Na akkor az időskorúak járadéka ennyi 2024-ben:- De jövőre is ennyi lesz.-
Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. A járási hivatal időskorúak járadékában részesíti 1. azt a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltött személyt, akinek saját és vele együtt lakó házastársa/élettársa jövedelme alapján számított egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 28.505,- Ft-ot; 2. vagy azon egyedülálló személyt, aki a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte, de 75 évesnél fiatalabb, továbbá havi jövedelme nem haladja meg a 33.525,- Ft-ot; 3. vagy azon egyedülálló személyt, aki 75. életévét betöltötte, továbbá havi jövedelme nem haladja meg 45.255,- Ft-ot.
2020. január 1-jétől az időskorúak járadékának havi összege jövedelemmel nem rendelkező jogosult esetén az 1. esetben: 28.505,- Ft, 2. esetben: 33.525,- Ft, 3. esetben: 42.255,- Ft.
Emlékszek rá,én is kaptam ebből az élelmiszer csomagból.-A kiosztás előtt egy héttel a helyi szociális központ-névre szóló értesítést adott mindenkinek az élelmiszer segély csomag érkezéséről,és átvétel helye,minden községnél egy pont volt pl-faluház udvara.-
Egy fehér autó hozta dobozokba volt rakva és alá kellett írni az átvételt egy tableten.-
Feljelentést tett az Integritás Hatóság abban az ügyben, amikor az SZGYF túlárazott élelmiszereket vásárolt a szegényeknek uniós pénzből.-
Az alapélelmiszereket irreális árakon értékesítő cégek miatt a hatóság számításai szerint mintegy 1,4 millió csomaggal kevesebb jutott el a rászorulókhoz.
Sziasztok, nekem most forszírozza az orvosom a leszázalékolást- skizofrénia, cukorbetegség- de előbb tudni szeretném, hogy anyagilag mire számíthatok. Kb. mennyi lesz a rehabilitációs járadék, ha most 500000- et keresek? És ha jól tudom, mostmár főállásban is lehet dolgozni mellette. Jól tudom? Köszönöm előre is, ha valaki segít
Lehet igényelni a szociális ellátási csomagot! Főleg EGYT-seknek ajánlott majd, ha idősek lesznek!
SZOCIÁLIS CSOMAG
Munkanapokon napi 4 órában szociális feladatok elvégzése. A szociális csomag a napi életvitelben történő segítségnyújtást tartalmazza (bevásárlás, fürdetés, ellátott környezetének rendbe tétele, mosogatás, kisebb takarítási feladatok, stb.)
Ára
Délelőtti szociális ellátás (07-11 h-ig vagy 08-12 h-ig): 352 000 Ft / hó. Délutáni szociális ellátás (12-16 h-ig, 13-17 h-ig vagy 14-18 h-ig): 334 500 Ft/hó.
Annyi ideig sem él egészségesen egy átlagos magyar, mint amennyi a nyugdíjkorhatár – jöttek ki a friss számok. Az pedig, hogy sok más ország mögöttünk van a listán, sovány vigasz, már csak azért is, mert szerencsésebb helyeken egy ilyen rossz adat azt is jelentheti, hogy akinek baja van, hamarabb eljut orvoshoz.
Lerobbanva jut el a nyugdíjig az átlagos magyar, de még megdöbbentőbb, melyik ország lakóinak jut a legkevesebb egészséges életév.
A bátyám pszichiátriai beteg (agorafóbia, szociális fóbia, skizofrénia stb., 70%-os rokkant). 6 évente nagy kihívást jelent a személyi igazolvány megújítása. Nem lehetne ezt az ő jelenléte nélkül megoldani valahogy? Meghatalmazással pl.
Habár nem tudom hogyan lehetne, mert fotó kell, aláírás kell.
Nem tudom, hogy akik pl. ágybanfekvő betegek, járóképtelenek, azoknál hogy oldják meg ezt?
Személyesen írtam kb. 60 főnek levelet (Képviselőknek, államtitkároknak, és annál feljebbieknek is) Mondom 3 fő válaszolt, de azok is KDNP-sek voltak és a sablonos semmitmondó hülyeségek. Lehet próbálkozni persze, sőt kell is, de sajnos szrnak a fejünkre. 2011-ben erőszakos visszamenőleges hatályú változásokkal, már akkor megmondtam, hogy ezek szép lassan kivéreztetnek bennünket és aki ellátásra, segélyre pályázik annak idővel vége lesz! Hivatalosan koreografált szabályok mentén nyírnak ki mindenkit akit csak lehet. Valóban nem hagynak senkit az út szélén, hanem belelöknek a szakadékba, így nincs tovább államnak költsége lehet menni tovább.
"A magyar kormány beletörődött abba, hogy a következő uniós utalásnál a büntetés összegével csökkentett EU-s támogatást fogja megkapni a magyar államkincstár. És ez nem csak az átalánybüntetést jelenti, az Európai Bizottság legutóbbi tájékoztatása szerint ehhez az összeghez a napi büntetésből hozzácsapnak 93 napi tételt, vagyis összesen 293 millió euróval fog csökkenni az uniós támogatás."
Sulyok Orbán csicskája, semmit nem fog a gazdája engedélye nélkül csinálni. Orbán pedig kezdettől fogva a gazdagokat (saját magát és a haverjait) segíti, a szegényeket csak még tovább nyomorítja. Amíg ő a miniszterelnök, addig semmi változás nem lesz. Max. csak negatív irányba (lásd a legújabb megszorításokat és a jövő januárra beígért nevetséges 3,2%-os emelést). Nem beszélve a mostanában felvett kínai hitelekről, amiket már nem is mi, hanem az unokáink és dédunokáink fognak visszafizetni!
Az EGYT-sek pedig szokás szerint semmilyen emelést nem kapnak, függetlenül attól, hogy 50, 60, 70 vagy 80%-os egészségkárosodottak. Marad a 27.075 ft.
A kétségbeesett nyugdíjasok a köztársasági elnökhöz fordultak, itt a válasza:-
Azt kérték tőle, hogy kezdeményezze egy, a nyugdíjasok életkörülményeinek javítását célzó törvénytervezet elkészítését.
A Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály augusztus elején levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz a nyugdíjasok érdekében, számolt b a 24.hu. Levelében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint félmillió nyugdíjas (504 ezer fő) él a megélhetéshez minimálisan szükséges (140 ezer forint) összeg alatti ellátásból, ráadásul növekszik a szakadék a hátrányos helyzetű településeken élő idősek, továbbá a nők és a férfiak ellátmánya között, illetve a korábban nyugdíjba vonultak ellátása egyre jobban lemarad a friss nyugdíjaktól.