Akkor pusztán öncélúan tartjuk ezeket a hüllőket,és azon kísérletezünk, hogy kinek az állata mennyi ideig, hogyan marad életben? Ez a SIKERünk?
Nem tartom igazán felemelő érzésnek.
Vagy túl pesszimistán látom a helyzetet?
Nocsak!
Azt mondtad, hogy a kaméleonba némileg több intelligencia szorult, mint a gekkokba, és mégis nehezebb a tartásuk?...
Aztán miért?
És siker ebben a szituációban miben valósul meg?
Szerintem nem is találhattál volna jobb érdeklődési területet.Igazából a saját vágyamat vetítettem ki Rád,mert én már évek óta kacérkodom a kaméleonnal.Sőt óriáskígyó is megfordult régebben a fejemben,de a férjem elköltözést helyezett kilátásba,ha ez megvalósul.Egyedül a kutyától nem irtózik,minden más állattól betegesen undorodik.
A siklónk állítom,hogy megismert,mert más kezére nem tekeredett.És a tapintásuk nagyon kellemes,nem hideg és átveszi az ember testhőmérsékletét.Legalább is így éreztem,amikor napoztattam.
Két hét múlva szaporodtok?Jesszuskám!Azt meg tudják előre mondani,hogy hány fővel?
Gyarapodni fog a kis családom kb két hét múlva, ha az UH igazat mondott, héttel:))
De nem hüllőkkel:)
Engem nagyon érdekelnek az állatok, és az is, hogy az emberek milyen elgondolás alapján teremtenek kontaktust, és élnek együtt egy hüllővel (aki pl. még sakkozni sem tud!)
Az az igazság, hogy engem érdekelnek az állatok, legyen az afrikai elefánt, vagy nilusi viziló, netán gekko, vagy kaméleon.
Mást a csillagászat, vagy a Himalája megmászása érdekel, ....
Még ha csak elméleti szinten is.
Én az állatokkal vagyok így:))))
De már látom,hogy gyarapodni fog kis családod!!!
Kaméleon a láthatáron?
Csak gekkot ne,tényleg nem kötődnek az emberhez.Én egyszer óvatlanul nyúltam be a terráriumba, majdnem odalett egy ujjpercem.Kis túlzással.Csontig harapott két oldalról.Kajának nézte.Mindig szerettem volna símogatni,mint a siklót,de akkorát fúj,hogy kikapom a kezem rögtön.
Napközben nem is látható.Elbújik a sziklája mögé.
Nekem az tetszett, amikor az ismerősünk sztyeppi varánusza tök jól elvolt ölben (sőt kicsit kereste a meleget, tehát bújt), aztán mikor a radiátorra leraktam, és ott simiztem, kinyújtotta a nyelvét, hogy megszagoljon. Hát az egy nagyon-nagy élmény volt nekem. :-) Legalább akkora, mint évekkel ezelőtt, amikor egy pitont simogattam. :-) Akkor tetszettek meg igazán a hüllők.
lehetni lehet, van amelyik szivesen mászkál az emberen, de nem igazán kedvelik a dolgot...mármint a kiszedegetést. Viszont csipeszről elfogadják a kaját, a mostani egyik nőstény odajön inni ha locsolom a terkót, tátja a száját és fúj ha nem adok neki.
De mivel saját maguk vadásszák le a kaját nem hinném hogy hozzám kötik a dolgot, azzal meg szerintem nem foglalkoznak, hogy miből teremnek a tücskök a lezárt dobozban...
Viszont baromi kiváncsian tudnak méregetni a szemükkel...
Hát ha nem is játszol le velük esténként egy sakkpartit, de azért felismernek, ha kaját adsz?,( már, hogy a te személyedhez kötik az élelmet?), vagy kézbefogni, esetleg kiemelni a terráriumból egy egyoldalú beszélgetésre, azt lehet?:))
Tibbe: hát barkobázni, kő-papir-ollózni a kaméleonokkal sem lehet:)
Amúgy a gekkók se teljesen ösztönlények, némi értelem szorult beléjük. Legalábbis a nappali gekkókkal (Phelsuma) ez a tapasztalatunk.
A tokék "butábbnak" tünnek, és a fali gekkóim se voltak lángelmék.
Van egy érzésem, hogy ez is az a tipusú kép lesz, hogy amint lejövök a honlapjáról, ismét nem lesz látható, csak a piros X :) Most nálad is és nálam is megjelent, de ha kilépek a honlapról, szerintem ismét eltűnik. De majd lementem, és képtárról már működnie kell. Ha éppen a képtár is nem tart üzemszünetet:))
Mano
Felkeltetted a kiváncsiságom. Meg fogom nézni a lapod én is.
Abban biztos találok arra is utalást, hogy a kaméleonnal lehet-e valami kontaktust kialakítani a gekkokkal ellentétben.
Manó,
ha jól sejtem, akkor a terrarisztika.hu-n a Te albumodat nézegettem tegnap. A Manó név és a kaméleonok legalábbis stimmeltek. :) Akkor még nem tudtam hogy kérdezhetném meg, hogy az utolsó képen azok a tündéraranyos vékony bambuszrúdon álldogáló kaméleonok (gondolom bébik) milyen fajták? Nagyon helyesek. A többi állatod is gyönyörű. Gratula hozzájuk. :)
Nem olvastalak elég figyelmesen.Nálunk Tokay Gekkók vannak.Nagyobbak,mint a leopárd gekkók és sokkal vadabbak.Impozáns példányok,de rejtőzködnek Párzási időszakban nagyon félelmetes hangon rikácsolnak!
Megpróbálok egy képet betenni,amit most kerestem ki:
VIII.ker Luther u./majdnem a Rákóczi u sarka/,mindig van többféle tücsök,gekkóknak szopós egér,viaszmoly stb.Berendezések is vannak.
A másik ahová szoktam járni a Zsinagógával szemben van a Tuatara.Megbízható hely.
Vöröstorkú anolisz lesz?Talajfűtéssel?
A gekkóinknak kell a fűtés,automata ki-bekapcsolóval.A homokon még fenyőforgács is van,párologtató és minden nap meg kell spriccelni a forgácsot,hogy jó párás legyen a terrárium.
Azt olvastam, hogy kb. 5-7 cm homokot kell a terrárium aljára rakni. Az tényleg megfelelő, vagy ennél kevesebb, esetleg több kell?
Egyébként kispesten lakom (az europarktól 5 percre gyalog), azért lett volna akár a soroksári üzlet is közel. De bent dolgozom a városba, és van bérletem, úgyhogy bárhova el tudok menni a városban. :-)
Coney, én sem tudom merre laksz, azért kicsit más irányban is mondok egy kajabeszerző helyet: Leguán kisállatbolt az Alkotás úton.
Mi ott vettük az anoliszokat, meg a kajájukat is. Kis csládi boltocska rengeteg hüllővel. Van 4 méretű tücsök, nekünk a légyméretű kellett, az 10Ft, meg van más egyéb is: viaszmoly lárva, lisztkukuc...
reméltem, hogy több állat mellett fogtok dönteni...
A tisztítás egyszerű, sima forró vizes ronggyal szoktam, ha nagyon vízköves az oldala, akkor higított ecettel, de ez nagyon ritka.
Nem tudom merre laksz, keresned kell egy jó kereskedést, ami nem túl drága, és jó minőségű a kaja. Soroksári Auchanban lévő kereskedést nem javaslom, mostmár nem olcsó, és nagyon büdös a tücsök. Europark szerintem drága, és sokszor nincs normális választék. Kőbányai úton az Oázison belül van a Rebel, én mindig ott vásárolok, tudom javasolni.
Köszi. A terráriumunk tegnap érkezett :-) Nagyon izgi, pedig még nincs benne semmi. (Elvileg úgy néz ki, bár nem akarom elkiabálni, hogy három gekkó lesz)
Ja, mivel takaríthatom ki a terráriumot (bár ki van, de a biztonságért szeretném mégis), hogy ne legyen belőle semmi gond? Sima vizesrongyóval?
Asszem, megyek a héten venni homokot. Kaját hol tudok majd venni neki? (Mert úgy néz ki, hogy egy ismerős szerzi majd az állatkákat, tehát vhol körül kell néznem etetés ügyben)
Röviden:
- a színes homok dekoráció, jó drága, ha van pénzed, vegyél vörös vagy sárga homokot
- 40-es vagy 60-as izzó cserépben, vagy más megoldással elég
- nyugodtan összerakhatod őket az elejétől fogva.
Igen, láttam. Azonban az a kérdés szöget ütött a fejemben, hogy ebben azt írják, hogy egy darabig külön kell tartani őket, máshol meg azt, hogy nagyon társasá állatok, ezért legalább kettőt, hármat kell együtt tartani.
Most akkor mi van? Szóval ha veszünk egy kicsit, akkor egyelőre elég, ha egyet veszünk, mert úgyis külön kellene tartani őket?
Szia Coney!
Én vagyok a másik mopszos topiklakó, akinek köze lesz a hüllőkhöz (pénteken költözik be hozzánk 3 anolisz).
Szóval, mikor állatot választottunk, ezt találtam a lepárd gekkóról, gondoltam belinkelem, hátha még nem olvastad és vannak benne új infók. :)
Sok sikert!!