Ez egy nagy marhaság, hacsak nem valaki 80-100-as smirglipapírt tekercsel fel és hajtja végig. Amúgy meg inkább ez mint az üvegfej. Nagyon sokáig lehet ezeket a fejeket használni.
Ez nem üvegfejes. Kopik a feje mint a diplomás cipőtalpa. :-))))) pár szalag lefut rajta azt azt veszed észre fejet kell cserélni de fej mem már régen nem kapható hozzá. Ki kell cserélni üveg fejre...
Eleve nem kellett volna mindkét oldalt televenni, mert letörölni nem is lehet tökéletesen. Az egyik GX-es magnómba akartam félsávos fejeket venni anno, de nem találtam reális áron.
nyilván az összes, addig drága pénzen felvetetett lemezek felét le kellett volna törölnöm. Hogyan, hogyan nem, magam sem értem így utólag, de ez akkor eszembe sem jutott ;))
igaz, a 215-tel végig lehetett hallgatni az oldalt nyávogás nélkül, de cica helyett egy hátrafelé rohanó elefántcsorda dübörgött a zene alján. A 215 mentségére legyen mondva, hogy ezt az áthallást megunva kurva gyorsan vissza lehetett vele csévélni a szalagot, ellentétben a 4000-es cammogásával. ;) Ennek ellenére szívesen visszarepülnék az időben - nyávogás és dübörgés ide vagy oda ;)
Én megoldottam ezt már új korában. Kivágtam a francba a dörzskerekeket, filceket, belegyógyítottam két Philips csévélőmotort a két orsózócsonk alá, és bütyköltem hozzájuk vezérlőelektronikát. odalett a garancia, meg az eredetiség, de nem eladásra csináltam.
(Végül mégis eladtam és vevő külön hálás volt a modifikációért.
hát nézőpont (vagy az alattunk lévő ló szempontjából inkább az úti cél :) kérdése a dolog. Mivel nekem közvetlenül a 215 előtt 4000ds volt, a hangot illetően már az első napon csalódott voltam a gx miatt, amit nem kárpótolt a haverok sárga irigysége sem.
Egyformák abban, hogy hagyományos fej van bennük (tehát nem GX), 18 cm-es orsó megy rájuk.
Az 201 előnye az, hogy 3 motoros, oda-vissza játszó, tehát precizebb a szalagmozgatása.
A 4000D előnye az egyszerűbb felvételi mechanizmus (az X201 úgynevezett Cross-Field technikát alkalmaz a felvételhez, ami nagyjából azt jelenti, hogy az előmágnesezést egy plusz fej viszi fel a szalagra, nem a felvevőfej). Ezt nagyon nehéz precizen beállítani.
40-50 eft körül már kapsz AKAI GX210D vagy GX215D magnót, ami ezen két magnó előnyeit ötvözi, plusz GX fejes is.
Kissé beteg az ár... Az ok hogy sosem volt használva, de kérdem hány évig állt ez így bedobozolva? Mi a helyzet a gumi alkatrészekkel, a belső finom zsírozásokkal, az elkókkal? Mert hogy lehet hogy ember megveszi, hazaviszi és 1-2 óra múlva már jönnek is a bajok. Ennyiért már alap lenne ha eladás előtt egy profi szervizes szétkapja és minden alkatrészét lecsekkolja, cseréli amit kell.