Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2024.01.11 0 0 162341

"De pontosan ez a vége."

Tavaly nyáron játszották el velem ugyanezt, pont Balatonnal. Aztán ahogy az előző 20 évben, nyilván nem ez lett a vége, mert pár hét múlva már rá szerették volna lógatni a tabletet és a TV-t....

Előzmény: King_of_Giants (162335)
Jahno Creative Commons License 2024.01.11 0 0 162340

Maguk szintjén fel vannak készülve, T meg erre hozta létre a szuperszervízt, ami némi vergődés után be is dőlt, mert senki nem akarta igénybevenni, főleg annyiért. Akkor mi legyen? Itt vagyunk a 10 millió rendszerüzemeltető országában, a szolgáltató szolgáltasson, akinek meg kell az általában talál szakembert.

Júzer ül fordítva, ha mindent is egy helyről várna, miközben mindenkinek meg van a feladata.

Előzmény: Patreides (162338)
XtraP Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162339

Ez a szintű "kiszolgálás" nyilván megoldható lenne -  másfélszer ekkora árakon. Átlagjakab akkor köszönne el igazán és végleg. 

Vegyük észre, hogy Átlagéknál "a dolgok" igenis működnek. Pontosan náluk.

Előzmény: Patreides (162338)
Patreides Creative Commons License 2024.01.10 -1 0 162338

"Szolgáltatóknak van komplett ajánlata, attól függ mit szeretne az ügyfél, mert általában vagy nem tud semmit, vagy mindent is, de lehetőség adott. Aztán lehet itt fikázni, hogy "komoly" szolgáltató, de mit szeretnénk?"

.

Ti ezzel itt láthatóan teljesen fordítva ültök a lovon.

Azért, mert itt olyanok kommentelnek túlnyomórészt, akik nem teljesen analfabéták a dologhoz, egy szolgátatónak nem erre kell felkészültnek lennie, hanem "átlagjózsira" és "átlagjulikára", őket kellene kiszolgálnia úgy, hogy a dolog működjön náluk.

Előzmény: Jahno (162314)
Hehe164 Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162337

Bonyolódik a drámai feszültség. :-)

A Yettel kettő féle mobilnetet kínál.

• Otthonit, ez címhez kötött, és korlátlan.
  • Hordozhatót, ez mobil, és adatkeretes.

(Azt már csak súgva teszem hozzá, hogy a Yettel forgalmaz a csomagjai mellé USB stick-et is, 12 000 jó magyar forintért.)

Előzmény: pimre (162336)
pimre Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162336

Sajnos a belinkelt eszközt nem ismerem, nem tudok róla véleményt mondani. Az EMAG-ot én sem ajánlom. Nézd meg ezt: https://mikroelektronik.hu/elektronikus-alkatreszek-es-felvezetok/79758-fekete-3g-4g-150mbps-4g-lte-usb-wifi-modem-dongle-autos-router-halozati-adapter-sim-kartya-nyilassal-cpe-mobil-vezetek.html, náluk fele annyi sincs. Tőlük kérdezhetsz. Például, hog mit jelent az Other parts of Europe. Remélhetőleg Magyarország beletartozik. 

Azt nem értem, hogy a Yettelnél mit jelent az ingyenesen áthelyezhető. Ezek szerint helyhez kötött a SIM kártya használata? 

Egy ismerősömnek évekkel ezelőtt vettünk egy Telecomos Stick-et. Az jelszóval működik, és az ország másik felébe utazva egy kis faluba viszi magával a laptopját, és a Stick-el ugyanúgy tudja használni, mint itt Budapesten.

Előzmény: King_of_Giants (162330)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162335

de úgysem ez szokott lenni a vége."

De pontosan ez a vége. Ami érdekes, hogy a lent emlitett modem, ossza is a wifi-t, tehát rá tudna csatlakozni más is/nem fog/

A lényeg hogy most kórház jön, ha kikerülök majd pontositom és rendelek. B.nőm ilyen rendeléseket sem tud lebonyolitani. Minden mást prímán :)

Addig köszönöm!

Előzmény: Jahno (162334)
Jahno Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162334

Eddig csak Balatonról volt szó. Utcán sétálva meg nehéz laptopot nyomkodni. A SIM típusa oda van írva, általában a legtöbb már microSIMes. Ha egyedül használja laptopban akkor okés, de úgysem ez szokott lenni a vége.

Előzmény: King_of_Giants (162332)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162333

Ha többfelhashnálós"

cSAKIS EGYEDÜL Ő HASZNÁLNÁ A LAPTOPJÁBAN

Előzmény: Jahno (162331)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162332

Jahno, ne hülyits :) már hogy nem érted mi kellene, mire kellene

Az utcán sétálva is legyen neki net, meg Balatonon is meg Bp-n is, nem akar megosztani semmit

Linkeltem egy 4G USB modemet, véleményt kértem, minden sim mindenbe stimmel? Különböző keretek vannak a simekhez

Előzmény: Jahno (162331)
Jahno Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162331

Ha többfelhashnálós, akkor biztos nem pent vennék, nem mindig bírja a folyamatos használatot, meg mibe dugod? Egy laptopba és ha abból kirúgják/kikapcsolják akkor nincs net a házban?

Ha tényleg csak egy gépen egyedül, akkor okés, de  nem Emagtól. De ez teljesen korrekt: https://aqua.hu/periferiak/tp-link-tl-mr100-4g-router-t935931

"Miért 30ezer az egyik miért 7ezer a másik?" Funkciók, márka,  miazmás, de ha mutatsz két konkrét típust akkor meg lehet tippelni.

Előzmény: King_of_Giants (162330)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162330

El van felejtve, csak 4G sim van OK?

Erröl mi a vélemény?

Merthogy a Yettel otthon neted, vagy mi, 10 napig egy hónapban ingyenesen áthelyezhető

B.nőm egész nyáron Balaton, aztán itthon Bp

Tehát a fenti usb-s modemröl kellene a véleményetek Miért 30ezer az egyik miért 7ezer a másik?

Nem akarja megosztani senkivel, csak egyedül neki,

Ilyen volt korábban is /formára/

Előzmény: pimre (162329)
pimre Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162329

"mit csináljon most a 4G SIM-mel...". Először is felejtsd el a régi modemet/routert, mert az eddigiek alapján kiderült, hogy mem tudja használni a 4G-t. Vegyél másikat, és tedd bele a kártyádat.

Aztán nézd meg ezt: https://www.yettel.hu/router,  Lapozz a lap aljára, ott szerintem érthetően leírják a használatot. Abban nem vagyok biztos, hogy náluk kellene megrendelni, mert ha megnézed az egyes routerek alatt a részleteket (más tarifát választok), kiderül, hogy majdnem 6 Ft 1 MB, ami nagyon húzós. Jó, van 45 napig használható 5 GB 5000 Ft-ért, ami talán jobb. Nem tudom, hogy a meglévő kártyáddal mire vagy jogosult. De bizonyára kaptál szerződést, és még nem dobtad ki, abból kiderül.

esetleg érdemes más szolgáltatóknál megnézni a lehetőségeket. Például a Vodánál, ahol előfizető vagy. Az előfizetőknek szoktak kedvezményeket is biztosítani a szolgáltatók.

Előzmény: King_of_Giants (162326)
Jahno Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162328

Elolvasod a router leírását, az alapján böngészőből belépsz, menüjében megadod a kívánt wifi hálózati nevet, jelszót, IP tartományokat, bepipálod, hogy ne kérjen PINt és címszvakban ennyi. YT is tele van szinte mindegyik modellel. Yettel oldalán is van egy csomó doksi https://static.yettel.hu/documents/eWV0dGVsX2hvbWVfdXNlcl9ndWlkZV9hNF8wMTIxLnBkZg/yettel-home-user-guide-a4-0121_0w8me0vc.pdf?v=2 

Fene sem lapozza most végig, de lehet egyszerűbb olyat keresni a faluban, aki látott már ilyet. Ugyanaz a logikája, mint bármilyen routernak, csak WAN oldali végén SIM kártya van.

fjfox Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162327

berakod a simkártyát és aztán wifi-n vagy etherneten kapcsolodsz. 

King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.10 0 0 162326

Rutertöl hogy lesz internet? Merthogy emlitettem mobil net kell a laptophoz, lakásban nincs bevezetve a net.

Nem értek hozzá? Nem! Azért mentem a boltba, ahol szintén nem értettek ezek szerint

Ha leirnátok egy hozzá nem értőnek, mit csináljon most a 4G SIM-mel jó lenne

Jahno Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162325

Van router a Yetteltől is, ha nagyon akarja. Ezelet írtam lentebbb. Fejben azért eléggé el van tévedve dolgokkal, meg ahogy látom inkább ugrálni szeret, mint megoldást keresni. Nyilván túl nagy választék nincs, de otthonra pont elég: https://www.yettel.hu/router/4g

Leírás és YT videó van, ha nagyon ragaszkodik, hogy beállítsák akkor talán minden faluban akad valami szaki én nem a szolgáltatót rugdalnám az ilyen kiegészítő majomságok miatt. De hát kinek mi.

Előzmény: pimre (162324)
pimre Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162324

"A boltban is mondták a rutert 6-10ezer, de ők nem árulnak ilyet, van a neten, mondták".

Miért is vennéd a szolgáltatónál? Nem szolgáltatófüggő a router. Ha be van vezetve az internet a lakásba, akkor azt nem közvetlenül a gépedbe kötöd, hanem a routerbe. Onnan a gépbe (különösen, ha asztali gépet használsz), a wifit meg a router biztosítja, amit a lakásban található eszközök használni tudnak. Persze a balatoni nyaralást ez nem oldja meg. Routereket meg itt találsz: https://www.arukereso.hu/router-c3144/?orderby=1&start=25. Szándékosan a növekvő ár szerinti 2. oldallal kezdem, az elsőt nyugodtan elfelejtheted. A lap alján meg találsz egy vásárlási útmutatót, hogy milyen szempontokra figyelj vásárláskor.

Előzmény: King_of_Giants (162322)
Jahno Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162323

Vettel oldalán ott van, szóval van. Mit jött méricskélni? Voda sem konfig  routert az tuti.

Előzmény: King_of_Giants (162322)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.09 -1 0 162322

Spec. a Yettelnek nincs szakembere aki kijönne és beállit, nem pénz kérdés

A boltban is mondták a rutert 6-10ezer, de ők nem árulnak ilyet, van a neten, mondták

Hát bassza meg az ilyen szolgáltató

Voda simán kijött méricskélni amikor reklamáltam, volt szakembere

Előzmény: Jahno (162314)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.01.09 -1 0 162321

Legfeljebb azt mulasztotta el ellenőrizni, hogy a 3G-4G váltást tudja-e kezelni a készülék. Talán nem is gondolt erre."

Ma elautóztam a gödőllői Yettelbe és reklamáltam

Hölgy átrakta a SIM-et a telefonjába és volt net, működött

Visszarakta az usb tokjába és visszaadta hogy ez jó

Csakhogy felkészültem, vittem a laptopomat hogy akkor dugjuk csak bele

Hát nem működött!

Kezdett a szomszéd asztali szakember kissé pökhendin beleszólni, hogy ilyen moden már nincs is. Kissé visszavetettem az arcából, mondván hogy a múlt héten az Árkádban ezt nem tudta a kollegája?

Igen, tegyük telefonba a simet és azt a netet osszuk meg a laptoppal

Van egy fölös okostelefon, SIM ki, netes SIM be

Viszont pontosan nem stimmel a SIM a másik keretbe, tized milliméter különbség

Rögtön jelzi is a gép hogy nincs net

Valami ruterrol beszélt a fickó

Ezek után hogy lehetne közvetlenül a laptopba netet varázsolni?

Előzmény: pimre (162312)
exhighand Creative Commons License 2024.01.09 -1 0 162320

Nekem amikor Alcatelt használtam, nem kellett nyomkodni. Kikapcsoltam azt, hogy ha nem csatlakozik készülék, akkor kapcsolja ki a WiFi-t és ment folyamatosan. Hetente egyszer lemerítettem az akkuját és ennyi volt.

Előzmény: Jahno (162319)
Jahno Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162319

Mi is próbálunk használni, szét is esik a fenébe. Meg minek nyomkodni a menüjét? Mindig odasétálni, belép, oké, vissza a laptop/TV elé? 10ezer körül van használt 4G router is vagy bármi.

Előzmény: exhighand (162318)
exhighand Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162318

Én használtat írtam. Hozzá nem értőnek egyszerűbb a menüje. Melyik telefonkártyás router olcsóbb egy használt Alcatel 1-nél?

Előzmény: Jahno (162317)
Jahno Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162317

Ja, drágább, mint egy router, nem bírja a 24 órás üzemet és folyton basztatni kell a menüjét.

Előzmény: exhighand (162315)
szuri kata Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162316

ácsi , bástya!

nekem az a tapasztalatom, hogy bár a telefonon hasít a net, de megosztás wifi-n , más készüléknek pld. laptop,

már nem annyira fickós, mint például a routerről. 

azonban , ott is előnyösebb a kábeles csatlakozás ,mint wifivel.

alapesetben nincs gond, de a beágyazottabb tartalmaknál számít, sokat.

Előzmény: exhighand (162315)
exhighand Creative Commons License 2024.01.09 -2 0 162315

Bármilyen használt androidos telefon megoldaná ezt a problémát. Kártyát bele, megosztás WiFi-n és hajrá.

Jahno Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162314

Szolgáltatóknak van komplett ajánlata, attól függ mit szeretne az ügyfél, mert általában vagy nem tud semmit, vagy mindent is, de lehetőség adott. Aztán lehet itt fikázni, hogy "komoly" szolgáltató, de mit szeretnénk? Tartson 140 féle Mikrobit meg mindent is, mert esetleg akkor tartanád "komoly"-nak? 

Ha megnézed, akkor legalább 5 féle helyhez kötött router van az ajánlatban, többféle hordozhatós akkus "hotspot", valamint USBs bigyót. Szóval első körben a lehetőség adott, második körben mire nem elég az egyszeri júzernek, ha nem elég akkor ezt miért a szolgáltatónak kell adnia a SIMen és szolgáltatáson felül?

Meg persze néger lány aki legyez, ahogy öregfater szokta mondani. Szakijuk is biztos lenne, többen próbálkoztak már vele a piacon, lásd T szuperszervíz, amire igény itt-ott lett volna, de senki nem akarta megfizetni. Leírás van, nem is túl triviális, lehet szakembert is találni hozzá. Ha akarunk. Meg lehet látatlanban a szolgáltatót fikázni, hogy nem elég komoly.

Előzmény: Patreides (162311)
Doky586 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162313

Gondolom az ügyfél váltig erősködött hogy neki már van modeme, ami eddig is működött..

Nem akar egy újért fizetni.

Szóval megkapta amit akart. :)

Eddig működött. De persze bármely független webshopban vehet új modemet.

pimre Creative Commons License 2024.01.09 0 0 162312

Azért egy ilyen kütyü esetében ez meglehetősen megdrágítaná a dolgot. Egyébként nem a kezébe nyomta, hanem beletette a SIM kártyát. Legfeljebb azt mulasztotta el ellenőrizni, hogy a 3G-4G váltást tudja-e kezelni a készülék. Talán nem is gondolt erre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!