Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Nem, az USA-ban nem volt már jobbágyság. Még ha volt is némi hasonlóság a "sharecropper" bérlők részéről, de a legfontosabb különbség, h nekik csak a termény jelentős részét kellett leadniuk bérleti díjként, egyébként szabadon távozhattak bármikor, az utódaik meg pláne - míg egy jobbágy a földhöz volt kötve, muszáj volt maradnia, még a gyerekei is jobbágyok kellett maradjanak ugyanott.
Találtam egy súlyos hibát az amúgy hibátlan Monk sorozat szinkronjában. Randy vissza akar vonulni egy tanyára, felmond a rendőrségen. Stottlemeyer százados azt mondja neki: - Randy, maga nem jobbágy, se nem farmer.
Hát megeszem a kalapomat ha jobbágyot mondott. Hogy kerülnek jobbágyok Amerikába?
megvan a magyar gyerek YT videója is, aki szanaszét gyalázza. és sok mindenben igaza van, de azért ő egy rasszista gyökér, tehát sok olyat is számon kér a sorin, ami suttyóság. megosztó ez a sori kétségtelen lehetne jobb, nem Peter Jackson szint. de én nem örülnék ha nem lenne. a semminél jóval több.
Szerintem Tolkien könyve ultrakomplex mű, amit nem lehet filmen visszaadni maradandóan. A SW ehhez képest esti mese babócával szint. A komplexitásához képest Jackson gyönyörűen adaptálta, mesterien szintetizálta a lényegét. Ehhez képest az Amazon a Silmarillion könyv és a LOTR könyvek függelékeiből próbált valami hasonlóan szórakoztatót csinálni, és szerintem sikerült, mivel ez még nehezebben megfogható alapokkal bír. Én nagy rajongója vagyok Tolkien könyveinek, de kellően el tudok vonatkoztatni, amikor a mozgóképes adaptációkat nézem, pedig ezek a művek olyan nagyon nem is távolodtak annyira el az alapművektől. Nézd meg mit csinált az Apple az Alapítvánnyal. Na, az a felháborító.
A karaktere tetszett inkább. Ha akkora Tolkien rajongó lennél, mint amekkora SW és fontosnak tartanád a kánont/Tolkienhez való hűséget, szerintem rosszabb véleményed lenne róla. :) A mozifilmes látványon kívül nem sok minden van benne olyan, ami hű lenne Tolkien szellemiségéhez, amit Jackson sokkal jobban eltalált. Én nem hiszem, hogy megnézem a 3. évadot, de a nézettség eléggé romlik, szóval nem is biztos, hogy lesz. (Hozzáteszem, én SEM vagyok akkora Tolkien/GYU rajongó mint amekkora SW, ezért végignéztem, ők többnyire nagyon lehúzták/végig sem nézték.)
Na most néztem végig, hát sokat nem változott a véleményem a ROP 2. évadáról.
SPOILER-t tartalmazhat az utolsó részből.
Az Acolyte-nál ugyan jobb (ami nem nehéz), de nem sokkal, főleg hogy mennyi pénzt tolt bele az Amazon.
Voltak benne epic részek pl a Balrog/Durin, de úgy összességében nekem akadozott/szétesett és a casting szvsz nagyon el lett szúrva 1-2 kivétellel.
Nagyon merészet sem mertek húzni az írók, pl Grand Elf/Gandalf helyett lehetett volna a Stranger kék varázsló és nem berángatni őt ebbe az időbe. A legnagyobb csalódás Szauron, nem a színész (szerintem ő jól hozta a szerepét), hanem amilyen karaktert írtak neki. Mert ebből kb az jött le, hogy Sauron inkább Galadrielt akarta megd*gni, mintsem Középföldét elfoglalni, utóbbi inkább azért történt, mert elutasította.
Lehet, hogy akkor az American Gods se tetszett volna. Nekem bejönnek az ilyen fekete humoros sztorik, a második részben a fekete-fehér Hádész szerintem zseniális. Persze nem állítom, hogy egy kivételes sori, de a flixesekből szerintem kilóg felfele.
én elkaszáltam egy rész után. Nekem semmit nem adott csak egy béna dramaturgiát és sekélyes sztorit, amit azzal próbálnak menteni hogy ókori diszletek közé toltak.
Megnéztem a KAOS első epizódját a flixen, egész szórakoztató. Goldblum miatt érdekelt, de a többi karakter is érdekesnek tűnik. Rajta kívül még a Herát játszó Janet McTeer-re emlékezetes (Ozark - Helen) és ott van a Prometheuszt játszó Dillane (Trónok Harca - Stannis).
Koncepcióban kicsit American Gods, de látványban, hangulatában kevésbé misztikus/sötét, inkább vígjátékszerű (ami végül is a görög istenek végeláthatatlan intrikái miatt érthető is, bár a Hádész - amiről az első részben csak pár kockát kapunk - feelingje közelít hozzá). Persze még meglátom, hogy érdemes-e végignézni.