Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Tavaly nyáron játszották el velem ugyanezt, pont Balatonnal. Aztán ahogy az előző 20 évben, nyilván nem ez lett a vége, mert pár hét múlva már rá szerették volna lógatni a tabletet és a TV-t....
Maguk szintjén fel vannak készülve, T meg erre hozta létre a szuperszervízt, ami némi vergődés után be is dőlt, mert senki nem akarta igénybevenni, főleg annyiért. Akkor mi legyen? Itt vagyunk a 10 millió rendszerüzemeltető országában, a szolgáltató szolgáltasson, akinek meg kell az általában talál szakembert.
Júzer ül fordítva, ha mindent is egy helyről várna, miközben mindenkinek meg van a feladata.
"Szolgáltatóknak van komplett ajánlata, attól függ mit szeretne az ügyfél, mert általában vagy nem tud semmit, vagy mindent is, de lehetőség adott. Aztán lehet itt fikázni, hogy "komoly" szolgáltató, de mit szeretnénk?"
.
Ti ezzel itt láthatóan teljesen fordítva ültök a lovon.
Azért, mert itt olyanok kommentelnek túlnyomórészt, akik nem teljesen analfabéták a dologhoz, egy szolgátatónak nem erre kell felkészültnek lennie, hanem "átlagjózsira" és "átlagjulikára", őket kellene kiszolgálnia úgy, hogy a dolog működjön náluk.
Azt nem értem, hogy a Yettelnél mit jelent az ingyenesen áthelyezhető. Ezek szerint helyhez kötött a SIM kártya használata?
Egy ismerősömnek évekkel ezelőtt vettünk egy Telecomos Stick-et. Az jelszóval működik, és az ország másik felébe utazva egy kis faluba viszi magával a laptopját, és a Stick-el ugyanúgy tudja használni, mint itt Budapesten.
Eddig csak Balatonról volt szó. Utcán sétálva meg nehéz laptopot nyomkodni. A SIM típusa oda van írva, általában a legtöbb már microSIMes. Ha egyedül használja laptopban akkor okés, de úgysem ez szokott lenni a vége.
Ha többfelhashnálós, akkor biztos nem pent vennék, nem mindig bírja a folyamatos használatot, meg mibe dugod? Egy laptopba és ha abból kirúgják/kikapcsolják akkor nincs net a házban?
"mit csináljon most a 4G SIM-mel...". Először is felejtsd el a régi modemet/routert, mert az eddigiek alapján kiderült, hogy mem tudja használni a 4G-t. Vegyél másikat, és tedd bele a kártyádat.
Aztán nézd meg ezt: https://www.yettel.hu/router, Lapozz a lap aljára, ott szerintem érthetően leírják a használatot. Abban nem vagyok biztos, hogy náluk kellene megrendelni, mert ha megnézed az egyes routerek alatt a részleteket (más tarifát választok), kiderül, hogy majdnem 6 Ft 1 MB, ami nagyon húzós. Jó, van 45 napig használható 5 GB 5000 Ft-ért, ami talán jobb. Nem tudom, hogy a meglévő kártyáddal mire vagy jogosult. De bizonyára kaptál szerződést, és még nem dobtad ki, abból kiderül.
esetleg érdemes más szolgáltatóknál megnézni a lehetőségeket. Például a Vodánál, ahol előfizető vagy. Az előfizetőknek szoktak kedvezményeket is biztosítani a szolgáltatók.
Fene sem lapozza most végig, de lehet egyszerűbb olyat keresni a faluban, aki látott már ilyet. Ugyanaz a logikája, mint bármilyen routernak, csak WAN oldali végén SIM kártya van.
Van router a Yetteltől is, ha nagyon akarja. Ezelet írtam lentebbb. Fejben azért eléggé el van tévedve dolgokkal, meg ahogy látom inkább ugrálni szeret, mint megoldást keresni. Nyilván túl nagy választék nincs, de otthonra pont elég: https://www.yettel.hu/router/4g
Leírás és YT videó van, ha nagyon ragaszkodik, hogy beállítsák akkor talán minden faluban akad valami szaki én nem a szolgáltatót rugdalnám az ilyen kiegészítő majomságok miatt. De hát kinek mi.
"A boltban is mondták a rutert 6-10ezer, de ők nem árulnak ilyet, van a neten, mondták".
Miért is vennéd a szolgáltatónál? Nem szolgáltatófüggő a router. Ha be van vezetve az internet a lakásba, akkor azt nem közvetlenül a gépedbe kötöd, hanem a routerbe. Onnan a gépbe (különösen, ha asztali gépet használsz), a wifit meg a router biztosítja, amit a lakásban található eszközök használni tudnak. Persze a balatoni nyaralást ez nem oldja meg. Routereket meg itt találsz: https://www.arukereso.hu/router-c3144/?orderby=1&start=25. Szándékosan a növekvő ár szerinti 2. oldallal kezdem, az elsőt nyugodtan elfelejtheted. A lap alján meg találsz egy vásárlási útmutatót, hogy milyen szempontokra figyelj vásárláskor.
Legfeljebb azt mulasztotta el ellenőrizni, hogy a 3G-4G váltást tudja-e kezelni a készülék. Talán nem is gondolt erre."
Ma elautóztam a gödőllői Yettelbe és reklamáltam
Hölgy átrakta a SIM-et a telefonjába és volt net, működött
Visszarakta az usb tokjába és visszaadta hogy ez jó
Csakhogy felkészültem, vittem a laptopomat hogy akkor dugjuk csak bele
Hát nem működött!
Kezdett a szomszéd asztali szakember kissé pökhendin beleszólni, hogy ilyen moden már nincs is. Kissé visszavetettem az arcából, mondván hogy a múlt héten az Árkádban ezt nem tudta a kollegája?
Igen, tegyük telefonba a simet és azt a netet osszuk meg a laptoppal
Van egy fölös okostelefon, SIM ki, netes SIM be
Viszont pontosan nem stimmel a SIM a másik keretbe, tized milliméter különbség
Rögtön jelzi is a gép hogy nincs net
Valami ruterrol beszélt a fickó
Ezek után hogy lehetne közvetlenül a laptopba netet varázsolni?
Nekem amikor Alcatelt használtam, nem kellett nyomkodni. Kikapcsoltam azt, hogy ha nem csatlakozik készülék, akkor kapcsolja ki a WiFi-t és ment folyamatosan. Hetente egyszer lemerítettem az akkuját és ennyi volt.
Mi is próbálunk használni, szét is esik a fenébe. Meg minek nyomkodni a menüjét? Mindig odasétálni, belép, oké, vissza a laptop/TV elé? 10ezer körül van használt 4G router is vagy bármi.
Szolgáltatóknak van komplett ajánlata, attól függ mit szeretne az ügyfél, mert általában vagy nem tud semmit, vagy mindent is, de lehetőség adott. Aztán lehet itt fikázni, hogy "komoly" szolgáltató, de mit szeretnénk? Tartson 140 féle Mikrobit meg mindent is, mert esetleg akkor tartanád "komoly"-nak?
Ha megnézed, akkor legalább 5 féle helyhez kötött router van az ajánlatban, többféle hordozhatós akkus "hotspot", valamint USBs bigyót. Szóval első körben a lehetőség adott, második körben mire nem elég az egyszeri júzernek, ha nem elég akkor ezt miért a szolgáltatónak kell adnia a SIMen és szolgáltatáson felül?
Meg persze néger lány aki legyez, ahogy öregfater szokta mondani. Szakijuk is biztos lenne, többen próbálkoztak már vele a piacon, lásd T szuperszervíz, amire igény itt-ott lett volna, de senki nem akarta megfizetni. Leírás van, nem is túl triviális, lehet szakembert is találni hozzá. Ha akarunk. Meg lehet látatlanban a szolgáltatót fikázni, hogy nem elég komoly.
Azért egy ilyen kütyü esetében ez meglehetősen megdrágítaná a dolgot. Egyébként nem a kezébe nyomta, hanem beletette a SIM kártyát. Legfeljebb azt mulasztotta el ellenőrizni, hogy a 3G-4G váltást tudja-e kezelni a készülék. Talán nem is gondolt erre.