Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2002.04.08 0 0 319
Megtörtént. A Jóisten vigyázzon a kicsik lelkére.
Előzmény: kivi (289)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.07 0 0 318
Sziasztok!
Kaptam még pár adatot. Vagyis az "ügyvéd" címét. Ebből ki tudtam keresni a MATÁV által hivatalosan kiadott CD-telefonkönyvből mind a 2 azaz kettő db telefonszámukat, mely ezexerint nem titkos. Mivel név, cím, foglalkozás, telefonszám szerepel, így semmi sem titkos.
Tessék:
Soós Kata és Tibor (Dr.) - 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81
tel: +36-1 / 200-2209 vagy +36-1 / 274-2607

Remélem, segít...

Nikolka Creative Commons License 2002.04.07 0 0 317
Olvtársak!

...az, hogy az illető ír semmit nem jelent..ne térjünk át a nép-, ill. fajgyűlöletre, most nem erről van szó! Ne felejtsük el, hogy magyarok is okoznak ilyen szomorú és kegyetlen baleseteket, gyilkosságokat! Természetesen az ír fickó egy tetű és ez még enyhe kifejezés, de nem azért, mert ír, hanem azért, amit tett!

Az ítéletet tényleg a bíróságra kell hagyni, ezzel szemben viszont nyugodtan a porig lehet alázni az ügyvédet, a lányát, a bankot..a gázolót!
Első sorban a gázolót!!! Ugyanis továbbra is ő a gyilkos! Utána jöhet a többi..

Nagyon kiváncsi vagyok a bírósági tárgyalásra, hogy hogyan fog zajlani az egész..és milyen, mekkora bűntetést kap az illető!
Mint egy másik topicban többször említettük már..itt csak jogosság van, nem igazság!

Nikol

ZöPö Creative Commons License 2002.04.07 0 0 316
Kérlek szépen benneteket, próbáljuk meg indulatok nélkül! Az ítéletet pedig bízzuk Istenre és a talán mégiscsak összeülő bíróságra. (Állítólag május elején lesz tárgyalás.)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 315
Pár (számomra) NEW information:

Ír "úriember" vagyis sofőr: Francis Tobin Ciaran

Aki ügyvédnek nevezi magát: Dr. Soós Tibor

Az "ügyvédi iroda" címe: H-1054 Budapest, Hold utca 6.

Aki tolmácsként játszott: Soós Kata

Természetesen nem véletlen a vezetéknevek hasonlósága. Apa és leánya.

Kezdetnek nem rossz. Folyt. köv.

Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 314
Igen. E-célból hoztam létre az RTL-en azt a topicot.
Előzmény: JUSTICE_FOR_ALL (312)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 313
Sziasztok.

Mindenekelőtt MGPB, fogadd őszinte részvétemet így, 2 év után. Az RTL-en kaptam ezt a címet. Elolvastam (igaz, még csak a 200. körül tartok), de soxor könnyes lesz a szemem így, 34 évesen is. Pedig a környezetem a megmondhatója, nem vagyok egy egéritatós fajta...

Ugyan 2 éve hallottam az esetről, de nem gondoltam volna álmomban sem, hogy ennyire tré az igazságszolgáltatásunk. Amikor a fókuszban meghallottam a dolgot, először arra gondoltam, talán történt mégegy ugyanott. Aztán jött a riport, miszerint nemhogy ítélet, de még tárgyalás sem volt. Ez engem felháborít.
Nyitottam egy topicot a "barlangomban" az RTL-klub honlapján. Helye:

http://www2.online.rtlklub.hu/forum/hozzaszolas.php?topicid=9814&forumid=7&anevamikell=

Egész sokan összejöttünk (1.5 óra alatt 3x hozzászólás "holtidőben"), és van 1-2 érdekesség is...

Nagyon szeretném, ha bármi ami az esettel összefügg és úgy érzed szívesen megosztod velünk akár oda, akár az élő mailcímemre (salapapa@axelero.hu) elküldenéd.

Mégegyszer kívánok Nektek rengeteg erőt e borzalom elviseléséhez.
salapapa

JUSTICE_FOR_ALL Creative Commons License 2002.04.06 0 0 312
Arra gondolok, hogy ilyeneket csak álmodni szoktunk, de azt is csak a legszörnyűbb álmainban. Ilyen nincs is a valóságban. És mégis...

A törvény igazságos, de az ír tetü ezzel nem akart élni. Ő inkább úgy gondolta, hogy olcsóbb és egyszerűbb elkerülni az egészet.

Az édesapa bízott a törvény igazságosságában. Az ír tetü nem akart a törvény elé állni és ezzel le is mondott az őt megillető védelemről, amit a törvény biztosított neki.

Fedjük fel a bűnösöket. Fedjük fel a segítőket is, az ügyvéd-tolmács családot, a bankot. Vegyük ki a pénzünket a bankból, szüntessük meg cégeink számláját és biztassuk erre partnereinket. Tegyük lehetetlenné az ügyvéd-tolmács családot, érezzék az ő törvényük védelmét.

Végezetül bízzunk Isten igazságosságában. Segítsünk megszervezni a találkozót.

Ennyien csak elegek vagyunk?

czcz Creative Commons License 2002.04.05 0 0 311
Sziasztok!Láttam a Fókuszt A KÉT KIS EMBERRÖL!BBBorzalmas,Hihetetlen,és nagyon szomorú!!!!!!!!!!!!!!
ZöPö Creative Commons License 2002.04.05 0 0 310
A gyerekeket még az sem hozza vissza, ha a "fazon" rosszul érzi magát. Attól viszont mi is jobban éreznénk magukat, ha az utolsó gatyáját is mondjuk közlekedésbiztonsági beruházásokra vagy a mentők támogatására költené. Hogy akkor az ő gyereke nem örököl? Nam fontos. Legalább él.
Előzmény: vvvvpppp (308)
ex_lx Creative Commons License 2002.04.05 0 0 309
OFF
Nem, itt a szélvédőn belülre leadott géppisztolysorozat a módi. A gyalogosok iránt érzett felelősség első egyértelmű megnyilvánulása. :)
ON
Előzmény: vvvvpppp (308)
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 308
Jól emlékszem, hogy ott szokták felrobbantani egymást a vállalkozók? Mert az is veszélyes a gyalogosokra. :-)

Ami meg a pénzt illeti: nem hozza vissza a gyerekeket, de azért ki lehetne perelni a gatyájából a fazont, hogy rosszul érezze magát. Aztán ha lesz még másik gyerek, annak is jól jön az örökség, vagy ha úgy érzik a szülők, hogy _ez_ a pénz nem kell, akkor lehet jótékonykodni vele, pl. közlekedésbiztonsági alapítványnak vagy más gyerekeknek adni. Már csak azért is, mert ha a büntetőbíróság töketlenkedik, akkor talán a polgári út is alkalmas arra, hogy kimondja a fickó vétkességét (ami, ha jól értem, a vágyatok). Szóval lehet annak a pénznek erkölcsi értéke.

Előzmény: ex_lx (305)
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 307
Létezik olyan paragrafus is, hogy joggal való visszaélés. Nem tudom a pontos tényállását, meg kellene kérdezni jogászt, de talán éppen ez az. Amikor valaki számító módon azért vállal el egy ügyet, hogy szándéosan ilyen összeférhetetlenséget produkáljon és ezzel az igazságszolgáltatást akadályozza.
Előzmény: renegade (304)
deva11 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 306
Kedves Szülők!
Én is a tegnap esti Fókuszban hallottam az esetetekről, és mondhatom alaposan felkavart! Ez bizony a magyar igazságszolgáltatás szégyene!
Rettenetesen sajnálom, fogadjátok részvétemet ennyi idő után is. Remélem, hogy ezek után mégis csak lesz előrelépés a tárgyalásokon is (bár úgy gondolom, számotokra nem is ez az igazán lényeges). Nekünk sajnos még nincs gyerekünk, keményen küzdünk érte (lombikosok vagyunk), és talán ezért is zaklatott fel annyira a dolog. Ha jól értettem, ti is vártatok a gyerekekre és akkor jön ez az őrült ember, akiben annyi gerincesség sincs, hogy vállaja azt, amit elkövetett... nem is írok róla többet. De - nem tudom jól láttam-e - újra vállalkoztok babára? Kívánom, hogy gyönyörű, egészséges baba legyen, és (amennyire lehet) gyógyítsa be a sebeteket!
Tudom, hogy a nagymamának is nagyon nehéz, főleg úgy, ha magát vádolja a történtekért, de talán a leendő unoka segít neki is.
Kitartást és jó egészséget kínánok nektek: Éva
ex_lx Creative Commons License 2002.04.05 0 0 305
Helyzetjelentés a szomszédból, Tahitótfaluból. A falun É-D irányban végigvezető egyirányúsított utak szűkek, Éppen csak elegendőek egy teherautó biztonságos közlekedéséhez. Sajnos - bár minden ház kertes-kocsibeállós - a helyiek félig a nyúlfarknyi járdán, félig az szűk úttesten parkolnak, leszorítva ezzel a gyalogosforgalmat az úttest közepére. Ez még talán nem vezetne balesethez, ha a 40-es sebességkorlátozást betartanák. A helyzet viszont üdülőövezetben éppen az ellenkezője az elérni kívántnak: mindenki (mély tisztelet a kivételnek) egy kicsit lazít; az ittas vezetés természetes, a gyorshajtás (nem az a kérdés, hogy mennyivel, hanem hogy hányszor gyorsabban, mint megengedett) még inkább. Egy 200 m-es szakaszon 4 halálos baleset történt 5 éven belül, és néhány könnyebb kimenetelű. Én megúsztam zúzódással.
3 hónapja, a legutóbbi halálos balasetet követően kérvényt nyújtottunk be az önkormányzathoz a környék lakóinak aláírásával fekvőrendőrök elhelyezésére. Semmi. Lehet, hogy neki kellene állni egy éjjel egy betonkeverővel - svarcban.
A két egyirányú út között egy tágas, kb. 30 méter hosszú keresztutcában (inkább téren) félúton ott áll a helyi rendőrörs. Nem tudok róla, hogy akár a közveszélyes járdán parkolásért, akár a sebességért bárkivel szóba elegyedtek volna.
Mint a Bourbonok... :(

Remélem, szabaddá tudom tenni a kedd estét.

Addig is mindenkinek kellemes hétvégét, ebben és minden hasonló tragédiában érintettnek pedig sok lelki erőt kívánok!

renegade Creative Commons License 2002.04.05 0 0 304
Ami azt illeti, az ugyvedi kamarat is meg lehetne kerdezni, mi a velemenyuk tanult kollegajuk trukkjerol...
Előzmény: Törölt nick (300)
kzt Creative Commons License 2002.04.05 0 0 303
ZoPo, nem kell Terminator. Az irek imadjak a gyerekeket es azt is tudjak hogy egy hiba autovezetes kozben: tragedia. Utana ezalol ugyvedi trukkel kibujas: patkanysag. Ha sikerult a vezetonek lelepnie ezert szamoljon o a lelkiismeretevel illetve a bank, tolmacs, ugyved es a biro akik lehetove tettek neki.

Azt szeretnem, hogy tisztesseges emberek tudjanak rola hogy milyen patkany... hogy ezek az emberek ezutan lassak minden szembejovo szemeben hogy mit gondol roluk. Esetleg hogy a munkaltato banknak egyszer meg kelljen magyaraznia hogy miert kellett asszisztalnia ehhez a mocskos sztorihoz...

Előzmény: ZöPö (302)
ZöPö Creative Commons License 2002.04.05 0 0 302
Néha arról álmodom, hogy Terminátorként megállíthatatlanul megyek és megyek Dublinba... De ennek semmi értelme. A gázoló semmilyen büntetés nem adja vissza a gyerekek életét, sem az általa vagy a biztosító által kifizetett bármilyen összeg.

Azt azonban elvárhatjuk (és KÖVETELJÜK!), hogy a jog zárja le ezt az ügyet, azaz mondják ki a felelős felelősségét és kapja meg azt, amit a törvény szerint érdemel.

Úgy tudom, bűnelkövetőnek és áldozatnak egyaránt joga van ahhoz, hogy az ügye ésszerű és belátható időn belül befejeződjön. Melyik törvény biztosítja ezt?

Előzmény: gnomey (296)
Spanci Creative Commons License 2002.04.05 0 0 301
Kedves Szülők!

Én tegnap, mikor az adást néztem, szabályosan belehaltam lélekben. Csak álltam és bámultam, nem lehetett felfogni. Egyszerűen képtelenség. Most sem tudok okosakat írni, csak azt szeretném mondani, hogy szívem minden melegével ölellek benneteket.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 300
:-(((, bocs, korrigálok...

Kedves betérők, figyelmetekbe ajánlanék, egy ehhez a keserű témához ma nyitott topic-ot:
Anonim nyílt levél Dávid Ibolyához

Azért nyitottam, mert sok olyan vonatkozása van ennek a szomorú és felháborító történetnek, ami nem ide illik...

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 299
Kedves betérők, figyelmetekbe ajánlanék, egy ehhez a keserű témához ma nyitott topic-ot:
< a href=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9060636&uq=1>Anonim nyílt levél Dávid Ibolyához

Azért nyitottam, mert sok olyan vonatkozása van ennek a szomorú és felháborító történetnek, ami nem ide illik...

orrdas Creative Commons License 2002.04.05 0 0 298
Kedves Szülők!

Morbid dolognak tűnhet örömről beszélni akkor, mikor két kisgyermek elvesztéséről van szó...
Engem mégis örömmel töltött el látni Benneteket a tévében, és egy picit belecsöppenni abba a tiszta, nemes világba, ami a Tiétek.

Két dolog jutott eszembe Rólatok:
Az egyik, hogy bár minden gyereknek ilyen szülei volnának! - akkor olyan nyugalom, tisztaság és szeretet lenne a világon, amit sokan elképzelni sem tudnak.

A másik, hogy bár mindenkinek olyan társa volna, mint amilyen társra Ti találtatok egymásban!

Gyönyörű család voltatok, és vagytok ma is! Mert annak ellenére, hogy a picik elmentek, Ti nem veszítettétek el őket.

Őszintén kívánom minden embernek, hogy Benneteket látva gondolják egy picit át az életüket, és merjék ők is a szépet látni, a szépre emlékezni!

Nem tudok mit kívánni Nektek, mert úgy érzem, hogy az igazán fontos dolgokat már régen megtaláltátok.
Csak megköszönni tudom az üzenetet, amit a létezésetek jelent...

renegade Creative Commons License 2002.04.05 0 0 297
Kb. egy eve olvastam eloszor a topikot, azota konyvjelzo mutat ra a bongeszomben. De valahanyszor elneztem ide, a gazolo meg mindig buntetlen volt. Kivancsian varom, mi gyoz: a penz es a jogi csures-csavaras, avagy a jog es az igazsag. Nem mintha verszomjas lennek, de erkolcsileg nem mindegy szamomra, mi lesz az ugy vege.

Ami azt illeti, az ugyved nevet en is szivesen megtudnam. Szeretnem, ha nemcsak a gyerekek apukajaval nezne szembe, de egy tevekameraval is. Ha volt batorsaga ehhez a trukkhoz, legyen a velunk valo szembenezeshez is!

A gyertyagyujtasra sajnos nem tudok elmenni, de -- mint ketgyermekes csaladapa -- lelekben azokkal leszek, akik elmennek a helyszinre.

Meg valami: ismerek harom olyan hazaspart, akik elvesztettek az egyik gyermekuket. Csak akkor nyertek igazi megnyugvast, amikor szuletett helyette masik. Drukkolok, hogy a gyerekek szuleinek is sikeruljon.

gnomey Creative Commons License 2002.04.05 0 0 296
Nem olvastam el az összes hozzászólást, csak a legelső írást, így lehetséges hogy olyat írok, amit valaki már írt előttem. A fókuszt se láttam, csak hírekből tudok az ügyről, de talán azért hozzá tudok szólni a dologhoz.

Kedves Apuka!

Nem írom, hogy részvétet érzek, mert igaz hogy érzek azt is, de legnagyobb mértékben nem azt, hanem dühöt. Tökéletesen igaz, hogy az emberek felelőtlenül viselkednek egymás iránt, az utakon még fokozottabban. Ez az ember elvette két kisgyerek életét, kis kis ártalmatlan csöppségét, akik senkinek nem ártottak, akik előtt még ott volt az egész élet, mindössze azért, mert fél perccel előbb akart megérkezni oda, ahova sietett, csak mert kivagyiságból és nemtörődömségből azt hitte hogy ő mindent megúszhat.

Akarta -e ez az ember hogy ez így történjen, akart-e ő rosszat a gyerekeidnek? Nem. véletlen baleset volt? Igen! Megvigasztal-e ez Titeket? Nem.

Vajon miért hiszi azt valaki, hogy neki mindent szabad, tekintet nélkül másokra? Benne volt a pakliban, hogy ha ő szabálytalanul, vadul előzget az úton, akkor balesetet fog okozni? Igen, és ő mégis csinálta. És utána mocskos módon kibújik a felelősségre vonás alól. Sajnos az a gyakori az utakon, hogy ha valaki balesetet szenved, a legritkább esetlen sérül meg az okozó súlyosan. Ennek az ír férfinak nem lett semmi baja, a ti két kis ártatlan gyermeketek pedig elvesztette az életét. Miért van ez? És miért van az, hogy ha ez már bekövetkezett, akkor nem kapja meg a büntetését, aki ilyet csinál? Mi joga van egy ilyennek ezek után az életre, van valami joga hogy kiálljon a napsütésbe, vagy nevessen és boldog legyen, két emberélettel a háta mögött? Nagyon dühös vagyok, hogy ti két éve elvesztettétek azokat, akik a legdrágább nektek, ez pedig éli a világát azóta is.

Vajon megoldás-e erre a börtön? Elegendő büntetés lenne, ha bezárva élne, maximum 6 évig, de jó magaviselettel még addig sem? Vagymegoldás lenne, ha nem nevetséges kétmilliót, de kétszázat adna "kárpótlásul"? Tudná pótolni a kárt? Mennyit ér egy gyermek élete? Nektek nincs annyi pénz a világon, amiért odaadnátok, neki pedig semmit nem ér, ahogyan ezt be is bizonyította.

Első dühömben, mikor meghalottam ezt a történetet, csak az zakatolt a fejemben, én mit tennék. Nincs saját gyermekem, de tudom milyen az gondoskodni valakiről, szeretni valakit és elveszíteni. Első dühömben csak annyit éreztem, megölném, megölném. Odamennék, és a nyílt utcán fojtanám meg, ha más megoldás nincs, hogy ott pusztuljon el a szemem előtt az, aki elvette tőlem, ami a legfontosabb nekem. De vajon ez segítene-e túlélni az elvesztésüket? Nem tudom.

Nem azért írtam most ide, hogy kifejezzem a részvétemet - már sokezren megtették és még ugyanennyien fogják is, nem is azért hogy tanácsot adjak, mert kinek van joga ilyenkor tanácsot adni? Nem akarok olyan kliséket se mondani, hogy "túl fogod élni, kezdjétek újra", mert fölösleges, hiszen Te is tudod, hogy ezt kell tennetek. Csak azért írtam le a gondolataimat, hogy tudd, eggyel több ember van, akit a te két kis gyermeked története egy picit megváltoztatott. Hátha ez segít valamennyit: nézd meg ezt a sok embert akik írtak neked. Ha csak mindenki egy picit elgondolkodik a dolgokon, és csak egyetlenegyszer mondja azt, hogy "állj!" mielőtt felelőtlenségével bajt okozna másnak; máris picivel jobb lett minden.

kzt Creative Commons License 2002.04.05 0 0 295
En nem mondtam a vezetorol hogy bunozo (csak akkor ha eliteltek). Csak az erdekel hogy mi neve aki vezette kocsit... az eljarasban resztvevok (tolmacs, ugyved, biro) azt hiszem nem titkos. A bank pedig szegyellje magat...

Akar veletlenul is idekerulhet az info ...

Előzmény: vvvvpppp (294)
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 294
Jogos a kérésed, de itt a bűnözőknek vannak személyiségi jogaik, nem az áldozatoknak.
Előzmény: kzt (293)
kzt Creative Commons License 2002.04.05 0 0 293
Lattam en is musort. Nincs meg gyerekem ezert valoszinuleg csak elkepzelni tudom mit ereztek.

Egy dolog nagyon zavart a musorban es itt is: miert a szegyenlos elhallgatasa a neveknek?
A felelotlen vezetes ami a gyerekek halalahoz vezetett egy hiba volt. De ez sajnos barmelyikunkkel elofordulhat.

A gk. vezeto es segitoi patkany viselkedesukkel amivel kihuztak a felelosseg alol raszoltak minden tisztesseges ember megvetesere.

Ha lehet alljon itt annak a neve
-aki ezt elkovette,

a tamogatok, segitok es az ugyet elkenok neve:
-az a tolmacs / ugyved paros aki ugyesen megakasztotta az eljarast
-a biro aki szerint ilyen ugyben 500eFt elegendo biztositek
-es a bank aki ennyire ragaszkodott az ilyen kituno munkaerohoz hogy ezutan hazarendelte elkovetot. (ha esetleg lenne ott penzem azonnal kivehessem)

Előzmény: ZöPö (284)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.04.05 0 0 292
feliratkozom a listára
salk Creative Commons License 2002.04.05 0 0 291
totyakos medwe

Én is gyújtok mécsest a gyerekek emlékére.

salk

Előzmény: totyakos medwe (288)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.05 0 0 290
...lesz mécses részünkről is, de nem biztos, hogy kedden sikerül...
Előzmény: totyakos medwe (288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!