Á ott biztosan nem fogsz találni neked ízlőt. Pár fajta ihatatlan lötty lesz csak. Hangulat meg a béka segge alatt szokott lenni, most főleg gyászos lesz, mert pénteken hoki középdöntőt játszanak a csehek és az nagyon nem szokta őket érdekelni :D
Szia, köszi, már megkaptam egy lelkes utazótársamtól! :) Egy prágafan megver engem, ha azt mondom, hogy nem szeretem a sört? De a nyüzsgést és a fesztiválhangulatot igen! :)
holnap utazunk Prágába. :) Remélhetőleg azért nem mos el minket az eső, most olvasom felhős-viharos idő van kilátásban.
Bármilyen infó jól jöhet! (kár, hogy nem estem neki korábban a fórumnak. Róma előtt elolvastam több ezer hozzászólást indulás előtt itt indexen, most nem volt rá alkalmam...)
Finom és jó árban levő kajáldákra kiváncsi lennék, ha esetleg van tippetek. Ugye angol szöveg van az étlapokon?
Az alap látnivalókon kívül szerintetek mennyire érdemes megnézni ezeket?
- Szexuális segédeszközök múzeuma (erről egy blogban még régebben olvastam és láttam jópofa képeket)
- Középkori kínzóeszközök múzeuma (hát erről nem sokat tudok)
Személyes véleményekre lennék kiváncsi. :)
Kinéztem neten a Petrinen található kommunizmus áldozataiért emlékművet, de a térképem nem jelöli. Tudjátok esetleg, hogy hol találjuk majd meg, minek a közelében lelhetnék rá? :)
Illetve nagyon szeretem a palotákat, még jobban a hozzájuk tartozó csinos kis parkokat/kerteket. A Troja kastély kertje ha jól tudom, ingyenes. Tudtok még ajánlani ilyeneket? (leginkább ingyenes érdekel, nem feltétlenül néznénk meg minden kastélyt)
Messze felülmúlta a várakozásom mind a hotel, mind a város!
Rengeteg élménnyel és fényképpel gazdagodtunk, ha összeszedem magam, majd jelentkezem, van 4 Gb-nyi képem, jobbnál jobbak (az elfogultság ugye).
Nagyon jókat ettünk és ittunk is, de majd erről is később bővebben.
Viszont dr El van Leowe által ajánlott Na Dolejí nevű intézmény látott már szebb napokat is korábban. Jelenleg romokban áll és zárva van, de a zárás elött is inkább csak valami kocsma lehetett, a jelenlegi hangulatából kiindulva :-)
Sziasztok!Holnap este erkezem vissza Pragaba.A repuloterrel kapcsolatban lenne egy kerdesem : mivel keson erkezem (ejfel korul) szeretnek a repuloteren eltolteni egy kis idot,ugy 6 orat. Van valakinek friss informacioja a repuloterrol?Ott lehet maradni ,vagy ejjel bezar a repuloter?
"A Szt. Vitusban fizezetős a belépés /125 korona/, viszont már nincs sor."
1. Látod, ezért járok én kocsmákba, azokba ingyen is be lehet menni.
2. És sor általában a kocsmáknál sincs, leszámítva a Tigrist nyitáskor. 3. Illetve az is lehet, hogy félreértettem, amit írtál, mert nem jöttek át rendesen a karakterek, és valójában azt írtad, hogy a "Szt. Vitusban ...már nincs sör". Pedig milyen jó lenne...
Pl. nem mesze, onnan, ahol lakni fogtok, a folyó felé, a yacht kikötő öblével szemben van a Na Dolejí nevű intézmény. Nagyon kellemes kerthelyiség, normális konyha, kevés turista.
Általában olyan helyeket javasolnék, amit szemmel láthatóan inkább a helyiek látogatnak.
És ugyan a Pilsner Urquellnek a tankos verziója viszonylag iható, de hamar rá lehet unni, meg PU-t szinte mindenütt lehet inni, még Németországban is. Én inkább olyan cseh söröket innék, amilyeneket korábban még nem.
Nem annyira rosszak ám. Tankos prazdroj, megfizethető kaja/sör árak, bögyös...izé :) A jelmezbál überciki, de amúgy nem sok baj van velük. Bár jobban belegondolva évek óta nem jártam egyben sem, de régebben így volt.