Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én már öreg vagyok és a memóriám is szelektív-ezek a dolgok meg már olyan rég voltak,hogy sok ember nem is él meg 1/3-ad századot-József Attila is alig..
Szval,asszem,hogy az 5,5-ösben 11 huzag volt,de lehet,hogy ez a 4,5-ös volt?Akkor az 5,5-ösben 7?
1:16-os a huzag emelkedése mindkét kalibernek,mert pont így jött ki,a mit tudom én hány col
Véletlenül, nem tudod, hogy hány huzag van a clg 5,5ös csőben?
Én csíptem mindíg a magyar légpuskákat, majdnem minden tipus megfordult nálam. Szerintem, jobbak, mint sok, ma kapható vas... De már csak 3 magyar van itthon...
Ismerős volt a szöveg, először azt hittem, hogy plagizálsz :-) Amit akkor írtam, akkor egy másik esztergagép forgácsolásának a tapasztalatát írtam le. Most már másképp állnék neki a dolognak az biztos! A FÉG cső, nagyon kellemetlen anyag volt. Nem volt homogén a szerkezete. Ehhez képest az LW. cső forgácsolás szempontjából jobb. Szerintem az exportra készült FÉG csövek is jók voltak, és semmivel sem rosszabbak más gyártók csöveinél. Sajnos kovácsoláskor az anyag görbül, de sokkal kedvezőbb a szövetszerkezete egy kovácsolt csőnek, mint egy vont csőnek. Az LG15-ös csövet egyébként egy Crosman pisztolyba illesztettem bele. Nagyon klassz lett, de majd csak akkor kerül bele, ha lesz hozzá tusám.
háát,gondolom,bedöglött a szelep-elszuszorog a levegő..
Előfordul az ilyen a mók-buhera cumóknál..D:)Autodidakta a skacc(a volt tulaj)de nagyon lelkes.
a slavianál nincsen ilyen gond4
Beszéld meg a börzetársaddal,hogy kap érte két slaviat(2db 631-est)Persze,azt előtte tudnom kell,hogy milyen cső van benne mostanság!
A beépített eredeti FÉG csöveknek volt egy "védjegye" vagy "KÁF"-beütője,ami a cső bal oldalán lévő körbe rajzolt egyenlő oldalú háromszög.Ez sok mindent jelzett a hozzáértőknek,amiket inkább nem részleteznék most.
hát,akkor mégsem az vagy,akinek gondolhattalak volna a clg alapján.Így persze, a csőről sem tudok semmit mondani.Sokan lecsapják a qb-csöveket,kialakítják rajta a clg illesztő méreteket,újra barnítják és eladják,mint "clg-cső"-vet a hozzá nem értőknek.a magyar légfegyvercsövekről valójában leírtunk már itt mindent,amit tudni lehet róluk.Elég,ha visszaolvasod.üdv
a clg-ért adtam volna 2 db qb-t darabokban,tán 1 szelep hiányzik az egészből-1-et egy adapter pótlásával vagy más" ötöléssel" össze lehetett volna dobni belőle minden gond nélkül
vagy 2 slaviat felújítandó állapotban,apróbb hiányokkal,de azokat is darabokban
nem egyezek azzal akire te gondolsz , de még mindig szakadok a fég promón, hogy az lgm2-be is fég cső ment , azon pláne hogy az új walther csövek rosszabbak . az új steyr csövek kényesek ezt sokaktól hallottam versenyeken , de a Walther csövekkel ilyen hiszti nem volt tudtommal.
Volt itt egy ilyen kis "muhahás, a strublingertonyó -ilyen név nincs a fórumon,a valóságba sem,csak hangtanilag azonos-kisfija,aki ilyen kis cinikus kötözködős volt,mert eltalpalta a vadászpusiművesképzőt csongrádon a munkaügyi központ finanszírozásával- támogatásával és azt hitte egy reggelre ébredvén hirtelen,hogy már mindent tud az életről,mert bunsen égőn belángozott egy izs-18-as tusát...D:)
Én is ismerek olyat aki próbált Fég csövet , nem hagyta benn a cuccába , Hány ember is az a nem kis név a mezőnyből ?? egy? , Szerencse . Kivétel erősíti a nyilvánvalót.
Egy?!Akkor mutatok valamit,hátha "megfrissülne" az emlékezeted?Ilyen ebacott barnítású gáztartálya nem sok embernek volt itt a fórumon-egyedül abban a clg-ben,amit nemrég adtál el...Ezért tudjuk,hogy ki ki csoda a "magyar rock zenében"
Elnézést így ismeretlenül a belevauért, de makóiként, sok ex-féges ismerőseként (pl. a néhai unokatestvérem a belövőknél volt üzemmérnök) csak megerősíteni tudom a FÉG csövekről leírtakat.
Nem én futtatom..Olvass vissza és tanulj!Pl.X.Y.. topiktársunk .hsz.-it,aki csak azért vásárolt meg egy FÉG CLG-t,hogy annak csövét kiszerelve s azt átépítve a cz-200-ba(az abból kijött csővet a clg-be beszerelve,clg-t eladta)hogy a jó kis"karistolt" slavka-cső szórását feljavítsa,mert a cz-200 egész jó kis belépő cucc.
A FÉG megtartotta az előd-a Fémárú fegyver és gépgyár rt -még Frommer által kötött Walther-Frommer paktumot egész a fenn álásáig.Biztosan hallott már mindenki a Schwarzlose golyószóróról,a 37Mpisztolyról(amit 7,62 cal.-ban a Luftwaffe is használt.A mauser M9x25-ös) pisztolytöltény is ismerős lehet-mondjuk a nemcsak az Mp-40 tüzelte,de a Király-géppisztoly is..Minden puska csöve-akár tűz-akár a légfegyvereké Magyarhonban gyártódott-a FÉG-nél me g a Danuviánál-és jó valutát hozott az országnak.Nem véletlen,hogy jók a német légpuskák csövei,mert mindenkinek gyártottunk mindent.Egész a 90-es évekeig,pl. a Mauser Sl-300,de P9R-ek is Mauser HSC néven forgalmazódtak külhonban
Nem vagy képbe Zotyóka!a példád jó,csak nem is tudod,hogy miért?
"hogy van az hogy egy ezer éves LGM2 PCP walther gyári 420-as csővel felveszi a versenyt"-írtad-és meg is adtad a választ.A FÉG gyártotta az 1000 éves LGM-2-be a csövet meg a Diana LG55-60 75-ökbe stb..
Mégpedig a 70-es évek közepe tájékán a Walther cégtől vett 3 db csőkovács gép fejében!S,hogy miért nem olyan jók már a Walther csövek?Mert a FÉG "beleadta" az "e"-carbon acélt,amit azóta se tudnak "lekoppintani".
Hogy miért nem FÉG csöveket tesznek már a légfegyókba?Eccerű a válasz!Mert nincs!1995-ben lehúzták a rolót-a "csőgyárban(Makón)ami meg készült még pár LG427-527 a Soroksárin 2005-ig,azok csőanyagai már csak a sima A20-as (bilivas)szerkezeti acélból lett legyártva-nem volt lóvé a cégnek az "e-carbon"-acélra,meg lógott-az akkor már "Dunaferr" acélműnek is.
AKKOR , Miért nem fég csöveket pakolásznak a nagyobb gyártók a fegyvereikbe ?? hogy van az hogy egy ezer éves LGM2 PCP walther gyári 420-as csővel felveszi a versenyt egy steyr lg 110 csövével 16J HFT-ben , FT-ben sem a csövén múlik az eredmény ,pedig vannak ott anschütz 9015, Bau 800, EV2 stb . lehetne még sorolni....
DE Fég csőről , nem tudok hogy bármelyik gyári helyett tettek volna be , Miért ? mert olyan jó lenne hogy lehetetlen kilőni a tudását és horror az ára ??? Hagyjuk már ezt a Fég cső istenítést .
Szia,Zsóti!Temár esztergáltál FÉG -csövet,no meg LW-t is!
Hogy is van ez akkor?
"Rendes Tőled, hogy megosztottad volna a mikéntjét a fég cső esztergálásának, de már túl vagyok az egyengetésen, és a palást kőrkörössé tételén. Sokáig tartott, de megérte. Két csúcs közt lett megforgatva a cső és a spéci wolfram-karbid acél borotva élesre köszörült késemmel, 300-as fordulaton egyengettem meg a palástját 0,03-0,05mm-es fogásokkal. Persze előtte egyengetni kellet, de azt meg a mini golyós présemmel sikerült helyrehozni a görbületét. Megjegyezném, hogy igen kellemetlen anyag. A struktúrája olyan, mint ha sok lapos alátét lenne egymás mögé kovácsolva, és az egyik puhább, a másik meg üveg kemény. A puha részekbe szépen belekapott a kés, az üveg keménynél meg eltolta magától. Ezek a szakaszok véletlenszerűen következtek egymás után. A végén egy simítóreszelővel vetettem véget az egyenetlenségeknek. Nem kellett sem álló, sem futóbáb. Holnap megveszem az új esztergagépet, hogy egy fogásból meg tudjam esztergálni a külső átmérőt. Csak halkan jegyezném meg, hogy az LW csőnek az anyaga, meg sem közelíti a Fégét.... A furat kidolgozása az lehet, hogy jobb..."
Ezt valamikor Te írtad!Foglalj állást lécci,"anyagminőségileg"!