Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 278

A thonett (?) szék (ebből van 3) - próbáltam világosítani a képeken...

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 277

Pókhálós a teteje, egyébként semmi baja... (ezt még nem poroltuk le... )

Az ágylábak pont olyan stílusúak, mint a kisasztal teteje... (jobban belegondolva, anyósom parasztbarokknak hívta)

Gondolom háború utánbi cucc lehet...

(ez az opera nem engedi, hogy rendezgessem a képeket... hurrá...)

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.20 0 0 276

na szóval. Fényképeztem egy sort. Az ágyakat még nem, azt hazahoztuk, leganézzuk és majd utána. Végül kiderült, hogy 3 ágy van, két egyforma faragott és egy régi szerintem valami parasztágy, még fa csapolással.

A faragottaknál meg rájöttünk, hogy hoppá, az ehhez tartozó szekrényt és márványtetejű éjjeliszekrényt adtuk oda az anyósomnak... (neki most van két márványtetejű éjjeliszekrénye is hozzá -az egyikről berakok egy képet, azt még nem vitte el és most találtuk meg a padláson a hozzá tartozó díszítést - plusz van egy jó nagy márványtetejű talán komódja? Ő mondjuk konyhaszekrénynek használja...) Komolyan elgondolkoztam azon, hogy egyben kéne eladni az egészet és kifizetni az anyósomat (szerintem boldogan eladná... ) - de csak akkor, ha így egyben a mi frissen felfedezett két ágyunk is többet ér, egyébként nem biznyicelek az anyóssal, az semmi jóra nem vezet :))))))

Na szóval az éjjeliszekrény (mindjárt... túl nagy a kép, át kell méreteznem...)

Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.05.20 0 0 275

Áh, én még fotogéppel sem tudok, ha nincs normális fény.

Vakuval bútorokat, esetleg tárgyakat még csak-csak, de festmény az pl. felejtős.

Előzmény: Törölt nick (273)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.05.20 0 0 274

Semmi.:)

A hozzászólásodból úgy tűnt, az ónémeten a gyártás helyét érted,

pedig quadrocs minden bizonnyal a stílusára gondolt.

Előzmény: gdzsozy (271)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 273

? most mi a bajod tulajdonképpen ?

(szerintem egyébként mobillal nem lehet normális képeket csinálni ha nem jók a fényviszonyok, a beépített hangyapö**nyi vaku semmit sem ér, fókuszálni sem lehet normálisan ... fényképet FÉNYKÉPEZŐVEL, cipőt a cipőboltból...) 

Előzmény: gdzsozy (272)
gdzsozy Creative Commons License 2012.05.19 0 0 272

a fényviszonyok... :)))

nem?

én mindig a terítőre fogom tudod amit régen a fényképezőgépre terítettek.

ha nincs nálam akkor még mobillal se lehet fotózni.

:)

Előzmény: Törölt nick (270)
gdzsozy Creative Commons License 2012.05.19 0 0 271

mi a baj vele?

quadrocs írta: "padláson figyelő ónémet (?) ágy"

Előzmény: Régiségkereskedő (269)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 270

na mostmár tényleg fényképezni fogok (ma akartam, de közbejött valami)

Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.05.19 0 0 269

"nem biztos hogy ó német..."

?

Előzmény: gdzsozy (267)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 268

oh, nem esek hanyatt... látom, hogy semminek sincs ára :) Mindössze próbáltam bekategorizálni :))))) (mindenesetre tényleg szép, de ez ugye csak esztétikai érték és ki szeret rombolni?)

Előzmény: gdzsozy (267)
gdzsozy Creative Commons License 2012.05.19 0 0 267

nem biztos hogy ó német...

:)

lehet hogy valahol kishazánkban gyártották a háború előtt vagy után.

nem kell mindenről azt hinni hogy a labancok gyártották.

a kiegyezés korától olyan szintű szakmai fejlődés volt magyarországon, hogy pl a hintókat innen vitték ki angliába ahol átfestették és eladták a tudatlanoknak a kontinensre. volt olyan aki angliában vett kocsit és elhozta bemutatni magyarországon, és csak azt mondta a mesternek:

Ha majd ilyeneket tudnak csinálni akkor elkérhetnek nagy pénzt.

a mester meg csak odalépett a kerékhez és egy picit megkaparta ott ahol az ő "emblémájuk" volt és megmutatta hogy ez itt készült. csak 4x-es áron vették meg kintről.

úgyhogy a bútornál sem kell hanyat esni. nem biztos hogy az az aminek látszik.

Előzmény: Törölt nick (264)
gdzsozy Creative Commons License 2012.05.19 0 0 266

szinte mindent össze lehet rakni.

raktam már össze 36db-ra tört faragott thai széket, az szép meló volt.

Thonették iskolát teremtettek a bútorgyártásban. azokat a székeket szétszeded,csiszolod és összerakod. ugyanolyan marad.

de nem biztos hogy szét kell szedni. én ha festeném akkor inkább lakkpácot vennék hozzá.

tehát pontosan fogalmazva oldószeres pácot, és valamilyen 2k lakkal átfújnám.

olyan lenne mint az új.

de a székről dobhatnál fel képet hogy milyen is a domború thonett. mert az ülő lapok inkább homorúak szoktak lenni.

Előzmény: Törölt nick (262)
gdzsozy Creative Commons License 2012.05.19 0 0 265

Igen.... ez az érzés már bennem is megfogant.

csak valahogy nem tudtam szavakba önteni.

:))

Előzmény: Régiségkereskedő (261)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 264

szerintem kommersz... sajna...

lehet, hogy mindent lefényképezek... és eladom az egészet. Tárolni gáz, a pénz meg kéne az építkezéshez...  ez is pénz :))))) (na jó, azért sejtem az értéküket, az igazán izgalmas cuccokat /régi porcelán étkészlet stb./ már elhordták előlünk, nekünk csak a "maradék" jutott... na jó, a 4 étkezőszékért kicsit harcolnom kellett, de az pont azért tetszett meg, mert könnyen felújítható, és akkor szerintem brutál jól fognak kinézni - de az is kommersz). (Csak annyira el van ásva minden és poros, ezért nehéz fényképezni... a padláson figyelő ónémet (?) ágy ráadásul darabokra szedve pihen, azt se tudom, megvan-e mindene (szerintem igen, elég gondosan lett elpakolva). Az mondjuk szerintem gyönyörű, tényleg azon gondolkoztam, hogy valamire fel kellene használni... na de kinek lenne szíve egy ilyen gyönyörűséget szétbarmolni?)

Előzmény: Régiségkereskedő (263)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.05.18 0 0 263

Ha valami kommersz darabok, nyugodtan lefestheted őket, de azért előtte dobj fel egy fotót róla,

nehogy esetleg tönkrerakj egy ütősebb bútort.

Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 262

hmmm... van 3 régi Thonett székünk (aminek még domború az ülőrésze). Sajnos a negyedik úgy eltört, hogy azt már csak profi tudná megjavítani, így elajándékoztam...

Jól sejtem, hogy ha darabokra szedem, lecsiszolom, összeragasztom és lefestem, használhatók maradnak?

(mondjuk jó állapotban vannak, lehet, hogy nem is szedem szét őket - viszont azzal a galád gondolattal kacérkodom, hogy lefestem őket fehérre vagy színesre... )

Még soha nem csináltam ilyet, azért kérdezem :))))  (pénz nem lesz a felújításukra, kidobni nem akarom őket, eladni meg úgyis csak fillérekért lehetne, nem kótyavetyélek...)

Előzmény: gdzsozy (258)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.05.18 0 0 261

Ahogy elnézem a hozzáállást, kb. minket jobban érdekelnek ezek a bútorok, mint a saját gazdájukat.:)

Ilona19500219 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 260

Kedves Szakertö, kaptam 2 szekrenyket,kivancsi vagyok, hogy van-e valami komolyabb erteke.Az üveges 290-140-50 cm, a fiokos /kis kihuzhato marvany(?)asztallappal/ pedig 215-85-50cm. Köszönöm!

kiskavics1 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 259

Nem fogok tudni mostanában fotót készíteni,csak szerintem 1-2 hét múlva.

Ami jellemző hiba,hogy a festésük megkopott és pár fogantyú hiányzik. Illetve az egyik 3ajtós tükrös szekrény egyik tükre el van törve.

A legnagyobb bajom a felújításával,hogy helyem nincs. Tehát elsősorban az eladásán dolgozom és azt június elejéig meg kellene tennem.

Szóval a felújítása csak akkor érdekes számomra,ha az az értékét annyira növeli,hogy megérje a befektetés.

gdzsozy Creative Commons License 2012.04.25 0 0 258

világosban, külön külön megtudnád fotózni?

ahol hibát látsz azt szintén megkéne.

és jó lenne ha leirnád hogy mit tapasztalsz vagy látsz hibát rajta.

Én nem vagyok műkereskedő, "csak" asztalosmester úgyhogy én csak azt tudom hogy javítható-e.

hogy az neked megéri vagy nem azt neked kell eldöntened.

Ettől függetlenül azt mondom hogy sokkal hamarabb el lehet adni ha szépen fel van újítva, de ha te szeretnéd használni akkor is megéri. van úgy hogy 100-110 éves thonett székeket újítok fel, (sőt saját részre még keresek is) vagy karosfotelokat, kanapékat

amik felújítás után még évtizedekig használhatók.

Előzmény: kiskavics1 (257)
kiskavics1 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 257

Az előzőnél elrontottam..sorry. :)

A válaszokat előre is köszönöm!

kiskavics1 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 256

Üdv!

Ha nem nagy gond akkor én is egy már hagyományosnak számító kérdést tennék fel.

Egy hagyatékból származó hálószoba bútor szettet szeretnék eladni helyhiány miatt.

A volt tulajdonosa szerint elmúltak 100 évesek a bútorok,de a stílusukat nem tudta megmondani,így ha lehetséges akkor szeretném meghatározni a korukat és az értékeiket is,illetve,hogy megérné-e őket felújíttatni?

A szett:

2db 3ajtós szekrényből,

2db ágyból,

2db éjjeliszekrényből,

1 komódból,

1fésülködőasztalból,

1 üvegasztalból,

és 4 db kárpitozott székből áll.

kép:

Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.04.20 0 0 255

Ez sajna így van.

Előzmény: gdzsozy (254)
gdzsozy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 254

Köszönöm.

Ugyebár én szakmai szempontok alapján nézem a bútort és úgy mondom hogy ér e valamit.

megerősítettél abban amit gondoltam.

de hát előfordult már az mással máshol is hogy valami hülyeségre bóvlira van igény és nem a minőségi de drágább dolgokra.

Előzmény: Régiségkereskedő (253)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.04.19 0 0 253

Nyugat-Európából lomizott "csippendél" asztal, kinti ára pár euro. Itthon 15-50E Ft közt kérnek értük.

Használtbútor-kategória, tehát az én szemszögemből, vagy egy hozzáértő

gyűjtőéből-régiségkedvelőéből az értéke felújítás előtt és után egyaránt 0 Ft.

Egyébként nincs különösebb baj velük, amíg nem próbálják komolyabb

pénzért ráakasztani a polgárra (pl. 15-50E Ft.:)), mint überantik darabot.

"...amíg várt a gazdájára kb 6-an akarták megvenni 4-5 óra alatt..."

Ez viszont azt mutatja, hogy - miután azért elég pofás darabot varázsoltál belőle -, 

azért lenne, aki kifizetne érte akár egy komolyabb összeget is (gyaníthatóan

egészen addig, amíg meg nem tudná, hogy ez egy gyári tucatbútor 1960-ból),

meg azt, hogy sokan vannak, akik nem láttak még egy tisztességesebb régi darabot.

Előzmény: gdzsozy (252)
gdzsozy Creative Commons License 2012.04.19 0 0 252

nézd tisztában vagyok vele hogy ez régiségnek nem régiség.

antiknak sem antik.

én csak piacos design-nek szoktam ezt mondani.

de komolyan érdekelhet hogy mennyiért vehették.

most a felújításhoz elköltöttek rá 12.000-et a fára. 6300-at lakkra pácra, és nekem fizettek 10 ezret. tehát csak a felújítás kb 28.000 de mennyit érhet így?

tehát igen a igazság érdekel.

Előzmény: Régiségkereskedő (251)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2012.04.19 0 0 251

Ööö...

Az igazat akarod hallani, vagy hazudjak valami szépet?:)

(Szerintem inkább az utóbbit válaszd.)

Előzmény: gdzsozy (249)
gdzsozy Creative Commons License 2012.04.19 0 0 250

Őszintén és csupán asztalos szempontból nézve az ovális tükrös bútor a kép alapján szerintem nem sokat ér. én szerintem háború előtti, vagy utáni de már bútorgyári darab.

a vitrin az már értékesebb, de fel kéne újítani, mert az sokat nyomna rajta

a orgona vagy harmónium se túl drága, egyszerű fúrnéros.

viszont a 12fogantyús komód az szép jószág, sajna rosszul van fotózva és nem látszik rendesen a fúrnérozás de az szépnek tűnik, most már csak az a kérdés hogy mennyire van jó állapotban.

a szoborhoz nem értek.

Előzmény: saimon templar (248)
gdzsozy Creative Commons License 2012.04.19 0 0 249

Most készítettem el egy faragott asztal felújítását.

Pusztán kíváncsi lennék hogy szerinted mennyit érhetett felújítás előtt és mennyit érhet most.

néhány kép az asztalról:

ilyen lett.

ami érdekes: amíg várt a gazdájára kb 6-an akarták megvenni 4-5 óra alatt. sőt volt akinek szóltak hogy milyen asztalt láttak és úgy jött fel a műhelyhez hogy pénzt hozott magával.

a gazdája meg csak a kifogásokat kereste meg a hibákat,

de azért nagy kegyesen elvitte.

Előzmény: Régiségkereskedő (247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!