Keresés

Részletes keresés

Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -2 6 138

visszaolvastam csak-szeretem az őszinte megnyilvánulásokat.

Aztán,mivel ez egy nyilvános fórum,s ami ide felkerül az szabad préda- a szerzői jogokat tekintve-gondolom

Előzmény: szimizso1 (135)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -2 6 137

Egyszerűbb lenne megszámolni..D:)

Én már öreg vagyok és a memóriám is szelektív-ezek a dolgok meg már olyan rég voltak,hogy sok ember nem is él  meg 1/3-ad századot-József Attila is alig..

Szval,asszem,hogy az 5,5-ösben 11 huzag volt,de lehet,hogy ez a 4,5-ös volt?Akkor az 5,5-ösben 7?

1:16-os a huzag emelkedése mindkét kalibernek,mert pont így jött ki,a mit tudom én hány col

a huzag pedig jobbos volt

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -8 0 136

Már semmi nincs meg.

Véletlenül, nem tudod, hogy hány huzag van a clg 5,5ös csőben? 

Én csíptem mindíg a magyar légpuskákat, majdnem minden tipus megfordult nálam. Szerintem, jobbak, mint sok, ma kapható vas... De már csak 3 magyar van itthon...

Előzmény: Marcus Wolf (134)
szimizso1 Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 135

Ismerős volt a szöveg, először azt hittem, hogy plagizálsz :-) Amit akkor írtam, akkor egy másik esztergagép forgácsolásának a tapasztalatát írtam le. Most már másképp állnék neki a dolognak az biztos! A FÉG cső, nagyon kellemetlen anyag volt. Nem volt homogén a szerkezete. Ehhez képest az LW. cső forgácsolás szempontjából jobb. Szerintem az exportra készült FÉG csövek is jók voltak, és semmivel sem rosszabbak más gyártók csöveinél. Sajnos kovácsoláskor az anyag görbül, de sokkal kedvezőbb a szövetszerkezete egy kovácsolt csőnek, mint egy vont csőnek. Az LG15-ös csövet egyébként egy Crosman pisztolyba illesztettem bele. Nagyon klassz lett, de majd csak akkor kerül bele, ha lesz hozzá tusám.

Előzmény: Marcus Wolf (109)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 134

parasztmtz 2017.11.19
0 0 83590

2db lámpagyári tus, sátorvassal 5000huf/db

2db lámpagyári léghenger, dugattyúval, elsütő szerkezettel 3500huf/db

1db lámpagyári cső irányzékokkal, felhúzóval 5500huf

Lámpagyári puska, működőképes, rozsda van, tusa nem törött, nem repedt. A levegőt nagyon jól tartja. 7000huf

Kínai légpisztoly, teszi a dolgát, jó állapotú( ez még nem a gagyi fajta, 2008as mkh-s beütéssel) 8000huf

Érdeklődni a nyilvános emilemen, vagy a 06 30 öt81 1669es tel. számon.

További kellemes estét.

ezekből már semmi nem maradt?

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 133

Ezt nem láttam, mielőtt elküldtem az előzőt....;-)

Most már érted, miért buktam ki......

Én tudtam, hogy nem az vagyok, akinek gondolsz, bárki is legyen...

Visszatérve, a csőre, az enyém nyers...

Az eredeti 5,5ös clg csőben, hány huzag van?

Előzmény: Marcus Wolf (130)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 132

háát,gondolom,bedöglött  a szelep-elszuszorog  a levegő..

Előfordul az ilyen a mók-buhera cumóknál..D:)Autodidakta  a skacc(a volt tulaj)de nagyon lelkes.

a slavianál nincsen ilyen gond4

Beszéld meg  a börzetársaddal,hogy  kap érte két slaviat(2db 631-est)Persze,azt előtte tudnom kell,hogy milyen cső van benne mostanság!

A beépített eredeti FÉG csöveknek volt egy "védjegye" vagy "KÁF"-beütője,ami a cső bal oldalán lévő körbe rajzolt egyenlő oldalú háromszög.Ez sok mindent jelzett a hozzáértőknek,amiket  inkább nem részleteznék most.

talán majd egyszer..

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 131

Nem kell bonyolítani, én nem is tettem. Te jöttél hátulról, mindenféle dologgal.

Már akkor sem értettem, most sem igazán, hogy mi a problémád.....

Ha már beleláttad magad valamibe, akkor fejezd is be!

Na ki vagyok???? Ismersz????

Vagy tudsz valamit a csövenről, vagy a clgről amit beszámoltam, és eladtam? Hogy kijöjjön a lém a cometámból...

Előzmény: Marcus Wolf (129)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 130

hát,akkor mégsem az vagy,akinek gondolhattalak volna a clg alapján.Így persze, a csőről sem tudok semmit mondani.Sokan lecsapják a qb-csöveket,kialakítják rajta a clg illesztő méreteket,újra barnítják és eladják,mint "clg-cső"-vet a hozzá nem értőknek.a magyar légfegyvercsövekről valójában leírtunk már itt mindent,amit tudni lehet róluk.Elég,ha visszaolvasod.üdv

Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 129

Jól eladtad a kométádat..D:)

Sztem,ne bonyolítsuk.

a clg-ért adtam volna 2 db qb-t darabokban,tán 1 szelep hiányzik az egészből-1-et egy adapter pótlásával vagy más" ötöléssel" össze lehetett volna dobni belőle minden gond nélkül

vagy 2 slaviat felújítandó állapotban,apróbb hiányokkal,de azokat is darabokban

Aztán lehet,hogy mindet elbörzézhettük volna..

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 128

:-) Ahhoz a clg-hez, pont annyi a közöm, hogy a csővel együtt, még azt számoltam be, a kp. mellett a cometámba....

El is mondtam, az új tulajának. Egyébként, pont ma reggel küldtem el neki, az előző tulaj elérhetőségét...

Most akkor, ki vagyok????

Engem a cső érdekelt volna, hátha tudtál volna valamit róla...

Előzmény: Marcus Wolf (121)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 127

Mindenkinek szíve joga abban hinni,amiben akar."FÉG promo"..minek?Nincs már régen.Néhányunknak meg nem kell hinni,mert tudjuk azt,amit.

A megosztás miértjére meg csak annyit tudok mondani,mint  a sas a verébnek:"a'franc tuggya'".

Előzmény: ZoliD65 (126)
ZoliD65 Creative Commons License 2019.04.08 -8 0 126

nem egyezek azzal akire te gondolsz , de még mindig szakadok a fég promón, hogy az lgm2-be is fég cső ment , azon pláne hogy az új walther csövek rosszabbak . az új steyr csövek kényesek ezt sokaktól hallottam versenyeken , de a Walther csövekkel ilyen hiszti nem volt tudtommal. 

Előzmény: Marcus Wolf (125)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -2 6 125

Volt itt egy ilyen kis "muhahás, a strublingertonyó -ilyen név nincs a fórumon,a valóságba sem,csak hangtanilag azonos-kisfija,aki ilyen kis cinikus kötözködős volt,mert eltalpalta  a vadászpusiművesképzőt csongrádon a munkaügyi központ finanszírozásával- támogatásával és azt hitte egy reggelre ébredvén hirtelen,hogy már mindent tud az életről,mert bunsen égőn belángozott egy izs-18-as tusát...D:)

Előzmény: ZoliD65 (122)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -2 6 124

dumcsizzunk priviben,lehet,hogy ismerhettem

Csak néhány név,akik már elhunytak,nem sértünk személyiség jogokat-hátha mondanak valamit:

Vadlövő I.(sajtoló üv.)(Stolifürer),Pásztor J(a "haleszi koker")Hacker P.Zádori F,(Főmérnök)Nagy L.(F.M.)Zatykó J(agyfa mf),Nógrádi T.(szerszám műhelyf. majd a "zárkeret" Ú.V)stb

A szerelde vezetője ifj. Rója I(a szakrajztanár fia) stb.Belövőket nem ismertem,mert általában ezt a "kisrója" végezte

Előzmény: Sch.Lacika (119)
ZoliD65 Creative Commons License 2019.04.08 -8 0 123

Én is ismerek olyat aki próbált Fég csövet , nem hagyta benn a cuccába , Hány ember is az a nem kis név a mezőnyből ?? egy? , Szerencse .
Kivétel erősíti a nyilvánvalót.  

Előzmény: nzsolt18 (111)
ZoliD65 Creative Commons License 2019.04.08 -8 0 122

Ja hogyne . Pont a fég ... Muhaha 

Előzmény: Marcus Wolf (112)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 0 8 121

Egy?!Akkor mutatok valamit,hátha "megfrissülne" az emlékezeted?Ilyen ebacott barnítású gáztartálya nem sok embernek volt itt a fórumon-egyedül abban a clg-ben,amit nemrég adtál el...Ezért tudjuk,hogy ki ki csoda a "magyar rock zenében"

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -7 1 120

:-)

Nálam 1 db van... Amikor a cometám eladtam, abba számoltam be..

Normál esetben, nem kellett volna, de én hiszek a régi fég csövekben.....

Most már csak az lenne a kérdésem, hogy honnan tudtál erről?

Előzmény: Marcus Wolf (118)
Sch.Lacika Creative Commons License 2019.04.08 0 8 119
Elnézést így ismeretlenül a belevauért, de makóiként, sok ex-féges ismerőseként (pl. a néhai unokatestvérem a belövőknél volt üzemmérnök) csak megerősíteni tudom a FÉG csövekről leírtakat.
Előzmény: mikibacsi71 (116)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 -1 6 118

Ami(k)..

Előzmény: Törölt nick (115)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 0 7 117

Nem én futtatom..Olvass vissza és tanulj!Pl.X.Y.. topiktársunk .hsz.-it,aki csak azért vásárolt meg egy FÉG CLG-t,hogy annak csövét kiszerelve s azt átépítve a cz-200-ba(az abból kijött csővet  a clg-be beszerelve,clg-t eladta)hogy a jó kis"karistolt" slavka-cső szórását feljavítsa,mert a cz-200 egész jó kis belépő cucc.

Előzmény: mikibacsi71 (116)
mikibacsi71 Creative Commons License 2019.04.08 -8 0 116

Mennyi eladó csöved van még,hogy ennyire futtatod itt a FÉG csöveket?

Előzmény: Marcus Wolf (114)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 -7 1 115

Akkor, ami nálam van cső, az ilyen jófajta??? 

Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 0 7 114

A FÉG megtartotta az előd-a Fémárú fegyver és gépgyár rt -még Frommer által kötött Walther-Frommer paktumot egész a fenn álásáig.Biztosan hallott már mindenki a Schwarzlose golyószóróról,a 37Mpisztolyról(amit 7,62 cal.-ban a Luftwaffe is használt.A mauser M9x25-ös) pisztolytöltény is ismerős lehet-mondjuk a nemcsak az Mp-40 tüzelte,de  a Király-géppisztoly is..Minden puska csöve-akár  tűz-akár a légfegyvereké Magyarhonban gyártódott-a FÉG-nél me g  a Danuviánál-és jó valutát hozott az országnak.Nem véletlen,hogy jók a német légpuskák csövei,mert mindenkinek gyártottunk mindent.Egész a 90-es évekeig,pl. a Mauser Sl-300,de P9R-ek is Mauser HSC néven forgalmazódtak külhonban

nzsolt18 Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 113

bocs nem jobbak hanem jók- ezt akartam írni..

Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 0 7 112

Nem vagy képbe Zotyóka!a példád jó,csak nem is tudod,hogy miért?

"hogy van az hogy egy ezer éves LGM2 PCP walther gyári 420-as csővel felveszi a versenyt"-írtad-és meg is adtad a választ.A FÉG gyártotta az 1000 éves LGM-2-be  a csövet meg  a Diana LG55-60 75-ökbe stb..

Mégpedig a 70-es évek közepe tájékán  a Walther cégtől vett 3 db csőkovács gép fejében!S,hogy miért nem olyan jók már  a Walther csövek?Mert a  FÉG "beleadta" az "e"-carbon acélt,amit azóta se tudnak "lekoppintani".

Hogy miért nem  FÉG csöveket tesznek már a légfegyókba?Eccerű a válasz!Mert nincs!1995-ben lehúzták a rolót-a "csőgyárban(Makón)ami meg készült még pár LG427-527 a Soroksárin 2005-ig,azok csőanyagai már csak a sima A20-as (bilivas)szerkezeti acélból lett legyártva-nem volt lóvé a cégnek az "e-carbon"-acélra,meg lógott-az akkor már "Dunaferr" acélműnek is.

Naaa,akkor most már ezt is tudod

Előzmény: ZoliD65 (110)
nzsolt18 Creative Commons License 2019.04.08 -7 2 111

tévedsz.

most is van ft 16ban aki fég csővel nyomja, nem is kis név....

a fég csövek tényleg jobbak csak már ritkák

(itt nem a kihebrált légpukkantókra hanem a vadi újakra gondolok:-D ) 

Előzmény: ZoliD65 (110)
ZoliD65 Creative Commons License 2019.04.08 -7 0 110

AKKOR , Miért nem fég csöveket pakolásznak  a nagyobb gyártók a fegyvereikbe ?? hogy van az hogy egy ezer éves LGM2 PCP walther gyári 420-as csővel felveszi a versenyt egy steyr lg 110 csövével 16J HFT-ben , FT-ben sem a csövén múlik az eredmény  ,pedig vannak ott anschütz 9015, Bau 800, EV2  stb . lehetne még sorolni....

DE Fég csőről , nem tudok hogy bármelyik gyári helyett tettek volna be , Miért ? mert olyan jó lenne hogy lehetetlen kilőni a tudását és horror az ára ??? 
Hagyjuk már ezt a Fég cső istenítést . 

Előzmény: Marcus Wolf (109)
Marcus Wolf Creative Commons License 2019.04.08 0 7 109

Szia,Zsóti!Temár esztergáltál FÉG -csövet,no meg LW-t is!

Hogy is van ez akkor?

"Rendes Tőled, hogy megosztottad volna a mikéntjét a fég cső esztergálásának, de már túl vagyok az egyengetésen, és a palást kőrkörössé tételén. Sokáig tartott, de megérte. Két csúcs közt lett megforgatva a cső és a spéci wolfram-karbid acél borotva élesre köszörült késemmel, 300-as fordulaton egyengettem meg a palástját 0,03-0,05mm-es fogásokkal. Persze előtte egyengetni kellet, de azt meg a mini golyós présemmel sikerült helyrehozni a görbületét. Megjegyezném, hogy igen kellemetlen anyag. A struktúrája olyan, mint ha sok lapos alátét lenne egymás mögé kovácsolva, és az egyik puhább, a másik meg üveg kemény. A puha részekbe szépen belekapott a kés, az üveg keménynél meg eltolta magától. Ezek a szakaszok véletlenszerűen következtek egymás után. A végén egy simítóreszelővel vetettem véget az egyenetlenségeknek. Nem kellett sem álló, sem futóbáb. Holnap megveszem az új esztergagépet, hogy egy fogásból meg tudjam esztergálni a külső átmérőt. Csak halkan jegyezném meg, hogy az LW csőnek az anyaga, meg sem közelíti a Fégét.... A furat kidolgozása az lehet, hogy jobb..."

Ezt valamikor Te írtad!Foglalj állást lécci,"anyagminőségileg"!

Előzmény: szimizso1 (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!