Ez az! Amikor dolgozni jártam németbe, az ottani naftától "repült" a verda.
Itthon megy a pancsolás. Made in Hungary. Persze nem mindenhol. Nem mondom meg melyik MOL kúton látta a haverom, hogy a kutas, míg vizelni ment, a kerti slagot a tartályba dugta. Visszament pár perc múlva, locsolta tovább a füvet rendesen. hiány pótolva. Ennyi.
Egyszer tankoltam a helyi Luk..- nál, egyből nem stimmelt a fogyasztás, nem is ment úgy a dízel. Egyből kiszúrtam, sokat megyek, nem csak vasárnap. ( a tescóba :) Egy tescót nem kockáztatok meg, ahol az alkalmazott 65 ezerért gályázik. Ugyan már.. miből él? Megy a biznisz, seft, pancsolás.
5 literes fogyasztásnál nem fogom megkockáztatni, hogy valahol vizes, vagy kenőadalék menteset tankoljak, mert az alkalmazott azzal bizniszel maszekban.
Na pontosan erről van szó! Ezt így kell felfogni!
Akkor ide is leírom a mai hozzászólásomat, ugyanis másik fórumon is pont erről ment a téma.
"Felénk is jártak már pórul Tecsós benyával, sosem tankolok ott. Kizárólag nagy forgalmú -ezáltal jobban átpörgő készletű- MOL kutakra járok. Egymás után kétszer tankoltam JET-en, furcsán ment a lacsi utána. Shell-re pláne nem megyek, mert a mi kutunk messze híres a pancsolásról. 3 havonta rúgnak ki valakit, aki nem veti alá magát a főnök "kiképzésének". Saját szememmel láttam pl., hogy a hátsó ajtón adogatják ki a benyát a taxisoknak, ott dolgozótól meg hallottam, hogy elszámolás előtt vödörszámra pótolták vízzel a tartályokban a lecsalt benyát. Több ismerősöm aki rendszeresen jár ki osztrákba azt mondja, hogy szebben megy a kocsija az ottani anyagtól, ha teheti ott tölti meg. No comment..."
Szóval mindenki a sajátját, -amiért x forintot kifizetett- teszi kockára, mert nehezen bizonyítható ha baj van a benyával. Azt már nem is említem, hogy nem létezik 100%-os motorgenerál egy egyszerűnek tűnő szar benya után sem...:-)) Az csak kis probléma, ha az AC megy gallyra, vagy szűrőt, adagolót kell reperálni. Ha nagyon szar a benya, gond lehet a motorban is. Hmmm
Nem akarok érvelni, de modern, 4 millés dízelbe én nem fogok tankolni tesco kútnál. Ha jó, ha nem. Kész átverés show odabenn, lehet a benya oké, de nem hiszek benne.
A másik:http://index.hu/homar/index.php?title=uzemanyagot_olcsobban&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Nekem bevált az egyik helyi kút, mindíg oda járok. Fuvarozó cégvezető barátom nem kevés autója ott tankol. Stimel a liter, és a minőség. Ha messze járok, akkor Shell, vagy ÖMV végszükség esetén.
Természetesen ettől eltekintve jók lehetnek a diszkont kutak is, aki akar, tegye, tankoljon ott. 5 literes fogyasztásnál nem fogom megkockáztatni, hogy valahol vizes, vagy kenőadalék menteset tankoljak, mert az alkalmazott azzal bizniszel maszekban.
Én nem bízom bennük, úgy ahogy nem is vásárolok ott semmit. Még az akciós iskolai füzetben is csak a fele lap van. full kiínai piac. Pfúúúj. Ez nem ide tartozik, de ha átvernek árúval, a cassánál, akkor az üzemanyagban sem bízom.
Nagy multiknál kell tankolni, és kész. Lehetőleg ugyanazon cégnél, ha lehet ugyanazon kútnál. Pld Schell, ÖMV, MOL. Blokkot gyűjteni.
Egyrészt ezért:http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso_cimoldal &nID=325672
Másrészt pedig azért tanácsos, mert évek óta tapasztalni, hogy Tecsós tankolás után néha rángat az autó. Főleg az újabb típusoknál volt tapasztalható felénk, régebbi (15-20 éves gépek) jól viselték azt a benyát is.
Gondolom emlékszel MI 1 helyen rendeltük meg a verdát. Nekem feb vége-márc. elejét írtak a szerződésre. Nem mondtak ennél többet neked? pl milyen autókat hoznak most.
Nekem is Mégane volt. 186.000Km 80 le dCi. Kutya baja enm lett! Ütközetben veszett oda, de azóta megcsinálták, és megy.
Rettegtem, hogy egyszer betankolok valamit, és beáll apumpa. Megoldás: Ezt úgy lehet kivédeni, hogy mindíg egy kúthoz járok, és elteszem a blokkot. Volt, hogy imádkoztam, hogy odaérjek, de nem tankoltam máshol, egy kivétellel:
Shell.
Blokkot eltenni! Nem lehet baj. Ha egy multit perelsz az üza miatt, nagyobb esély van rá, hogy fizetnek, mint egy útszéli kis maszek, ami tönkremegy bele. A diszkont kutakat mindenképpen kerülni!!! Főleg Tesco.
Egy kis kenőanyag pedig mindíg jót tesz e motornak. Off Metabond adalékkal kezdtem: motor, üzemanyag. Néha egy kis kétütemű motorolaj is jó a dízelbe.
Valóban, amikor az első képeket megláttam a KIA kombiról sok hasonlóságot fedeztem fel. A forma tetszik, a méretei a számok alapján szinte egyformák.
2000-2003-ig egy KIA Shumát hajtottam, amit szintén 77 ezer kilóméternél cseréltem a Megane-ra. Az autó teljesen kifogástalan volt, csak sajnos nem volt benne klíma, ami a 2003-as rettenetesen meleg nyáron a pici babával gond volt.
Egyébként nem tudom itt hány KIA tulaj ismeri Budapesten a Városligeti fasor elején lévő márkaszervízt, de sok hülye szalon után a lakóhelyem közelében végül rájuk találtam, és bátran merem ajánlani mindenkinek őket. (azt hiszem megvan még, este megnézem).
Egy pici műhely, csak apróbb dolgokkal foglalkoznak (nincs fényező, meg ilyesmi), de nagyon korrekt volt. Az árak meg több, mint jók voltak (2003, 15-ös olajcsere 17 ezer., 30-as 27 ezer).
"Én Megane II kombit szeretnék Cee'd kombira cserélni..."
Ehhez meg kell várnod, hogy gyártani kezdjék! :p
---
Az üzemanyag "minőségére" tett megjegyzéseddel nem értek egyet.
Ahogy gázolajból is tudsz "vacakot" tankolni, úgy benzinből is vehetsz "gagyit". Ebben semmi különbség. Ráadásul mindkét üzemanyagból lehet itthon jó minőségűt is kapni (de ez nem ennek a topiknak a témája).
Én Megane II kombit szeretnék Cee'd kombira cserélni.
Nem automata kártyás, de nagyon praktikus dolog a gombos indítás.
Érdekes, 3 éves múlt az autó, 70 ezer van benne, de nekem csak mechanikai problémáim voltak. Igaz a gyártás beindulásakor vettem, bár az 5 ajtóst akkor már gyártották egy ideje.
A fűtőventillátor cseréjét kivéve semmilyen elektromos probléma nincs vele. Igaz nem nagyon izgat, ha van, mert 4 éves koráig garanciális.
Dízelt vehetnék, de a magyarországi gázolaj minősége miatt semmi szín alatt nem fogok.
Ha koszos benzint tankolsz, legfeljebb rángat egy kicsit, meg többet eszik, de nem büdös, nem kormol, és nem költesz szervízre százezreket, mert esetleg tényleg jogosan az üzemanyagot okolja a szervíz a hiba miatt.
Elismerem, hogy jó vezetni a mostani dízeleket, de benzines kéne.
A gmail-re, de most nézem hogy vissza jött, azzal hogy nem található a címzett. Aztán most küldöm megint, mert elirtam egy betűt. Már megy még1x Sorry!
Tudom, én mondom, mert a megane-ból az üléseket is ki kellett szedni köszöbökel együtt, mikor bőrig áztatta a klíma az egész belsőt. Kivágattam a szivacsokat is az aljából. Képess elrohasztani a padlólemezt az állandó víz. 1 hétig száradt a tűző napon.
Köszönjük Sanja :) Azt nem értem, hogy miért nincs ceed vs. corolla összehasonlitás, engem az jobban érdekelne. Vagy a KIA vagy a Toyota tart a másiktól szerintem :).