Ma észrevettem, hogy ha álló helyben megy a klíma, akkor 10-15 perc után el kezd búgni a kompresszor. Gondolom a hő megviseli a csapágyakat, vagy dugattyúkat. Menet közben, ha van hűtés, akkor semmi gond. A hűtőventi megy természetesen. Lecseréltetem a gázt benne, hátha a friss olajjal még kibírja ezt a szezont. Mi a tapasztalat, meglévő felújítása, vagy mindjárt csere betétdíjas felújítottra kedvességgel a kedvezőbb? Lancia Delta 1.4 Tb 120. Le
Na itt is írom nem csak a facéra hogy már nem zörög a jobb hátsó üléstámlám Tibinek köszönhetően :) Háttámla külső-alsó csavar és alátét le (17es villás) a gyári elég széles alátét alá egy sokkal keskenyebb majd vissza az egész és jól meghúz--18as kerékkel fos úton meg se nyikkant.Azt nem tudom az esetleges sok ülés döntögetéssel változna e.
Van fent itt vagy a facén akinek már 400ezert ment a dízelével,nagyobb gond nélkül ----az én 150es tjetem tatásan kevés várossal tud 6,5alatt is fogyasztást :) mikor vettem 8volt benne sok pályával
nem cinizmus!! minden egyeb esetben benne vannak azok a hibalehetosegek amiktol felsz. vagy elfogadod hogy egy valoban 200 ezret futott dizelnek alapvetoen kutya baja de 3-4szazezres rakoltes bejohet akkor is ha a legjobb peldanyt vetted vagy ne vegyel ilyet szerintem. di
Alapvetoen a bravo jo valasztas. tipushibakra keress ra a keresomotor segitsegevel. dizelbol az 1.6 egy modernebb motor. En az 1.6 120 lovasat vennem ha talalnek olyat aminek a futasteljesitmenye ismert (ha + 200 ezer km akkor annyi csak tudjam h annyi).
ugyan akkor bravobol nem a dizelt vennem mert nagyon jo benzinesei vannak amire velhetoen nem kell annyit kolteni hasznalt autonal mint amit a benzinen sporolsz.
ha ennyire reszketsz -bár sztem a bravónál alaptalanul- a dízeltől, engedd el. vegyél t-jet -et! legalább próbáld ki, majd a vezetési élmény úgy sem enged el. :) ár-érték arányban a bravónál nincs jobb a piacon,a kategóriában. nekem pl. évtizedek óta a leg költséghatékonyabb autóm. :) (a gp mellett)
Elnézést, azért jöttem ide, mert Ti jobban ismeritek ezeket a típusokat és nem akarok rossz döntést hozni... :( Én nagyon szerettem a 1,3 Multijetet, nagyon elégedett voltam vele. 270.000,00 km-nél adtam el és nem költöttem rá a gatyámat. Csak annyi rosszat hallottam az ismeretségi körömben, hogy kicsit ráparáztam... Tudom, hogy költeni kell egy autóra, csak azt nem szeretném, hogy egy 1,5 milliós autóba ha belehúzok rögtön 600.000,00 költsek rá... :(
Lehet, a Fiat márkakereskedésben arra gondoltak, hogy olcsóbbak az alkatrészek, olcsóbb a javítás mint egy WW-nél, vagy Fordnál...
Szóval akkor itt is 200.000,00 km után jön a kettőstömegű, a pd elemek cseréje, turbó csere vagy felújítás bármikor???? :( :( Pedig annyira tetszett!!!!! :(
Egy ismerősöm vett Mondeot, vételár 2 millió. 5.000,00 km után 600.000,00 költött a diesel motorra. Másik ismerős 20.000,00 után cserélt kettős tömegűt egy 200.000,00 km-es WW-be.... Ezt akartam elkerülni.... :(
Azt hittem, hogy ebben az 1,9 motorban csak turbó van.... Olyan egyszerű diesel, mint az 1,3 Multijet volt... Akkor ennél a típusnál is simán benne van egy 200-600 ezres szerviz? Egy Fiat kereskedés azt mondta, hogy jóval kevesebb a hibalehetőség és nincsenek horror diesel számlák.... Akkor jó át baszcsiztak....