Ha abszolut nincs féked, annak valami triviális oka kell legyen (nem fűztél be egy stiftet, akad a rudazat valahol, elnyomódott a fékcső, kimaradt egy alkatrész valahonnan stb) De ha magad nem találod meg a hibát, kérj segítséget agy autószerelőtől. Nem szégyen, és ez mégiscsak a féked, pár ezrest meg kell érjen a biztonságod (meg másoké).
Érdeklődni szeretnék,hogy lehet féket varázsolni egy uazra?Nem levegős az tuti,a munkahengerek működnek,de mégsincs fék.Még azt szeretném kérdezni hogy mi az a minimális anyagvastagság ferodolban ami még elmegy a fékpofán hogy fogjon a fék?
A hengerfejet le kéne nyomáspróbázni, ha nem volt. A perselyek alatt is át szokott rohadni a blokk. Az leszerelt olajteknőnél hamar kiderül. Illetve a hengerperselyek túllógását is meg kéne mérjétek.
Bocsánat hogy eddig nem jelentkeztem, csak sok a munka, és gyűjtőm hogy mi kellene még!!Szóval csak 1 kardán karima kellene, az alatta lévő ,,tányérral" együtt!!És ha még lenne esetleg egy gaz 69-es terepváltó csörlőkihajtással akkor az is érdekelne.És külön külön ha írnál egy árat akkor megköszönném!!üdvözlettel.!
Sziasztok ! egy kis informáciot szeretnék kérni . uaz karbulátornak mi a megfelelö benzin szint ,mert nem akar jól működni a kis ablakon jóval feljebb van a szint .és egy jó álapotú öninditoja van e valakinek ? ,
Nem tudom az Uazon hogy van az öntvény, de volt olyan oldtimer blokkom, ahol az olajfurat szimplán összerohadt a víztérrel :-S. Ennél a blokknál egy olajjárat hüvelyezés volt a megoldás, az Uaznál blokkcsere egyszerűbb lenne.
Ha összefolyik az olaj, és a víz, az vagy hengerfej, vagy blokkrepedés. Ha el van repedve akár ez, akár az, produkálhat hasonló tüneteket, mint neked. Érdemes lenne darabokraszedni, és akkor látszik, hol a hiba.
Urak! Egy kérdésem lenne, hátha tapasztalt már valaki hasonlót. A motor engedte az olajba a vizet. Nem derült ki máig, hogy hol, de hengerfej felújítva, síkolva, tömítések cserélve. Alapjárat utáni erős gáznál füstölt és hidegintításkor is, emiatt a szerelő jobban belenézett. A gyűrűk elég gatyák voltak, azok is cserélve lettek. Megnézte a főtengelyt is, semmi különösebb kopást nem tapasztalt (bár az olajnyomás nem volt valami híres...), de ott is történt csapágycsere.
Tegnap hoztam haza két kör után ismét tapasztalom a füstölést... Bármi tanács esetleg? Eléggé el vagyok keseredve mert nem 2 filléres móka volt és a gond nem múlt el...
Nem. Felénk mindenki olyan hülye hogy megbízik a gépészmérnökök méretezett megoldásában. Örülök hogy felétek ezt a szintet mindenki IQ-ból hozza. Nem is értem iért tatunk ott ahol...
Nem győzködlek. Rólad úgy tűnik lepattan, mert hiszem mint látjuk: mindenki hülye csak Te nem. Sűrűn van olyan érzésed hogy mindenki szembe jön az autópályán?
Amit leírtam az azok kedvéért tettem akik olvassák a topikot esetleg.
UAZ ide vagy oda, tök mindegy miben van háztartási PB palack. Mondanám, hogy engem aztán semennyire sem érdekel, de sajnos közúton közlekedsz vele, így potenciális ellenség vagy.
Sosem karamboloztál alupalackos gázos autóval, amiből kirepült vagy sérült a palack. Különben nem írnál ilyen marhaságot.
Halvány fingod sincs arról, hogy a gyári tartály miből van vagy milyen próbanyomása van, különben nem írnál olyan sületlenséget, hogy kiszúrja egy faág az erdőben.
Wartburgunkba kb 300.000km-t rakott bele annak idején,ebből max 500km-t amit nem gázzal,hanem benzinnel!
Ne állítsd már azt légyszíves,hogy eddig csak a puszta szerencsének köszönhető,hogy nem robbantunk fel!
Nem tartok belőle oktatást,csak leírtam,hogy lehet használni fejreállított palackkal az uazt,s más járművet,s hogy be lehet szerelni házilag,s nem igényel nagy szakértelemet!
Mint írtam,nyugodtan gyere el,s győződj meg a saját szemeiddel,hogy van beszerelve a gáz!
Nem egy uazba szereltünk már gázt a családban,s az ismerősöknek is,de volt,hogy elmondtuk,hogy kell,s azóta se telefonáltak,hogy felrobbantak volna!!!
S ahogy a Tisztelt Kolléga is írta,megerősítette,hogy a mai napig is mennek palackkal nagyobb gépek is mint az uaz!
Szeretném megkérdezni,hogy az elmult 20 évben hány olyan esetről tudsz amikor palackos uaz vagy más jármű felrobbant volna amibe illegálisan szerelték bele a gázt?
A biztonsági övet meg mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy használja e vagy sem!