Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4298

Gárdonyi nem mozgalmi név , hanem Zieglelből magyarosított. pja német származású jószigazgató volt. Rákosi vajdasági zsidó volt, apja döntött még a magyarosításról. Kunról nem tudom hogy saját elhatározás volt-e. Sztálinnak Koba volt a mozgalmi neve, feltételezések szerint az Ohranánál is az ügynöki neve. A Sztálin a grúz Dzsugasviliből oroszosított, vagy inkább kreált - jelentése acélos. Vonáról nem tudtam

, de ma megint tanultam valamit:) Petőfi nem viselt mozgalmi nevet a Pilvaxban:) - lefordítva  magyarosított, színészi, újságírói, költői név. Mint Herczeg Ferenc esetében,  akit vajdasági németként Franz Herczog néven anyakönyveztek.

Előzmény: Pleiku (4296)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4297
Csak ne várjad el, hogy kényszeresen nagybetűvel írjam. Vonáról rosszul vagy informálva. Ez a valódi neve. Egy ideig a nevelőszülei neve alatt kellett élnie. Szóval végy vissza a sebességből.
Előzmény: Pleiku (4296)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4296
"Kádár Csermanek-ként lett anyakönyvezve"
tudom. volt egy olyan vilag,amikor legtobb kesobbi partvezer a mozgalmi neven kerult "torzskonyvezesre"

Lenin, Sztalin, Kun, Rakosi, es meg lehetne folytatni km hosszan.....
es mi a gond? Vona is Zarzivecz volt, van es lesz.... penz az ablakban....;-)
Petofi is Petrovics volt, Gardonyi Gezanknak tudtad a leanykori nevet?
meg Hitlernak is volt elozo neve....
akkor mit csodalkozol? ilyen a vilagunk...
Előzmény: TürelmiHarc (4291)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4295
"Szocialista út sincs. Sosem volt.

Brigantik vannak, voltak, lesznek."

meg hozzad hasonlo, tarsadalomtudomanyilag alulmuveltek....;-)

meg az amerikanusokhoz kepest is zsongice vagyol.......
Előzmény: denes (4280)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4294
"Látom Pleikuka elakadt...a szavad...lassan idul visszafelé..."
idul hat...idul.....;-)
mit latsz te, te vaksi.....? ;-)
Előzmény: denes (4281)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4293
A gyújtogatás épp azt mutatta, hogy még hamarabb is. Nem alaptalanul égett le. Már ki volt képezve a 4000 szakember is. Nem csodálkozom, hogy összefo**ta tőle magát a Ny. Lépni kellett.
Előzmény: Törölt nick (4292)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4291
Gondoltam volna, hogy pallérozottabb vagy munkásmozgalmi alapismeretekben. Kádár Csermanek-ként lett anyakönyvezve, a kádár álneve volt egy álmunkás álmagyarnak, akinek egész életében csak az a dili volt valódi ami végül (teljesen) eluralkodott rajta. Egyedül azért lehet tisztelni, hogy legalább bedilizett attól amit csinált.

A Vona ügy ennek pont fordítottja. In a way..
Előzmény: Pleiku (4279)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4290
Gondolom nálunk is fákat ültettek a M.E. helyére. Helyreállt a világ rendje.
Előzmény: tkoz (4289)
tkoz Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4289
Mivel az ügynökök többes igy tök mindegy, tehát 1 ügynök dohányzott épp ott, fene a pofáját.
Na pl USÁban egy erdőtűz után a fák ujraélednek és erősebb lesz az erdő.
Görögországban (sőt az Eu-ban) meg erdőtűz után kiparcellázzák a földet a gyujtogatók között.
Előzmény: Zottjoghurt (4288)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4288

KGB.

De lehetett CIA, Moszat, vagy bármelyik, amelyiket épp megbizták. A Délceg-209-esünk épp aludt az akció pillanatában. Villámhárítóként is több hasznát vettük volna.

Előzmény: tkoz (4287)
tkoz Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4287
Ez az az LGB? "LGB is the standard acronym for Lehmann Gross Bahn - the "Lehmann Big Railway" in German. Made by Ernst Paul Lehmann Patentwerk in Nuremberg, Germany, since 1968[1] and by Märklin since 2007, it is the most popular garden railway model in Europe, although there are also many "


Legtöbbször a tűzoltóság a tűz okát illegális helyen történő dohányzásban találja.
O.V. is ma nyilatkozott, hogy antialkoholista 1 éve, gratulálok neki ehhez...
És ez lenne a magyar nép felemelkedése se drog, se szesz se bagó..a nők maradhatnak. (valami öröm csak legyen). Nem vicc. az a nép fog győztesen kijönni az emberiség válságából aki ehhez tartja magát. Oroszországban 10 %-os javulás szeszfogyasztás visszaesésében Putyin alatt...a szám magától fog szinte nőni mert ez a 10 % ráadásul fiatal...ez figyelmeztető jel nekünk!
Előzmény: Zottjoghurt (4274)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4286
Tiszta Amerika ! hehe
Előzmény: denes (4283)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4279
nem volna, hanem vona......vona, leanykori neven Zázrivecz...;-)
majd folnosz a feladathoz is....Deneske...
Előzmény: denes (4275)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4277
"Nem én védem a kommunista országokat. Írd annak aki védi."


mar megint hazudozol....

nem szeretem ezt a szot hasznalni, de aki ennyire permanensen es kovetkezetesen inszinual, akkor azt szembesiteni kell a valosaggal....
szoval soha,semmikor nem irtam, hogy te veded a kommunista orszagokat....
egyreszt nincsenek es nem is voltak kommunista orszagok, masreszt nem is szorultak volna ra a te vedelmedre....
Előzmény: Gavriel (4269)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4274

Nekünk még egy céget sem engedélyeznek. Osonó LGB ügynökök mindent felgyújtanak. Igy tényleg nem lehet...

 

-------------
Az 1980-as évek elején meghirdetett Mikro­elektro­nikai Kormányprogram újabb lehető­sé­geket ígért a hazai félvezetőipar környezetében dolgozó cégek, és ezzel együtt tanszékünk számá­ra is. A Kormányprogram egyik célja a szemlélet­váltás volt; az, hogy a tervező mérnökök áramkö­reik megvalósításakor ne nyomtatott áramköri lapon történő áramkörépítésre gondoljanak, ha­nem integrált áramkörben történő megvalósításra. Ehhez a szükséges technológiát a Mikroelektroni­kai Vállalat (MEV) biztosította volna. A kormány­program keretében négyezer elektronikai tervezőt kellett volna átképezni az új koncepció alkalma­zására. A tanszék itt komoly tanfolyam-szervező, oktató munkára kapott megbízást. Ennek kere­tében 1984-ben pár hónap alatt született meg a „Mikroelektronikai berendezés-orientált áramkörök tervezése” című kétkötetes tankönyv, az úgyne­vezett BOÁK-tankönyv.

A Kormányprogram keretében megvalósítan­dó hazai tervezőrendszer létrehozásában is részt vett a tanszék. A feladat teljesítéséhez egy kor­szerű VAX számítógéppel gazdagodtunk. A MEV lehetővé tette, hogy az IC tervező programjait a tanszék oktatási célra szabadon felhasználja. A saját fejlesztésű programokkal együtt így 1986-ra jól használható IC tervező bázis állt a tanszék rendelkezésére. Sajnos a Mikroelektronikai Vállalat Fóti úti telephelyén 1986-ban keletkezett tűz az egész magyar mikroelektronika fejlődését hosszú időre reménytelenné tette.
------
Hátborzongató emlékeim vannak 1986-ból az újpesti Mikroelektronikai Vállalat égéséről, ahol több olyan palack volt, melyből 3 milligramm/légköbméter halálos adag. A mikroelektronika tüze olyan borotvaélen táncolós határeset volt, hogy ha az akkori vállalatvezetése nem a legkorrektebb tűzbiztos, robbanásbiztos helyen tárolja a palackokat, akkor szörnyű tragédia lehetett volna.

 

Ebből is látszik, hogy nem véletlen tűz volt. Majd pont a tűzbiztonságot felejtik el az épitéskor.

 

 

Előzmény: tkoz (4265)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4268
"Kommunista országok között egyetlen gazdag sem volt."

ki az a hulye, aki gazdag letere szocialista orszagot hoz letre...ne naivkodjal mar megint....

nincs valami fejlett osztalyharcos ontudatod. azert annyit tudhatnal a tortenelembol, hogy (azonkivul, hogy nem volt sehol sosem kommunista orszag) ,hogy sok orszag pont a szegenysege miatt "valasztotta" a szocialista (nem kapitalista ) utat....

es a szocialista orszag eletszinvonalat legy szi sajat regi onmagukhoz viszonyitani.... es az egesz lakossagot tekintve....ne csak valmi kivaltsagos reteget...es az europai szoc orszagok egy resze meg megszenvedte a haborut, veszteskent ki is raboltak, karteritest is kellett fizetnie, stb....
mindennek boseges szakirodalma van, meg magyarul is.... ilyesmiket is kene olvasnod, joval tajekozottabb lennel..;-)


ha van idiod, penzed, latogass meg Izraelben 1-2 jobb kibucot...majd ok elmeselik, hogy nullarol kezdtek....es szorgos munkaval mennyire vittek....;-)
Előzmény: Gavriel (4069)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4267
majd kinovod, Deneske...addig is a priznickura.....;-)
Előzmény: denes (4052)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4266
"hogy ennyi kölcsönnel csak így valahogyan nézhetne itt ki minden ha máig is Czinege Lajos járogat vadászgatni a helikopterrel, Apró Antal integet a tribünről május elsején... és Kádár János eszeget k"
erdekes az okfejtesed, de pont a lenyeget hagytad ki; afejlodest, az allando tarsadalmi-gazdasagi evoluciot.... es pont a Kadar rendszer volt az az osszes keleti blokk orszag kozul, amely ugy-ahogy fejlodesre kepes volt.... 1989 korul mar el lehetett volnsa kezdeni egy "meg ujabb mechanizmust" ...bevezetni a magantoke egyenjoigusagat, megendedni az allami-szovetkezeti szektorban is a nagyobb anyagi motivaciot....a nagyuzemi rendszxert nem megszunbtetni kellett volna, hanem megreformalni.... elso lepeskent a piacra helyezni...legtobb uzem birta volna ..es folvallat volna egy csomo szocialis feladatot is.... mindenkeppen meg kellett volna tartani a munkahoz valo jutas lehetoseget.... es a kotelezo iskolaztatast....a ciganygyerekeknek is....
sok olyan apronak tuno valtozast lehetett volna megvalositeni az elmult 20 ev alatt, ami a 'letezett"-bol egy meg letezobbet csinalt volna, egymas utan kikuszobolve a bornirtsagait.... es az ado-jarulekcsalokra zero toleranciat, a korrupciora szinten.... a Nepi Ellenorzo Bizotsagot fenntartasni, barki bejelenteset fogadtak volna, az esetleges visszaelesekrol...
szoval sok mindent lehetett volna tennia helyes iranyba is...
es most lenne egy mukodo orszagunk....

"és a kubaiak is köszönik szépen jól vannak"
mit kevered bele Kubat? eg es fold tavolsagra van az emlitett orszagoktol ...
Előzmény: Törölt nick (4050)
tkoz Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4265

"Izrael igen fejlett és jól működő innovációs rendszerrel rendelkezik. Ennek köszönhetően az ország


több, mint 4000 hi-tech vállalkozása állítja elő a 120 milliárd USD nagyságrendű izraeli GDP több mint 70%-át.


Nemzeti egyetértés van abban a kérdésben, hogy a hi-tech ágazat fenntartása, fejlesztése az ország jövőjének záloga. Ezért az elmúlt években se politikai csatározások, sőt még a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus - mindkét terület bővelkedett eseményekben - sem tudta tartósan negatívan befolyásolni az innováció virágzását, a hi-tech ágazat fejlődését.

Az izraeli gazdaság mintegy 70%-át évről évre a hi-tech ágazat állítja elő. Így nem meglepő, hogy az innovációt a politikai és a gazdasági élet szinte minden szereplője létkérdésnek, az ország gazdasági fejlődés legfontosabb zálogának tekinti.

Az innovációs rendszer legfontosabb jellemzői:

Eredmény centrikusság. Már az alapkutatás is „hasznosítható eredmény” elérésére törekszik. Általános kutatói vélekedés szerint Izrael túl kicsi ahhoz, hogy mindennel foglalkozzon. Olyan kutatási területekre koncentrálnak amelyekből várhatóan hasznosítható eredmények származhatnak.
Koncentrált, egyben differenciált innovációs intézményi rendszer. Legfontosabb elemei: a „chief scientist” hálózat; a technológiai inkubátorok; a k+f intézmények saját vállalkozói részlegei. A koncentráció azt jelenti, hogy a rendszer minden eleme – még a nemzetközi ipari k+f kapcsolatok is - egy központ, az Ipari Minisztérium Chief Scientist Rendszere alá van rendelve. A differenciált jelző pedig arra utal, hogy mindenféle innovációs kezdeményezés minden fázisához rendelhető felelős intézmény s ezzel együtt támogatás is.
Az intézmény rendszerhez rendelt folyamatos és a GDP 4%-át meghaladó pénzügyi támogatási rendszer. Komoly támogatásra csak már bejegyzett vállalkozásoknak van esélyük – a vállalkozás saját tőkerészt is betesz, „kockáztat” a projektbe - a támogatás mértéke általában maximum 50%. (Jelenleg a biotechnológiai és nanotechnológiai projektek kiemelt prioritásként ennél nagyobb támogatást is kaphatnak.) A sikeresen megvalósult vállalkozások royalty formájú visszafizetéssel járulnak hozzá további projektek finanszírozásához.




A nemzetközi kapcsolatokat is az innovációs rendszer részei aminek alapfeltétele, hogy azokat is eredmény centrikusság jellemzi.





Külön figyelmet fordítanak a „generikus technológiákra”.
A rendszer elemei, és azok jellemzői:

Az intézmények saját K+F vállalkozói részlegei"

Az izraeli tőkebefektetések a hi-tech-ben valósulnak meg, Mo tehát büszke lehet az izraeli külkereskedelmi kapcsolataira, és az izraeli befektetésekre Mo-n ezek a világ legmagasabb technológiáit jelentik lásd ebből a cikkből.
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4264
ki futott alneven? ezt nem ertem....
Előzmény: TürelmiHarc (4049)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4263
hat, mar nem csak Pekingbe jarnak vezereink, hanem Moszkvaba is, meg TEL Avivba is , valakiket csak behivnak , ha nyakara hagnak a maradek talentumoknak is...
Előzmény: tkoz (4048)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4251
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4250

Nehéz ügy. Románia sokkal vonzóbb hely a tőkének

 

Úgy emlékszem, 2000 körülig az a legenda járta, hogy mi vonzottuk a legtöbb tőkét a volt szoc. országok közül. Az évszámot lehet pontosítani. Az is biztos, hogy Igaztekintetű Ferenc óta sereghajtók lettünk.

Bár fél Izrael most is itt seftel, húúzzák felfelé a gigaplazákat és lakóparkokat.

 

Előzmény: Gavriel (4228)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4248
Szerintem nem én:)
Előzmény: Törölt nick (4247)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4245

Arról beszélt hogy irreális adók, drága hitelek és hogyha 3. országban kérik, akkor kiemelt kockázatú ország, mint cég székhely, kockázati kamatot tesznek rá.

Előzmény: Törölt nick (4243)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4244
Itt van,nincs hova visszatelepíteni, de az anyaországból veszik az alapanyagot. Az bejáratott, olcsóbb és jobb minőségú. Az alapanyogra rákattanak az úk K-európai U-tagok is, merthogy ők is sokkal hatékonyabbak. Késztermékeket is expoirtálnak, erthogy ugyanezek a fejezetek mvonatkoznak rájuk.
Előzmény: Törölt nick (4242)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4241

Azt mondta hogy Magyarországról minden pénzt el kell vinni, ezért épít plazát Krakkóban.

Előzmény: Törölt nick (4238)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4240
Jobb. Aki 20, vagy akár 10 évvel ezelőtt azt állítja hogy az EU-csatlakozás után Mo-ról mennek Romániába dolgozni, vagy Szlovákiába mentik a vállalkozásokat azt az akkor még meglévő OPNI-ba küldik.
Előzmény: Gavriel (4235)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4233
Ez tényleg freudi elsólás volt:)) Textílipart akartam írni:)
Előzmény: Derek (4232)
Derek Creative Commons License 2010.03.19 0 0 4232
Legalabb rend lesz:-))
Előzmény: Törölt nick (4229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!