerült alkudni? kinél?
Ja, még két apróság: szép az EX belsőben a középkonzol szürkéje, de a két oldalszellőzőt is megcsinálhatták volna, úgy lett volna igazán ütős. Az LXben egy árva hamuzó sincs...:))) Külön rendelhető egy előre, de hátul nyista! (nem zavar, nem dohányzom, csak feltűnt h nincs sehol)
Na, ma voltam tesztvezetni, a Pappas Hunyadi úti szalonban, mind az 1.4 benzines, mind az 1.6 dízelt, előbbit LX, utóbbit EX kivitelben. Amit még tudni kell: 1.616V xsarából (6,5 éves)ültem át. 1.4: városba, országútra tökéletes, nem erős, de a kategória/fogyi/ár viszonylatban nagyon korrekt, jó választás. Autópályán emelkedőn, nekem gyenge (naponta M7 emelkedő, van h 2x is, ott sok autó elvérzik, ez sem volt elég meggyőző). Visszakapcsolással is. Futóműben, zajszigetelésben veri a xsarát, fékben hasonlók, a ceed picit jobban "bekapós", inkább csak megszokást igénylő, de jó. Kormányszervója nekem picit télleg túl könnyű, kérdés mihez viszonyítunk, kellemes, jól használható. Gyári 4 hangszórós izé, szóval dobozhangú, szokolrádió, hiányzik belőle a magas, a mély alja, a közép meg olyan semmilyen. Helykínálat nagyjából OK, jobb elöl előrehúzott ülésnél beleér az ember lába (175 cm) a középkonzolba és a kesztyűtartó sem nyílik ki normálisan, viszont nem igazán kell előre húzni az ülést (épp úgy volt az egyik próbaautón, azért vettem észre), normál, kb. középállásban is meglepően nagy hely volt benne hátul, tökéletesen kényelmes 2 főnek, de akár 3nak is hosszabb távra is. A csomitartója a xsara 400+ csomagtartójához képest kicsi, ez az ára a nagyobb üléshelynek, de nem rossz, a kerékív fölött kiszélesedik, ez a pár centi jól jöhet. Valszeg érdemes lesz várni a kombira.... Aztán jött az 1.6 crdi ex... Pici dízelhang hidegen, nem zavaró... Hidegen nem ütjük, szép szolidan...Aztán picit bemelegedett, kitörtek a lovak, és nagyondurvát ment az autó, bármilyen fordulatról, bármilyen fokozatban. Kérdeztétek a turbólyukat, nagyon minimális van, alacsony fordualtnál (~1500nál) éreztem egy picit, de egyáltalán nem feltűnő, az 1.7 dízel H astráé sokkal durvább, ez teljesen jó, KÉNE...;) Egy baj van csak, az EX árcédulája... Ugyhogy, ha lesz, crdi LX lesz, de még lehet h megvárjuk a kombit... Egyetlen alternatívája van épp (illetve 2), egy xsara picasso hdi...:) (vagy megmarad a jelenlegi xsara még 2-3 évig - ez sem lebecsülendő...) Összességében: mindkét tesztautóban 3-4 ekm volt, szépek, egészben levő, jól összerakott autók benyomását keltették (sajnos a szalon-EX könyöklőjén a bőrt már ártó kezek felszakították egy kb 1 centi szakaszon) Mondjunk rosszat is: Két dologban kell kompromisszumra jönni vele: a japános jellegű csupaműanyag, meg síkműanyag cuccok (kilincs, ajtófogantyú, stb, elég furi a szövetmintás műanyag a műszerfalon, ajtón), de ez a drágább japókban is ilyen, illetve az ülések szövete (a kiállított autók mindegyike egyforma volt, nem t'om létezik-e más, az ülések oldaltartó hurkáinak a sötét textilje nem volt szimpi, ahelyett el tudnék képzelni vmi kellemesebb tapintásút,setleg azonnal egy profi üléshuzatot beletenni. Asszem sokaknak nagyon jó választás lesz az ára miatt, a felszereltsége miatt, jó cégautó lehet belőle (ha télleg bírja a kiképzést). Egész jó színválaszték van, rendelésre, naon tetszett a sárga és a metál- valamint a sima piros, jó volna élőben is látni. Szerviz-árak: a dieselre 52 és 70 közt voltak, a benzinesre JÓVAL olcsóbbak (34-48 ha jól emléxem) Lecke feladva, agyalhatok... Aki meg már megvette v megrendelte: Jó döntés volt! Nekem viszont kéne még egy 1.6 benzines, kipróbálni.
Robotváltó problémák: RENAULT, OPEL, FIAT. Csak idéztelek. Francia, és német, olasz márkák,amit felsoroltál. A Toyota nem volt köztük. Ez nekem lényeges. Köszönöm. A népítéletben pedig az első helyezettek mind japán, vagy koreaiak. Nézd csak meg.
A Toyota szervizek nem igazán javítanak, mivel hogy nincs mit, kivétel az elhasználódás, karbantartás, törés. Az autószerelők is utálják a japókat a koreaiakkal együtt, mert éhen halnak miatta. A Ceed-et is utálni fogják, az autósboltosokkal együtt. A VW, OPEL, FORD, AUDI,BMW, MB,és a francia, és olasz márkák tartják el őket.
Hogy maradjak a topik témájánál, Győrben dolgoztam, ugye munka után a vásárló elmegy a boltba vásárolni. Na de hogyan, ha bezárt??? Kérdem én? A megcsodáltuk a fekete Ceed-et a kirakatban, miután végre sikerült a labirintusban megtalálni a parkolójukat. Jól elrejtették, tábla nincs. 5-kor be is zártak az orrunk előtt, betelefonáltam nekik, hogy még jó, hogy ugye munkaidőben, amikor nem ér rá a dolgozó ember, akkor vannak nyitva. Aki meg ráér napközben, az nem dolgozik, és nem vesz autót. Mi veszünk egyet, de majd valahol máshol. :)
A Budaörsi Toyota szalon is hasonlóképpen igyekezik, neeeeem baj,aznap megvete a párom máshol a Yarist. Hazafelé megmutattam nekik a szerződést. Azóta sem hívnak vissza MMT teszt Corolla ügyben,azt pedig én szeretnék. Lúzerek, már két boltot is elbuktak.
Én se akartam a beige EX-be a kétszínű műszerfalat, mert a világos műanyagot hamar koszolnám... kiderült lehet egytónusú is... csak a középkonzol-keret lesz díszes... :) És persze passzoló beige kárpit...
Turbólyuk: Én tesztvezetéskor nem éreztem, de nyílván többet kell vele menni... :)
Apropos, az 1.6 CRDI esetében turbólyukról idáig még nem volt szó. Engem az 1.3 Multjiet Grande Puntónál ez nagyon zavart, igaz az csak 1248 cm3-es motor. Az 1.6 CRDI-nél érezhető egyáltalán a turbólyuk?
Nagykanizsa Renault szalon szervi vezető :2db twingo és egy clio robotizált váltóját kellett nagyjavitani egyet gariban, kettőt már gari után, Szintén nagykanizsai Kiss-Gerencsér Opel nem konkrét adat, csak az értékesítő elmondása, hogy sok baj van a corsák robotváltójával. Fiat szalonban ugyanezt ecsetelte az értékesítő, (nem automata ellenesség, mert ajánlották, hogy olyan modellt válasszunk, ha már automatát szeretnénk, ami bolygóműves)
plusz népítéletek, he nem baj, most nem keresem ismételten meg konkrétan, de ha kívánod este több időm lesz.
A váltót nem tudom meddig bírja. De a hideg motort nem kellene hajtani. Nekem benyás van, de hidegen csak 2000 környékére forgatom. Aztán ha meglendült a hőfokmérő, akkor aztán adjad neki, ami a csövön kifér. Akár 3000-ig is.
Beülsz az autóba, 3 km múlva már az autópályán vagy, tolod 180-190-el végig, lejössz az autópályáról és 3 km múlva már leállitod, mert ott a munkahely.
Azaz hideg motorral inditassz és hipp-hopp autópályatempó aztán felhevülve állitod le. :(
Attól függ mennyire volt meghajtva. Ha csak városi vánszorgás volt akkor annyi se kell. Ártani persze nem árt. Másik hideg motort nem meghajtani különösen igaz ez a turbora.
Na meg képzeld, hogy kapja a telefont, hogy hamarosan szül egy nő, ugrik az autóba, hideg motorral nyomja a padlót... hát nem tudom meddig fog neki menni szegény. Én csak az autót meg a motort sajnálom :) Adná nekem, LOL :)
Láttam a használtautón előző gépét. Utánaszámoltam, hogy hány km-t vezethetett. Úgy itéltem meg, hogy 250-ről tekertette vissza 150-re. Amúgy fél millával volt kevesebbre árazva, mint a hasonló korúak, és valoszinüleg valós 150-es futásteljesítményűek...
Pont ezen agyaltam, hogy ha ő 180-as átlaggal megy az ótópályán akkor miért vesz dizelt? Vagy nem tudja, hogy azt az autópályáról lejövet nem lehet egyből leállitani mint a benyásat?
Most még dicséri a gépet, nagyon jó... kérdés hogy ha elromlik akkor mit csinál. Éppen a foglalkozásából adódóan nem engedheti meg magának, hogy elromló autót vegyen. Márpedig ha úgy használja ahogy eddig, ez be fog következni...
Ha jól végignyomja padlógázon az autópályát, néha megáll pihenni és azonnal leállítja a motort, akkor először valószínűleg a turbó. De szerintem nemsokkal utána a motor is. Hagyni kellene egy kicsit lehűlni, mert nem jó dolog a vörösen izzó turbó alól kikapni a kenést.
Corolla robotizált váltója 60e km-enként tönkremegy? szép... Pont ilyet vett az emlitett főorvos (robotizált váltós dizelt).
Azon gondolkozok, hogy előbb a motor vagy turbója elfüstölni, vagy a váltója szétesni.
(Mert ahogy ő az autóval bánik.... városban, pályán padlógázzal közlekedik, gondolom a dizelek ezt nem tolerálják hosszú távon. Ezért sem értem miért dizelt vesz az ilyen.)
Anno 15 éve volt automata Nissanom. Az nagyon jó volt, de most nem vennék olyat, a fogyasztása miatt. A robotban pont ez a jó, hogy a hagyományos váltó, csak helyetted 2 szervó dolgozik. A Cori esetében még gazdaságosabban,mit a legjobb sofőr.
én automata fun vagyok, de a robotizált váltókról elég sok rosszat hallottam már. Van bennük tapasztalatod? Én inkább hagyományos bolygóműves automatát keresnék! Mondjuk ha jól láttam a Kia egyenlőre nem adja automatával a diesel verziókat sajnos. De a benzinesek szerencsére jóféle automatával vannak szerelve :-)))
Gyengének nem gyenge, de a Ceed dízelje igazi adrenalin pumpa. Jobban húz, élmény gazdagabb, és mintha sínem menne.
Harap a Corolla is, lepadlóztam, de csak városan, 3 km-t lehetet menni vele. elég szerény táv, eldönteni egy 5 millés kocsi vásárlása előtt. nekem kevés. Igazából a Corolla MMT robot váltója izgat, de sehol sem sikerült kiprószálni. Talán a héten.
igen, ez a 85lovas, a 75lovas 8V utódja. Én biztos azt választanám, ha astrát keresnék!
Ez a 95e km futásteljesítmény nagyon jellemző. Valamelyik nap, kollegámmal benéztünk egy Egerszegi kereskedésbe. Az udvaron egymás mellett állt 3 autó. 94e 95e és 96e km-t mutatott az óra. Kijött a kereskedő, megkérdezte mit szeretnénk?
Mondtam neki, hogy "merre találom a 97-98 és 99e km-t futott kocsikat, mert látom futásteljesítmény alapján vannak szépen sorba rakva a teljesen különböző autói" Aztán szó nélkül bement a lakókocsijába. vajon miért???? Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit????
Mint tudjuk, az észérvek meggyőzőek a Cee'd esetén, s sztem tesztvezetés, majd mélyebb tapasztalat után valószínűleg az ember érzelmeire is hat az autó:).
Nem is tudtam, hogy van ilyen Opel motor is a G Astra-kban! Biztos még az F sorozat 75 lovas erőforrásának továbbfejlesztése. Nekem is még az Ecotec előtti széria van, 1.4, de nem központi, hanem hengerenkénti befecskendezéses, így nem az akkori standard 60 LE-s, hanem 82 LE-s (volt ugyanilyen szisztéma az 1.6-osoknál is - 75, ill. 100 LE-val.
Én csak a legjobbakat tudom elmondani erről a mociról: kellően dinamikus (mondjuk az akkori F Astra-k még nem voltak 1 tonnásak se), alacsony fogyasztás (7,8 liter városban, 7 körül vegyesen), az olajat pedig ezek a 8V-sek még egyáltalán nem zabálják!
Váltó: nekem 12,5 évvel, 150 ezer km után sem lötyög!
Szóval az én tapasztalataim szerint kis túlzással tényleg "sosem kop el":).
Használtautók: s azt észrevettétek, hogy a kínálat több, mint fele "véletlenül" 90-95 ezer km körül eladó?;)
Egyébként az Opel szervízes ismerősöm azt mondta, hogy a digitális km számlálójú Opeleknél a márkaszervízben ellenőrizni tudják, hogy valós érték szerepel-e benne.
Megamat idézve, mégy egy pozitív ötlet-érv felmerült bennem. Itt közel a határ, vajon valamelyik Szlovák szervízben milyen rezsiórabérrel, ill anyagárakkal dolgoznak? Nincs VÁM.
Lehetséges, hogy jóval kevesebbe kerülne a szervíz? A garancia megmarad. ez zsebre megy, ugyan a hazaiak nem örülnek. :-) Sztem itthon is kevesebbért dolgozik ez a feltörekvő márka, mint pld egy presztízs osztály.
Amerikában már győzött a KIA, pont a terepjárók hazájában! Érdekes. Bízom benne, hogy idehaza is nagy siker lesz, szép jövőt jósolok neki. mondom ezt, miután tegnap kipróbáltam, valóban élmény vezetni. Mintha az útra ragasztották volna. Precíz, pontos, stabil futás.
Ha úgy döntök akkor az EX lesz, az ESP miatt. Nincs 2 életem.
Épp mérlegelem a vásárlást, odaveszett a kocsim egy frontális ütközetben. Ügynök vagyok évi 40-45-000Km. Biztonság, gazdaságosság, kényelem, eladhatóság, megjelenés. Ez a sorrend. Az eladhatóság alatt értem, hogy pld. a Megane II DÍZEL roncsot 5 perc volt eladni. A KIA esetében is ugyanez? A Corollát kicsit többért, de azt be is kell invesztálni, hehát ez is kipipálva. Az új Corolla D4-D a rivális, 850.000Ft-al többért, megjelenésében elegánsabb,(relatív)jóval kevesebb extrával!
Ha az érzelmeket, megjelenést veszem számításba, akkor a Corolla Luna. Ha az észérveket, akkor esetemben az EX!!! KIA CRDI 207.000Ft al kevssebbért, a LUNA corihoz képest kényeztetően sok HASZNOS felszereléssel hosszú távra! El. csomag, (ESP! is) +25ló! :-)
Számomra a CEED mellett szól egy csomó pozitívum:150.000km gari, amit 3-4 év alatt le is járok, de kell a nyugalom. ESP!!,ülésfűtés 3 fokozatú ..csúúúcs, erősebb dízel, szélvédő jégmentesítő, automata a klíma, monokróm b. tükör, el. beajtható k tükör, nagyobb ülések, és nagyobb hely a hátul (családi használat esetén) még a csomagtartó is jól kidolgozott! Kellemesebb, komfortosabb belső. A cascó is olcsóbb, szervízintervallum 5000Km- el több Mi kell még?
Sajna a 60LE-s Puntóval én is igy jártam: zabál de legalább nem megy. A Renault dCI motorjai tényleg jók én is próbáltam, a váltók franciásan lötyögősek. Apám PUG 206-osának a váltója is katasztrófálisan lötyög, vigyázni kell, hogy hova váltok vele. A 4,5 éves P II-m váltója viszont még most se lötyög semmit se.
Még nem hallottam erről az enyhén 3szög alakú dugóról, tán a súrlódás csökk. miatt és a gyűrűk tömítenek. Vagy a gépészetben ismert K hibáról van esetleg szó.
Ma berepültük a gépet Üllőn!1.6 CRDI. húz mint a mozdony, csendes, pontos a futómű,váltó,szép szolíd belső, igazán élvezet hajtani! Akárhogy is átvizsgáltam, kutatgattam, hogy gyengeséget találjak benne,mindíg újabb pozitív meglepetésekkel kellett szembe találkoznom. A csomagtarótól a szivargyújtóig, látszik, hogy sokat agyaltak a mérnökök az autón. Használatra építették, tágas, kényelmes,ülések, nagyra nyíló ajtók, a hátsó ülés alá is jutott szőnyeg,... sorolhatnám. Kellemesen meglepődtünk, ez az az autó ,ami a mindennapokra építtetett, gratula a tervezőknek!
Bárcsak korábban is ily tüzetesen néztem volna át amit veszek, akkor nem szívok annyit. Pld a Pug 307-es prémium 4,8 milláért: a szőnyeg több helyen is kibújt a küszöb alól, többször cseréltettem az index kapcsolót. A jégkáros 0.km Fiat Punto, (Tatabánya Riegler, míg élek reklámozom ) 60 le, és kajál,de nem megy, a Megane II-vel több szerencsém volt, az csak az akksit merítette be néha, azon kívül, hogy egy 50Ft-os pillangószelemp miatt bevizelt a klíma, és tocsogott a víz az utastérben.Lötyögős váltókar, de príma dCi motor!
Kérdeznék, 1.4 LX-es tulajtól (pl. mazsola) hogy müködik sötétben a hőfokszabályzó és a ventillátor "perem tekerője"? honnan tudod mennyi meleget v. hideget nyomatsz be és milyen ventivel? A megvilágítás addig erősebb, amilyen fokozatnál tartasz? (érthető? :)) ) A digitnél egyértelmű.
- motor: alapjáraton mármár benzinesen csendes legalábbis melegen, semmi fócvágenes traktorhang. Hidegen sajnos nem tudtam meghallgatni, elQttem is mentek vele. Jó eröben van 2000 felett lehet 5.-ben elözni 90 körül is, szóval OK! Hangja elviselhetö pörgetéskor is, nem hangosabb mint egy benzines, zajszigetelése jó!
- váltó: rövid uton, pontosan jár, könyöklön könyökölve kényelmesen kezelhetö!
- pedál, kormány, ergonómia: gyorsan beállítható a kényelmes/megfelelö helyzet, pedálerö, kormányerö részemröl rendben. Kézre esnek a kapcsolók, hamar megszokható.
Ami nem:
- sok müanyag: jó minöség ugyan, de sok. Relatív, szerintem az uj Astránál (szinten a legalacsonyabb kivitelnél) így is jobb! Szóval nem vészes, de nem is túl jó.
- oldalsó gumicsík: lehet, hogy trendi, de ha hátsó ajtót nyitnak rá, akkor az a lemezzel és nem a csíkkal fog találkozni! Sajna a mai félméterre állós, ajtókivágós suttyók túl sokan vannak ehhez!
Átlagos: semmi extravagáns kívül. Nem biztos, hogy baj talán nem barmolják össze az írigyek és nem lopják el. Csom. tartó nekem kicsi.
A futómü jónak tünik, rövid volt a próbaút. Mostani offos franciám szintjét biztos, hogy hozza talán jobb is, hoszabban kellene próbálni.
Nekem akkor lenne reális választás, ha mondjuk jövö tavasszal a 1,6 CRDI kombi EX metál+tolatór.+ülésfutés+tempomat beférne 4,7 M környékére! Majd meglátjuk.....
Én 2005-ben adtam el a 13 éves mazda 626omat és láss csodát 156 000 km volt benne. És nem tekergettem semmit. Garantáltan 156 000 volt benne. Én garantáltam :D
Ismerős vett pár éve kocsit. Az egyiket kinézték, 5 éves, 80e km-el. Utánaérdeklődtek a márkaszervízben, hogy mégis mit tudnak róla mondani. Nem volt vele semmi baj, hülye hibák nem voltak vele, csak éppen egy évvel korábban volt náluk 120e szervízen.
Nekem a Megane II dCi-ben 3 év alatt 185.000km tekeredett bele. Mostanság T. Carinát akartam venni, mindegyikben 165.000Km van, érdekes módon. Ami eladó, mind nyúlólnak jó, úgy néz ki belül. El is ment a kedven a használt kocsiktól. Inkább újat, egy jó választás, és nyúzom évekig. Corolla vagy Ceed lesz. Ma megyek tesztvezetni. Hajrá!
Anyám Wagonjával kínozzuk egymást, nem tudom tönkre tenni. Látná, hogy bánok szegény vassal. Hihetetlen mit kibír! Tettem bele MPG tablettát, megy mint a rakéta, és nem zabál végre. Tegnap egy X5-ös mellett tekertem el 160-al az M1-esen, a fószer épp túrta az orrát. :-) Szerencsére nem volt oédalszél, mert már halott lennék. :-)
nekem 8,5 éves magyar suzukim van, még nem romlott el! (130e km) Hidd el,a megbízhatóságával annak sincs semmi baj. A gond máshol van :-) De jó igavonónak.
egy másikat találtam, ami 2003-as volt, és 160e körül futott. Erről nem tudni mennyit. De a Km-ekkel mindíg óvatosnak kell lenni. NAGYON!!! Rohadt km óra buherátorokat én min 5év börtönre ítélném!
Én azt mondom, japánt vegyenek, akármelyiket, kivétel a magyar suzuki. Nem lesz gondjuk. Nézd meg, egy francia, vagy német autó szervíz parkolóját. Tele van. A Japán: üres. Kérdezz meg egy autószerelőt: utálják a japókat, mert éhen halnak miatta. Neke azt mondta ahaverom, ha nem lenne Opel, VW, meg a többi fos, bezárhatná az autósboltot. Vettem nála egy Suzuki Wagon lámpa kapcsolót, alig tudta beszerezni, mert ilyen még nem volt. (ez is az F-Astra adoptált szarja )
Az még jó is lehet. úgyis 4 éves körüli gép a cél. (kb 1.5 milla a keret).
DE !!!
Borsodi/közeli kell legyen. Aztán az apósék fia meg a lánya (+ a lánya férje, azaz én) választjuk ki az autót. A tipusválasztást ránk bizzák.
Csak ugye az öreg nem akar 1.5 feletti motort, az anyóst meg rá lehet beszélni hogy mégis 1.6 legyen, az ő szava is döntő :DD
A fiu japán párti, franciáról hallani sem akar. Esetleg német még ami szóba jöhet, régebben Opel párti volt, most meg Octavia és Fabia buzi, mert a haveroknak olyan van... még nem kiforrott a gondolkodása szegénynek :)
A szinválasztás joga meg a nőkre van bizva. :-P
Szóval nem egyszerű eset lesz az autóvásárlás :-) Remélem összejön vita nélkül.
Ha G astrát keresnek, messze a legjobb motor, az 1,6 8V 85Le verzió. Elég ritka, de kb 2003-ig lehetett kapni. Ez nem ecotec, semmi varázslás, csak a jól bevállt 1,6i 8V-s moci. A szüleimé 160e km-nél is kifogásalan volt, gyakorlatilag nulla olajfogyival.
Nekem ez az elsö dizeles autóm, és eleinte meresztgettem a szemem hogy 130-140 körül autópályán 3000-et pörög, húúú. Ettől nagyobb autó nekünk nem kell. A megane tényleg ugy van ahogy mondod. Lépcsős hosszú, akinek tetszik annak biztos jó. 5 ajtós csomitere kicsi, kombi még a scenictől is nagyonn/hosszabb csomagtartóval bír :) Az már nekünk is túl nagy lenne. Sajnos a megane ülése nekem alacsony, igy kényelmetlen.
Úgy tűnt, a Ceed-ben alapból magasabban lehet ülni, és ha felemelem az ülést...
Ceed-ből én a lépcsősnek örülnék a legjobban, de nem lesz, viszont a kombi irtóra tetszik :)
Majd meglátom mik lesznek a tapasztalatok, és ha autócserére kerül sor, a KIA a Ceed-del nálam felkerült a listára.
A Twinport is tulajdonképpen egy fejlesztett Ecotec.
Ezt egy másik fórumon olvastam, : "különösen a 95-96 körüli 16 szelepes motorok szeretik az olajat,mert akkoriban kitalálta az opel,hogy 3 ponton felfekvő dugattyúkat használ,ami sajnos a magas olajfogyasztás miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "
A renóm nekem se fogyaszt olajat, igaz ritkán lát 3000 fölötti fordulatszámot. De a következő autóm nem renó lesz, egyrészt az 5 ajtóst elb**ták, ronda, nincs csomagtere, 4 ajtóst nem akarok, a kombi nekem feleslegesen nagy és drága. Másfelől az itteni márkaszervíz egy nagy kalap sz...
Nekünk az 1.2-es Polónk evett 1000km / 0.1 liter olajat :-) Érdekes módon a Scenic nem eszik olajat. Fél éve ugyanannyi van benne. És még a rönót szidják.
Munkatársamnak az 1.2-es 16 szelepes mocijában az egyik dugattyú autópályán (hol máshol, nem a városban) egyszer megállt. Már nem emlékszem pontosan, de hengerfej, 1 dugattyú minimum ami cserés volt, meg még mittudom miket mókoltak rajta. Asszem már nem volt garanciás, de a márkaszervizbe csináltatta, volt is vagy 3 kiló a javitás :((
De ha máshova viszi, akkor nyilván nem ennyi, de akkor is. Beállt a motor, legalább nem a szij szakadt el, mint a másiknak a Megane-jában idő előtt. :(
Egyik kollégámnak vagy F Astrája, neki nincs ilyen gondja, de az Opel szervíz úgy áll az első sorozatú Ecotec motorokhoz, hogy néha szét kell szedni, újra összerakni, és akkor megint jó lesz. Egyébként a totalcar népítéletben az Opeleknél elég sűrűn szidják a motorokat. Az új Astrában az 1.4, 1.6 motorokat már Twinport névvel illetik, nem Ecotec névvel. Az azért vicces, hogy 1Liter/1000km olajfogyasztást még normálisnak tartanak. Miez kétütemű?
az osszes ecotec zabalja az olajat, az opelben jaratos szerelok szerint ez viszont nem annyira hiba, hanem inkabb sajatossag, ha valaki hajlando rendszeresen nivopalcat nezegetni / utantolteni, semmi baja nem lesz az ecoteccel, ettol a specialitastol eltekintve teljesen atlagos kepessegu-fogyasztasu-tartossagu motor.
Oktáviát 1.6 100LE alatt (pl. 1.4 75LE) venni olyan, mint a Fabia-Polo 1.2-es motorral :(( Többet veszt a plusz fogyiköltséggel, mint a kötelező 1.5 alatt-felettivel.
Egyébként volt olyan biztosító talán az AEGON, aki az 1.6-os motorokra külön kedvezményt adott.
De minek ez az ódivatú antennamegoldás? Azért ezt lehetett volna elegánsabban is...az árba belefért volna egy szélvédőbe rejtett, mint a lacsin...szerintem. Anno még a corsa-b-men volt ilyen, le is lopták egy hónap alatt!..:-))
Nem, csoda a régi modellek eléggé szörnyen néztek ki. Az első KIA amit megnéztem egy nyilt napon az tavaly a RIO volt. Kivülről tetszett, de a beltere az borzalmas volt.
Na én is a közben dolgozom, ugye ma a jövő nem látszik, valamint, mint ahogy írta is valaki Suzukiból Suzukiba lehet jól kiszállni. Ezért várok még, kis család összehúzza magát.
Néha drágább az 1.6-os.Néha jóval. Ez is számít. Most amúgy igen kedvező mind a cascom, mind a köt., (4500 ill 1500/hó körül) sztem valszeg tényleg nem lenne drágább. De most is az jár az eszemben, 2, gyermekemet taníttatni kell még, az sem mindegy mennyiit "cseszek" el autóra. S most 1 váltás 1-1.5 milla lenne. Minimum.
Lesz a Cee'd is olcsóbb v akciós. Kiélezett előzéseket kerültem mindíg, ma szinte mindegyik megy 180-at, na de hol?-kigurul 1 traktor, stb...minek?
Dízel: a 8-10000 km/év és összességében hosszú utak, aholis szinte azonos fogyival járok, (5.5 körül, max 100) nem reszkírozom az 1* elromlik netán-oda több év megtakarítása. Jó, a nyomatékot irigylem.
(Sokan elfelejtették a 60 lovas Lada volt az álmok netovábbja, most meg a 90 ló az semmi.)
És mindegy hogy hitelre (az is csak 1 csábos lehetőség) vagy kp vesszük, drága az átlagembernek 1 új gép, (itt vidéken 70-100 nettóért sokan dolgoznak), mindíg nagyon meggondoltam beugorhatok-e, én pl azért bírom a Cee1D-et, mert alap biztonságos. Sokan a kütyükkel vállalják túl magukat, pl nálam sokkal rosszabbul kereső kollégám vett újonnan Kalost, mégpedíg ismerőstől!!!!:fizetett kp zárat, metált, riasztót, rádiót, nem tudom mit, (nekem metál nélküli, színért nem fizetek, a többi meg 'ajándék'volt) a 2 millásból így lett majdnem 3, én inkább kézzel tekerem az ablakot de biztonságosabb legyen. Meg értéktartóbb. Akkor még 0-1 lufi volt, ABS, klíma nemigen.
Én most már a biztonság miatt cserélnék.
A Cee'd cascora azért kíváncsi lennék, az sem mindegy hogy havi - vagy 12 ezer.
Mi is felteszünk egy képet az autónkról! Hétfőn lesz 3 hetes és tegnap lett 4 számjegyű a megtett km. Eddigi fogyasztási adat fedélzeti szerint 6.7, tankolás alapján 0,1-0,2l-rel kevesebb. Az útnak a 60% országút, a maradék 40% rövidtávú városi közlekedés. Panasz eddig csak a biztonsági őv rinyálása. Tökéletesen elégedettek vagyunk az autóval.
Nem akarok hazabeszélni, de sztem eléggé megbízhatóak az Opelek! Legalább is az Astraák biztosan (egyedül a modellfrissítés előtti C Vectrákról hallottam horror dolgokat).
Ne csüggedjetek családos ceed rajongók, lessz kombi : http://www.vezess.hu/hirek/debutal_a_kia_ceed_kombi/9494
Az az érdekes, ahogy olvasom a Dacia-s cikket és a linknél ceed van..., nem hinném hogy egy huron pendülnének :) És akkor a végén az eszmei mondanivaló :
"Ennyi pénzért körbenézek inkább a Kiánál, ahol már bőven adnak ennyiért egy Ceed-et," -
faternak a classic II-se van, 1.4-es. Hát mit mondjak, nem egy gyorsulásbajnok, amellett hogy nehéz is mint állat, 1-2 fokozatban -klíma on- hajlamos a lefulladásra, nógatni kell a lovakat igencsak. Gyenge. 3.- felfelé már nincs baj tényleg.
Mindig oda lyukadok ki, hogy ami a KIA-ban 1.4-es, ahhoz más típusokban az 1.6-os kell. Talán a renóban van hasonlóan erősebb 1.4-es motor, de azt nem veszek.
Az astra classic-ot vezettem ezzel a 90 lovas mocival. Meglepően korrektül vitte! A mostani verzió nyilván nehezebb, azt sajna nem volt alkalmam próbálni.
Mégegyszer leirom: 1,6-os kocsimra B10-ben 18420Ft/ÉV, vagyis még ha A0-ba lennék, is csak 36840Ft/ÉV lenne. Milyen 50-80e Ft-okról beszéltek??? Hol van Neketek a biztositásotok??????
Hát akkor én valószínűleg más bolygón lakok, mert megnéztem a "csak itt csak ma, csak önöknek" akciót, és egy olyan, amit el is hoznék (1.6-os, klímás, 5 ajtós) 3milla 8
Látod nem tettél mást, mint inderekt módon pont a mi "legenda az 1500 ccm feletti méregdrága kötelező" állításunkat bizonyítottad!
Odafigyeléssel, utánajárással, némi a szokásos hungarikum magyar trükkel a különbség minimalizálható!!
Hiszen ha te is "csont nélkül" váltasz 1.3-ról 1.6-ra akkor ha jól olvastam havi szinten 2750 Ft-al lett volna több a köteleződ!
Megért volna ennyit az 1.6-os motor nyújtotta plussz dinamika, lóerő, nyomaték?
Szerintem igen.
De a jól bevált vidéki lakcím trükkel ugyan annyit fizetsz most, mint előtte az 1.3-al!
És ez a lényeg!
Urban legend valóban!
Ui.: Tudjátok kicsit olyan ez - már mint a túl sok, túl kevés - mint amikor valaki veszettül rohan tankolni, ha 5 Ft-al emelik a benzin, vagy a gázolaj árát, mert így pl. egy 50 literes tank esetén megspórol 50x5= 250 Ft-ot, ami most kb 1 liter benzin ára. de amíg elmegy a kútra adott esetben el is használja ezt a mennyiséget!Gratula!
"Én tényleg nem értem a "jajj, csak nehogy 1,5 feletti kocsit vegyél fiam" ostobaságot. Mondjuk egy 20 éves budapesti lakosra valszeg igaz lehet."
Szvsz nem csak a 20 éveseknek rosszabb a 1,6-os biztosítása. Amikor 1,3-as kocsim volt, 55 ezer Ft -ból kijött A0-ban a biztosításom a legolcsóbb helyen. Most 1,6-osom van, és majd évi 30 ezerrel több lett volna a biztosításom, ami azért nem annyira kevés, bár valóban ki lehet ne bírni. Pedig 29 éves vagyok 11 éves jogsival. Így inkább a papíron vidéki lakos bnőmet írtam be üzembentartónak, így annyit fizetek az 1,6-os kocsimra vidéken, mint a korábbi 1,3-asra Bp-en.
Amiről most itt beszéltek, az nagyapáink "Urban legend"-je... ez persze túlzás, ha racionálisan belegondolunk, de az biztos, hogy jó pár évvel ezelőttről magunkal cipelt ökörség... :)))))))))
Én igaz már B10-ben vagyok, de az 1,6-os swiftemre éves 18420Ft-ot fizettem. (összesen kb 1500Ft/ho!!!) 37 éves vok, vidéki nagyvárosban élek. Nekem már az 1,6 is kicsi, korábban Pug 2,0, MB 2,8, Opel 3,0 motoros kocsijaim voltak.
Én tényleg nem értem a "jajj, csak nehogy 1,5 feletti kocsit vegyél fiam" ostobaságot. Mondjuk egy 20 éves budapesti lakosra valszeg igaz lehet. Néha van előnye is a kornak és tapasztalatnak, meg a balesetmentes közlekedésnek!
Alapvetően elfogadom az érveidet, de éppen a napokban beszélgettünk barátokkal és szerintem(tünk) ugyan úgy le kéne már számolni "Az 1.4-es kötelező biztosítása sokkal olcsóbb!!" legendáriummal, mint a Suzuki az olcsó autó mítoszával.
Nekem az 1.5 (1492 ccm) tehát a félünk tőle mint a tűztől biztosítási szempontból 1500 ccm alatti CRDi Rióra, amit 3.3 milláért vettünk - igaz én "csak" bónus 3-ba vagyok most - a kötelező biztosítás 14 ezer Ft volt egy negyedévre úgy, hogy 33 éves vagyok, '91-óta van jogsim és Budapesten lakok. Az összkedvezmény amit igénybe tudtam venni annyi, hogy átutalással fizetek és közszolgálati dolgozó vagyok. A teljes körű cascó ugyanerre az autóra havi 8 ezer Ft volt. Mindkét biztosítás Allianz. Igaz tavaly novemberben biztosítót váltottam a Netrisk segítségével on-line, így került át a kötelező az Uniqa-hoz(legjobb ajánlat) és csökkent B3 bónusba 9500 Ft-ra.A casco maradt nem volt jobb ajánlat.
Most a kötelező az 1.6CRDi LX metál Ceedre az Unionnál (legjobb ajánlat) 15 ezer egy negyedévre! A teljes körű casco az Uniqa-nál (legjobb ajánlat) 7800 Ft.
Tehát a különbség az 1.6 alatti Rióhoz képest NEGYEDÉVENTE 5500 Ft, HAVONTA 1833 Ft!!!!!
A teljes körű casco gyak. ugyan annyi, sőt pikáns módon a Ceed-é még 200 Ft-al olcsóbb is havonta.
Nem tom ki hogy van vele, de nekem kompenzálja ezt az 1833 Ft havi plusszt ez a fantasztikus 1.6-os diesel motor, ami - most már a megtett km-ek alapján megkockáztatom - a Rióval ellentétben valóban hozza a gyári fogyasztási értékeket sőt a CRDi Rió tényleges fogyasztása alá is (0,6-0,8 literrel) megy!!!!!
Így az a véleményem teljesen hamis és megtévesztő az az érvelés - álláspontom szerint legendárium - ami az 1500 ccm feletti kötelező biztosítások "méregdrágaságáról" szól!
Ja és ezért kell "csodálkoznia" a kollégámnak az új kasztnis 1.4-es 80 Le-s Octaviájában, hogy a szerencsétlen motor városi erölködésében - amit a "jó olcsó" 1500 alatti kötelező miatt szereltek be ebbe a böhöm nagy kasztniba - majd 10 litert fogyaszt!
jahh, tényleg nem. Az én apósom nekünk adott 2,5 millt a házépítéshez, és 1-ért vett egy kocsit, mert ő is csak havi 2-300 km-t megy, és azt mondta, arra nem kell neki 4-5 millás autó. Persze biztos vannak olyan apósok is, akik 12-őt adnak, és inkább csak 4-ért vesznek Cee'd-et, ahhelyett, hogy 15-ért Lexusba ülnének :-)))
Azért nem mernék olyat mondani, hogy sokkal megbízhatóbb mint HAstra, nagyon új még. Amúgy vezess.hu HAstra szal vannak hibák, csak ha öregszik mi lesz a sok computerrel... mért kell az az indexkapcsoló...meg a kütyüket mint ablakfelhúzás stb. külön, lóvéért programozni. Nos 3.3 M 4 lufi klima bőr rádióvez kormány, reális lehet,
de ne akarjon senki 24 órán belül döntést kicsikarni
amúgy nem 1 ismerősöm igen csalódott ezekben a 24 órás akciókban.
Meg legalább elkezdődött valami. Asszem HAstra ha lejár a gari és valami beugrik (pl népítélet, előfordulhat, (jó ne azokat nézzük, kinek a következő ferrari), nem a legolcsóbb autó. Fenntartás is költség: ha 1.4 helyett 1.6 ot veszek, + cascot megcsűröm+ kötbizt, szal hosszú hónapok állandó költségeit nézem, sokunknak 1,4 elég. Eladni is jobb tán. Meg őszintén: nem elég ? (Amúgy aki 4 milláért vette Opeljét a múlt héten, biztos agygörcsöt kap...
Vezérlés: benéztem a blokk oldala zárt, nincs könnyen leszedhető fedél, akkor pedig láncos a vezérlés. A VVT sokkal több, mint Twinport.
Mondjuk apósomnak, vagy a szüleimnek. Jórészt csak a faluba járkálnak vele, esetleg 25 km-re Miskolcra a vonatállomásra.
Nekik minek már 1.6-os autó... nekik nem kell. Apósom meg eleve nem vesz 1500-tól nagyobb köbcentis autót. Mennek is vagy havi 300 km-t. Szóval az ilyenekre gondoltam. Úgy látom te nem.
Ma megint benéztem egyik kereskedésbe! A jelenlegi árlistájuk március 31-ig érvényes, tavasszal valószínű, hogy lesz valami változás reméljük lefelé! A másik infó az, hogy az értékesítő szerint HÁROM ÉS FÉL hónapot kell várni a megrendelt autóra!!! Tud erről valaki valamit, valóban így lenne? 1,6 LX egyenlőre nem lesz majd talán az SW kijövetelével egy időben fognak variálni. Nem tudja valaki, hogy külföldön milyen felszereltségek vannak?
nincs szüksége plusz lóerőre??? Kinek nincs??? :-))) No aki meg 4millás kocsi mellett a kötelezőbiztosítás havi +1000Ft-ján spórol, azt igazán tudom sajnálni!
Szia Scenic! Kicsit megkésve, de köszi a gratulát! A színe pewter beige.
Más, annak akit érdekel: fogyasztás az eddig megtett 169 km :-) alatt, csak városban 6,8 átlagban az 1,4-es benzines motorral. De ezt csak tájékoztatásul írom, majd az első pár tankolás után mondhatok reális eredményt!
Én járok hosszú utakon, sok lakott terület (nem pálya), némi megállás. Lakott terület 50, kint 90-100, 4fő (2 gyerek) + csomi, 5.5-6, az átlag igy 60 körül jön ki. 5.5 gyári, ami tényleg a pl tempomat 90-nél jó lehet. Városban meg 10, igaz sosem üzemmeleg a moci.
A benzines érzékenyebb a gázkezelésre mint a D.
A g/km kibocsájtott CO2 részecskeszűrőtől független, az elfogyasztott anyaggal arányos szerintem. CH üzemanyag elégéséből CO2+H2O lesz.+a károsak.
Szia, irtam ímélbe választ, hogy megkaptam :) Mégn em néztem, de beszámolok, hogy rájöttem-e a működéséről. Mintha valami kis útmutatót irtál volna a levélbe, na majd a hétvégén megkukkantom, elöbb nem hiszem hogy lesz rá időm :(
A városi fogyasztás tényleg csak támpont lehet. Akkor érne valamit, ha egy robot vezetné végig a gyárak összes autóját ugyanazon a pályán, ugyanúgy gyorsítana, satöbbi. Szerencsés esetben 60-al ötödikben zöldhullámban a körúton annyit se fogyaszt a kocsid, mint országúton, de ha minden lámpáig egyesben lépésben kell elgurulnod, akkor félúton állhatsz ki tankolni.
"A benzinesek gyári fogyasztási adatai szinte tarthatatlanok... hátszélben, 90-es tempónál, nulla forgalom mellett esetleg..."
Ez azért így túlzás szvsz. A '97-es Corollám vegyesben hajszálra annyit fogyasztott, mint a gyár által ígért átlag (6,7), országúton szintén tudta hozni a gyár ígért 5 liter körül értéket, a mostani 1,6-os kereklámpás Corollám is átlagban hozza a gyári normát (8,1), a 75 lovas Twingom is hozta az országútra ígért 4,8-at. Így azért van sok gyár, aki valós fogyasztási adatokat ad meg.
A városi fogyasztási adatokat viszont tényleg nehéz hozni, mert a városi forgalom nagyon változó.
A mai motorok Euro IV-esek... ezt a károsanyag-kibocsátás-minősítést sok gyártó sajna úgy éri el, hogy a fogyasztás nő... (ezen a ponton el lehet gondolkodni, hogy ha több üzemanyagot égetek, de jobban szűröm a kibocsátott káros anyagokat, akkor végeredményben nem biztos, hogy jobban kímélem a környezetet, de hát a lobby az lobby, az értelmetlen szabály meg szabály...)
Egy Euro II-es motor általánosságban kevesebbet fogyaszt pl... tehát a mai autók fogyasztását összemérni korábbi társaikéval elég necces...
Ami pedig a gyári adatokat illeti, vélhetőleg tesztpályán, kicsit idealisztikus körülmények közt mérik, tojással a pedálok alatt, sőt rosszabb esetben számítják... a megadott adatot a későbbi gyakorlati tapasztalatok alapján nem is restek módosítani (több gyártó honlapjának mászaki leírásaiban is láttam már ilyet, Opel, Suzuki, Chevrolet stb...)
A benzinesek gyári fogyasztási adatai szinte tarthatatlanok... hátszélben, 90-es tempónál, nulla forgalom mellett esetleg...
A diesel-ekkel kapcsolatban saját gyakorlati tapasztalatom nincs (még), de elmondások alapján általában nem annyira elrugaszkodott a gyári érték, mint benzines kiviteleknél, noha itt is meg kell kűzdeni az adatok reprodukálásáért a gyakorlatban...
És azt se felejtsük el, a nyers motorok többet esznek... a rossz olaj többletfogyasztást hoz... a rossz minőségű üzemanyag úgyszintén... és még nagyon sok körülmény van, ami deciket számíthat...
Ha ennyiből megállna a benzines, akkor országúti használatra az 1l fogyasztáskülönbségért nem is érné meg a dizelt megvenni. A nyomatéktöbblet miatt persze igen. A másik ami miatt furcsa a benzinesre megadott alacsony érték, hogy a benzinesek 5. fokozatban 100-nál már 3000-3100 körül pörögnek, mig a dizel 2200 körül legalábbis ha jól számoltam.
> Az offtopic 1.2-es 900 kg-os Puntó II-mre a gyári érték 5,1 volt de még az életben nem állt meg 5,5 alatt,
A hiba benned van (ill. az útvonaladban/lakhelyedben), nekem sokszor fogyasztott a 80 lovas P2 HLX-em 6 liter alatt is Pesten. :o) A rekord 850 km körül volt egy tank benzinnel, bár akkor még lehetett közlekedni a budai alsó rakparton, nem úgy, mint ma. :(
Nagyon off 92-es Astra F 1,6 8V 75Le autónkkal többször csináltam 5,2-5,3-as fogyit. Szerintem nem lehetetlen. A puntóra sokallom az 5,5-et, ha annyira nagypapásban autóztad. Nejem Twingojával megesett már a 4,66l/100km az egy 400km-es magyarországi nem autopályás menet volt. Mindig kihasználva az ötödikben való motorfékes gurulást (ami ugye 0 üzemanyagigényű, az üresbe tett alapjárattal ellentétben)
Nézegettem egy kicsit a katalógus műszaki adatait, a dizel fogyasztási adatai még hihetőnek tűnnek, de az 1.4 és 1.6-os benzinesre városon kívülre megadni 5,2/5,4-es fogyasztást, hát.... Az offtopic 1.2-es 900 kg-os Puntó II-mre a gyári érték 5,1 volt de még az életben nem állt meg 5,5 alatt, pedig én tényleg nagypapás stíilusban szoktam vezetni 90-100 között, a Ceed meg mégis egy 1,2 tonnás kocsi. Ráadásul nemrég mértem GPS szerint a sebességet és ez alapján a kilométer órám még csal is 5km-t felfelé.
Én az új corollába szerettem bele. 1.4 D4-4 1.4 90le motorral, MMT váltó,manuália klíma, Luna csomag, metál=4.720.00Ft (ez a 2. fokozat az extrákban a 4-ből)
Ezért kapok egy Ceed EX-et: 115 Le CRDI adrenali pumpa, automata klíma, ESP! 3 fokozatú fűthető ülések, jégmentesített szélvédő, vill behajtható tükrök, elektrokróm belső tükör, esőszenzor..... Ez a 3. fokozat az extrákban. Ez gyakorlatilag a Corolla Sol-nak felelne meg, ha abba lenne ESP, 5.225.000-ért!! Inkább az executive felé közelítene, az még több, szóval drága, de ér annyit? A Cori 1.4 benyás alapára maga 3.9 mille!!!!
Ezért a KIA adja a 115 le dízelt! Szóvala Ceed majd fél millével kevesebbe kerül minden szinten, miközben erősebb a dízelje, és kicsit több az extra. Az EX esetében sz ESP is igen elgondolkodtató.Minél nagyobb a felszerelés, annál nagyob az árkülömbözet.
45-000km-ert autózom évente, nem mindegy, hogyan. A KIA felirat nem zavar, úgy gondolom ez a modell méltán büszke lehet, felnőtt a legjobb minőségű európai, vagy japo vasak közé. Előbb utóbb a piac is kénytelen lesz elismerni. Szerintem itthon ez egy roppant jól bevált modell lesz. Magyarországnak erre vanb szüksége. Korrekt ár, jó autó! Hajrá!
Szombaton megyek tesztvezetni. Akkor majd eldől: Szerelem Corolla kényelemmel presztízzsel, vagy racionális észérvek, pénztárca, élmények, biztonság: akkor a Ceed. A Rio 1.5 dízelje már meggyőzőtt, szt berepültem, igen meggyőző.
Kicsit felturta az idegemet ez gari dolog "három év korlátozás nélküli" ezért előszedtem az értékesítő névjegyét és felhívtam.
Az alábbi infót kaptam: A gari három sávra van osztva de nem abban az értelemben ahogy gondoltam a prosiból.
A három sáv:
1 Három év kilométer korlátozás nélküli. 2 Öt év vagy 150 ezer km teljeskörű. 3 Hét év vagy 150ezer km a hajtásláncra.
A három év korlátozás nélkül nem azt jelenti hogy csak az első három évre van a teljeskörű gari hanem azt hogy az első három évben nincs kilométerkorlátozás. Tehát nincs 150 ezres korlátozás az első három évben. Ha az első három évben túlléped a 150ezret akkor is legalább három év a gari.
Az aláábiak szerepelnek a bővebb Ceed prosiban amit a http://karacsonyi-nagy.hu/kia/modellek/ceed_stuff/anyagok/kia_ceed_katalogus3.pdf? címen találtam:
Most jutottam hozzá, hogy elolvassam a totalcaros tesztet. Hát mit mondjak, én még ilyen tesztet nem olvastam a Vinkler féla csapattól. Kezdek büszke lenni arra, hogy én már ezt jóval előbb így gondoltam. Hajrá Ceed!
Ez amit a gariról mondtak úgy ahogy van baromság. A cced re 5 év teljeskörű garancia és további 2 év a hajtásláncra (motor váltó futómű és azok segédberendezései) A garancia ellentétben a most bejelentett VW vagy skoda garival gyári sé nem biztosítási alapon működik, valamint az egész EU+Norvágia Svájc Gibraltár minusz Románia és Bulgária (mivel ott nics KIA szervizhálózat)
SX4 tologatható hátsó paddal lenne jó, mert a csomija kicsi. Kissé túlárazottak a Suzik, lehet a fenntartásban még vezetnek, -ja már 5 liter nem elég...
Nem tudom a Liana alkatrészellátás milyen lesz, ez miatt sem keresném, bár (nekem legalábbis igen) kellemes autó. (Vajh 1,6 D mennyi lesz?)
Ha a törésteszt netán 4*, még mindíg jobb mint Aveo 1,5 *, valamint sok gép full légzsákkal annyi amennyi, a Cee1d meg 6 lufis.
Amúgy látom a kereskedők nincsenek helyzet csúcsán.
No a gariról unalmas a mahinációkat olvasgatni, mert
1. a szervízdíj sokat nyom, várjuk meg a gyakorlatot
2. 1-3 évnél bárki leléphet, tehát hiába trükk, csűrés-csavarás, akkor is hatalmas plussz a többi autó 1-3 évéhez, ne ezen csámcsogjunk már.
Ja új gép, mennyi körül alakulhat a casco (jó, soktól függ, de pl más gépekhez?).
3 millát megér az alap, a klímás árképzés még megér 1 misét, a dízel is reálisnak tűnik. Eddíg a Kiák nem kiugróan drágán üzemeltethető, és nem hibákkal küszködő autók voltak, ezek fényében nem lehet túl rossz vétel.
És akinek nem tetszik: várjunk kicsit, a konkurensek áron, garin módosítani fognak. Több márka is úgy alakul mostanság, kijön az új és drága pl DCorsa, majd olcsóbbá akciózzák (Punto, Clio, Suzukik). Vagy még másoknál is alap a 6 légzsák, aki látott törött autót, súlyos sérültet kórházban látogatott, elgondolkodik.
Benyásról írhatna valaki, mert az összes teszt a dízelnél ragad le.
Mikor leírtam a hozzászólásomat, már előre féltem, hogy előjön a "de hidd el, hogy ez vagy az az igazán jó, és az meg amaz a hülyeség" Nem ezért vetettem fel, inkább csak leírtam, ami hirtelen kijött. Ahogy korábban írtam, a Cee'd az első autó, ami igazán érdekel azóta, hogy nem lehet Lianát kapni. Nem akarom és nem is fogom sorolni a különböző érveket-ellenérveket. Fogalmazhatok úgy is, hogy a Totalcaros cikk után hirtelen nekem is a "most gyorsan menni diesel Kia-t venni" érzésem volt, s hamar rádöbbentem, hogy az anyagi lehetőségeimbe egy használt Liana még beleférne, de hülye lennék végletekig feszíteni a családi költségvetést egy 4,6 millás kocsi részleteinek bevállalásával. Szinplán ennyi! Minden bizonnyal továbbra is nagy tisztelettel csodállom a Kiát ezért az autójáért, mert ekkora durranás szerintem az elmúlt jópár évben egy autógyártó standján sem volt.
No csak nem állom meg, hogy ne mondjam :-)))) De a suzukik értéktartását az eddigi KIA modelleké alá sorolni, kicsit nevetséges! A használt pár éves kiák ára is a béka segge alatt van. Ami eddig nagyon tetszett az a Magentis 2,5 Aut kivitele, hát két évesen 40e km-el hónapokig hirdettek egyet bőven az új árának fele alatt!
Én néztem az SX4-et. Formára tetszik, de nem más, mint egy pár százalékkal nagyobb Ignis. Elöl még van hely, de hátulra csak keresztben férek el (180 centi). Csomagtartója ha lehet még kisebb, mint az Ignisben, mert ott legalább közel függőleges a hátsó ablak, itt döntött. Pl. egy hátizsák állítva nem hiszem, hogy befér. Mentem vele egy rövid kört, és ott tettem le végleg róla, hogy nekem ilyenem legyen. A legkisebb keresztbordán is úgy pattog, mint kecskeszar a deszkán. Az az igazság, ha tudnám, hogy mindenhova egyedül megyek, és csomag se nagyon lenne, akkor új swiftet vennék, ez nem kérdés. De abba már három ember sem fér be.
Dolgom volt, így sajna későn jutottam a nethez, ezért a mondanivalóm lényegét gabaly7 már leírta kinek a pap........ Ezen a fórumon senkinek sem az elsőszámú célja az, hogy bárkit is meggyőzzön arról, hogy akarata ellenére cee'd-et vegyen! Jól elbeszélgetünk egymással, infót cserélünk, és ha tudunk segítünk a másiknak. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi tetszik, ill. milyen lehetőségei vannak. A Liana nekem speciel nem jön be, én nem adnék érte pénzt! Az összehasonlításod meg egy kicsit sántít, mert egy 1,6 crdi EX-hez viszonyítottál! Ha egy 1,4 LX-et veszel alapul /mondjuk két kieg. csomaggal/ akkor már ugye egész más arányokat látunk!
Nyílt napon rákérdeztem a kereskedőtől (pappas) és azt mondta, hogy a Kia saját gyári törésztesztjén 5 csillagot ért el (NCAP értékekkel és beállításokkal).......és az ügyfél (én) lefosta a bokáját...
Csak azt nem értem, hogy ezt a marketing, HA IGAZ miért nem építette bele a reklámjaiba HA,HA,HA IGAZ!
Hát nem olcsó, de az is tény, hogy buta a felszereltség-variálhatóság...
És az is tény, hogy az autó képességei igazán 4x4-el kihasználhatóak... magyarán adott célfelhasználásra jó vétel lehet, de nekem annyira nem a 4x4 a szempont, mint más parktikus dolgok, pl egy picit nagyobb csomagtér, kényelmesebb beltér, stb.. stb... így az SX4 kiesett a pakliból...
Valóban nézem, hogy időközben let 19JTD GS símán a 4x4 nélkül... na de kérem az is 5,23milka + metál... elképesztő...
Az 1.9 diesel 4x4 ára tényleg brutal, viszont sztem egyáltalán nem gyenge az 1.6-os VVT motor és ennek ára már nem (annyira) horribilis. Amúgy hasonlítgatni lehet pro és kontra, az SX4 esetében úgy érdemes, hogy nem nagyon van 4x4 konkurencia ilyen áron (most nem a Panda 4wd-ről ás társairól beszélek:).
Egyébként az 1.9-es dieselmotort már lehet kapni GS felszereltségben 4x4 nélkül is.
De összességében valóban megállapítható, hogy az SX4 már nem egy kimondottan olcsó kategória.
Szegény Liana alapvetően egy faxán megbízható, jól összerakott igazi japán gép, de a forma hát nem tudom... de az arányai az igazán érdekesek, ugyanis valami eszméletlenül keskeny... két válasabb ember már szorong... :(
Nem elkapkodós, az tuti, viszont akkor annak a kereskedésnek a honlapján eléggé félrevezető az információ, mondhatni nem egészen törvényes, de minden bizonnyal tisszeségtelen... :(
Ami pedig az OFF téma:
Nekem zastava-swift1 1.3GC cool-ignis 1.5GS-swift2 1.5GS után jött a döntés a ceed-re...
Nézzük az első suzukim mondhatni kényszer volt (kiflibe törtek az öreg vassal, valami meg kellett, pénz meg nem volt), az ignis már tudatos volt, akkor jó döntés volt, megérte. Abból pusztán esztétikai alapon ültem át swift2-be, és ténykérdés, hogy suzukiból csak suzukiba lehet jól átülni, és az is ténykérdés, hogy utóbbi két autóm igencsak jól felszerelt volt, noha soha nem voltam elájulva tőlük, mert a kezdeti hű de szép, hű de jó után, mindegyiknél voltak bosszantó hibák, noha ezek nem befolyásolták az A-ból B-be jutást, csak idegesítőek...
Nos tehát nem lehet azt mondani, hogy a márkával bajom van, mert nincs... szeretem a márkát... azt is állítom, hogy a swift1-el tényleg nem volt jó csattanni... az ignis már valamivel jobb volt, főleg az eleje, míg a swift2 hozza a kategóriaátlagot legalább...
Meg is néztem magamnak az sx4-et, mint esetleges márkán belüli alternatívát, de:
ha már, akkor összekrekes... ha viszont 4x4, akkor 1.6 benzin igencsak gyenge... marad az 1.9JTD... több, mint 5,5 milka... ügye ezt nem gondolja komolyan senki? Mert mondjuk összevetve a minőséget, beltereket, méreteket, hát a Cee'd toronymagasan üti ki, noha alacsonyabb a hasfal, és nem is 4x4, de nekem ez nem elvárás, csak ha már sx4, akkor abból az kéne...
mindent összevetve a suzuki felszereltségi csomagjai az sx4 esetében teljesen értelmetlenek... miért nem lehet pl 1.9JTD-t rendelni full-ban, de 4x4 nélkül?
Miért nem lehet a diesel-motorhoz automata klímát kapni, csak manuálisat?
Nem is kérdezek tovább, ez két akkora mellélövés, hogy be is tette a kaput nálam, így noha most nem mondom, hogy jól jön nekem anyagilag ez a csere, de egyszercsak meg kell lépni a "márkahűtlenséget"
Hát ilyen pozitiv tesztet még én se olvastam tőlük ebben az árkategóriában, meg is lepődtem de rendesen. Ha már ők nem fikkantanak le valamit annak tényleg jónak kell lennie.
Bocs távol álljon tőlen hogy bárkit is megbántsak, igyekszem mindenkinek tiszteletben tartani a választását, ízlését, kedvenc autómárkáját, de nem bírom megállni. hogy erre ne reagáljak!
Azon nem gondolkodtál el hogy miért olcsóbb az általad hivatkozott Liana? És pont a Liana?
Azt előre bocsátom, hogy alapvetően (műszaki szinvonal, ár-érték arány) semmi bajom a Suzukival - attól eltekintve, hogy nem szerencsés csattani vele, mert fejlesztés ide, vagy oda, nem biztos, hogy ép bőrrel kiszállsz belőle - de venni egyet meg sem fordult soha a fejemben az alábbi indokaim alapján.
1. Több Suzuki tulaj kollégám van, akiknek Ignis, Swift,Swift II., SX4-es gépük van. Mindannyian egyetértenek velem abban, hogy "jól kiszállni" anyagilag Suzukiból, csak Suzukiba lehet! 2. Ma már nyugodtan leszámolhatunk a "Suzuki a mi autónk" olcsó autó mítoszával! Megdöbbentem, mikor egy Swift II. tulaj barátom közölte, hogy egy full felszerelt(1.5-ös motor, 6 légzsák, ablakemelő, MP3-as CD, ABS, 15-ös könnyűfémfelni) Swift II. 3.6 millióba kerül!!!!!
Ezt továbbgondolva már megbocsáss, de ki az az őrült, aki mondjuk több, mint 5 millió Ft-ot ad egy 1.9 JTD motoros SX4-ért, akkor, amikor ezért a pénzért már kap mondjuk például egy igaz benzines, de zsír új és alapban is bőségesen felszerelt Volvo S40-et??
A Lianához még annyit, hogy pont a Liana, ami a Suzukin belül is elég nagy piaci bukta volt?Nekem akkor se kellene, ha pisztolyt nyomnának a fejemhez, de ízlések és pofonok, csak kérlek ne hasonlítsuk össze a Ceed-el mert nem egy kategória.
Végezetül, mielőtt az a vád érne, hogy biztos gúlában állnak nálunk a 20 ezeres bankók amiért így "leszólom" a Suzukit eddigi autóim listája gyártási évvel:
Trabant(1982), Peugeot 305 diesel (1986), Peugeot 309 benzin-gáz (1990), Renault Clió II benzin (1994), Kia Rio CRDI (2005), Kia Ceed CRDi (2006)
Egy pillanatra én is meginogtam elolvasva véleményedet a Liana-ról :-) De rájöttem, hogy a 2,6 milleres árhoz képest egy 10 éves 250.000e-et futott jól felszerelt (kombi) Wartburg-ot megkapok 2,5 millerrel olcsóbban. Ezt az érvet nem tudja ellentételezni nekem a Liana :-((((
Kinek a pap....:)))
ON: Kia Ceed
Ezt írták vissza érdeklődésemre a törés teszt hiánya kapcsán...
Dear Mr Gábor
The Kia cee'd is part of our future testing programme. Its results will be made available on our website www.euroncap.com in the Summer.
Thanks for your interest in Euro NCAP and keep checking out the website!.
Best Regards,
Valérie Bocart Office Assistant
Euro NCAP Place du Luxembourg 2 B - 1050 BRUSSELS BELGIUM Telephone : +32 2 400 77 40 Fax : +32 2 400 77 41 office@euroncap.com
Egy pillanatra én is meginogtam a tesztet elovalsva :-) De rájöttem, hogy a 4,6 milleres árhoz képest egy 2 éves 30e-et futott jól felszerelt Lianat megkapok két millerrel olcsóbban. Ezt az érvet nem tudja ellentételezni nekem a Cee'd :-((((
Szal 1 millára azt mondták, hogy havi 20e Ft 84 hónap futamidő, és ingyenes a casco :-)))) Kicsit tényleg átbaszás. Szal havi durván 5600Ft a casco 7 évre.
A tisztánlátáshoz pontosan kellene tudni az önrészt (mind a min összeg, mind a %) Ha 50e 10% akkor érdemes belemenni, ha 200e 20% akkor meg tényleg lehúzás. Nemtom más biztositó hogy csinálja, de pl az Allianz-nál ha nem töröd a kocsit, évről-évre több visszatéritést kapsz év végén. Édesanyám pl 4 hónapot kap mindig vissza.
A hét év garancia szerintem arra jó, hogy becsalja az embert a szalonba, és megnézze az ótót. Utána viszont gondban van a fókszvágen, ford, opel, satöbbi, mert minőségben egyáltalán nem marad el tőlük. Legfeljebb van, akit zavar a KIA felirat, de nekem nincs ilyen előítéletem. Persze ha reiju, keeway ésatöbbi lenne ráírva, az már zavarna :)
Kezdek aggódni emiatt a cee'd miatt! Elolvastam Totalcar tesztet, és semmi fikázás, semmi fanyar gúny! Jó-jó apróbb, esetleg mondvacsinált kifogások akadnak, de nem ezt szoktuk meg Winkleréktől, hanem kőkemény kritikát! Szóval csak jó kis gép ez a cee'd ezt rendesen eltalálták(de mondjuk ezt mi eddíg is tudtuk, igaz :-) ) ! A garancia kérdését meg lehet csűrni-csavarni össze kell vetni más márkák ajánlatával, és el lehet dönteni, hogy ki mit ad, ki jár jobban! Ez már csak fogáskeresés a kekeckedőknek, mert egyébként nehéz bármibe belekötni! Össze lehet gyűjteni a teszteket, nem sok negatívumot találni, pedig jó pár megmérettetés történt, de persze ez sem tökéletes autó, mert olyan nincs!
Kicsit belemélyedtem ebbe a lapba, szóval rákeresve más NCAP-on 5 csillagot kapott típusokra, nos ezeknél se jött az itteni osztályzás szerint az 5 csillag, mert ebben valami teljesítmény-biztonság-ár-érték osztályzás játszik, és ez valami tök egyéni dolog...
ennyit erről... várjuk a hivatalost, bár hozzáteszem, az NCAP-féle laborkörülmények káb ezrelékes nagyságrendben fordulnak elő közúton... (full-front, meg ilyenek, nem gyakran hajtunk betonfalba, úgy, hogy még a kormányt is görcsösen egyenesen tartjuk...)
Én elég sokat megyek vele, reálisan az 5 év lesz, mire 150e belekúszik, én kezdetektől úgy fogtam fel, hogy 5 évem lesz rá, azután meg ahogy épp az akkori vezetési szokásaim hozzák, vagy esetleges autócsere diktálja... mivel 5 év alatt sok víz lefolyik a dunán, nem is tervezek ennél nagyobb távlatokban... és ha most újra gondolod, és szétnézel, akkor az 5 évet se osztogatják (már nissanék se), sőt a 3 év km-korlátozás nélküli gar se jellemző a kategóriában...
Na ennyit erről...
Másfelöl nyilván van ebben a 7 évben marketing, és aki egy picit is okos, az a kezdetektől látta ezt, mindamellett, hogy helyén kezelve a dolgokat, és józanul átgondolva, még mindíg nagyon jó garit adnak a Cee'd-re...
"Innen jönnek a cee'd érdekességei. Ha eltelt a három év, de az autó még nem futott 150 ezer kilométert, a garancia további két évre kitolódik - de már csak a hajtáslánc fődarabjaira érvényes. Kuplungszerkezetre igen, tárcsára nem. Gömbfejekre igen, lengéscsillapítókra nem. Főtengelycsapágyra igen, klímakompresszorra nem. Ha a cee'd további két év elteltével még mindig nem érte el a 150 ezer kilométert, ugyanez a szűkített garancia újabb két évvel meghosszabbodik. Három meg kettő meg kettő az hét.
A trükk, ami voltaképp nem is trükk, csak józan kalkuláció, ott rejlik, hogy a cee'det a teljes garanciaidő alatt minden csip-csup hibával mindig márkaszervizbe kell vinni, ha máshol cseréltet az ember akár csak egy elkopott fékbetétet (és észreveszik), ugrik a garancia. Így hát 150 ezer kilométer alatt a kötelező szervizek díjából a Kia - számítása szerint - megkeresi az esetleges garanciális javítások költségét."
No...amikor meg mertem említeni, hogy nem kell elájulni attól a hét évtől, mert tuti, hogy 5+2. És sjtettem, hogy nem ilyen egyszerű ez...leugattatok.....s lám.
Pedig nem az autót szóltam le, mert az a mai napig tetszik és ha nem ennyi lenne az ára, illetve az LX és EX között lenne egy köztes felszereltségű olcsóbb változat, akkor tuti ezt választottam volna nem lacsit. Illetve fontolóra venném még most is a cserét.
Na ez a garis téma nálam egy fekete pont, inkább fizetem az évenkénti 30000 Ft-ot három évig vagy 100000 km-ig a lacsira. Az mégiscsak egy százas.
Idáig is szerelmese lettem az autónak, de már biztos hogy szülinapomra megrendelem, csak kár hogy addigra nem ér ide, leghamarabb árpilisba tudnak szállítani 1.6 CRDi, EX-et :(
Az nem az NCAP teszteredmény volt, hanem 4 csillagra értékelték a kocsinak a biztonsági felszerelését. (A Safety sor mellett van a 4 csillag, az NCAP-t csak reklámból szúrták be)
Sajna az 1.4 LX-ről nem tudok neked mondani semmit mert nekünk 1.6 CRDi van.
Az EURO NCAP-ról - egyébként én is most kerestem rá - annyit, hogy már tökre örültem az auto-don honlapján az 5 csillagos minősítésnek, bár furcsa volt, hogy nincs semmi hivatkozás. Pont ezért kerestem most rá - egyszerűen beírtam a keresőbe "Euro NCAP Kia CEED" és a legtöbb helyen nem volt még elérhető teszteredmény egyetlen egyet találtam az pedig nem is elszomorított inkább feldühített!!!!
Íme a link: http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=1563&page=3#
A fenti link alapján a törésteszt 4 csillagos!
Már komolyan arra vetemedek, hogy autóipari összeesküvést sejtek és egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ha az új Clió és az Alfa 147-es tudja az 5 csillagot akkor a Ceed nem????????????????????????
Egyre inkább hajlok rá hogy ez az egész törésteszt keményen befolyásolt az autóipari támogatók által, jó példa erre, hogy a Skoda Roomster is csak (az elszakadó kábelek gyári módosítása utáni megismételt tesztben) másodszorra hozta az 5 csillagot. Külön pikáns a dologban, hogy ezeket Rommsteren végzett törésteszt utáni, a második törésteszt előtti módosításokat a gyár nem alkalmazza a sorozatgyártásban!!!!!!!!!!!!!
Akkor meg mi értelme szétzúzni a kocsikat?????
Szóval a fenti tipusok beleértve az új Toyota Aurist is "érdekes módon" hozzák az 5 csillagot a Ceed meg nem?????
Gondolom azért nem válaszolt senki, mert senki nem tud biztosat, az Euro Ncap oldalán még nincs benne az adatbázisban, ettől még lehet megcsinálták már a tesztet, és benfentesek akár hozzá is férhettek...
Feltenném újra a kérdésemet, mert nagyon érdekelne. Tehát:
Valaki aki már 1.4 LX tulaj írhatna valamit a tapasztalatairól a fogyasztással kapcsolatban.
a www.autodon.hu-n van egy EURONCAP eredmény felrakva a cee'd lapján. Valaki tud valami bővebbet erről, mert én hiába kerestem adatokat ezzel kapcsolatban.
Semmi meglepő nincs ebben, noha nem tudom mennyire pontos a leírás, nyilvánvlóna trükk van a 7 év gariban, viszont baromira jól hangzik... az is igaz, hogy kötelezőre hordani kell, no de melyik autót nem? És az is úgy tűnik nem száll el a szervízköltség mindettől függetlenül...
Szerintem van realitása, ugyanakkor az nekem nem ennyire tiszta, hogy a KIA-nak hol jön vissza az esetleges garis téma költsége, lehet, sokkal inkább az eladásokra, és a márkaimidzs hosszabbtávú felfutásában bízik... és tegyük hozzá nem alaptalanul... :)
Mi a véleményetek a KiberLovag által hivatkozott tesztben szereplő alábbi idézetről?
"A Kia minden személyautójára három év kilométerkorlátozás nélküli teljeskörű garanciát vállal. Kivéve az Opirust, arra ötöt. (A teherautókra meg három évet, de legfeljebb százezer kilométer futásteljesítményig.)
Innen jönnek a cee'd érdekességei. Ha eltelt a három év, de az autó még nem futott 150 ezer kilométert, a garancia további két évre kitolódik - de már csak a hajtáslánc fődarabjaira érvényes. Kuplungszerkezetre igen, tárcsára nem. Gömbfejekre igen, lengéscsillapítókra nem. Főtengely-csapágyra igen, klímakompresszorra nem. Ha a cee'd további két év elteltével még mindig nem érte el a 150 ezer kilométert, ugyanez a szűkített garancia újabb két évvel meghosszabbodik. Három meg kettő meg kettő az hét.
A trükk, ami voltaképp nem is trükk, csak józan kalkuláció, ott rejlik, hogy a cee'det a teljes garanciaidő alatt minden csip-csup hibával mindig márkaszervizbe kell vinni, ha máshol cseréltet az ember akár csak egy elkopott fékbetétet (és észreveszik), ugrik a garancia. Így hát 150 ezer kilométer alatt a kötelező szervizek díjából a Kia - számítása szerint - megkeresi az esetleges garanciális javítások költségét./b
A szervizintervallum sem horror, bár némileg rövidebb a mostanság megszokottnál; a benzineseket 15, a dízeleket húszezer kilométerenként kell olajcserére, miegymásra vinni. Ez ugye tesztautónk esetében nyolc látogatás: az ezres revízió, plusz a hét húszezres. Sajnos konkrét szervizköltséget, érdekesebb alkatrészárakat még nem tudtak mondani a szervizben, nagyon új még a típus, de az 1600 forintos olajszűrő, a 4000 forintos légszűrő és a Dagály utcai Auto Don márkaszerviz 5825Ft+ÁFÁ-s rezsióradíja cseppet sem tűnik horribilisnek."
Ha mákom van, akkor a kereskedés udvarán van már a gép, és ez gondolom a vámolást jelenti... nem tudom, majd szólnak, márc 1-ig én nem kérdezek rá, mert úgy korrekt... :)
Egyáltalán nem lilás! Mindenki szürkének látta ma a környezetemben, mondjuk forgalmiba is azt írták. ;-)) Holnap remélem süt a nap egy kicsit, majd úgy is lekapom.
Az olalcsík tényleg jól néz ki rajta, remélem soha nem tudom meg mennyit is ér. De nagyon dizájnos cee'd felirat van rajta. Ha.
1,6CRDI tulajoktól kérdezem, néztetek-e olyan adat-triókat, hogy adott fokozatban adott sebességhez milyen fordulatszám párosul? Igazán érdekelnének ilyen megfigyelések... :)
e-mailre elég ritkán szoktak reagálni a márkakereskedések. Inkább azt szeretik, ha felhivják őket telefonon, hogy a "fáradjon be hozzánk majd megbeszéljük" dumával becsábítsák az embert a szalonba.
Személyesen még nem voltam náluk, de kb. másfél hete küldtem nekik egy email-t. Ajánlatot, és tájékoztatást kértem tőlük a cee'd-re vonatkozóan. Azóta felém se kukkantanak! Se egy válasz, se egy telefon, szóval nem egy ügyfélközpontú magatartás! Nekem nem igazán jöttek be, de attól még lehet,hogy másnak igen!(Ha esetleg mégis méltóztatnak tájékoztatni beszámolok róla!)
Ja, a lényeg lemaradt, bocsi: tehát 2* is kérdeztem és nem tudták. 1 azt böffebtette, hogy csak az olaj 20000.
Amúgy mostani autóm full fapad, ingyen távkpzár+szőnyeg+4hangsz RDS rádió, ez visz.jólszól, kp zár alap de jó távirányítóból kimozdul az elem ha leesik, amúgy jó.
Legalább már látni, hogy egy csomó mindent lehet hozzá rendelni, igaz a más márkáknál is szokásos horror árakon. A legjobban a lökhárító sarkait védő 4 db gumicsik készlet 19e-es (és most akciós!) és az ajtóvédő csikok 24e Ft-os (akciós, különben 27e...) árától hidaltam le. Na nem baj, majd a riderauto a Ceed-hez is csinál utángyártottat töredékáron mint az összes többi KIA-hoz: http://www.riderauto.hu/?page=talalatok&fac=5