Magyarország a 2004-es uniós csatlakozás óta 37 milliárd euróhoz jutott hozzá.
A nyugat-európai léptékkel is hatalmas összeget szerinte öt év alatt felélte a jelenlegi magyar vezetés.
Ha ez a pénz nem az Orbán-kormány és annak holdudvarában került volna kiosztásra, akkor Magyarország nem egy vészesen elszegényedő ország lenne.
Nem tudom ki írt ilyet, de én bő tíz éven át írtam (írattam) pályázatokat (nem közbeszerzésit) évi kétszázat biztos. (Még az első Fidesz kormány alatt kezdődött és tartott a második Fidesz kormány megjelenéséig, illetve utána pár hónappal.) Nem volt tíz százalék akiről tudtam milyen párti és ez soha nem is volt szempont. És mégis kilencvennél több százalék nyert. Jó csak olyat vállaltam el, aminek komoly esélye volt. Erre még garanciát is vállaltam (illetve a cégem, de ez itt mindegy is), és ugye nem dolgozik feleslegesen az ember, ha nem muszáj.
Szerintem a vállalkozók jó nagy része igazából semmilyen párti. Keresni szeretne, dolgozni, fejlődni.
Egyébként ez sem egy korrekt adat. Mai értéken átszámolva Ausztria nagyjából 28 milliárd eurót kapott, ennyi volt a Marshall segélyből ráeső rész, és természetesen nem mindegy egy ország újjáépítése szempontjából, hogy a nyugati, vagy a szovjet érdekszférához tartozott-e.
A különféle lenyúlási faktorok, állami korrupció stb is teljesen más mértékegységen mozgott akkoriban.
Elég, ha érzékeltetés képpen megnézzük, milyen összegek forogtak az akkori labdarúgó sztárjátékosok kapcsán, és mekkora összegekről beszélünk ma. Majdhogynem több nagyságrendű a differencia.
Pár hónappal ezelőtt bemásoltam egy tanulmányt, ahol kimutatták, hogy érdekes módon a pályázatok nyertesei közt 60-40%-ban a kormányközeli erők nyernek, bármilyen oldal legyen egyébként hatalmon.
Egy különbség volt baljobbék között, hogy a fidesz idején flottabbul ment az átszerveződés:))
Nézd, én nem kedvelem a forradalmakat, szóval ha ilyet tervezel, előtte legalább itt a fórumon terítsd, hogy mikor kezditek, így legalább a kérdéses időpontban elvégzem a birtokon a legfontosabb kerti munkákat.
A kisebbik baj, hogy a kisebbik felét ellopják, a nagyobb baj, hogy a nagyobbik fele is hülyeségre megy. Ha egyáltalán nem lopnának akkor a teljes összeg menne hülyeségre, ezzel nem vagyunk kisegítve.