Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Hát emlékeim szerint valami hasonlóval lőttem be kb 45 éve a szenyyvizet két kanyarral és úgy negyven méter hosszon.Tettem rá tisztítókat de keresnem kellene hová mert nem kellett használni. Ja és nem a padló szinten méricskélve hanem másfél méter mély szűk árokb alján. Hol volt akkor LEASER?
Nekem van lidlis vizeslőcsöm, ami nemcsak a vízszintet, függőleges, hanem a csatorna, és az ereszcsatorna lejtését tudja mérni.
Szerencsésnek érzem magam, mert Miskolcon vettem egy digitális dőlésmérőt kb. 10+ éve 42000,- forintért. Ezzel szoktam ellenőrizni az ilyen eszközöket. Meglepően pontosak ezek az eszközök 60 centi hosszon is. Ha nagyon kényes a dolog, akkor van 3 méteres alumínium lécem és erre szerelem fel a vízszintezőt. Az ácsomat már megfenyegettem, hogy az oromfal zsaluját, csak a dőlésmérőmmel lehet ellenőrizni, mert az 0.1 fok pontos. Természetesen a legyártott szarufákhoz képest.
Ezt a szerkenytyűt ezek a vidéki emberek nem munkavégzéshez, inkább egymás szórakoztatására bütykölték ösze! Az egészben a legegyszerűbb, de egyben a legnagyszerűbb találékonyság szülötte a megfazonírozott MTZ hátsó gumiból készített lánctalp!
Miki Bácsi! Szerintem te ne nézz ilyen videókat építkezés közben, de - főleg! - ne ilyen videókból okosodj!
Aki egy ilyen, sokszor sok méteres alapterületű alapon egy alig méteres szarral mér "vizet", az csináljon inkább cérnakesztyűs kézzel
légfegyveres fejtágító videókat a nagyérdeműnek! ;-)
Az első családi ház építést, amibe családilag besegítettem, 16 évesen követtem el. Volt kb. 30 m hosszú gumi csövünk, a két végébe betoldott kb. 20 centis átlátszó, merev plasztik csővel, és a
6x12 m-es ház alapot centi pontosan kizsaluztuk a sógorral ketten.
Ilyen csutak vízmértéket egy 2x2 m-es szaunába se mertem volna bevinni, pedig megcsináltam vagy ötvenet 20 év alatt...
Zárójelben kérdezem csak: szennyvíz csőnél ilyen rövid kis szarral hogyan mér megfelelően szöget a lejtéshez? Mert ha szépen vízszintbe rakta, akkor előbb, vagy utóbb ugye......
Nagyon tolja majd az elejét. A Wehrmacht lövegvontatói voltak hátul lánctalpasok, elől meg gumikerék. Nem igazán volt szerencsés a konstrukció, mert kanyarodni egy ilyen járművel szinte lehetetlen volt havas úton, vagy laza talajon. Emlékszem, amikor billencs Kamazzal jártam, megrakva a bányában, ha gyorsabban szedtem alá a kormányt, nem igazán akart fordulni. Inkább szántotta a talajt, de egyenesen ment tovább. Ilyenkor meg kellett állni, és egyenesből óvatosan tekerve a kormányt kanyarodni.
Ezt a képet nem is hiszem el, hogy magadtól fel merted tenni! Két tokra mért lejtés, ugyanaz, mint a csövön mért lejtés! ;-) Aki mást állít, arra kezdjél gyanakodni!