Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2021.12.11 -16 0 92861

"a Párbeszéd Magyarországért társelnöke rágalmazásért feljelentette Gansperger Gyulát, egyúttal jelezte, hogy ugyanezt teszi minden „lakájmédia-szereplővel” adott esetben.

Egyébként ahhoz képest, hogy tizenkét éve nyomjátok azt a mantrát, hogy én ügynök vagyok, a nagy leleplezés valahogy mindig elmaradt. Pedig Kövértől már évekkel ezelőtt nyomatékosan és írásban kértem, hogy a megfelelő hatóságok végezzenek el rajtam egy nemzetbiztonsági átvilágítást, de valahogy Kövér ezt visszautasította. Érdekes, ezek szerint mégsem vagyok ügynök? Nevetségesek vagytok. A Kabul rózsája viszont elég menő, köszi"

Magyarul: az, amit te "ügy"-nek nevezel, az nem más, mint az oroszok dezinformációs kampányának a része, teleg valótlanságokkal és szimpla rágalmazással.

Előzmény: kifli (92852)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92860

A Tímea speciel szerintem is olyan eset, amiről már bizonyos szintet megugró sajtó nem számol be: nagy valószínűséggel egy fizetett színművész-vállalkozó nevezte őt Kabul rózsájának meg hasonlók - ez a politikában kb. a Kövér László szintje, egy kiadós bebaszás után közvetlenül, miközben Tímeára gondolva recskázik.

Az egész sztori meg olyan, mintha a BZoli előhúzna egy "szerződést" arról, hogy Altimus eladni készül egy közvetítőn keresztül az ügyvédi irodádat nekem. Úgy sejtem, hogy lassan rájönnek a forgatókönyv írói is, hogy ez már egy mai állapotú Indexen is kínos és kontraproduktív, ha még valamit ki akarnak venni az egykori renoméjából a közeli jövőben, tehát a további folytatások majd visszahúzódnak a hardcore fideszmédia bugyraiba.

Előzmény: kifli (92852)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92859

Zoli, azért nem Albert a 444 emblematikus alakja. Ő valahogy odakerült, nyilván valamiféle kényszer (is) vihette rá, de bármi is történt, csak pár hete van ott. Talán lesz hatása a többiekre egy valamivel tágabb világértelmezés kialakításában és az arculat kiegyensúlyozottabbra formálásában, talán nem. Én az utóbbira tippelek egyébként.

 

A Magyar Hang meg egy különös médium. A szerzők már megjártak sok véleménybuborékot, most éppen irtózatosan kompenzálnak a korábbi ideiglenes lakhelyükért, ami a többségük esetében O. Viktor segge volt. Egy biztos: ha - önsorsrontó módon - valamiféle évek hosszú során átívelő elvi következetességet keresnék és várnék el a sajtóban, egy sort nem olvasnék tőlük (sem).

Előzmény: BZoltan (92856)
altimus Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92858

Itt van pl. a covid. _egyedul_ a 444 dolgozza fel az adatokat tisztessegesen. Eszetlen munkat tesznek a statisztikai analizisbe, abba, hogy a kormanyzatbol, Ceciliabol ... kiszedjek az adatokat. Epp most olvastam a legutobbi elemzesuket a magyar helyzetrol, es le a kalappal, szakmailag igen tisztesseges munka ez.

 

A 444 egy kis szerkesztoseg, nyilvan korlatozott forrassal, mind penzugyileg, mind alkalmazotti tekintetben. Nyilvan nem irnak mindenrol, de sokszor meglepoen jo anyagokat kozolnek. Persze erdemes mas forrasokat is kovetni. Nekem evtizedek ora jar pl. a HVG es a Magyar Narancs, es minden lapszamot igen tisztessegesen atolvasok. Annyira, hogy csak az engem kifejezetten nem erdeklo temakat ugrom at, illetve azokat amikben mar ugy gondolom sok meglepetes nem tud erni.

Előzmény: naivkezdo (92857)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92857

Pedig sajnos így van, a 444, telex, partizán mind egy véleménybuborékot formálnak és ezekszerint ebben élsz. 

Nem kicsi a buborék, de attól még az. És igen, sok lényeges hírről nem számolnak be, de bizonyos vonalon meg arról is, ha egy szalvétát levisz az asztalról a huzat (erre is utalt mbukovics).

 

Előzmény: BZoltan (92851)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92856

Én nem tartom nagyra sem a Telexet, sem a 444-et. Sajtónak tartom őket. Ellentétben azokkal a fospermetet szóró propaganda műhelyekkel amik közpénz nélkül egy napig sem tudnának üzemelni. Hogy jó sajtó-e a 444 és a Telex arról lehet vitatkozni. A minap Bukovics Martin teljesen jogos kritikát fogalmazott meg, hogy ezeknek az szerkesztőségeknek is csapnivaló a környező országok eseményeit lefedő hírszolgáltatása. 

 

Hogy Szabó Tímea CIA ügynökségéről miért kellene írna bárkinek azt nem értem. A legalapvetőbb sajtóetikai szabály, hogy hiteles forrás nélküli, ellenőrizhetetlen pletykát nem közölnek le. Nevetséges és szánalmas, hogy bárki a kormánypropagandát, közpénzből terítő nagyüzemet bárki a "másik" oldalnak tartja... Nem az. Ez egy ócska hazugság amin értelmes ember átlát.

 

Van mondjuk a konzervatív, jobboldali értékeket képviselő Magyar Hang ami értelmezhető a 444 alapvetően progresszív és balosabb hangulatú sajtó másik oldalának. Bár mondjuk aki szerint Gazda Albert baloldali az szerintem nem ismert Albertet.

 

Ez az egyik oldal versus másik oldal amit te látsz, az olyan mint a bármilyen konyha verus pöcegödör szembeállítás.

 

 

Előzmény: kifli (92852)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92855

A fogalmazás sokszor már nem is a sima szocializmust, hanem az 50-es éveket idézi - mindenki hazaáruló mocsok, aki nem mi vagyunk, a brüsszeli sorosista fattyak szüntelenül szuttyongatnak minket, stb. Orbán legutóbb már arról delirált a Szamizdat néven megjelenő önfelszopásában, hogy a németekkel együtt állította talpra Európát a 2008-as válság után.

A legjobban egyébként a kiképzett trollsereg viselkedéséből lehet tájékozódni. Néha vitázom ilyenekkel egyes felületeken (Azonnali) és talán náluk lehet legjobban leszűrni, hogy hol tart pillanatnyilag a belső propaganda, amit még a főokosok nem mernek nyíltan megfogalmazni: nagyjából már kiléptek az Unióból. Aztán néha azon is lehet mérni, amikor valami alacsonyabb rangú fidernyáknak támad agymenése, vagy úgy érzi, meg kell mutatnia magát valami jelentős (fidesz)teljesítménnyel. Ilyen volt D. Szilárd pár megnyilvánulása, különösen az Európát irányítókat a gázkamrák egykori működtetőihez hasonlító pamflet, vagy Schmidt Mária legutóbbi nyílt levelei B. Johnson (szánalmas) miniszterelnökhöz és egy oxfordi történészprofesszorhoz.

Előzmény: altimus (92853)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92854

Nem egyik oldal meg másik oldal, de attól még a propaganda is létezik - ha tájékozódni akarsz, célszerű megnézni, mi folyik éppen. Azért is célszerű, mert legalább tudod előre, hogy mi lesz a véleményük valamiről csontfideszes ismerőseidnek, így nem lepődsz meg, vagy esetleg röhögsz fel valami ordító butaság hallatán, miközben az illetőt egyébként emberileg értékeled, vagy más kapcsolat fűz hozzá, pl. meg szeretnéd dugni. :)

Az Index pedig egyoldalúságban csak kb. mostanra ért (le) a 444 vagy Magyar Narancs szintjére, illetve mostanra lett annyira elegem a Viktor Világa c. előadásból, hogy olvashatónak találjam a 444-et is.

Előzmény: BZoltan (92851)
altimus Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92853

Ami szamomra igazan felelmetes az a Rogan-fele propahanta miniszterium es annak a koltsegvetese. Elmeletileg van partfinanszirozasi torveny ..., de a Rogan miniszterium koltsegvetese az fuggetlen tetel. (Es sokszorosa a partfinanszirozasi osszegeknek.) Ugyhogy az a plakatcunami, nemzeti konzultacio cunami ... ami az embereket eri, es ami tulajdonkeppen fidesz propaganda es tiltott partfinanszirozas, az komoly tetel. Ebben az orszagban ma olyan agymosas folyik ami elkepeszto. Korlatlan forras all erre rendelkezesre.

Előzmény: BZoltan (92851)
kifli Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92852

Megnéztem a az általad nagyra tartott 444 valamint telex oldalakat puszta kíváncsiságból. Ugyanígy megnéztem at általad nem ennyire nagyra tartott index origo és ehhez hasonlókat és megdöbbentem azon hogy pl. Szabó Tímea állat állítólagos CIA ügynökségét az egyik oldal tárgyalja a másik szóra se méltattja illetve elhallgatja. Ez természetesen fordítva is igaz csak más hírek re vonatkozóan. Ezért én annyiban egyetértek Hepcivel, hogy érdemes vagy mindkét „oldal” hírforrásait áttekinteni vagy az egyik oldalt sem — utóbbi esetben természetesen csak a belső hitedre/hangodra hagyatkozhatsz de egyébként amúgy is csak erre hagyatkozol:)

Előzmény: BZoltan (92851)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92851

Akkor lenne igazad ha ezek a mocskok valamiféle sajtótermékek lennének. Egy konzervatív embernek érdemes progresszív sajtó olvasnia, hogy elkerülje a viszhangkamra effektust, ahogy egy balosnak is érdemes átlapoznia a konzervatív újságokat. De a Magyar Nemzet meg a Demokrata nem jobboldali vagy konzervatív sajtó, hanem propaganda. Érted... ez olyan mintha egy szegedi halászlé rajongónak azt mondanád, hogy kóstolja már meg a bajait, hogy tudja milyen a másik oldal. De nem mondod azt neki, hogy ugyan menjen már ki a latrinához és kanalazzon bele, mert hát különben véleménybuborékban lesz.

 

Az egyik trükkje ami nagyon bejött a Rogán-Habony agymosodának pont az, hogy elhitette sok nem kormánypárti hírfogyasztóval, hogy hát a neutralizált Index az tulajdonképpen egy alternatíva. Nem, nem az... egyszerűen csak az adott fókuszcsoportra hangolt agymosás. Van olyan réteg akire a Magyar Nemzet tartalma hat és van akire a ProstiSrácok... pár éve bemérték, hogy van egy olyan réteg is akire egy a méregfogaitól megszabadított Index hat.

 

Ki van ez találva. De nem, szó sincs arról,  hogy a Magyar Nemzet az jobbos lenne a 444 meg balos és hát egyik meg másik oldal. Nem, ez nem így van. Erről nagyon sokat írnak amúgy a Magyar Hangnál és erről sokat beszél Dévényi István, aki aztán minden csak nem baloldali arc.

Előzmény: Hepci (92850)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92850

Ez nem elsősorban a "mocsok" fogyasztásáról szól, vagy arról, hogy a bulvárrészlegben valaki elolvassa, miként kell kinyalatni egy nőt egy idomított kaméleonnal. Hanem érdemes tájékozódni, ha valaki nem akar véleménybuborékba kerülni.

Így aztán továbbra is olvasom az Indexet, hetente egyszer benézek az Origóra, és az Auguszt cukrászdában havonta egyszer átnézem az ott járatott fideszirodalmat (Magyar Nemzet, Demokrata). Ezek nem feltétlenül esnek jól, de szerintem szükségesek a tájékozottságom megtartásához.

Előzmény: BZoltan (92849)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92849

Egyrészt szerintem korántsem olvassák annyian ezeket a mocskokat mint amennyit mondanak, mutatnak. A gemius mérései szerint még mindig 600-700 ezer ember látogatja az Indexet és az Origót is, de ugye ebben benne vagyok én is aki csak forum szolgáltatással növelem a látogatottságot. Szóval ez us csalóka, de az tudható, hogy van félmillió fogyasztója ezeknek a szennyeknek. Ez azért nem olyan sok. Főleg annak fényében, hogy százmilliókat költenek el facebook meg google reklámokra. Szóval az organikus elérésük korántsem olyan fényes. De a fő poén az a 888 és a prostisrácok akik ilyen 18-30 ezer egyéni látogatóval ketyegnek, a Magyar Nemzet online kiadását pedig 50 ezer körüli ember olvassa.

 

Szóval az adatok azt mutatják, hogy a propagandagyár termékeit bizony nem fogyasztja önként olyan sok ember. A bulvár vonal és pár megörökölt szolgáltatás be tud húzni úgy félmilió felhasználót, de ezek nélkül max pártízezer ember fogyaszt ilyen mocskot.

Előzmény: Hepci (92848)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92848

Légy erős, nyilván olyan emberek is vannak, akik 888-at vagy Magyar Nemzetet olvasnak - csak olvassa őket valaki, ha már előállítják a tartalmat. Sőt, van olyan közeli ismerősöm is, aki kiment OV októberi beszédére, majd azt mondta róla, hogy nagyon jó volt.

Az Index szerintem (még) nem vállalhatatlan és valószínűleg nem is lesz belőle másik Origo, mivel mi a fenének csinálnának 2 egyforma szart, amikor egy szarral és egy másik félszarral több mókust lehet elérni. Az Index megmarad az európaibb-intelligensebb narancsbetegek felületének, ahol legalább érintőleg hallanak olyan dolgokról is, amik nem teljesen a propagandagyár termékei.

Egyébként a koncepció most indult megcsúszásnak, ezzel a Városháza-ügy nevű izével. Az első részek még aránylag jól voltak megtervezve, hogy a kissé (?) balfasz és óvatlan Karigerire ráhúzzák a vizes lepedőt (ha már rá készültek), de a legújabbak, a G. Gyula nevű, tottyadt seggű előadóművész monológjai már übergázak - ezekről már a legigazabb hitű fidernyákok is nehezen hihetik el, hogy valaki önerőből lehet ennyire hülye és egyúttal "baloldali".

Előzmény: BZoltan (92845)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92847

Kár etetni a trollt, mert csak jobban ideszokik. Minden reggel azzal kezdik a rendkívül segítőkész moderátorok, hogy az ilyen trollokat törlik. A topik látogatónak többsége csak a hozzászólásszámokból sejtheti (ha odafigyel ilyen hülyeségre), hogy takarítás volt. Én már el sem olvasom amiket ír, mert a hozzászólás szövegformájából és a nickből pontosan tudom, hogy csak piszok. Két kattintás és megy a kukába. Ne adjuk meg neki azt amire a legjobban vágyik... a figyelmünket. 

Előzmény: Hepci (92844)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92845

Na látod :) Én az ilyenektől kímélem meg magamat.

 

Bevallom, hogy döbbenettel vegyes ámulattal veszem tudomásul, hogy vannak még emberek akik önszántukból Indexet vagy Origót olvasnak. Nem tudják, hogy ezek már rég a NER  propagandagyár lerakatai? Megtéveszti őket, hogy néha van beetetés és nem 100%-ban az ellenzéket szapuló, Brüsszel és az elembétékú ellen hergelő tartalom van?

Előzmény: Hepci (92838)
Hepci Creative Commons License 2021.12.11 0 0 92844

Höhö, valami szórakozás csak köll az otthonban, amikor éppen szabadon kószálsz, ugye?

Aztán megint beraknak a gumifalú szobába és a többi néma csend.

Meg az ismétlődő beszarások.

A pelenkádba. :)

Előzmény: tarsashazi.borpince (92842)
Hepci Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92838

Súlyos bajok vannak az Indexen, nem csak a kontent témájában: a főoldali, nagybetűs címekben is rendszeresen látok rettentő helyesírási hibákat.

Lehet, hogy a NER kebelében kiképzett "újságírók" nem tanulták meg kellően édes nemzet(h)ünk nyelvét?

Lehet, hogy új olvasószerkesztőre lenne szükségük, ha egyáltalán még tudják, az miféle madár.

Előzmény: BZoltan (92831)
Hepci Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92837

Ma találkoztam a Gundelben Wolf Andrással.

Ha csinálsz nekem párszor ültetett kóstolót (leülök kényelmesen, te pedig töltögetsz egy halom bort ingyen), összehozlak vele mesélek róla. :D

Előzmény: Benő Kemenczés (92836)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92836

Persze szépen leírták menyi vendég várható /kb. a fele szokott lenni/, akik leakarják inni a magas belépődíjat. Mindig ígérnek borkereskedőket, gasztronómiából beszerzőket, egyszer találkoztam a Gundel két emberével.

Maradok inkább az időnként összehozott ültetett kóstolóknál.

Előzmény: loading (92828)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92835

Vagy ezentúl milyen palackárat óhajtanak fizetni. Elszaladt velük a ló.

Előzmény: BZoltan (92829)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92834

Persze szépen leírták menyi vendég várható /kb. a fele szokott lenni/, akik leakarják inni a magas belépődíjat. Mindig ígérnek borkereskedőket, gasztronómiából beszerzőket, egyszer találkoztam a Gundel két emberével.

Maradok inkább az időnként összehozott ültetett kóstolóknál.

Előzmény: loading (92828)
Hepci Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92833

Váli Kéknyelű 2020

Váli Péter 2009-es kéknyelűje az általam kóstolt legjobb magyar fehérborok közé tartozott, ezért megörültem a frissen nyitott Gundel itallapján e tételnek. Aztán beleszagoltam és belenyaltam a pohárba, lelkesedésem rögtön lelohadt. Illatban és ízben különféle citrusokat lehet(ne) szálazni, de ezt meghagyom az olyan bloggereknek, akik 5-6 citromfélét is ki tudnak kóstolni egy borból. Maradjunk annyiban, hogy ez egy citromlé, nem a vastagabb fajtából, bár katasztrofálisnak nem nevezném.

4 pont, 2100 Ft/1,5 dl (Gundel)

Hepci Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92832

Én egészen biztosan hozok forgalomnövekedést, ugyanis a teniszek után fokozottan megéhezem, a kaja mellé pedig kell innom valamit, és szoktam Benőtől bort venni egyéként is. :)

Előzmény: loading (92828)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92831

Úgy mint az indexes cikkekkel :D

Előzmény: kifli (92830)
kifli Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92830
BZoltan Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92829

Igen, loading jól mondja... érdemes poénból rákérdezni, hogy milyen felületen milyen eléréssel dolgoznak. Én is ezt szoktam... még soha, senki semmilyen konkrét számot nem adott meg.

Előzmény: Benő Kemenczés (92825)
loading Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92828

Kérj hivatalos dokumentumot, hogy milyen elérést jelent és várhatóan milyen forgalomnövekedést eredményezhet nálad.  :)

Előzmény: Benő Kemenczés (92825)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92827

Igazad van, reklámértéke kb. hasonló lenne.

 

Előzmény: Hepci (92826)
Hepci Creative Commons License 2021.12.10 0 0 92826

Adj inkább nekem kölcsön, papír nélkül.

Jókat teniszezem majd belőle és vásárolok egy halom csokis-málnás pitét az Édes Sáriban. :)

Előzmény: Benő Kemenczés (92825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!