Keresés

Részletes keresés

Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.08.12 0 0 16296

Az biztos, hogy vannak durva esetek, lásd a wizzair londoni botrányát, ahol a középső név hiányzó kezdőbetűje miatt nem engedtek fel embereket a gépre, pedig azt nem is kötelező megadni a formon.

Innentől kezdve meg bármi lehet, szóval azt is meg tudom érteni, aki egyenként regisztrál. Csak ugye ilyen alapon akár azért is büntethetnek, ha valaki így tesz, annak ellenére, hogy másképp nyilatkozik róla... 

Előzmény: gyongyhalas (16295)
gyongyhalas Creative Commons License 2020.08.12 0 0 16295

Legalább 24 órával a görögországi érkezés előtt ki kell töltenie az online utasforgalmi űrlapot (PLF) . Ha ezt előzetesen elmulasztja, a fuvarozó megtilthatja az utazást, 500 euró összegű bírság érkezéskor vagy a görög hatóságok nem engedik meg, hogy belépjen az országba.

Minden utas számára, beleértve a gyermekeket is, a részlegeket fel kell tüntetni az utas-kereső űrlapon (PLF). Ha másokkal háztartásán kívül utazik, akkor mindenki kitöltenie kell a saját űrlapját. Ha háztartásként együtt utazik, a görög hatóságok azt kérik, hogy töltsön ki egy űrlapot, beleértve az összes felnőttet és gyermeket. Felveheti a háztartás további tagjait az űrlap tetejére, mielőtt benyújtja.

Egyes légitársaságok ugyanakkor kérhetnek egyedi PLF-t minden 18 éven felüli utazó számára ugyanabban a háztartásbanKözvetlenül ellenőrizze a légitársasággal, mit kell mutatnia ahhoz, hogy felszállhasson. Ne felejtse el, hogy a PLF-eket legalább 24 órával a repülés előtt meg kell tennie. Ez egy követelmény, függetlenül attól, hogy Görögországba utazik-e (ideértve komppal, közúton, vasúton vagy légi úton is). Az űrlap angolul készült.

 

  Bocsánat érte ha beleszóltam....Én ezeket olvastam és ilyen tájékoztatást kaptam...

A fiamék utaztak külön kérték....Qr kód alapján tőlük 4 embert választottak ki ...minta levételre ...Qr kód ha ugyanaz a 4 embernek akkor netán mindegyik mintavételes lesz? Csak Kérdezem ?  Mert ugye egy lett kérve 4 embernek?...

  Mégegyszer elnézést magam és utazásiroda nevében is....

Előzmény: Sylvester Standalone (16294)
Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.08.12 0 1 16294

Azért ne az legyen már a mérvadó, hogy egy magyar utazási iroda mit mond...Én inkább a görög hivatalos infónak hinnék. Egyébként szombaton érkeztem gyerekkel Krétára, egy formmal. Semmi probléma nem volt belőle. De felőlem mindenki annyit töltöget, amennyit akar. Bár a háztartásonként több kitöltött form egyenlő azzal, hogy az illető hazudott a görög hatóságoknak, ui. nyilatkozni kell, hogy csak egy formot töltöttél ki az egész családra.

Előzmény: gyongyhalas (16293)
gyongyhalas Creative Commons License 2020.08.12 0 0 16293

Tisztelt Utasunk! 2020. július 1-től a Görögországba utazóktól egy angol nyelvű kérdőív Passenger Locator Form (PLF) kitöltését kéri a görög kormány, mely a http://travel.gov.gr oldalon érhető el! A kérdőívet ezen a weboldalon kell kitölteni, a határátlépés előtt legkésőbb 24 órával. Charterjáratainkra csak a kérdőív kitöltése után megküldött QR kóddal van lehetőség felszállni. A kérdőívre minden adatot ékezetek nélkül kell beírni. A kitöltés után az utas kap egy visszaigazoló e-mailt, majd az utazást megelőző napon egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobiltelefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. Minden 2 év feletti utasnak rendelkeznie kell külön QR kóddal, azaz mindenkit külön-külön be kell regisztrálni. A családtag vagy vele utazó hozzárendelése csak arra szolgál, hogy a hatóságok tudják, hogy ki, kivel utazik.

Előzmény: Sylvester Standalone (16292)
Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.08.12 0 0 16292

Igen, családonként/háztartásonként egy formot kell kitölteni. A legelső oldalon erről nyilatkoznod is kellett:

Esetleg nyomtasd majd ki a kódot mindenkinek, mikor megjön, hogy fel tudják mutatni ők is. A 2-3. oldalon rajta lesz úgyis a nevük.

Előzmény: pemrez (16291)
pemrez Creative Commons License 2020.08.12 0 0 16291

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a QR kód igényléssel kapcsolatban. 4-en utazunk Krétára 16-án. Egy e-mail címmel regisztráltam a travel.gov.groldalon. A saját adataimmal egyből ki is töltöttem a regisztrációs nyomtatványt, egyből megkaptam a PLF benyújtásáról a visszaigazoló e-mailt. Ma szintén beléptem a fiókomba, hogy megcsinálom a család +3 tagjának is a regisztrációt...végigmentem a kitöltési folyamaton, de semmilyen visszaigazolás nem jött az e-mail címemre ezekről a regisztrációkról, viszont látom a saját PLF dokumentumomon Őket feltüntetve családtagokként. Ez így normális? Vagy egyenként kellene visszaigazoló PLF dokumentum mindenkinek? Kap így külön-külön QR kódot mindenki a családból? Ha van tapasztalata valakinek, kérem ossza meg velem! Köszönöm!

martinaxe7 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 16290
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.08.06 0 0 16289

Flixbus van a BP - VIE reptérre, csak a kolléga azt mondta, cancelték, ha jól emlékszem. Vonat miért nincs - az rejtély.

Előzmény: 06peti16 (16288)
06peti16 Creative Commons License 2020.08.06 0 0 16288

Most kipróbáltam random 1 hétre augusztusban 63 eurót ír az XYZ. Úgy néz ki ezek is feljebb vitték valamivel a tarifát. Szeptemberi 10 napra amíg Krétán leszünk (remélhetőleg) 79-t Eurót ír.

 

Van állítólag valami Panda parking is, de nagy különbség nem lehet köztük.

 

Még egy utolsó megoldásról is olvastam anno, de már már nem emlékszek a nevére, Bécs külvárosában kellene leparkolni egy nagyobb, állítolag őrzött parkolóban, ahonnan van közvetlen összeköttetés a reptérrel, de csesszék meg a vonatozást, főleg hogy az sincs ingyen.

 

Engem nem érint, de komolyan nem értem miért nincs közvetlen összeköttetés BP és Bécs közt. Pozsonyból jár több társaság is rendszeresen Schwechatra: Flixbus, Slovakia Lines és amikről nem tudok, mert én mindig autóval megyek :D

 

Egyik ismerősöm volt par hete Pozsonyból Schwechatra a Slovakia Lines-val, azt mondta 5 euró volt a jegy. Többet ehhez nem tudok hozzáfűzni, maximum ha nemtudjátok hova hogyan merről merre Pozsonyon belül, akkor tudok segíteni, fordítani.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16287)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.08.05 0 0 16287

Aha, mennyivel olcsóbb? A tömegközlekedés mákos, nem is értem, miért nincs dirket vonat BP-Schwechat. 

Előzmény: 06peti16 (16285)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.08.05 0 0 16286

Jó, nem 50, hanem 110 :-o De megoldásnak megoldás.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16284)
06peti16 Creative Commons License 2020.08.05 0 0 16285

XYZ parkingot próbáld ha autóval mennél. Annál olcsóbbat idáig nem találtam. Odamész, kivisznek a reptérre a parkolóból és érted is mennek amikor megérkeztél. Sokszor parkoltam már náluk, idáig soha semmi gond nem volt velük, foglalás online. Mindenféle tömegközlekedés eléggé ügyes bajos lesz és valószínű nem is jön ki olcsóbbra se, ha többen mentek. Esetleg a vonatösszeköttetéseket nézd meg.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16284)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.08.05 0 0 16284

Autóval? 50 euró kb egy hétre Sveháton parkolni.

Előzmény: Makira6 (16283)
Makira6 Creative Commons License 2020.08.05 0 0 16283

Sziasztok!

 

Mi most vasárnap indulunk Bécsi indulással (oda is érkezünk vissza) Chaniaba. Sajnos a flixbus törölte sok járatát, így azt is, amelyikkel a Bécsi reptérre mentünk volna, illetve azt is, amivel visszafelé jöttünk volna. Este fél 11 kor száll majd le a gépünk visszafelé, esetleg valakinek tipp, mivel lehetne Budapestre éjszaka hazajutni??? Eddig még sosem repültem innen, így semmi tapasztalatom erről a reptérről. Mi Agia marina/ Stalos részen fogunk megszállni. Két éve spontán foglaltunk autót helyben, nem volt deposit, sem más egyéb költség. (25 euró/nap) Találtam ennél olcsóbb lehetőséget is a neten, de a vélemények elég rosszak. Idén volt már esetleg valaki ezen a részen? Kíváncsi volnék, hogy más hol foglalt autót, esetleg melyik étterem jött be neki. 

Fred76 Creative Commons License 2020.08.02 0 0 16282

Mi a korábbi krétai utaink során helyben béreltünk egy-egy napra, most kell először előre bérelni. Napokig bújtam a netet, míg végül azt kellett megállapítanom, hogy minden cégről lehet rossz véleményt találni:). Végül én a Car Hellas mellett döntöttem, egyszerűen nekik volt a legvilágosabb, legátláthatóbb a honlapjuk. Úgy kértem, hogy a heraklioni reptéren vegyem fel és adjam le, de megjegyzésbe beírtam, hogy ha lehet, Hersonissosban adnám le az autót (ott töltjük a nyaralás második felét). Ez volt szombat késő este, vasárnap délelőtt csörög a telefon, görög szám, a cég volt, mondták, hogy lehetőség van arra, hogy Hersonissosban a szállodában adjam le az autót, ez mindösszesen plusz tíz euró... Mondtam, hogy ez abszolút OK, pár percre rá jött is a visszaigazolás. Előre fizetés, előleg nincs, kártyaadatokat nem kellett megadni. Majd a jövő hét második felében megírom, hogy bevált-e. 

Előzmény: wickedart (16281)
wickedart Creative Commons License 2020.08.02 0 0 16281

Sziasztok,

mi az Autotrip-nél béreltünk 3 éve és idén is menni fogunk pár nap múlva,  nagyon kedvesek,  nincs deposit sem egyéb rejtett költség. Árban is jók, mi idén is konkret kocsi tipust foglaltunk, picit lehet alkudni is. Preferálják a készpénzes fizetést átvételkor.

 

 

Mi 3 éve mikor voltunk, az átvételkor a reptéren vártak minket névtáblával, telefonon is beszéltünk. A leadáskor "csak úgy" leparkoltunk ahova mondták, nem is volt ott senki átvenni, csak otthagytuk az autot, kulcsot egy postaladaba kellett dobni, és ennyi. Az utolsó este egy nagyobb fa levele elég sok szemetet hagyott a kocsiban, de senki nem szólt  utolag sem. A nyaralás felénél, a bérelt kocsink lerobbant (pont egy útkereszteződés közepén), de fél óra múlva kaptunk is egy újabb, jobb csereautót, és 1-2 napon belül a megjavított autót is visszacserélték úgy, hogy elhozták a szállásunkra, nagyon rugalmasak voltak.

 

Én jó szivvel ajánlom őket! 

Előzmény: kjkjudit (16258)
Fred76 Creative Commons License 2020.07.31 0 0 16280

Így van, engem is ez kavart meg. Korábban többen írták-mondták (Austrian, a szálloda, ahol a nyaralás második felét töltjük, görög ismerős), hogy mindenkire külön-külön kell, most viszont az szerepel a honlapon, hogy "one per family". Igaz, az is ott van, hogy minden utasnak ki kell töltenie... Mindegy, én biztosra mentem, kitöltöttem háromszor, a lányom, a feleségem, és a saját adataimmal is...

 

Kíváncsian várom az utazást, talán előnyt is lehet kovácsolni a helyzetből, állítólag Balos és Elafonisi környékén sokkal kevesebben vannak, mint máskor szoktak...

Előzmény: hair001 (16279)
hair001 Creative Commons License 2020.07.31 0 0 16279

Szerintem változott az űrlap, amikor még mi töltöttük ki, akkor így volt, de most megnéztem újra, úgy tűnik egybe kell a családot rögzíteni.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16278)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.07.31 0 0 16278

"Jól értelmezem, hogy ha kitöltöm a formot a saját nevemre, és a végén megadom a feleségem és a lányom adatait, tehát egy form van három névvel, az elég?"

 

Nem, többször le van írva, a kitöltési útmutatóban is, hogy mindenkinek ki kell tölteni. Ha elfelejted, nem engednek fel a repülőre. A kivel utazol csak az összetartozási adatot mutatja (tehát pozitív teszt esetén tudják, kivel vagy). 

 

Előzmény: Fred76 (16277)
Fred76 Creative Commons License 2020.07.30 0 0 16277

A mi utunk is érdekesen indul. Több helyen lesz szállásunk, az első Kissamos-ban, onnan autóztunk volna el Balos-Falassarna-Elafonisi partjaira. Tervek szerint a gép (bécsi indulással) 16.00-kor száll le Chaniában, most kapjuk a hírt, hogy törölték, átfoglalták a Heraklioni járatra, ami 21.00-kor érkezik. Szóval a tervezett 18.00-i csobbanás és bor helyett nyertem egy éjszakai vezetést Heraklionból Kissamos-ba...

 

Aki most jött haza, egy kérdés: van ez a PLF form, amit ki kell tölteni előre. Többen mondták, hogy ezt minden utasra ki kell tölteni, de a honlapon nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy ha család utazik, akkor csak egy kell az egész családnak. Jól értelmezem, hogy ha kitöltöm a formot a saját nevemre, és a végén megadom a feleségem és a lányom adatait, tehát egy form van három névvel, az elég?

 

Amúgy mi történik azzal, aki ezt elfelejti?

hair001 Creative Commons License 2020.07.28 0 0 16276

Igen, a 24 órás karantént én is rugalmasan kezeltem a szállásadónk javaslatára, azt mondta nem kell otthon ülnöm, csak tartsak távolságot az emebrektől. Matalán voltunk első nap, ez ott megoldható volt bőven. És mi is a 10 nap alatt Dytikoban, hétvégén láttuk a legnagyobb tömeget.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16274)
06peti16 Creative Commons License 2020.07.28 0 0 16275

Köszönöm a válaszokat :)

 

Akkor semmi különös, remélem kibírja a helyzet szeptemberig. Én úgy nézem, hogy a mi járatunk 100%-on lesz, mert előbb néztem, hogy arra az időpontra mar nincs is jegy, viszont később indul még egy gép.

 

Mi a nyugati felére készülünk, valószínű ott még kevesebb ember lesz, főleg szeptemberben, ámen.

 

Viszont remélem, hogy nem lesz az összes taverna zárva.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16274)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.07.28 0 0 16274

A repülőn kitöltött az a IATA űrlap (reptársaságok szövetsége). 

Mi is voltunk (10-20 között), fiamat tesztelték, de semmi utasítás nem volt arra nézve, hogy mit kell csinálni 24 óráig, szóval mi teljesen normálisan csináltunk mindent ugyanúgy, ettük, ittunk, fürödtünk.

 

A tömeggel vegyes tapasztalat, Xerokambosban hétköznap nulla ember volt, órákig egyedül voltunk a parton, hétvégén viszon embertelen mennyiségű görög. Végigautóztunk az északi parton, kb 20%-nyi ember lehetett a szokásos Gouves, Hersonissos, Amouddara helyeken, ebből az utóbbin vezet át az út, eléggé kihalt volt minden, bezárt szuvenírsoppok meg úszómatrac-árusok mindenhol. Lendasban hétköznap és hétközben is embertelen tömeg, ez olyan hely (ez is), ahova nem visz a nekkermann, ennek megfelelően főleg törzsek járnak ide, de azok mind ott voltak. Hétvégén meg görögök, olyan mennyiségben, amit még nem is láttam soha. És mint tudjuk, kisebb a személyes zónájuk, ez most idegesítő volt.

 

Megragadva az alkalmat, elmentünk Knossosba, sajnos kb az 1/3-a látogatható csak, cserébe összesen voltak vagy 30an. Matala elég ritkás, akkor kezdtek kinyitogatni, máshol nem voltunk.

 

Ja, és a repülő: odafele 80%, visszafele 20% talán, de lehet, hogy sokat mondok (Wizz Budapestről). Nekem is küldött valamit a vizer, hogy töltsem ki visszfele útra, nem tettem, és nem is kérték :-) Kicsit káosz van asszem. 

 

Előzmény: hair001 (16273)
hair001 Creative Commons License 2020.07.28 0 1 16273

Hazaértünk, tapasztalatok: a reptéren jóval kevesebb ember, a repülő sem volt tele, viszont a heraklioni reptéren leszállás után egy sorba terelték az embereket és a online lapot megnézték (a gépen is kitöltettek egy hasonló űrlapot, de azt senki nem kérte el). Engem kiválasztottak tesztelésre, 24 órás egyéni karantént jelentett, de szerencsére nem jött értem a mentőautó. Az árak szerintem nem változtak tavalyhoz képest, turistából jóval kevesebb. A déli részen voltunk, hétvégén voltak többen, főleg görögök. Még sosem voltunk nyáron Krétán, az egyik szállásadónk mondta, hogy a legjobbkor próbáltuk ki, mert nincs tömeg. Visszafelé Bécsbe érkeztünk, a gép majdnem tele, a Wizzair 3 nappal az indulás előtt küldött egy pdf dokumentumot hogy nyomtassuk ki... nem volt rá alkalmunk, de a repülőn szereztünk. Persze a reptéren senki nem kérte tőlünk. Csatolok pár képet.

KatsouniTriopetraMartsalo

Előzmény: 06peti16 (16267)
Never Man Creative Commons License 2020.07.18 0 0 16272

Külön köszönet, mert beszoptam volna ha ide nem nézek. A topikot is alig találtam meg hogy átkerült az "utazás"-ból ide.

Előzmény: hair001 (16269)
ishootraw Creative Commons License 2020.07.10 -2 0 16271

Sziasztok!
Tavaly kaptam index forumrol nagyob jó tippet autóbérlésre Cipruson. Krétára tudtok valami bevált helyi céget, aki több száz euros kaucio nélkül adja az autokat? Klasszikus reptérről-reptérre érdekelne egy hétre. Ha lehet nem kölcsönző irodai felvétellel, hanem Érkező oldali átadás-átvétellel.

Codiac Creative Commons License 2020.07.10 0 0 16270
hair001 Creative Commons License 2020.07.02 0 1 16269

https://travel.gov.gr/#/ 

 

ne felejtsétek el kitölteni utazás előtt.

petneházyrét Creative Commons License 2020.06.30 0 0 16268

Szeptember elejére nagyon jó áron volt jegy az Aegeannál, kötöttünk biztosítást, legfeljebb bukunk egy kicsit rajta, vagy jövőre megyünk.

Előzmény: 06peti16 (16260)
06peti16 Creative Commons License 2020.06.29 0 0 16267

Alig várom!

Előzmény: hair001 (16264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!