Keresés

Részletes keresés

atandi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11125

Jesszus-Maris, titeket aztán nem könnyű követni!!

No, a beengedésről akkor csak annyit, hogy innetől különös megtiszteltetésnek veszem, hogy Krisz beengedett a baromfiudvarába, de még a pindurjait is megnézhettem, bent a házban! Viszont nem is lapogatást kapott búcsúzóul, hanem két nagy cuppanós puszát! :)

Krisz, azt hittem szülő édesanyád nem áll veled szóba, A „Zsanett ügy” miatt..(ha jól emlékszem, a Zsanett ügyek mindig nagy port képesek kavarni..:P)

Ez a Zengő-ügy engem kizárólag olyan aspektusból lep meg, hogy pl. Karibaba írta, milyen kár, hogy akkor most az eddig zengőnek hitt, neki legjobban tetsző színűje mégsem Zengő. Na most bakker: színe tetszik, mérete tetszik, jellemvonásai tetszenek, minden szempontból megfelel neki. Nem akart kizárólag Zengő nevűek árusításából meggazdagodni…akkor nem mindegy, hogy hogy hívják??! Esetleg, ha pont emiatt vette őket drágábban, mert zengő néven vette, akkor jogos a füstölőre vonulás, más szempontból meg…hát, szerintem mindegy a név.

Lehet, hogy én vagyok túl leegyszerűsödve: egy póló nekem ne tekeredjen ki az első mosás után, ne nyúljon el, legyen abból az anyaga, amiből szeretném, oszt innentől fogva nekem nem kell, hogy „adideazt”-nak hívják…Arról nem bszélve, hogy márkás cuccok is lehetnek xarok…

Szóval biztos van,akinél ez bizonyos okok miatt fontos, de a lényeg-pláne egy hobbis parasztudvarban-, hogy megfeleljen a céljainknak.

Én pl. lehet, hogy válok, mert apa lemamlaszozta Drága Ursulámat..:(

Te Krisz! Mondtad, hogy Ursula félorpi. Miféle ősei vannak még? Merthogy egy kevéske toll van a lábain. (Lehet, hogy megszerkesztem a családfáját..:P )

Jajj, és a nagy hír!! Ma megvilágosodtam! : D Tyúksimi közepette nézegetem a tyúkudvart kívülről, és egyszer csak megláttam benne a megosztás lehetőségét!!! A mostani ól mellé húzni kéne egy kis alacsonyabb ólat, és azt elkeríteni a tyúkudvar másik, eddig használatlan bejáratához. Így lenne 2 kicsit kisebb, önálló bejáratú udvarom! És akkor már én is gondolkodhatnék fajtákban, színekben…esetleg. Olyan kék valami mindenképp kellene nekem, azok nagyon szépek!

És képzeljétek, mire tegnap hazaértem, apuska megcsinálta nekem a tojóládasort, ahogy elképzeltem! Mert láttam Krisznél, hogy ott olyan bebújósak-fedettek, nálam meg hiába volt egy ötös sor, de nyitottak, nem tojtak bele-csak göbét. Úgyhogy kitaláltam, kettévághatnánk, egymásra fordíthatnánk. Így is lett, ráadásul zsanéros, így felnyitható, csak még nincs próba, mert hát nem tojnak most ezek az istenadták…

És még: ma reggel Borisz szeretettel a bejárat elé hozott nekünk egy komplett őzlábcsontot! Patától a combforgóig! Épp csak hús nem volt rajta… Hallottam én, tegnapelőtt éjjel, hogy nagy ugatás volt, meg rohanás, de nem láttam semmit, ill. senkit hála Istennek,de akkor ez lehetett. Bebolyongtuk a birtokot, de nem találtuk meg a tetemet. Apus szerint valaki csak bedobhatta a csontot, amit én kizártnak tartok, mert ember nem hagy egyben comb-és lábszárcsontot, ráadásul a combforgónál volt egy kis szőr, ember pedig előbb egyben nyúz, aztán darabol. Viszont kb.120 magas drótkerítés van körben, fölötte szögesdrót, szóval…nem tudom. Tiszta izgalom az élet!! :D

j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11124

Ez a héja! És bocsánat egy j vel kell helyesen írni.

Előzmény: j ó z s i (11121)
tp329 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11123

Ez inkább karvaly!

Vékony hosszú (cingár) lába van, amúgy nagyon hasonlít a héjára, csak kisebb. A többi stimmelt!

Előzmény: j ó z s i (11117)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11122

ez ami nálam volt eléggé kics volt!

Előzmény: j ó z s i (11121)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11121

A karvaly és a héjja nagyon hasonló csak méretben van nem kis külömbség. Én a lába miatt gondoltam héjjának, de lehet hogy tévedtem. Képről nehéz őket megkülömböztetni.

Előzmény: K.G.D.T. (11118)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11120

látom!már hallotam róla!érdekes kis növény!egyik oszt társamnak is van!én jobban sztem a gprtalt főleg mióta az mlapost újították!

Előzmény: j ó z s i (11119)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11119

Emlékszem persze. A tyúkos honlapom az mlapos még mindig, én szeretem. A gportal az egy másik hobbi. A bonsai.

Előzmény: K.G.D.T. (11116)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11118

a google karvalynak írta!nem baj!

Előzmény: j ó z s i (11117)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11117

Ez bizony héjja! A tojók (jóval nagyobbak mint a hímek) még a vadnyulat is képesek megfogni. Solymászok szeretik használni a héjját tudomásom szerint nem védett.

Előzmény: K.G.D.T. (11109)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11116

Látom honlapot váltottál a mindekilapjás helyett!ha nem haragszol sztem sokkal de sokkal jobb mint a mlapos!megtennéd hogy kirakod a linkemet? kovicochin.gportal.hu

én is kijavítom!nem tudom emlékszel e rám abból a szempontból hogy kb egy éve én írtam neked mailt a mlapos fejléc miatt!nah hát én is a gportálosat használom!sokkal jobb!ráadásul én még azt a csomagot vettem amikor évente meg kell venni!ma kellet volna megvenni megint 1 évre de karácsonkor fél áron megvettem!

Előzmény: j ó z s i (11108)
Aldric01 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11115

Köszi, nem félek tőle. Örülök is neki a verebek miatt

Előzmény: j ó z s i (11103)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11114

javítom magam több mint 10 éve vannak bóbitás tyúkjaim, de csak 10 éves múltra tekint vissza  a szelekciós munka. Ez nem kis mértékű volt, mert  volt, hogy 130 tyúkból csak 20 maradt meg 3 kakassal. Szóval nagy a szigor nálam. :-)

Előzmény: Krizsok (11105)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11113

ohh

Előzmény: skolikagi (11111)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11112

hát itt -7°C van és esik a hó vagyis szállíngózik!de már egész takaros ahoz képe hogy csak szállingózik!

Előzmény: j ó z s i (11108)
skolikagi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11111

Nálunk süt a nap:-(((

Előzmény: K.G.D.T. (11106)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11110

már tudom!a google sem hozott ki semmit!

Előzmény: j ó z s i (11107)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11109

egyik sem!megnéztem a neten és ilyen:

ez karvaly!ilyen van nálunk is

Előzmény: j ó z s i (11103)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11108

Esik?? Itt csak hideg van, de az nagyon.

Előzmény: K.G.D.T. (11106)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11107

Nem tartom magam szakinak, de én is sokáig tagja voltam a MME nek hobbi szinten. Verebészölyv nincs!

Előzmény: K.G.D.T. (11104)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11106

a néphiedelem szerint ha ma kijön a medve a barlangjából és nem látja meg az árnyékat akk nemsoká jön a tavasz!elvileg ma nem láttam meg!itt esik a hó!

Krizsok Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11105

Nekem már 10 éve vannak bóbitás tyúkjaim, de sokáig eszem ágában sem volt bármilyen néven is elismertetni. Pedig szín szerint vannak a kék, fehére, sárga stb. különtartva és komoly szelekciónak alávetve és még mindig nincsenek készen arra, hogy fajtaként bejelentsem.

Az általad leírtakban nagyon sok igazság van éppen ezért nem ártana, ha végre ezzel a 30 éves múltra visszatekintő munkával valami lenne végre. 

Én is írtam tegnap arról, hogy a kéknek nevezett egyedekben van gyöngyszürke és még ezen kívül 4 árnyalat is. Jó magam nem keltettem, de erről Pintadét érdemes megkérdezni, mert Ő maga is azt mondja, hogy a keresztezések során nem jön ki splash és fekete is csak kevés.

Az is lehet ám, hogy Bárdos úr nem varázsló, csak Te nem abból a törzsből kapsz utódot, mint ami ezt produkálja és akkor ez lehet a trükk.

A tiszta állományt szóba sem hozhatod, hisz nem elismert fajtáról beszélünk, így a fajta kialakításához Bárdos úr bármit bedobálhatna be közéjük, mind addig még a fajtát el nem ismeri az állam!

Ha ilyen tisztában vagy az állomány heterogenitásával, akkor ugye azt is tudod, hogy 2007-ben Bárdosék eladták az állatokat (ahogy írtad akkor még egy kettős hasznú csapatot) és a vevő rögtön bejelentette az államnak Zengő Plymouth néven! Közben totál gallyra is vágta, mert nem elég, hogy minden színt egyben tartott, de vegyítette a kopaszt, a rózsást, a búbost mindent. Bárdos úr úgy döntött vissza vesz a madarakból és nem kis összegért forgalmazási jogot is kellett fizetnie a 30 éves munkája után! Hiába szedte ki a sima egyedeket, 2009-ben is kelt minden féle és 2010-ben is. 70 évesen már kissé belefáradt, hogy újra szelektálgasson és most főként a háztáji vevők körének igényét próbálja kielégíteni.

De mint ahogy írtad szelekciós munkával ebből bizony elismertfajta lehet.

Marcell, meg nem Bárdoséknak fizette volna meg a forgalmazási jogot - hisz Ők csak negyed részben tulajai ennek és jelenleg is, csak megbízott tartók-, hanem a bejelentőnek, aki nem igazán van tisztában egy-két dologgal, egyetlen egy madara sincs és el van kicsit tévedve az összeg meghatározásával.

Az általad említett név is épp úgy fantázia név, mint a Zengő mind addig mér mérési eredmények és egy standard nincs róla. A zengő nevet használni meg semmilyen módon nem tudod, még akkor sem, ha a tyúkjaid zömében e genotípusból keletkeztek. Elég jól meg van ez kavarva.

Abban meg totál igazad van, hogy hamarabb tudnám az általam tenyésztett bóbitásakat, kopasz-rózsásakat, búbos-rózsás szakállasakat elismertetni, mert igen komoly szelekciós munka van bennük és bizony nálam 20 kakasból találni fogsz 15 egyformát. Bár a fajta esetében nehéz teljesen egyforma egyedeket találni, hisz egy fajta genetikai térképe totál heterogén.

És, hogy érdemes e a Zengővel foglalkozni? Én most a méréseket elvégzem, aztán a tulajok és az állam azt csinál vele, amit akar!

Előzmény: microdrive (11091)
K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11104

én úgy tudom ez a család ami itt van mögöttünk az erdőben az verebész!legalábbis zet mondta a "szaki"

hogy mi az igaz az már nem tudom!keresek róla képet a neten!

Előzmény: j ó z s i (11100)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11103

A karvalytól nem kell félni, csak kismadarakat tud megfogni.

Előzmény: Aldric01 (11102)
Aldric01 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11102

Nálam karvaly volt múlt héten többször is. Szerencsére verebekre utazott, aminek örülök, mert nagyon pofátlanok már.

Előzmény: K.G.D.T. (11099)
j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11101

Nállunk azért nem jönnek be a faluba az ölyvek. Néha héjját látok, de még csak vadgalambot ebédelt a tyúkudvarba.

j ó z s i Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11100

Egerészölyvre gondoltál ugyebár?

K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11099

hello!

Nálam is volt a hétvégén egy verebészölyv!kora reggel leszált a vájogkupacra!nagyon szép volt de nem engedte hogy lefotózzam sajnos!:(

Előzmény: skolikagi (11085)
Szepi bá Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11098

Ági a Zengő  a Mecsek leg magasabb pontja !

Előzmény: skolikagi (11094)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11097

Én eddig aszittem,hogy a Zengő Bércinéről nevezték el,aki a Liliomfiban volt primadonna.:D

Előzmény: skolikagi (11094)
skolikagi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 11096

És nem utolsó sorban lőni is kell tudni..pont akkor, pont oda, ahova kell:-)))))

Na kimegyek krülnézek és csinálok a libáknak fészket, hátha már szeretnének tojni:-)

Előzmény: j ó z s i (11093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!