Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63163

Van, de minek...:}}

Na jó, kicsit egysíkúnak tűnik , de azok a kedvenceim...

Nameg a szabadtűzi holmik, dehát az nem érdekes...:}}

Ámde egy jó kőleves !

...:}}}

Előzmény: TTAMAS (63162)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63162
Van élet a húslevesen túl! :)
Előzmény: tuutuu (63160)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63161
Anyukám mániája (volt, asszem fejlődik), hogy a lehető legkisebb edényben kezdte a dolgokat. Pl. nokedlit keverni fél kiló lisztből sima levesestányérban kezdett, aztán bűvészkedett, hogy túl sok lisztet ne kavarjon ki. Ilyenkor kérdeztük tőle: "kisebbet nem találtál?". Ő főz(ött) úgy levest, hogy a végén kicsit ki kellett merni, hogy a petrezselyemzöldet beletehesse. (Régen nem élünk együtt, ma már nem kell néznem, ahogy főz.)
Előzmény: tuutuu (63160)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63160

Persze, de arra gondoltam, hogy nagyon kis méretben nem lehet finomat főzni.

Illetve lehet, rongylevest...:}}

( Nem is tudom, mi a hivatalos neve, tán rántott leves??)

Valószínűleg emiatt van, hogy nálunk leves a 6 literesben készül minima, az az asszony sportága, a friss tavaszi zöldek idején némi csirkeaprólékkal turbózott leves.

De azt végtére is lehet kisebb méretben is elkövetni.

Nade mit kezdjek egy akár 3 kilós tyúkkal egy 3 literesben?...:}}

Előzmény: TTAMAS (63159)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63159
Főzni általában félig-kétharmadig telt edényben célszerű. Elég kellemetlen egy tízliteres alján kergelészni körbe-körbe egy kétszemélyes adagot, meg az sem az igazi, ha tennék bele még egy csipet sót, de nem fér. :)
Előzmény: tuutuu (63156)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.24 0 0 63158

A DDT a kor színvonalának megfelelő megoldás volt a krumplibogár és a maláriaszúnyog ellen. Valóban nem környezetbarát készítmény, de hatékony.

 

Bezzeg a környezettudatos írek inkább a tömeges éhhalált választották.

(Tudom, akkor még nem volt választási lehetőség.)

Előzmény: Boszorka (63153)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63157

Pardon, kéretik megszokni, hogy én lentről jövök fölfelé, és bár lehet, korábban már más reflektált, akár pont úgy, mint én, szeretek befolyásmentesen hozzászólni..:{{

Pláne többnapos kimaradásom esetén fura ez.

Szóval emiatt már tiltottak ki a gombászósból...:}}

 

Őszintén szólva, ilyenkor mindig zavarban vagyok, mert akár úgy is tűnhet, hogy okoskodás, meg mások ismétlése, dehát így jártatok...:}}}

 

tuutuu

most Fölfeléjövő

Előzmény: TTAMAS (63147)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63156

Nekem a legtöbb levesem a 10 literesben fő, nem esik az ki abból...

 

...:}}}

Levest ma már csak röstellkedve főzök a 8 literesben, kisebben egyáltalán hogyan lehet???

( 3.80 volt a kokas, alig bírtam belegyömöszölni a fazékba, hogy a zöldség is férjen. Szerintem valami nem stimmel, mert a régi receptek nem katlant írtak a levesfőzéshez-bár a katlan hamuládáját meghegesztem hamarost, hátha...)

 

...:}}}

 

tuutuu

most Kőlevesgyáros

Előzmény: Törölt nick (63124)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63155

Az, de szorosan kapcsolódott ahhoz, hogyha valaki Dr. Lőtyömfütty írta, az nem lehet véletlen, emiatt jegyeztem meg.

Majd Joy kihajít a topicból, ha nagyon offolunk...:}}}

Előzmény: Boszorka (63152)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63154

Már kipróbáltam a hőmérőt, jól műxik.

Még soxor nagyon köszönöm!

 

Szintén zenész??

 

Csatlakozom az előttem szólóhoz !

 

( remélem, csak átmeneti álnévről van szó...:}}})

 

tuutuu

most Hőmérős

Előzmény: joy (63123)
Boszorka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63153

A DDT remek volt mindenféle bogár ellen, pl. a svábbogarakat meg fülbemászót is remekül irtotta.

Eddig túléltem, ezután se a DDT valamikori használatától fogok meghalni.

 

Persze Délamerikában a banánt védték vele, aminek eléggé vészes következmányei lettek. Igaz a benszülöttek nem annyi banánt ettek mint a mi átlag fogyasztásunk.

Előzmény: tuutuu (63151)
Boszorka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63152
Ez igy igaz, de kicsit of topic.:-)
Előzmény: tuutuu (63150)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63151

Tudod régen a DDT-t is ráfújták még az ételre is,sokkal később derült ki,h micsoda hatásai vannak.

 

A DDT-t krumplibogárra szokták rászórni ( t.i.por volt,  , de ha te krumplibogarat ettél a hatvanas évek elején, akkor már egész jól túlélted...:}}

 

 

Valóban nagy hiba volt a DDT.

De ettől még élek, igaz, nem az ételemre szórtuk...

Előzmény: Törölt nick (63084)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63150
Épp ma hallottam, a németeknél áll a bál, kilóra vették a doktori címeket...:}}
Előzmény: Zitka (63145)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63148
Hívőkkel vitatkozni egy külön műfaj. :)
Előzmény: Zitka (63145)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63147

Nem véletlenül jutott eszembe róla a dihidrogén-monoxid, meg a gyilkos uborka.

Ugyanaz a módszer, külön-külön igaz állítások teljesen hamis végkövetkeztetéssel.

 

"A rozsdamentes acélötvözetek nikkelt, krómot, molibdént, vasat, szént és egyéb fémeket tartalmaznak"

 

Igen, ettől rozsdamentesek. A tiszta vas szinte használhatatlanul puha és rozsdásodik.

 

"A magasabb hőmérsékletek mindig felgyorsítják a kioldódást."

 

Ez is igaz. Viszont a tízszer nulla is csak nulla.

Előzmény: tuutuu (63143)
TTAMAS Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63146

Régebben már leírtam, hogy a teflon egy rendkívül ellenálló molekula, gyakorlatilag semmivel sem reagál, lenyelve változatlan formában távozik a szervezetből. Mellesleg implantátumokat is készítenek belőle.

 

Vörösizzásig hevítve valóban ártalmas anyagokra bomlik. Rendeltetésszerű használat során (ebbe beleértve a lenyelést is) teljesen ártalmatlan.

Előzmény: sans souci (63144)
Zitka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63145

:-)))

 

Rákerestem ennek a hivatkozott doktornak a nevére, háááát... szerintem olyan sóbertnorbi, csak van egy orvosi diplomája is...

Árulja a csodaszereit, és persze csak azok a tutik... :-)

Előzmény: tuutuu (63143)
sans souci Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63144
Én nagyon hülye vagyok a kémiához, csak minden hónapban vért vesznek tőlem, gyanús volt ez a felsorolás a fémekről, szénről (!) aztán beugrott a fluoridos fogkrém; megnéztem a neten, bár nem kell mindent elhinni, tényleg, de ezek mind vannak az ember szervezetében is.
Akkor mégsem dobok ki még egy teflont, mert egy kicsit felpattogzott.
Előzmény: Törölt nick (63071)
tuutuu Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63143

A rozsdamentes acélötvözetek nikkelt, krómot, molibdént, vasat, szént és egyéb fémeket tartalmaznak. A magasabb hőmérsékletek mindig felgyorsítják a kioldódást."

Ha ezt dr.Joseph Mercola világhírré merte tenni,akkor én nem vitázom vele...

+ Veled se.:)

 

A jénai meg tökig van szilíciummal tömve, és az pont annyira veszedelmes, mint a dihidrogénoxid, ami kifejezetten életveszélyes, ámde az ivóvízben is előfordul.

 

Ettől még pár évezrede túlélte az emberiség, erre a kis időre nem fogok leszokni a nikkelt, krómot, molibdént, vasat, szént és egyéb fémeket  tartalmazó edényekről.

 

tuutuu

most Dr. Természetgyógyász

Előzmény: Törölt nick (63071)
zratkay Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63142
Igen, ezen en is meglepodtem... de hasznalom ahogy a recept keri.

Kesz, es finom. Nem tul edes, ami jo, nem szeretem a nagyon edeset.
Előzmény: Boszorka (63141)
Boszorka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63141

Nem rossz!

Eddig azt hittem, hogy a baking powder és a baking soda nagyjából ugyanaz.

Jó pap is holtig tanul.:-)

 

Igaz itthon is van sütőpor és szódabikarbona, de azt külön külön használják.

Előzmény: zratkay (63140)
zratkay Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63140
Es itt egy masik recept is, kesobb leforditom. Most sutottem meg:


Peach Cobbler

4 cups peeled and sliced fresh peaches (blanch in boiling water for 30 seconds to remove the skins)
3/4 cup brown sugar
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon vanilla
1 tablespoon flour
Cobbler crust:

1 cup flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
3 tablespoons brown sugar
4 tablespoons unsalted butter, cut into small pieces
2/3 cup buttermilk
1 tablespoon brown sugar, for topping
Whipped cream
Directions
Preheat the oven to 425 degrees F.

Generously butter a 1 1/2-quart shallow baking dish. Place the sliced peaches in the dish and sprinkle with brown sugar, cinnamon, vanilla, and flour. Mix gently and spread evenly again. Bake for 10 minutes.

Meanwhile combine all dry ingredients for cobbler crust in a bowl. Cut in the butter with a pastry cutter or your fingers, to make the texture like coarse crumbs. Add buttermilk and stir to form a soft dough.

Remove fruit from oven and drop rounded spoonfuls of dough on top. Sprinkle with last tablespoon of brown sugar and return to oven. Bake until fruit is bubbly and crust topping is golden brown, about 20 minutes. Serve warm with whipped cream.

Előzmény: zratkay (63112)
Zitka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63139

Van vkinek tapasztalata arról, hogy gyümölcsbefőtt készítésénél is működik a dzsemnél bevált fejreállítós (és dunsztolást mellőző) módszer?

 

A körtefánk eléggé hullatja a gyümölcsöt, és gondoltam, csinálok pár üveg körtebefőttet. Persze eléggé farigcsálni kell, mert hibás plusz kukacos is. :-( Két kis üveg befőtthöz lett egy köbméter hulladék. :-DDDDD

 

 

ketyo61 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63138
Probald meg vaslabasban es onts ala vorosbort. :-)
Előzmény: joy (63123)
zratkay Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63137
Hat igen - de van amikor nincs mas megoldas, es nem csak en fozok :))... no meg ott a grill, arra is szoktam tepsit tenni, es bizony elofordul.

Ami segit, az az, hogy a mosogato szerrel amit a gepbe teszek, azzal szoktam aztatni, igy nem kell forralni. Viszont nem mindig "ugrik le", erre jo szolgalatot tesz a kaparo.
Előzmény: nettomazsola (63134)
nettomazsola Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63136
a t-ket csereljetek meg ...
Előzmény: nettomazsola (63134)
Boszorka Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63135
3-4 hónap. Menekülök a téli sötétség elől.
Előzmény: zratkay (63130)
nettomazsola Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63134
milyen egetett kapargatsz?
akarmibe tepsi v labas mindegy mosogatoszer, viz, felforralni es "leugrik" az egett. mosogatokefevel, akarmivel lejön. csak nem szabad megvarni amig kihül.

Előzmény: zratkay (63128)
zratkay Creative Commons License 2009.08.23 0 0 63133
Ja csak nagyobban :))

Ezzel lehet a sulteket locsolni, sokkal hatekonyabb mint a kanal, igy nem kell a sutot sokaig nyitva hagyni.
Előzmény: joy (63131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!