Keresés

Részletes keresés

Majdnem Creative Commons License 2003.07.08 0 0 1
Nem szeretnék a leírás útjába állni, de legutóbb amikor egy "jobb" családtól, ráadásul külföldi menyasszonnyal, az első 30 db 13x18-as képpel együtt bánatosan kevés 15.000 forintot kértem, mint alapot, majd soroltam a további lehetőségeket ugyanebben az árfekvésben, az lett a vége, hogy valaki bevállalta 9.000 Ft-ért és őt választották. Nyílván látszott, hogy kontár vagyok, bár a bemutatott képeimet nem kritzálták.
Előzmény: ZsigaS (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.08 0 0 0
Tuggyuk, amerika a fotosok mekkaja, itt csak kutyauto senkihazi csalok laknak akiknek legfobb gondjuk az ugyfelek kirablasa es a kontarkodas szmena 8 m-el...
Latom agyadra ment a sok $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ mert hat ott a fotosoknak ebbol is sok van...
ZsigaS Creative Commons License 2003.07.08 0 0 topiknyitó
A világért sem akarom lebecsülni az otthoni esküvözöket, csak nemrégiben voltam egy rokonom esküvöjén Sattle-ben (mellette)ahol alkalmam volt összehasonlítani az otthoni és itteni esküvöi fotozást.
Úgy érzem, hogy - kevés kivétellel - az otthoni esküvö fotózás még mindég a "fast buck", félhivatásos (adómentes, kontár) félamatör kategóriba tartozik. Rendszerint a család barátjnak a barátja, valaki ismeröse, a hétvgi fotós a tettes. Szegényes vagy kölcsön felszereléssel, szerzett filmmel nem túl sok gyakorlattal. Az eskävö fotózás odahaza mindíg egy gyilkos terület volt. Föfotó, Fény-Szöv, Foto Optika, néhány iparengedélyes maszek osztotta fel magának a házassgkötöket, templomokat, rendszerint "leadva" valakinek. Ezekhez jött a már említett hétvégi társaság.
Menjünk végig az itteni helyzeten:
A fotózás kóltsége szerves része az esküvöi kiadásoknak. A fotóst több fotós közül hónapokkal elöbb szinte pályázat alapján választják ki. Mindent elöre szerzödésben lekötve. Digitális kort élünk ma már olyanok is vannak akik a munka egy részét a helyszinen, azonnal finiselik.
A fotózás rendszerint a menyasszon öltözésével (a templomban) kezdödik, a ceremóniával folytatódik, gratuláció, majd egy külön rész a közeli parkban, tóparton a formális képek elkészítésére. Ez után a fogadás a tortavágással mint csúcsponttal. Mütermi fotózás más alkalommal optional.
A bemutatás ma már teljesen kompjuterizált. Itt történik az albumok kiválasztása a nagyképek kereteinek megbeszélése. Számla.
Technikailag mint érdekességet elmondanám, hogy rendszerint a templomokban nem engednek vakuzni. Nem mehet be a fotós a szentélybe (ahol van). Nem illik.
4-5 kamera dolgozik. 3-4 az egy vagy két fotósnál. Egy kamera pedig viszonylag hosszú optikával beállítva állványról (remottal) auto zoomal a fiatal párra célozva.
Folyt köv...(el kell mennem)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!