Keresés

Részletes keresés

pearl12 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63253
Köszönöm az eddigi ötleteket... Az a helyzet, hogy ágyban fekvésre ítéltek néhány hónapra, és a páromnak kellene főznie/előkészítenie az ételt előző nap. Sajnos így a babos, lecsós, töltött káposztás verziók nem jöhetnek, mert ezeket még mozogva is nehezen emésztem, nemhogy fekve. Azért is gondoltam, hogy tanácsot kérek, mert már nehezen megy az ebéd kitalálása. Szóval ha van még ötletetek, ne fogjátok vissza magatokat...
coriella Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63252
És én rizses-húsos töltelékkel töltöm, és azok is elő vannak főzve, nagyjából pörkölt főtt rizzsel, a fűszerezés lehet más.
Előzmény: Oliva_ (63251)
Oliva_ Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63251
igen, ezt elfelejtettem mondani: ha a sütés elején rászórom a sajtot, akkor letakarom, vagy pedig kb. 20 perc sütés után teszem csak rá a sajtot, különben megég!
Előzmény: coriella (63250)
coriella Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63250
Töltött tökhöz még jótanács: az elején fedd be pl alufóliával, közepes/kis lángon párold puhára, és csak a végén vedd le, 10 perc nagy lángon, míg a sajt rápirul. Ha levet enged se gond, mert kívülre kerül. Tököt ritkán töltök, de jó fűszer hozzá a kapor. A nagy cukkinit meg szoktam hámozni.
Előzmény: pearl12 (63239)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63249

"...Tököt nem szoktam tölteni, csak cukkinit:.."

:o)

Ugyan az.

Előzmény: Oliva_ (63243)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63248

Gulyásleves, babgulyás, csülkös bableves, lecsófélék, rakottasok...

 

A töltött tök úgy készül, hogy megtöltjük.

:o)

 

Hámoz, félbevág, kimagoz, lesóz, letöröl, rizses-húsos picit fűszerezett töltelékkel megtölt, tejföllel meglocsol, sajttal megszór, és sürőben piroskásra sütjük.

Előzmény: pearl12 (63239)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63247

Nem megy a lekvár fejébe a vér.

Nem baklövés, csak fölösleges.

:o)

Előzmény: Tibeth (63236)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63246

Kerülni kell a nyalogatását.

:o)

 

- Ha rizsszemelet teszel bele, nem lesz nyirkos a só, nem ragad a szórólyokaxélére.

- Kerülnp kell a gőzölgő étexórását!

- Rendszeresen cserélni kell benne a sót és rizsszemeket, mert a nagyobb darabok már nem jönnek ki a likakon.

Előzmény: Tibeth (63232)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63245

Mazsolásból?

Fura ízlése van.

:o)

 

Takarítás, levendulázás!

/Ez vár rám is a gyüvő hónapban.

:o(

Előzmény: Tibeth (63221)
joy Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63244

Sztem nem különösebben nagy titok az, valószínűleg a gyártási eljárással függ össze. Más s kristályszerkezete a bányászott, és más a kristályosított sónak.

Az Ischleri só is bányászott, de utána feloldják, és kristályosítják, szemben sok mással, amelyeket "csak" kitermelnek, összetörnek, csomagolnak, benne némi sokévmilliós földdel -természetes ásványi anyagokkal.

Biosó biokosszal.

:o)

Előzmény: nettomazsola (63211)
Oliva_ Creative Commons License 2009.08.27 0 0 63243

 

Például a lasagne, de itt van néhány kipróbált ötletem:

 

csirkés_egytál

Csirke_kolbásszal

muszaka

rakott_kel

 

Tököt nem szoktam tölteni, csak cukkinit:

A cukkinot félbevágom, a közepét kivájom, és megsózom. szalonát olvasztok, rá kockázott hagyma, darált hús, a kivájt tökhús (a nagyon magos részek nélkül), só, bors, kicsit pirítom, majd a tűzről levéve belekeverek egy tojást, aprított petrezselyemzöldet és egy kis tejfölt.

A kivájt tökbe töltöm, rá reszelt sajt és szalonnaszeletkék, megsütöm.

 

 

 

Előzmény: pearl12 (63239)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63242
Rakott krumpli!
Előzmény: pearl12 (63239)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63241

Akkor most mi lesz?

 

Rohanok haza!

Előzmény: Zitka (63238)
Zitka Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63240

Most hirtelen csak a töltött tökre: valamelyik nap raktam be egy képet a mediterrán topikba, kukkants rá.

 

Kb. 3 cm-es karikákra vágom, kiszedem a magját középről, és tetszés szerinti fűszerezésű darálthúst lepirítok, azzal töltöm meg. Semmi előfőzés nem szükséges.

A tetejére akár sajt is mehet, én csak simán megsütöm így, aztán kaporszósszal tálalom.

Előzmény: pearl12 (63239)
pearl12 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63239
Sziasztok!

Két dologban kérném a segitségeteket. Egyrészt adjatok már ötleteket, hogy milyen egytálételeket lehetne kitalálni, amik előző nap teljesen összerakhatóak (vagy nagyon jól előkészithetőek), másnap meg már csak készre sütni/főzni/párolni kell őket.

A másik pedig: Ti hogy csináljátok a töltött tököt?

Köszönöm:
Pearl
Zitka Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63238

Darabos dzsemnél lehet, hogy baklövés. Mert akkor az összes darabos rész az alján marad.

közel-egynemű lekvárnál, vagy befőttnél szerintem tökmind1.

Előzmény: Tibeth (63236)
zratkay Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63237
Koszonom! A helyzet az... megettuk :)). De legkozelebb igy fogom.

A tejet fagyasztom... dobozostul... es jo. A tejszin - lehet megprobalom...
Előzmény: Oliva_ (63212)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63236
Ezek szerint nagy baklövés, haegy napig így hagyom? Mármint feje tetejére állítva.
Előzmény: Zitka (63235)
Zitka Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63235

Azért kell fejreállítani, hogy a tetőt belülről (teljes felületén) érje a közel 100 fokos dzsem/befőttlé/stb., és ezáltal fertőtlenítődjön.

Dzsemnél még külön trükk, hogy hány percig tartod így... Az elején - a még folyós lekvárban - a darabok lemennek az aljára. Ha jól eltalálod a visszafordítási időt, már valamelyest sűrűsödött, szilárdult a közeg, így a darabok nem vándorolnak fel a tetejére, hanem szétoszlanak valahol középtájt. Persze szigorúan elvileg. :-)

Előzmény: Tibeth (63226)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63234
Köszönöm, mester:-)
Előzmény: GPF (63231)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63233

Tökre igazad van, tényleg szégyellem, pedig a filre is emlékszem, s a címet is csak felületességből tévesztettem el. olyan ez, mint egy tesztben a kérdés: állatonként hányat  vitt Mózes a bárkába?

 

Tanultam ebből, remélem, nem felejtem el.

Előzmény: calmoso (63229)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63232
És mit kell csinálni, hogy a szóró lyukait ne tömítse el a rizs?
Előzmény: joy (63209)
GPF Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63231
Szerintem azért kell fejreállítani az üvegeket, hogy a forró lé a tetőt is sterilizálja. Az utólagos főzés ezt megoldja, akkor nem kell fejreállítani.

A kifőzött tetők általában kicsit lehülnek, mire az üvegre kerülnek. Ez elég lehet a sterilitás elvesztéséhez. Ezért kell még csinálni vele valamit.
Előzmény: Tibeth (63226)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63230
Magyar népmese: A kőleves

gyszer régen, igen-igen régen egy szegény falusi legény elhatározta, hogy vándorútra indul. Ment, mendegélt, napokon, éjszakákon át barangolt, míg egyszer csak nagyon megéhezett.

- A kővel? Azt megmosom, és elteszem máskorra, amikor újból olyan helyre érek, ahol semmivel sem kínálják meg a fáradt vándort...

Előzmény: sans souci (63167)
calmoso Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63229

Látom, hagyni kellett volna a (topic) köztudat(á)ban a Csutak, a kutyát, vagy a Csutak, a szürke lovat.

Így jártam :(

Előzmény: Tibeth (63227)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63228

 

 

Kérdezzük meg, ő miben süt-főz.

(És melyik cég szponzorálja az oldalát?)

 

 

Előzmény: Zitka (63145)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63227
Mea culpa. Bunkó vagyok!
Előzmény: calmoso (63225)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63226

Én megpróbáltam, 3:1 az eredmény. De a tető volt a ludas.

 

Amúgy elbizonytalaítottak, hogy mi értelme van ennek. Csak azt tudod meg, hogy jól zártad-e le, vagy nem ereszt-e a lezárás. Mert a levegő hogy jönne ki belőle, ha rendesen le van zárva?

 

De az is lehet, hogy más okból kell felfordítani, csak azt meg én nem tudom.

Előzmény: Zitka (63139)
calmoso Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63225

Ezt nem hiszem el, hogy nem hallottatok Mándy Iván ifjúsági regényéről.

Csutak és a szürke ló.

Csutak egy kiskamasz, aki barátaival megment egy vágóhídra szánt szürke lovat.

A lónak nincs neve.

Előzmény: Tibeth (63223)
Tibeth Creative Commons License 2009.08.26 0 0 63224
Nem lehet jó egy nőnek özvegyen leélni az életét.
Előzmény: faqkac (63118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!