Keresés

Részletes keresés

music05 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 2551

Üdvözletem mindenkinek, remélem a megfelelő topikba írtam, és nem tizenötödszörre kérdezek meg valamit. A gondom a következő:

T-homenál van tripla előfizetésünk (azaz kábel tv, vezetékes telefon és net is), és egy javaslatot előre kivédendő mondom, hogy más szolgáltató nincs a házban, amúgy is hűségidő van rá,  ezért váltani nem tudok.

Tavaly őszig analóg volt az előfizetés, de ugye kötelezően átálltak digitális adásra, minek következtében az eddigi amúgy sem acélos 36 csatornás választék a felére esett, ennek még örülni is kéne, mert ez még mindig több, mint a hírekben emlegetett hét. Ahogyan azt ígérték, küldtek ingyé egy set top boxot (Humax FT MTA, dvb-c médiakonverter), nyilván a legegyszerűbb fajtát, aminek segítségével valóban visszaállt a régi választék.

Csakhogy. Eddig napi használatban volt egy vhs-magnó is, vagy a gyerekeknek mesét felvenni és visszanézni, vagy néha magunknak, de sajnos a videómagnó és a set top box kizárják egymást. Merthogy a boxon csak antenna bemenet van, kimenet nincs, azaz ha körbekötöm a készülékeket, kimarad a vhs-magnó. (Az csak hab a tortán, hogy a videó csak úgy kap normális jeleket, ha a SCART csatlakozó is be van dugva, így viszont a settopbox, dvd, vhs magnó hármas közül állandóan választani kell, mert a tévének csak 2 db scart csatlakozóhelye van, de ez magánügy, erről nem a t-home tehet.) Tehát jelen állás szerint vagy nincs box, így az előfizetett 36 csatorna szűk felét lehet csak nézni, de a gyerekeknek van esti meséje, vagy van box, de nincs rögzítési lehetőség, se mesét, sem egyebet. (Még mielőtt valaki szóvá tenné, ez nem a szülői mesélés helyett van, az is van még ezen kívül...) A kérdés, hogy van-e erre a problémára műszaki megoldás, pl. létezik-e olyan settopbox, ami tudja azt, amit a fenti típusú, de még ezenkívül van antennakimenete is, vagy egy korszerű tévékészülék, ami konverter nélkül is fogja az adást, összeköthető-e a vhs magnóval, vagy bármi egyéb megoldás?

IPTV nem játszik, t-home-os szerelő szerint a meglévő (falban futó) kábel nem alkalmas a jeltovábbításra, újat meg úgy lehetne, hogy vagy kihúzni a régit és újat dugni a helyére, aminek a sikeres kimenetele elég alacsony százalékú, vagy körbe kell vezetékezni a fél lakást, ez ronda, vagy végigvésni a falat a vezetékeknél, és úgy kicserélni benne a régit újra, ezt meg inkább talán hagyjuk...

köszönök minden segítséget

Lenti Tamás Sasa Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2550

Érdekes , megszünteti a telekom nehány városba és településen a digitális kábel tv-t ! Úgy írja hogy Békéscsaba és környéke április 30 ÁN ! folyamatosan térnek át az iptvre! a kérdés az hogy mely település tartozik bele a Békéscsaba és környékére ??? Kedves ügyfélszolgálat sem tudta meg mondani !!! 

Kroy Prince Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2549

Így igaz, ahogy t.lantos írta

Valamikor a digitális előfizetés mellé féláron kínálták a második set top boxot. Viszont amióta erőltetik az IPTV-t, már semmi másra nem kötnek szerződést.

Akinek elkerülte a figyelmét Proart 2538 számú kommentje, az olvasson vissza. Megtudhatja mit is csinál műszaki okokra hivatkozva április 30-tól az "ügyfél barát) T-home.

Előzmény: t.lantos (2548)
t.lantos Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2548

Egyaltalan nem biztos, hogy igazad van.

Ismerve a telekomot azt csinalja, hogy a mar meglevo digitalishoz mar semmit sem tudsz venni, ha mast is akarsz, valts ip-re.

Akinek eleve igy volt, annak persze marad.

Előzmény: prisz000 (2547)
prisz000 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2547

"Tudom, nem lehet mindenki kedvére tenni, de ezen a fórumon is szeretném megköszönni a Telekomnak, hogy kivette a családi csomagból az Eurosport2-t. 1800 Ft-ért fizessek elő a Nagyvilág csomagra, hogy legyen az is. Ráadásul az csak IPTV-n jön"

Marhaságokat beszélsz. Az Eurosport 2 a Telekomnál Digitális kábeltv-n is jön a nagyvilág csomagban. Jelenleg a digitális kábeltv csatornakiosztása és a minicsomagok teljesen megegyeznek az IPTV csatornáival. Tavaly novemberben rendeltük meg a digitális kábelhez a Nagyvilág minicsomagot.

Akinek a Telekom Digitális kábeltv + Nagyvilág minicsomag van az megtalálja ezen a frekvencián :

49-es csatorna Eurosport2 434Mhz 6875 Symbolrate 256QAM

Előzmény: tisvol (2546)
tisvol Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2546

Tudom, nem lehet mindenki kedvére tenni, de ezen a fórumon is szeretném megköszönni a Telekomnak, hogy kivette a családi csomagból az Eurosport2-t. 1800 Ft-ért fizessek elő a Nagyvilág csomagra, hogy legyen az is. Ráadásul az csak IPTV-n jön, kábelezzek is be. Gyakorlatilag nézhetetlen csatornák vannak már évek óta. Rég elvesztettem már a fonalat az ORF1-2-ről, a SAT1, Pro7, Rai. Léteznek még ezek valahol? Maradtak a sportcsatornák. Most szépen kiszervezték az Eurosport2-t az Eurosport1 mellől, pedig szervesen összetartoznak. Bravo! A TV-ben tényleg már csak az élő sportműsorok érdekelnek, gyakorletleg azért a pár adóért fizetek elő. Most fizessek még egy csomagot.... Végül is, igy is lehet árat emelni....

Kroy Prince Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2545

Ez a sztori a T-home hozzáállásának ékes bizonyítéka!

Ha nem lennének sok esetben monopol helyzetben, már rég lehúzhatták volna a rolót.

Én egy kisregényt írhatnák a velük történt levelezésről és telefonálásról TV ügyben. A levelekre több esetben nem is válaszoltak, a telefonos ügyintézők pedig ahány, annyiféle válasz.

Az idő múlásával (közel fél év!) feladtam és a hűségidő végével szerződést bontottam, majd irány az UPC.

Nem bántam meg!

Előzmény: editusart (2544)
editusart Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2544

Az én sztorim:
Digitális családi csomagot fizetek. Tavaly év elején felhívtam a T-home-ot, hogy le tudják-e cserélni a csak analóg kimenetű STB-t digitális kimenetű STB-re és mi az ára a cserének. Azt mondták, igen, és ingyen. Mondom, akkor oké, kérem. Lecserélték, tök jól működött minden. Mivel csoportos beszedési megbízás van, a számlát nem is néztem, csak novemberben tűnt fel, hogy közel 3000 Ft-tal többet fizetek. Mégiscsak számoltak díjat a HD STB-re és átraktak családi HD csomagba, amit én végképp nem kértem. Felhívtam őket, hogy nekem azt mondták, hogy ingyenes az STB és a családi HD csomagra váltást nem is kértem. Erre ők megkérdezték, hogy akkor mi értelme a HD-s STB-nak. Mondtam, hogy az az én dolgom, hogy nekem az miért jobb és eleve nem HD-s SBT-t kértem, hanem olyat, amin van digitális kimenet. Az egy dolog, hogy náluk ez HD-s.
Erre az a válaszlevél jött, hogy reklamációm szerint igényeltem a márciusban a HD csomag rögzítését és lebasztak, hogy miért nem szóltam hamarabb!
"14 napja volt a csomagtól való elállásra, a megemelkedett számlát akár egy hónappal később is jelezhette volna"

Újra felhívtam őket, és mondtam, hogy a reklamációm éppen az, hogy nem rendeltem ilyen szolgáltatást és ezt húzza alá! Mondtam, hogy ez olyan, mintha a TESCO alkalmazottja árut csempészne a bevásárlókocsimba. Erre a hölgy megkérdezte, hogy és a TESCO mit szólna hozzá, ha 7 hónap után visszamennék reklamálni. Mondtam, hogy azt kérnék, hogy bizonyítsam be és én ezt nem tudnám, viszont jelen esetben minden beszélgetés rögzítve van, így kérnék is egy lehetőséget annak a beszélgetésnek a  visszahallgatásra, amiben én HD csomagot rendeltem. Erre már jött egy olyan levél, hogy ők visszahallgatták és a kollégájuk sajnálatos módon nem tájékoztatott a HD csomag rögzítéséről és az STB díjáról. A vitatott időszakra vonatkozó díjkülönbözetet pedig jóváírjuk.
Ma visszacserélték az STB-t a régire. Mondtam a szerelőnek, hogy én digitális csomagot fizetek, ezen meg csak kompozit RCA és SCART kimenet van. Na ezt kár volt, mert meg akart győzni, hogy az is digitális, hiszen nem a kábelen múlik, ő már 15 éve ezzel foglalkozik, higgyem el, hogy ez azóta is digitális. Mondtam, hogy ez 15 éve egy nagy átbaszás!

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 0 0 2543

Nem muszáj, csak másképp nem tudunk beszélni külfölddel, mint a skypen. Mivel az utcánkba csak  a T Home és az Invitel van, ami drágább mint a T Home, és többször fagy le , tehát marad a T Home szolgáltató.

Előzmény: Kroy Prince (2542)
Kroy Prince Creative Commons License 2016.01.06 0 0 2542

"Az internet miatt muszáj  a T Homera előfizetnünk" Ki mondta, hogy muszáj?

Nekem volt TV, telefon és internet előfizetésem, amiből hűségidő után lemondtam a TV-t és maradt a telefon+internet. A telefon amire kell elfogadható, az internet pedig nálam tökéletes, sőt az új modem már Wifi-s.

A TV pedig a tányéros UPC 85 csatorna 3 külön box-al 3 TV-re havi 5530 forint-ért kiváló minőség. Évek óta megvan és még soha semmi bajom nem volt.

Előzmény: Törölt nick (2541)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2541

Most akkor Szegeden is megszűnik a kódolatlan digitális kábel tv ? Ezt azért nevezem, mert jó munkához idő kell, a rosszhoz még több. Az IP tv úgy érte meg , ha a másik szobában nézhettük  azt a 24-re butított csomagot, amiből módszeresen vettek ki minden jó csatornát. Ezek a szarok csak ingyen az ip tv mellett érik meg. Mert az, hogy két box legyen az nem megy, mármint maguknak sem /Aki nem tud úszni, az ne menjen mély vizbe/. Ez az egy is állandóan lefagy, és az éjszakai felvételeim oda vannak. Az internet miatt muszáj  a T Homera előfizetnünk, mivel a lányom Svédországban dolgozik. De már képminőségben a MINDIG TV az verhetetlen, de nincs internetjük normális, a DIGI pedig ugyanolyan csibész mint a T Home. Kartellben tolnak ki az emberekkel, nézhetetlenül szar csatornákkal -ez a T Home a kodolatlan vonalon, míg a DIGI  ahol legalább két szobában van 100 - 100  csatorna , a kezdeti  MÉZESMADZAG előfizetést nem hosszabbítja meg, csak 30 %-os felárral. És disznó módon visszaélnek  a kiszolgáltatott előfizetőkkel. Hibát bejelenteni csak úgy lehet, HA BEMEGY AZ EMBER SZEMÉLYESEN,  mert a telefonon egy félórás litániát kell meghallgatni, majd közlik, NINCS SZERELŐ.Csak reménykedni lehet, hogy újabb AJÁNDÉK - MEGLEPETÉS nem jön Önöktől. Ja még valami: MIÉRT A LEGJOBB, A NATIONAL GEOGRAFIC  tünt el a képernyőről , és jött helyette az alulmúlhatatlan  Sláger TV, nem elég mazocizmus a Muzsika TV ?

Előzmény: Proart (2538)
ANONYMOUS Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2540

Hát itt még az analógot sem sikerült nekik megszüntetni,sőt,visszakerült a dunaworld meg a muzsika tv is a csomagba.

Ahhoz képest,hogy szeptember óta megy,hogy lelövik az analogot:)

Előzmény: dzsonifilpó (2539)
dzsonifilpó Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2539
És mi lesz a Kódolatlan Digitális kábeltv-vel? Mert az nem azonos a Digitális kábeltv-vel. Aki analog volt azt automatikusan áttették a kódolatlan digitális kabeltvre. (engem is) de ha ezt is meg akarjak szüntetni ... Na akkor dugom be a szobaantennat ez nézem a mindigtv-t... A filmeket a net korában már úgyse a tv-adásokból nezik a népek :)
Előzmény: Proart (2538)
Proart Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2538

Március 1.-től hatályos

TVGO

A TVGO és TVGO élő TV szolgáltatást Samsung Smart TV készülékeken a továbbiakban nem biztosítjuk

Digitális Kábel Tv

Műszaki okok miatt 2016 Április 30.-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke,Hódmezővásárhely és környéke,Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó településeken,s a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett előfizetők számára.
A technológiaváltásra 2016 Március1-jétől április 30.-ig kerül sor,s a digitális kábeltelevízió szolgáltatásról ezen időtartam alatt folyamatosan térünk át az IPTV szolgáltatásra.
A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi előfizetési díját. Az érintett előfizetőket közvetlenül is értesítjük a változásról.

Analóg Kábel Tv

Műszaki okok miatt 2016. Április30.-án megszüntetjük az Analóg Alap díjcsomag igénybevételi lehetőségét a központi fejállomásról ellátott területeken(Csépa,Perkáta,Siófok,Szelevény,Tiszakürt,Tiszasas,Tiszaug települések kivételével) illetőleg Marcali környéke fejállomáshoz tartozó településeken és a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett előfizetők számára. A technológiaváltásra 2016 Március1-jétől április30-ig kerül sor,s az analóg kábeltelevízió szolgáltatásról ezen időtartam alatt folyamatosan térünk át az új kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatásra. A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi előfizetési díját.Az érintett előfizetőket közvetlenül is értesítjük a változásról.

A fentiek szerint módosított Lakossági ÁSZF szövege 2016.január29-étől meg található a Telekom weboldalán és valamennyi ügyfélszolgálatán.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.19 0 0 2537

A leggazdaságosabb megoldás, a T HOME IP TV, amihez adnak set top boxot, amin HD adások is vehetők. A digitális kábel tv az ingyen jön,erre jó egy SYNAPS  beltéri, ami 9000 Ft. Vagy a másik tv-n  lehet dvbt beltéri, ahol a Mindig TV 14 kóolatlan adása fogható tűéles minőségben.

Előzmény: mash.69 (2536)
mash.69 Creative Commons License 2015.12.18 0 0 2536

nálam a csere segített

3 órája nem fagyott le

tegnap vagy tegnap előtt úgy megadta magát, hogy leformatálta a vinyót

minden felvételem elveszett

lassan megszűnik az analóg.

milyen cuccot érdemes vásárolni?

Előzmény: bord444 (2532)
horacnicknev Creative Commons License 2015.12.17 0 0 2535

Még nem kellett kifizetni? Nem lehet valahogy visszavonni a dolgot? Lehet a T-nél örülnének neki, ha mégis lenne egy bohóc aki fizet a szolgáltatásukért...

Üdv,
Károly

Előzmény: SIMTDIToledo (2534)
SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.12.17 0 0 2534

Szia!

Én is sajnálom, de már lemondtam, és kifizetem majd a kb 40.000 forintot a tnek hűségbontás miatt...

Üdv:

SIM

Előzmény: horacnicknev (2533)
horacnicknev Creative Commons License 2015.12.16 0 0 2533

Szia SIM!

Sikerült elpasszolni az előfizetést? Ejj, lemaradtam róla, pedig régóta vadászok egyre.... Valaki más nincs most esetleg hasonló helyzetben itt, mármint hogy szabadulna a kábeltv előfizetéstől?

Ha már sikerült elpasszolni, akkor hogy ment az átírás? Nem volt kötözködés a T részéről, hogy inkább cserélje le az új tulaj IPTV-re?

Üdv,

Karesz

Előzmény: SIMTDIToledo (2505)
bord444 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 2532

Nálam is állandóan lefagyott az iptv ,hívtam a hibabejelentőt,már a telefonban mondták,hogy gyenge a jel.Szóval már a beszélgetés közben bemérték ,pár óra  múlva már jó is lett.Szóval ki se jöttek,náluk volt a hiba a központban.Azóta nem fagyott le ,kb 1 hónapja.Szerintem is jelentsd be ,hogy hibás.

Előzmény: Törölt nick (2529)
Aszpirin Creative Commons License 2015.12.13 0 0 2531

Ez jó :) Alanyi jogon nem kap senki egyetlen beltérit sem :) Azért kapja a 2 db.-ot, mert alapból ennyi van az előfizetésben, vagyis mert előfizet rá. Lehet, higy drágább is neki, mint neked :)

Proart Creative Commons License 2015.12.12 0 0 2530

Akkor hiba van nálad valahol, be kell jelenteni hibára a 1412-n.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 0 0 2529

Nekem van IP Tv előfizetésem, és meg is vagyok elégedve, hetente csak olyan 20 alkalommal fagy le a tv, van hogy az éjszakai film , vag ökölvívó gála alatt is állóképet rögzít a felvevőm, ezt teszi EGY  bekötési helyen . Tehát az IP TV két helyen a jelenlegi technika mellett nem lehetséges tökéletesen, mert vagy az internet lassul le, vagy a kép a tv-n dermed le.Tehát ez a digitális kábel tv jó kiegészítés volt a másik tv-re. De a fene bánja, ha olyan lesz a szolgáltatás, mint Németországban, ahol BÁRKI FIZET ELŐ ,ALANYI JOGON 2, AZAZ KETTŐ DB BELTÉRIT KAP. Két helyen  is lehet más más műsort nézni, SAJÁT MAGA IS ÖSSZEÁLLÍTHATJA A MŰSORÁT, igaz kissé drágábban, de már szinte minden adásuk HD.

Most mindenkivel megvetetik a drága set top boxokat, és ha 2 év múlva mehet a kukába, az enyhén szólva kitolás. Nemde?

Előzmény: Proart (2528)
Proart Creative Commons License 2015.12.11 0 0 2528

Válts iptv-re és nézheted tovább. A T  az analóg után a digitális kábeltévét is meg fogja szüntetni. Tippem szerint úgy 2-3 éven belül.

Előzmény: Törölt nick (2527)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 0 0 2527

Karácsonyi meglepetést, figyelmességet kaptunk a T-home -tól, aminek a kénye kedvére teljesen ki vagyunk szolgáltatva. A tervek szerint a kódolatlan digitális kábel tv kínálatából kiveszik a PARLAMENT +, AXN, ÉS A NATIONAL GEOGRAFIC SCHANNEL csatornákat. Helyettük egy "bombajó" csatornát kapunk: a SLÁGER TV-t.Örvendezzünk, hogy az utolsó nézhető, igényes, műveltséget adó csatornát a NG-ot, és  a politikusaink megfigyelését biztosító, meg egy elég jó filmcsatornát is kivettek. Tehát marad a 24 többnyire gagyi, az ATV. Hir TV, Ozon N., és a sport csatornákat kivéve. Nálunk nincsen kábeles digi, és miután az internet kell, tehát marad a T-Home. De nehogy azt higgyük, a DIGI-nél megbecsülik az előfizetői hűséget: Amikor a barátom előfizetett, 5000 Ft-ért kapott mindent. Miután letelt az 1 év, akkor már EZT AZ ELŐFIZETÉST NEM HOSSZABBÍTOTTÁK MEG ! Az  új előfizetés, ami a RÉGIT tartalmazza, az 30 %-al drágább lett, és csak 1 évre lehetséges. 

Tehát : egyik kutya, másik eb, és KÖSZÖNJÜK T- Home, a csatorna rendezést.

Előzmény: Proart (2526)
Proart Creative Commons License 2015.12.09 0 0 2526

2015. december 24.-én éjféltől 26.-án éjfélig kódolatlanul elérhető lesz a Filmvilág és Nagyvilág minicsomagok összes csatornája (kivéve HD) minden digitális TV előfizető számára.
A Telekom TV előfizetők részére a TV GO-n is kódolatlanul elérhetőek lesznek az ott megtalálható minicsomagos csatornák..

Aszpirin Creative Commons License 2015.12.04 0 0 2525

Ja, még valami: nálam 2 darab IPTV-settopbox van (szuper minőségű Cisco STB-k, meg is lepődtem, hogy a Telekom nem csak gagyit tud adni, korábban ugyanis hipergagyi STB-ket kaptam a DVB-C alapú kábeltévézéshez, ezért is kísérleteztem ki a CI-modul használatát), és nincs akadozás, lemerevedés, meg net lassulás sem, igaz optikán jön az egész és a net is 120 Mbps-es.

Ami azt jelenti, hogy az akadozásokért valószínűleg nem az IPTV technológia a felelős önmagaban, hanem a lakásodig elvezető halózati elemek korszerűsége, adatátviteli sebessége, esetleg a szándékosan beállított korlatozások.

Előzmény: Törölt nick (2523)
Aszpirin Creative Commons License 2015.12.04 0 0 2524

Á, értem. Számomra ez újdonság, nálam az történt, hogy egyúttal lecserélték a koaxot optikai kábelre, amin aztán természetesen nem tudnak DVB-C-t adni...

Tehát ahol koaxon megy az IPTV, ott újabban DVB-C-t is adnak (vagy meghagyják?), ráadásul kódolatlanul? 

Mindegy, ha így is van, csak akkor fog segíteni egy CI modul a kódolatlan csatornákon túli, egyéb csatornák IPTV-settopbox nélküli vételében, ha a CI dekódermodulba előfizetői kártyát teszel, amit viszont valószínűleg nem adnak a ködolatlan csatornák mellé. 

Előzmény: Törölt nick (2523)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.03 0 0 2523

Nálunk Szegeden ugyanazon a telepítési címen aki IP TV-re  előfizet a digitális kábel TV 26 kódolatlan adását is kapja az általa vásárolt set top boxon. Ez jó felállás, mert az IP TV -ből  1  az optimális, mert 2 esetén már  lemerevedik a kép, vagy lassul a net. És még mindig van lehetőség: a Mindig TV  kódolatlan 14 csatornáját is  nézhetjük INGYEN.

Előzmény: Aszpirin (2522)
Aszpirin Creative Commons License 2015.12.01 0 0 2522

Az IPTV settop-boxot sajnos nem tudod kiváltani CI dekódermodullal. Mindenképpen kell egy settopbox a gyerekszobába is.

Bár nem igazán értem a felállást: "a digitális csatornákat fogja koaxról" azt jelenti, hogy a tévé már most mutat valami adást koaxról, vagy hogy képes rá, de most ez nem megy STB nélkül? utóbbit feltételezem, mert olyant még nem hallottam, hogy ugyanazon a telepítési címen mind IPTV-t mind pedig digitális kábeltévé-szolgáltatást (azaz DVB-C-t) is nyújtott volna egyszerre.

Előzmény: Törölt nick (2519)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!