Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 340
pill. Ha itt van a melóhelyi gépemen, akkor küldöm:) (háhá... még 13 perc és mehetek haza:))))
Előzmény: Vegetable (339)
Vegetable Creative Commons License 2004.12.18 0 0 339
Érdekelne  a fájl :-) Elküldenéd a nicknevem@vnet.hu cimre? :-)
Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 338

köszi, közben megszereztem a beszkennelt változatát... igaz, így ff-en kinyomtatva nem az igazi, de azért nagyon jó:) Halálra röhögtük magunkat rajta:)))  (egyszóval már lemondtam róla... és akkor találtam egy fórumon egy hozzászólást, hogy valakinek megvan beszkennelve és elkértem tőle a file-t:)

 

Megpróbálom majd felnyomni a netre (nem a saját domainemre, nehogy bepereljenek érte:))).

Előzmény: Cseresznye (337)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.18 0 0 337
Ja, képzeld, az Így működik a tested c. könyv a város egyik antikváriumában sincs meg, pedig néztem szorgalmasan.
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 336

Ja, és igazad van- itt szó sincs áldozatokról. (pontosabban -sajnos- van, amikor vannak áldozatok - a környezeti ártalmak, pl. Csernobil miatt közvetlenül sugárfertőzöttek, a munkahelyen hatalmas sugárzást kapottak vagy a kisgyerekek... és még jónéhány eset - de egy átlagos felnőtt esetében szerintem nem erről van szó)

 

A rákot az ember szervezetében a "lázadó" sejtek okozzák - amik ugyanúgy a szervezet részei- , így figyelmeztetve valakit arra, hogy valami nagyon nem stimmel, VALAMIN változtatni kellene. Bután hangzik, de ez sokszor egy igazi "mentőöv", csak az emberek nem szeretnek odafigyelni a szervezet jelzéseire (én sem sajna... és ezen én is változtatni szeretnék) és ezért általában későn veszik észre, amikor ezek a "lázadó sejtek" már nem csak kommandóznak, hanem külön hadseregeket is szerveznek - így sokkal de sokkal komolyabb - néha végzetes- háborút kell ellenük folytatni. (pl. apukám évtizedekig nem volt hajlandó észrevenni, hogy fekélyes a vastagbele... mellette rombolta is magát ezerrel, idegeskedett, morgott az egész világra - egy percig se tudta élvezni az életet - csoda, hogy egyszercsak besokalt a szervezete?)

 

Sokan mondták már, hogy ilyenkor nyitottá kell válni, rá kell jönni, mire figyelmeztet a betegség. Apukámnál pl. ez a betegség - ha jól sejtem- nemhogy elvett volna az életéből, hanem még hozzá is tett - nem is keveset. Ő is átértékelte az életét, hogy mik a valóban fontos dolgok a számára, lenyugodott. Igaz, nála "viszonylag" hamar vették észre, így "csak" helyi áttétek voltak, így a harc sem volt annyira kemény. Vagy csak ő élte meg úgy? Jó kérdés:) Ki tudja, mi történt volna, ha nem jön ez a betegség... (hát igen... ami nem öl meg, az megerősít:))))

 

Kicsit perverznek tűnik ez a felfogás, de nem véletlen, hogy könyvek jelennek meg erről és egyre többen foglalkoznak ezeknek a "jeleknek" a megfejtésével...

 

Előzmény: Cseresznye (332)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 335
Előzmény: Jablko (333)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 334

Hát ja. Bevallom, kicsit kezdek elmenni abba az irányba, hogy a táplálék csak egy eszköz, tüneti kezelés (ami létfontosságú! de önmagában kevés).

 

Igazából az erősített meg ebben a legjobban, hogy szó szerint ÉRZEM az energiát a tai-chi közben... semmi különlegeset nem csinálunk, de azóta szó szerint sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Pedig én csak egy kezdő vagyok - az is az abszolut tehetségtelen fajtából.

 

Ennek ellenére egyre jobban érzem, hogy amit látunk, az csak egy része az egésznek és a betegségek oka korántsem az, amit az orvosok általában mondanak - így a végleges gyógyulás kulcsa sem az orvosok kezében van (és nem is a méregtelenítésben). A vizualizáció - csak úgy, mint a többi meditációs technika pedig abban segít, hogy az ember legbelül keresse a megoldást. A vizualizáció céltudatosan - célirányosan segít, egy kineziológus pedig az okokat keresi, azok alól oldja fel az embert. (szerintem én el is fogok menni egyhez, hogy segítsen feloldani az elmúlt hónapokban felhalmozódott stresszt)

 

Ez az én véleményem mondjuk, giga nevében nem beszélhetek:) Ő azt hiszem nem igazán rajong a kineziológusokért. (Igazából úgy van vele, hogy ha úgy érzi, hogy szüksége van rá, akkor úgyis elmegy egyhez, de addig minek) (Monduk a tai-chit ő is imádja, szó szerint egész héten a hétvégi tai-chi edzéseket várja... volt már, hogy buliból is eljöttünk, mert kezdődött az edzés:)

 

Előzmény: Cseresznye (332)
Jablko Creative Commons License 2004.12.18 0 0 333

Kedves 4csin!

 

Azt hiszem, tőled kérdeztem egyszer, hogy tudsz-e egy jó helyet, ahol tai-csit tanulhatnék. Most beköszöntött a vizsgaidőszak és lenne időm rá. Meg tudnád esetleg írni még egyszer, hogy hol, mikor és mennyiért?

Szívből köszönöm

Annácska

Előzmény: Törölt nick (331)
Cseresznye Creative Commons License 2004.12.18 0 0 332
Igen, pontosan.
Ezért is nem szeretem dögnek nevezni a rákot és úgy fogalmazni, hogy az embert megtámadta a dög. Ez amolyan áldozatszerepnek tűnik.

Bocs a hosszú távollétért.
Előzmény: Törölt nick (300)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 331
Tudod, mi a problémám ezzel az egésszel?.....Valszeg én magam "idéztelek meg", amikor egy másik topikban kérdezősködni kezdtem a lúgosításról és a méregtelenítésről:) Te idejöttél és elmondtad a véleményed, adtál egy tanácsot (cayenne bors) - ami egyrészt teljesen logikusan hangzik, másrészt ijesztően. Egy igencsak rosszindulatú daganat kioperálása után ugyanis indokolt a fokozott óvatosság. Ez van. Majd ha sokan mondják ugyanezt (nem csak az amcsi oldalakon és az orvos is leOKzza, akkor még az is lehet, hogy kipróbáljuk). Mindenesetre most egészen más a stratégia. Itt van ez a betegség, amire az európai orvoslás KIZÁRÓLAG tüneti kezelést tud adni - és jónéhány rákfajtánál még azt sem (néhány hónapja ez a fajta pl. még gyógyíthatatlannak volt nyilvánítva!). Így pl. azt, hogy a párom megkapja-e a szükséges gyógyszert, a mai napig se tudjuk. Ami viszont biztos: a rák egy olyan állapot, amikor a szervezet néhány sejtje önálló életre kel és agresszívvé válik, úgy dönt, hogy ő veszi át az uralmat. A cél az, hogy az ember ezeket az agresszív sejteket kiiktassa, lenyugtassa. Erre a tüneti kezelések (legyen az diéta vagy cayenne bors) ideig-óráig jók, de továbbra is fenntartom, hogy az alapprobléma - ami legbelül - a pszichében vagy lélekben vagy akárhol a tudat alatt keresendő megoldása nélkül xart sem érnek. Lúgosíthatod a tested mint az állat. Néha ez elég - pl. ha valóban az életmód a ludas - olyankor sokszor egy sima diéta is elég a kezelések után ahhoz, hogy ne újuljon ki a adaganat- néha meg nem elég, mert a betegségnek, a sejtek "lázadásának" sokkal mélyebben gyökerező okai vannak. Lehet anyázni az orvosokat, de ahhoz, hogy valaki elkezdje a lelkét rendbepakolni, idő kell. Az orvosok a kezeléseikkel, vegyszarjaikkal, műtéteikkel pedig -a legtöbb esetben- megadják az időt, csak élni kell vele. Mehet mellette a diéta, a speciélis étrend (flavonoidok, antioxidánsok, gyógyteák, spéci gyümölcslevek, minden ami piros, enzimek, vitaminok) - ami mind mind abban segít, hogy rendbejöjjön az immunrendszer és lelessítja - esetenként akár gátolja is- a "lázadó" sejtek aktivitását - és a kezelések mellékhatásait is jelentősen csökkentik. Nem egy (pl. Ferenci S.) kísérlet bizonyította pl. a céklalé hatásosságát is. De ezek, ahogy azt már korábban is írtam, CSAK a testre hatnak (közvetve - a gyógyulásba vetett hit által persze elég komolyan a lélekre is, de elsősorban -fő célként- a testre)! Arra kérnélek tehát, hogy próbálj meg a témánál maradni és az orvosok gyilkolása helyett inkább konstruktívan részt venni a topik életében:) (ld. ha pl. tudod, honnan tudnám a már említett Dahlke könyvet megszerezni, légyszives ne fogd vissza magad:) A kiadónál már nem beszerezhető és antikváriumban se lehet kapni. Köszi:)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 330

 En hasznalok nyelvkaparot is, vagy 12-13 eve. Anno vettem kozeli baratoknak, csaladtagoknak is, akik nem voltak meditalok, es raszoktak ok is, mint a fogmosasra.

 Itt van egy ilyen, bar ez nem olyan jo mint az enyem. Az enyem nem ilyen keskeny elol.

http://www.terebess.hu/kereskedelem/nyelv.html

 Ezzel kezdem mindig a napot.

Előzmény: tigristomi (328)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 329

Koszi. Amit az ajanloban ir, "Thorwald Dethlefsen Út a teljességhez c. könyvének folytatása", ez a konyv megvan. Ennek Dr. Rudiger volt a tarsszerzoje.

 

 Biztos a mostani is jo.

A fentit '91-92 ben vettem meg, olvastam is. :) Szerintem jo.

 

 En meg megvettem ezt a Lenkei botranykonyvet, ez volt az utolso a boltban. Mit mondjak, 2500 -ert eleg kis maszat konyv. Ez kicsit csalodas volt. Remelem lesz benne vmi erdekes.

Előzmény: Törölt nick (327)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 328

Gondolom te is mosol fogat mindennap, es furdesz is. Szerintem ez is eleg gorcsos. Valoszinu felelembol csinalod.

 

 

 Tisztaban vagyok vele, hogy fura es messze nem megszokott az amit csinalok. Meg ezoterikus korokben is furcsa, es ott is kifekszenek tole.

 En azonban tapasztalataimbol, olvasottaimbol a masik oldalrol latom a dolgot. En ugy latom, hogy a tomegeknek van egy vagy tobb ismeretlen terulet az egeszsegrol, amirol semmit se tudnak, ha halljak akkor pedig lepattan roluk.

 Nem vagyok egyedul azzal amit csinalok. Mind a tapasztalatom, mind a logika azt mondja hogy jo amit csinalok. Ugyhogy nem kell feltened.

 A kulonbseg csak annyi koztem es masok kozott, hogy amit en nem latok, arrol nem feltetelezem azt, hogy ontisztito. Pl. a majamrol. Vannak akik azt modjak, elertek oda, amikor mar nem jottek ki beloluk kovek (kozben megfelelo dietat tartva). En 7 majtisztitasnal-oblitesnel jarok, belolem meg jonnek. Energikusnak erzem magam, csinalom.

 A fogak se tisztulnak maguktol. Az enyemek legalabbis nem. A borunk se tisztul magatol. A belso szerveink mitol tisztulnanak, ha nem torodunk vele?? Plane olyan etkezes es feltetelek mellett, amik vannak. Ha masok nem torodnek ezzel, az az o dolguk. En torodok.

 

 500 evvel ezelott lehet hogy azt is orultnek gondoltak volna, aki mindennap mosta a fogait. A te reakciod egy a sok altalanos tarsadalmi reakciobol, nem valtoztatja meg a nezeteim.

 Apropo, fogak. Az se csoda, hogy a fogmosas se oldja meg a problemat .... Lattam az egyik termeszetgyogyasz magazinban, hogy minden fog kapcsolatban all egy egy szervvel. 2-3 honappal ezelotti termeszetgyogyasz volt talan. Tehat ha jobban mukodik az adott szerv, akkor az azzal kapcsolatban levo fogak is kevesbe romlanak, szerintem.

Előzmény: Törölt nick (324)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 327
Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 326

Egyébként van egy érdekes könyv. Szerintem neked is tetszene.

 

Dr. Rüdiger Dahlke - A lélek nyelve: a betegség

 

(Szerintem meg is veszem... ha elolvastam, majd elmesélem, hogy tetszett-e:)

 

Előzmény: tigristomi (319)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 325

Most jártam a cégnél aki az Avemart gyartja (jól szét is áztam)... (giga ingyen kapja tőlük az Avemart... egy ismerős kibulizta:)

 

Izgi volt, beszéltem egy orvossal is. Azt mondta, a GIST tumorral kapcsolatban nem sokat tudnak, de amikor említettem, hogy melyik gyógyszert kapná a giga (ha...), akkor fellelkesedett, mert azzal már kísérleteztek és az Avemar kifejezetten felerősítette a gyógyszer hatását...

 

A gyógyszerről csak annyit mondott, hogy drága és hatásos... (+ az onkológusra annyit, hogy a giga jó kezekben van:)

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 324
Nem akarlak megbántani, de amit most csinálsz az kezd elrettentő lenni... mintha egy görbe tükröt tartanál az ember elé, hogy figyeljen oda, mi lesz belőle, ha nem vigyáz az egészséges egyensúly megtartására... (bocsi)
Előzmény: tigristomi (323)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 323
Itt szerintem felreertettem a felelmet, mivel egyszer mondtak mar nekem a forumon, amikor a vilagosszeeskuvesrol beszeltem. Ez arra valasz.
Előzmény: tigristomi (321)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 322

Ha egy kinezologus nem csinalt meg komoly tisztito kurat, akkor nem is tud hozzaszolni. Nem tudom miert kellene laikusokkal foglalkoznom.

Előzmény: Törölt nick (320)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 321

Szerintem Neked segítségre lenne szükséged. Nem normális, ha egy egészséges ember ennyire fél... Ha gondolod, nevezd ezt a félelmet előrelátásnak, de ez az én szememben simán félelem.

 

 Nagyon jo tapasztalataim vannak az emberekkel. Rengeteg jo szandeku es segitokesz ember van, nagyon sok ilyennel kerultem kapcsolatba.

 Na ezt rakd ossze.

 

 Egyszer kerdezte egy baratom, mivel tudta hogy nagyon benne vagyok a meditacioban, hogy mit ajanlok fejfajasra. Mondtam hogy nem tudom, mert nekem meg sose fajt a fejem.

Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 320

Szerintem Neked segítségre lenne szükséged. Nem normális, ha egy egészséges ember ennyire fél... Ha gondolod, nevezd ezt a félelmet előrelátásnak, de ez az én szememben simán félelem. Szerintem egy kineziológus pl. tökéletes lenne arra, hogy kiderítsétek, mi is az oka ennek a görcsös tisztító-hadjáratnak...

 

Gyógyszergyárak: pont tegnap beszélgettünk egy tai-chi oktatóval a gyógyulásról.

 

A teljes gyógyuláshoz az kell, hogy a test (orvosok, diéta, méregtelenítés), a lélek és a psziché (pl. pszichomokus) és főleg az energiatest (pl. tai-chi, reiki, prananadi) együtt gyógyuljon. Mivel csak a harmonikus emberben nincsenek betegségek. Ha te CSAK a tested gyógyítod (ld. méregtelenítés) attól még ugyanúgy megbetegedhetsz, ha pl. felborul az energiaáramlásod vagy a lelked beteg (gyerekkori, esetleg magzatkori emlékek... extrém esetben előző életbeli emlékek)....

 

Na ez most valszeg meg se közelítette azt, amit mondott, talán még a felsorolás is rossz volt...

 

Tudom, Te meditálni is szoktál: erről is beszélgettünk: ha valaki rosszul csinálja, csak árt vele magának... ez kb. ugyanolyan, mintha valaki nem zárná le a tai-chi gyakorlatokat... olyankor az energia önálló útra kel és még bajt is okozhat... jellemzően fejfájást.

 

Nem tudom. Valahogy nálad azt érzem, hogy túl görcsös ez a dolog, nem a "szépségét"

Előzmény: tigristomi (319)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.17 0 0 319

Csincsin, talaltam vmit, berakom ide is, erdekes lehet. Bocs a kemeny szavakert, azok nem ide szolnak, hanem egy masik topikba.

 

 

A gyogyszeriparrol es az errol megjeleno konyvrol szol: 

 

Aki kicsit is jobban utanna nez a temanak, es nem naiv es teljesen agymosott, az latja hogy a gyogyszeriparnak korulbelul annyi koze van az egeszseghez mint az elemiszeriparnak.

 

 Ugyanugy ahogy az elelmiszeriparban csak a profit szamit, a fogyasztok es azok egeszsege nem szempont, ugyanigy a gyogyszeriparban is a profit a cel.

 Ha valaki azt hiszi, ugyan, az ebbe penztbefektetok akkor atszallnanak az egeszsegesebb alternativ gyogymodokba, vagy eppen egesz mas jo profitot biztosito iparba, azok nagyon naivak. Atszallnak majd, ha mar nagyon ciki lesz mergezni az embereket. Egyenlore meg nem tartunk itt, a mai helyzet az, hogy az emberek fejeben nagy sotetseg uralkodik errol a temarol, beleertve a szakembereket, es a nem ehhez a temahoz tartozo mas ertelmisegieket is.

 

 A jo hir, hogy megjelenik egy nagyon jo konyv errol magyarul is, ez talan meg tobb embernek felnyitja majd a szemet.

 

 Itt a konyv:

http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/start.cgi/apps_libri/display/index.html?search.libri.id=1780000295&search.partner.id=11081&search.category.id=CAWA

 

 Kis ismerteto:

• Miért élünk feleannyi ideig, mint lehetne?
• Miért csak a civilizálatlan népek élhetnek 100 évig?
• Kik irányítják az egészségrõl alkotott fogalmainkat?
• Kik és miért sõpörték szõnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket? Hogyan lehet sok pénzt keresni gyerekeken egy kitalált betegséggel?
• Mik a hízás leggyakoribb okai?
• Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját?
• Tudja, milyen egyszerû lenne egészségesnek maradni?
Dr. Lenkei Gábor 1986-ban szerzett orvosi diplomát kitûnõ (summa cum laude) minõsítéssel. 6 év praktizálás után felhagyott a hivatalos gyógyítási módszerek használatával, mert már nem tudta elfogadni ezek alacsony szintû eredményességét. Kereste a gyenge színvonal okait. Megtalálta. A válaszokat most Ön elé tárja. Orvos talán még nem írt ilyen õszinte könyvet.

 Ezer köszönet Dr. Lenkei Gábornak, és nem vagyok vallásos, de isten óvja!

 

 Itt pedig egy kis izelito es kedvcsinalo a konyvhoz:

http://www.naput.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=28

 Ez egyebkent alapiras, ezt minden magaval torodo embernek el kellene olvasnia, akinek szamit az egeszsege.

 

 Mit mondjak meg a temahoz? Vakoknak suketeknek ugyis hiaba, akinek van szeme, annak eleg ennyi is.

 

 Egy orvos ismerosom nemreg toltott egy hetveget egy Wellnes centerben a parjaval, ingyenesen, annak a gyogyszercegnek a jovoltabol, akinek a gyogyszeret felirta sok betegnek. Nem egyedul volt, a gyogyszerceg sok kedvezmenyezettje ott volt meg.

 Az orvoslatogato munka egy jol fizeto munka, nem veletlen, es nem a semmibol.

 Hogy a termeszetes es egeszseges etkezes es tisztito kurak alkalmazasa mennyire olcso, es milyen katasztrofalis lenne a gyogyszeriparnak, arrol itt olvashatunk, ez sajna angolul van:

 http://curezone.com/forums/m.asp?f=83&i=248

E szerint csak a majtisztitas-oblites elterjedese az allergiak szempontjabol kb. 10 billio (millioszor millio!!!) dollar veszteseget jelentene a gyogyszeriparnak, es akkor meg nincs szo a tobbi tisztitasrol, es a tobbi civilizacios betegsegrol.

 Egy majtisztitas-oblites magyar ara 500 ft, fajdalom mentes es ket nap alatt megvan. Kulfoldon is ennyi az ara, mivel nalunk csak a fizetesek alacsonyabbak, az arak azok nem. Errol az allam is tehet, de ez mas tema.

 http://www.tudosz.hu/sajto/bizi.html

tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 318
Apam es a batyam A csoportos, pedig ok nagy husevok.
Előzmény: tigristomi (315)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 317

Hát, bevallom, soha nem szerettem a sajtot (néha megettem, de azt mindig tudatosan tettem), a tejet meg pláne, a gombát szeretem, de nagyon leterheli az emésztést, tehát nem túl nyerő eleve, a dinnyéből meg tudtommal csak a sárgadinnye nem nyerő...

 

Bonyolult dolog ez:) A lényege mondjuk az, hogy arra törekedjen az ember, hogy minél kevesebbet egyen a "tiltott" dolgokból... (A banán speciel a magas keményítőtartalom miatt van tilalomlistán)

 

A kávé az nyerő:)))

 

Egyébként ha jól tudom, ez is a vérizék összecsoportosulása miatt van...

Előzmény: tigristomi (316)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 316

Találtam egy részletes listát is, innen a linkekről nyílik:

http://www.drlam.com/blood_type_diet/index.cfm

 

Hát, mit mondjak, 80%-ban nem jön be nekem. Ezzel szemben amikor ayurvéda konzultáción voltam, többször is, azok bejöttek.

 

 Mit lehet nekem? Húst, lehet hogy kimostam az agyam, de jelenleg rá se tudok gondolni. Hal, sose szerettem, akkor se amikor ettem húst, de lehet hogy csak a szálkával nem voltam kibékülve.

 Kecske sajt, még nem ettem, túrót és tejet viszont kóstoltam amit nem tudtam megenni. A hagymáért sosem voltam oda.

 

 OK, nézzük mit nem ehetek: avokádó, ezt imádom. Az ayurvéda szerint is jó nekem. Vanilía, ha fagylalt, az nekem vanilía, jégrémben is, szintén imádom. A kókuszos dolgokat is szeretem. A joghurt megint bejön az ízlésemnek, a földi szeder megint egy kedvenc, a pisztácia, kesu dió, fahéj megint csak bejön nekem. (a kesu és a fahéj is jó nekem ayurvéda doktorok szerint, akik pulzusdiagnosztikával vizsgáltak.)

 A jó hír hogy a polipot és a kaviárt nem nekem találták ki. A mákért és a kukoricáért tényleg nem vagyok oda, bár kukoricát azért néha szoktam enni.

 A jó az, hogy az egészségtelen kávé, likőr, fekete tea (ezt sose szerettem, nem is ittam) nem is jó nekem.

 A dinnyével és a krumplival sincs semmi bajom.

 

 No belenézek a többi vércsoportba is ....

Csincsin, ha te A csoportos vagy, akkor neked nem jó a banán, papaya, kókusz, mangó, dinnye, padlizsán, gomba, minden fajta sajt és tej, kesu dió, pisztácia, angolna, kacsa, bárány, ketchup.

 A jó hogy nem kell enned neked se polipot, se békát és teknőst sem. :)))

 Nem jó neked a magas protein tartalmú búzából készült kenyér sem, de ihatsz mindennap egy pohár kávét.

 

 

 OK, összegzés:

Úgylátom egyes csoportoknak simán azt mondja, hogy valamilyen értékes táplálék nem jó. Másrészt azt mondja, hogy köztudottan káros dolgok, mint a kávé, likőr, van akinek jó. Még szerencse hogy odabigyesztette, hogy csak kis mennyiségben.

 Csincsin, én azt mondom neked, hogy felejtsd el ez a listát, meghogy ilyen diétát akár mikor is olvastál. Aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz.

 Másoknak ki fogom adni magamból, és egyszerűen azt mondom, hogy ez egy baromság.

 Azt hiszem az étkezés terén a vércsoport diéta nekem olyan, mint a spirituális utak közül A.J.Christian.

 Erre tudok csak gondolni ezzel a vércsoport diétával kapcsolatban: vagy elszállt a könyvnek a két szerzője, megalapozatlanul komoly kutatás nélkül kihoztak egy ilyen könyvet, esetleg csak a hecc kedvééert meg maguknak pénzért csinálták, vagy felsőbb pénzes körök pénzelték őket, hogy keltsenek egy kis zavart az amúgy sem egységes egészséges élet területén.

 

Tamás

 

Előzmény: tigristomi (315)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 315

Kiderítettem, nullás vércsoportú vagyok. Hát, ezek szerint nagyon eltávolodtam a csoportomtól a vegetáriánus étkezésemmel.

 Megkérdezem majd apámat és a bátyám, hogy ők milyen vércsoportúak, mert ők nagy hús evők.

 Találtam egy táblázatot is, ott több étel is fel van sorolva, kinek mi jó.

tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 314

Szia!

 

 Kicsit féltem hogy talán nem fog tetszeni a stílusom ahogy írtam a vércsoport diétáról, bocs ha fölényesnek tűntem.

 Majd egyszer átböngészem mit is mond ez a diéta, csakhogy jobban hozzátudjak majd szólni.

 Majd kiderítem azt is, milyen vércsoport vagyok.

 

 Az elválasztó diétán mit értesz? A savas lúgos megkülönböztetést?

Ahogy így röviden láttam, a savas dolgot említették a vércsoport diétában is. Azért erről a ph -ás dologról nagyon sokhelyen írnak viszont, szinte mindenhol jót, még nem találkoztam negatív véleménnyel, és sok helyen döntőnek ítélik az egészség szempontjából.

 Ezek a kulcsszavak ha a google-ben keresel rá:

 ph alkaline health

 

T.

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 313

A vércsoportdiétával egy dolog miatt nincs bajom: Ha ösztönösen kajálok (ld. mit kíván a SZERVEZETEM és nem azt eszem, amit ÉN kívánok) akkor fura módon a szervezetem jellemzően tényleg azokat a dolgokat kívánja, amit a diéta engedélyez.

 

Fura, de ez automatikusan így van... amit a diéta ellenére is eszek, azt azért eszem, mert ízlik és nem azért, mert szabad.

 

A párom 0-s vércsoportú és "meghal", ha nem ehet húst. Gyengének érzi magát nélküle. A zöldségekkel viszont hadilábon áll.

 

Na most ez a része a vércsoportdiétának gáz,mert azt nem tudom elfogadni, hogy a hús-hússal egészséges lehet (ld. toxikus anyagok stb.) - de az igenis hihető, hogy vannak emberek, akiknek fontos a hús. (Ez nem nevelés kérdése, mert nálunk apukám főzött jellemzően ő meg színtiszta húsevő volt, én pedig ennek ellenére nem ettem meg - max. ha csirke volt)- csak ha az ember hagyja, hogy az ösztönei és nem a beidegződései vezessék, érdekes dolgokat figyelhet meg. (ld. tilos, tilos, de én speciel néha megőrülök a paradicsomléért... ez jellemzően akkor van, amikor az eleve alacsony vasszintem a béka feneke alá zuhan... benyomom azt az egy litert, utána meg hónapokig felé se nézek)

 

Egyszóval nem kellene ezt sem elvetni (bár az elválasztódiéta nekem is szimpatikusabb - még ha nehezebben is kivitelezhető - Tudtommal az az ami a sav-lúg egyensúlyt karban tudja tartani...)

Előzmény: tigristomi (312)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 312

Szia, finom akartam lenni es csak azt mondani hogy nem ismerem a modszert, ami tenyleg igaz is. Igazabol nem is vonz, valahol furanak erzem ezt az egeszet, valamiert tavol all tolem.

 

 

 Most kivancsisag keppen utana neztem hogy mi is ez, oszinte leszek, de ez lehet hogy nem fog tetszeni.

 3 linket neztem meg igy hirtelen, mindegyik negativ volt.

 

 Mar az furcsa amit olvasok errol, hogy a vercsoportok szerint, es a szerint hogy ki milyen foldreszen lakik, mas mas etelre van szuksege.

 Miert lenne mas etelre szuksegem mint egy eszakamerikai fehernek?

 

 Azt irja hogy az 0-sok dominans harcosok, akiknek husra van szukseguk, az A sok vegetarianusok, a B-sek mindenevok.

 Az A-soknak nem jo a hus, a 0-soknak a buza.

 Van akinek jo a kave, van akinek jo az alkohol.

 Az elso link azt irja, hogy a konyv nincs kelloen alatamasztva mas kutatok eredmenyeire, es nincsenek megfelelo fenykepek sem a konyvben lenyeges allitasokrol.

 

 El tudom kepzelni hogy ezek a cikkek sarkitanak a negativumokra, nem tudom, mert nem olvastam a konyvet, valoszinu nem is lesz ra idom mert nem erdekel. Valoszinu ha utana olvasok, talalok meg rengeteg infot arrol, hogy milyen blodsegek vannak a konyvben.

 

 Szerintem azert tetszik ez sok embernek, mert bennuk van a vagy, hogy egeszsegesebbek legyenek, hogy tegyenek valamit az egeszsegukert, es ez olyan, amivel el lehet jatszani, ha vki kovetni akarja, amitol az illeto jobban erzi magat.

 

 En azt hiszem az atlagnal sokkal tobb olyan emberrel talalkoztam, akik probalkoztak valamilyen egeszseget megcelzo modszerrel. Valahogy az eletben meg nem sikerult osszefutnom olyannal, aki ezt a vercsoport dietat csinalta volna. Igazabol most nem is tudom hogy milyen a vercsoportom.

 

 Osszefoglalva tudomanyosan ez nem bizonyitott szamomra, az egesz ugy nem logikus ahogy van, nincsenek kozvetett tapasztalataim masoktol ennek a dietanak a jo hatasarol.

 

 Szoval ha engem kerdezel, hogy mit csinalj a cayenne-el ha A-as vagy, akkor azt mondom hogy felejtsd el ezt a dietat.

 

 Ha nem tudod konnyen elfelejteni, akkor gondold azt, hogy ez statisztikai alapokon nyugszik, es te lehet hogy pont kilogsz ebbol a statisztikabol.

 

 Ha gondolod es fontos neked, hozz ellen erveket, elolvasom, es nem fogok kutatni hogy megfurjam oket.

 

 Utana olvastam meg, probaltam vmi pozitivat talalni, nem sikerult, megint egy negativ cikkbe botlottam, ez a negyedik a sorban lennt, hat, mulatsagos volt.

 A teoria erdekes, hogy a kulonbozo oskorszakok emberei szerint is hatarozza meg, hogy kinek mi jo. Eszerint azt irja, ha most letrejon egy F vercsoport, akkor az ilyen vercsoportuaknak 500 ev mulva majd gyorsettermi muanyag kajakat kell majd enni. :) Azt is irja itt, hogy nem talalunk egy olyan taplalkozas szakertot sem, aki egyet ert ezzel az elmelettel. Es azt, hogy fogy az ember aki csinalja ezt a dietat, de azert, mert minden csoportbol fontos taplalo eteleket kihagy.....

 Ugylatom sokan ki vannak akadva erre a dietara, ahogy korbe neztem.

 

Forras:

http://www.earthsave.org/news/bloodtyp.htm

http://www.ivillage.co.uk/dietandfitness/wtmngment/AtoZ/articles/0,,163560_163916,00.html

Itt reszletesen leirja hogy mi nem tetszik neki ebben az etkezesben, es hogy nincs szilard alapja a teorianak, mind a 3-at kirugja alola:

http://www.vegsource.com/articles/blood_hype.htm

http://www.weightlossresources.co.uk/diet/blood_group_diet.htm

 

 

Előzmény: Törölt nick (310)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 311

 Korulneztem kicsit a linken es, hat, szurni kell. Igazsag szerint ket tisztito kurarol amiket neztem itt forumokat melyebben, ugy lattam sok ember nagyon kezdo volt ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.

 Ez viszont egy jo link, magarol a majtisztitasrol is de most inkabb a penzrol szolo resz miatt rakom ide, az aljan van: http://curezone.com/forums/m.asp?f=83&i=248

 

 Azt irja, hogy becslesek szerint ha elterjedne a majtisztitas, akkor az az USA-ban 9billio (12 nulla, millioszor millio) dollar veszteseg lenne csak az allergiakat szamolva, es meg szuken szamoltak ezzel.

 Azt irja hogy ez nagyon sok penz, hat igen.

 

 Az oldal elejen is van egy jo bekezdes:

 A legtobb alternativ terapia nincs tudomanyosan bizonyitva, es a legtobb nem is lesz az elkovetkezo 50-100 evben. Amit javasol: anatomiai, mechanikai, kemiai, fizikai es fiziologiai ismeretek valamilyen elsajatitasa, es ezek alapjan, egy kis logika es jozan paraszti esszel megfuszerezve, plussz a vaggyal hogy megertsuk a modszert, valasszunk.

Most Alternative therapies are not scientifically researched, and most of them will not be researched within next 50 or 100 years, most likely not even then. Waiting for professors and universities to come with scientific backup is usually waste of health and waste of time. Instead, I suggest using brain and getting some basic knowledge of Anatomy, Physiology, Chemistry, Physics and Mechanics ... and then all that spiced with a grain of logic, a pinch of common sense and a will and desire to understand!

 

 Mit mondjak, szerintem azert mondja ezt, mert tenyleg logikus es egyszeru amit mondanak.

Előzmény: tigristomi (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!