A hotspotok kezelése erősen függ a megjelenítő programtól. A QT tud jelenleg talán a legtöbb félét, pontra, területre, maszkra, beágyazással (egy .MOV-ban több kép), linkkel stb. A PTViewer is tud akár maszkos hotspotot is, de a Pano2QTVR pl. nem készíti el hozzá a maszkokat, a PanoVR2-t még nem próbáltam. Az "összefűzés" függ a tárolási környezettől is, mert ami működik a vinyódon, az weblapon már lehet, hogy nem és viszont (pl. JavaScript, hivatkozások szintaxisa és egyebek miatt).
Bocsi, de ez miért kritérium? Ha rossz a RAW konverzió, akkor nem ér semmit a kép. A teljes munkafolyamatot lefedni próbáló programokból vagy csak minden átlagos vagy gyenge, vagy több fontos dolog úgy is kimarad, vagy megfizethetetlen és még mindig kevesebbet tud, mint pár jól összeválogatott ingyenes és olcsó cucc... A RAW konvertálás szerintem úgy nagyjából a legutolsó az elvárási listán.
Néha használok, de a programban létrehozott hotspotot csak a QT képes megjeleníteni, ha deval alatt akarod, akkor azt picit programozni kell, lásd a weblapjukat a részletekért..
Vki tudna segíteni, h hogyan működik a HOTSPOT a PAnoVR2-ben? Hogyan tudom jól definiálni a közös pontokat és hogyan tudok összefűzni több panot? Köszi! Jah, amúgy ha vkit érdekel én is gyártottam egy panofejet :D
sajnos nem elég csak a plugin, úgy néz ki hogy már magát a a flash fájlt is a megfelelő formátumba kell legyártani. (vagy pl FPP -t kell használni megjelenítőnek)
ezt is köszönném, ha sikerülne segíteni! (A Szabihídra azért nem szóltam, mert kikötés volt, hogy csak egyedül mehetek, azt nem kérdeztem miért, örültem neki, hogy mehetek)
Szia! Nem publikus a mail címed. Az enyém az, kérlek írj oda.
Elvileg szervezem a következő feljutást, csak most az időjárásnak kellene kedvezőnek lenni, bizonyos szél erősség felett nem engednek fel, ha meg nincs szél akkor van pára meg szmog. :)
halihó András! Az évekkel ezelötti technikákhoz képest egyátalán nem rossz ez karikapanó! Ha nem bánnád & megengeded én megpróbálkoznék vele, ha el tudod intézni, hogy följussak oda. Hálám a sír széléig üldözne... :-)) Eddig ez volt a legmagasabb kémény, amit panorámázás ürügyén megmásztam! : http://www.panoramablog.eu/media/convert2.php?format=devr&cat=budapest&file=foldtaniteto ( Ez a Földtani Intézet tetején található. Annyira korhadt volt a kéményseprő "járda", hogy nagyon, ezért aztán föl kellett állnom a kéményre, az állvány mellé. Pontosabban guggoltam)
Nekem bevált, (nincs remegés), és ha lehet akkor ezt a módszert követem, de egyetértek a P.Péter által irottakkal is, van amikor úgy sincs más mód mint valahogy kézből megcsinálni a nadirt.
Itt van egy kis tutorial, valahol a 2/3-nál vannak az illusztrációk.