E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
"Valószínűleg nem a galambok jutnak először eszedbe a Loosi csatával kapcsolatban, amely az első világháború első fő brit offenzívája, amely 100 évvel ezelőtt, 1915. szeptember 25-én kezdődött.
Az egyik naplóból ( WO 95/123/4 ) kiderül, hogy a loosi csata volt az első alkalom, hogy a főparancsnokság kipróbálta a galambküldő szolgálatot a harctéri kommunikáció részeként az első világháborúban. Kezdetben 60 embert bevontak Angliából, Skóciából és Walesből a GHQ Pigeon Messenger Service-be. A férfiak 1915. augusztus 19-én érkeztek Franciaországba, ahol Alec S Waley, a Postagalamb Szolgálat kapitánya megszervezte az összes loftot, és kiképezte a csapatokat, hogy használják a galambokat a loosi csatában való első igazi próbájukra. (...) Szeptember 27-én, két nappal a csata kezdete után megjegyzik, hogy a galambok 25 percen belül 152 szóból álló üzenetet juttattak el a heves lövöldözés és a rossz időjárás ellenére."
Úgy gondolom a dátumok alapján, a fénykép 1915-ben a francia - loosi csata - hadszínterén készült.
Ha a felére kérdezel, tényleg nincs sok értelme. De az egy egész mondat volt.
Így: "Az '17-es kép. '19-ben már nem volt postahivatal."
Az első mondat: "Az '17-es kép." Arra vonatkozik, amit van_Persil visszahivatkozott itt(link). Azt írta, "a helyszín ma", és egy link mutatott a helyre, amin egy 2017-ben készült felvételen látható a postahivatal.
Második mondat: "'19-ben már nem volt postahivatal." A "'19-ben" egyben egy link, ami egy azonos helyszínen (pár méterrel odéébb) készült, de két évvel később, 2019-ben, amikor már ránézésre nem postahivatalként működött.
Amit van_Persil leírást adott a képhez, azon nem változtat.